Ευθύνες στον υπουργό Παιδείας για την ομηρεία των Συγκλητικών του ΑΠΘ από ομάδα φοιτητών ρίχνει η ΠΟΣΔΕΠ

Τέτοιες καταστάσεις εκτρέφονται από την αδράνεια και τις ιδεοληψίες των αρμοδίων αρχών

18/10/2017

Άκουσε το άρθρο

Ευθύνες στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, για την ομηρεία των Συγκλητικών του ΑΠΘ από ομάδα φοιτητών, ρίχνει η ΠΟΣΔΕΠ.

Η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών δασκάλων αποδοκιμάζει τις  πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, οι οποίες, σύμφωνα με την ΠΟΣΔΕΠ  “αναδεικνύουν με τον πιο εύγλωττο και ηχηρό τρόπο την άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει τις ευθύνες που έχει ακέραιες, την αδυναμία κατανόησης του προβλήματος και την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την επίλυσή του”.

Συγκεκριμένα η ΠΟΣΔΕΠ επικρίνει τον κ. Γαβρόγλου διότι:

Α. Σχολιάζοντας ενυπόγραφη καταγγελία 471 φοιτητών του ΑΠΘ1 για παράνομες δραστηριότητες και κυρίως για διακίνηση ναρκωτικών τον περασμένο Ιούνιο, μετέθεσε τις ευθύνες για την αντιμετώπιση φαινομένων του κοινού ποινικού δικαίου στην έλλειψη «ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος», στους εκπαιδευτικούς και στη διοίκηση.

Β. Οταν Η Σύγκλητος και το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ, στις 31/8/2017, απηύθυναν έγγραφη πρόσκληση στα αρμόδια εισαγγελικά και αστυνομικά όργανα , για συνεχή παρέμβασή τους εντός της πανεπιστημιούπολης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποκλειστικά και μόνο το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών,   ο κ. υπουργός, εμμένοντας στην αποποίηση των ευθυνών της Πολιτείας, καταλόγισε στους Πρυτάνεις τη μη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Εξαιτίας τέτοιων καταστάσεων, που εκτρέφονται από την αδράνεια και τις ιδεοληψίες των αρμοδίων αρχών,τονίζει η ΠΟΣΔΕΠ:

- προκαλείται σημαντικό πλήγμα στην ποιότητα του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, στο οποίο καλούνται να ζήσουν νέες και νέοι, και να σπουδάσουν με κόπο και με μεγάλες δαπάνες των οικογενειών τους,

- συχνά καταστρέφεται εξοπλισμός και άλλες υποδομές των Ιδρυμάτων αλλά και τίθεται σε κίνδυνο και η ίδια η σωματική ακεραιότητα διδασκομένων και διδασκόντων,

- πλήττονται και απαξιώνονται οι τίτλοι σπουδών αυτών των Ιδρυμάτων, και η εικόνα του δημόσιου Πανεπιστημίου, στο εσωτερικό αλλά και στον διεθνή χώρο με τις εικόνες που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ
 
- υποστηρίζει τις ενέργειες των αρχών του ΑΠΘ, όπως και όλων των Ιδρυμάτων της χώρας, οι οποίες, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και με επίγνωση της ευθύνης τους, ζητούν την εφαρμογή της νομοθεσίας προκειμένου να αντιμετωπίζονται αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων των ΑΕΙ.

- καλεί τον υπουργό Παιδείας να αντιληφθεί επιτέλους την πραγματικότητα και ζητά από την Κυβέρνηση -μέσω των αρμοδίων υπουργών (Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης)- να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της για την κατάσταση που επικρατεί στους πανεπιστημιακούς χώρους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ