Υπουργός: Ο Κ. Αρβανιτόπουλος απέλυσε τους καθηγητές των ΕΠΑΛ σε ειδικότητες που υπήρχε υψηλή ζήτηση

19/10/2017

Ενημερώθηκε: 19/10/2017, 21:18

Άκουσε το άρθρο

«Βολές» κατά του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου, εξαπέλυσε  από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

«Θα ήθελα όμως, να θυμηθούμε και ελπίζω να αναγνωρίζετε ότι δεν είναι ένα πράγμα το οποίο το λέω για αντιπολιτευτικούς λόγους, τί έκανε ο κ. Αρβανιτόπουλος, με τους διδάσκοντες στα ΕΠΑΛ σε εκείνα τα τμήματα με την υψηλότερη ζήτηση; Τους απέλυσε. Πώς να πάρουν επάνω τους τα ΕΠΑΛ; Δεν μπορεί να γίνεται αυτό»¨, είπε ο Κώστας Γαβρόγλου απευθυνόμενος στους Βουλευτές.

Σχετικά με τη σημερινή πολιτική του υπουργείου για τα ΕΠΑΛ ο κ. υπουργός , τόνισε:

  • Συμφωνούμε, λοιπόν, ότι το θέμα των ΕΠΑΛ είναι ένα θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι ένα θέμα κοινωνικής ζύμωσης, διότι λέχθηκε και αυτό, δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού, και ένας από τους τρόπους που μπορεί η κοινωνία να πεισθεί, είναι όταν πεισθεί ότι αυτά τα παιδιά έχουν μια πολύ συγκεκριμένη προοπτική.
  • Τελειώνεις το ΕΠΑΛ, πηγαίνεις στα διετή, παίρνεις επαγγελματικά προσόντα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και τελειώνεις, όμως ταυτόχρονα πρέπει να διαφυλάξουμε πάρα πολύ και το εκπαιδευτικό και παιδευτικό επίπεδο στα ΕΠΑΛ.
  • Δεν είναι μόνο θεσμοί παραγωγής εργατικού δυναμικού και μάλιστα, φθηνού εργατικού δυναμικού, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι.
  •  Για αυτό και όταν υπάρχει μια κριτική ότι σε κάποια ΕΠΑΛ, που είναι ολιγομελή, διότι κάποιοι αποφάσισαν να μην συνεχίσουν, εμείς προσπαθούμε να πείσουμε τα παιδιά να πάνε σε μια διπλανή ειδικότητα και τα κλείνουμε είναι διότι, είναι αντιπαιδαγωγικό να έχεις τάξεις των 3-4 ατόμων.
  • Το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά όλοι όσοι έχουμε μείνει στην Αίθουσα.
  • Άρα, δεν το κάνουμε για λόγους οικονομίας, το κάνουμε για λόγους παιδαγωγικής επάρκειας της εκπαίδευσης που παρέχεται στα ΕΠΑΛ.
  • Υπάρχει μεγάλη ανηφόρα για το θέμα της τεχνικής εκπαίδευσης, όμως νομίζουμε,  η μαθητεία, η δυνατότητα να μπαίνουν στα πανεπιστήμια και είδατε τις επιτυχίες φέτος από τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, η δυνατότητα με τα διετή, η επιμόρφωση των καθηγητών είναι πάρα πολύ σημαντικό στα ΕΠΑΛ για λόγους που καταλαβαίνετε, η ενίσχυση άλλων στοιχείων, της υλικοτεχνικής υποδομής, όπου υπάρχουν αυτά τα χρήματα λόγω ΕΣΠΑ, ότι με όλα αυτά έχουμε κάνει κάποια βήματα και νομίζουμε ότι δημιουργούν μια καλή προϋπόθεση για την επόμενη ημέρα της τεχνικής εκπαίδευσης.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ