Η αργία του Σαββάτου να μπει ρητά στην Υπουργική Απόφαση όπως και για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ζητούν ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ

Υπουργείο Παιδείας: Με την ΥΑ που είναι σε διαβούλευση δεν γίνεται καμία μεταβολή ως προς την αργία του Σαββάτου. Στην συγκεκριμένη απόφαση υπάρχει σαφής αναφορά στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και συγκεκριμένα στον Νόμο 1157/1981, άρθρο 1

13/11/2017

Ενημερώθηκε: 14/11/2017, 09:45

Άκουσε το άρθρο

Να γίνει ειδική αναφορά στη νέα υπουργική απόφαση  ότι το Σάββατο είναι αργία για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ακριβώς και στο νέο ΠΔ για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ζητούν με δηλώσεις τους στο e sos οι πρόεδροι της ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ Νίκος Παπαχρήστος και Μιχάλης Κουρουτός.

“Η  διευκρίνιση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας δεν καλύπτει τους εκπαιδευτικούς” δήλωσε ο Νίκος Παπαχρήστος , ενώ τόνισε: "Το γεγονός της αναφοράς της πενθήμερης εργασίας  ουδόλως προσδιορίζει το Σάββατο αποτελεί αργία για τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης".

“Θεωρώ ότι η διευκρίνιση του υπουργείου Παιδείας δεν είναι αρκετή πρέπει να προχωρήσει ουσιαστικά άμεσα μέσα από τον διάλογο στην τελική διατύπωση ότι το Σάββατο θα καθορίζεται ότι είναι αργία” δήλωσε ο Μιχάλης Κουρουτός.

Το υπουργείο Παιδείας , με αφορμή  το χθεσινό δημοσίευμα του e sos ότι στη νέα υπουργική απόφαση δεν γίνεται καμία αναφορά ότι τα Σάββατα είναι αργία ενώ αντίθετα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση γίνεται ειδική αναφορά και ότι το πενθήμερο που προβλέπει ο νόμος 1157/1981 δεν έχει σχέση με την αργία του Σαββάτου, εξέδωσε την ακόλουθη διευκρίνιση:

Με την ΥΑ που είναι σε διαβούλευση δεν γίνεται καμία μεταβολή ως προς την αργία του Σαββάτου. Στην συγκεκριμένη απόφαση υπάρχει σαφής αναφορά στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και συγκεκριμένα στον Νόμο 1157/1981, άρθρο 1, που αναφέρει:

Καθιερούται από 1 Ιανουαρίου 1981 πενθήμερος εβδομάς εργασίας, αρχομένη από Δευτέρας μέχρι και Παρασκευής, δια το ύφ' οιανδήποτε σχέσιν προσωπικόν του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοικήσεως και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, άνευ μειώσεως του κατά περίπτωσιν ισχύοντος ή εφαρμοζομένου συνολικού αριθμού ωρών εβδομαδιαίας εργασίας, επιφυλασσομένων των διατάξεων των επομένων παραγράφων”.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΟ ESOS

Η διευκρίνιση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας δεν καλύπτει την ΟΛΜΕ. Εμείς θέλουμε  να υπάρχει ρητή αναφορά ότι  το Σάββατο είναι αργία . Το γεγονός της αναφοράς της πενθήμερης εργασίας  ουδόλως προσδιορίζει το Σάββατο αποτελεί αργία για τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Θέτουμε το ερώτημα πως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ρητώς αναφέρεται ότι το Σάββατο είναι αργία και δεν υπάρχει αντίστοιχη αναφορά και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Εμείς επιθυμούμε από το υπουργείο Παιδείας και με δεδομένο το θόρυβο που δημιουργήθηκε να κάνει ρητή αναφορά ότι το Σάββατο όπως και σήμερα αποτελεί αργία για τους εκπαιδευτικούς δεδομένου ότι ισχύει η πενθήμερη εργασία. Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΡΟΥΤΟΥ ΣΤΟ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι θα ισχύσει ότι ακριβώς ισχύει και για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα Σάββατα και οι Κυριακές είναι αργία, Και δεν είναι αργία για να ξεκουραστούν οι εκπαιδευτικοί αλλά περισσότερο για παιδαγωγικούς λόγους.
Θεωρώ ότι η διευκρίνιση του υπουργείου Παιδείας δεν είναι αρκετή πρέπει να προχωρήσει ουσιαστικά άμεσα μέσα από τον διάλογο στην τελική διατύπωση ότι το Σάββατο θα καθορίζεται ότι είναι αργία

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ