Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Αναφορά στον υπουργό 70 φοιτητών για το νέο κτήριο της ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας

Δημοσίευση: 05/12/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Η σχολή επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας(Σ.Ε.Υ.Π) είναι 6η στη σειρά κατάταξης των σχολών των ΑΕΙ όλης της χώρας, με βάση τα μόρια εισαγωγής κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις των τελευταίων ετών.

Μια τέτοια σχολή, για την εύρυθμη λειτουργία της, θα πρέπει να έχει ενιαία παρουσία στις κεντρικές εγκαταστάσεις του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Στο σημείο αυτό, επισημαίνεται πως η πρυτανεία του ΤΕΙ Αθήνας σχεδιάζει τον κατακερματισμό της Σ.Ε.Υ.Π. και τη μετακίνηση πολλών τμημάτων της στο μισθωμένο, από την 1η Δεκεμβρίου 2017,κτήριο επί της Λεωφόρου Αθηνών 70.

Το συγκεκριμένο κτήριο είναι νεόδμητο και κατάλληλο για χώρους γραφείων, αλλά όχι κατάλληλο για ακαδημαϊκή χρήση και πανεπιστημιακές σπουδές. Ειδικότερα υπογραμμίζεται ότι:

1.    Το κτήριο βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ρυπογόνα και θορυβώδη περιοχή.

2.    Το κτήριο είναι επί και έχει πρόσοψη στη Λεωφόρο Αθηνών. Συνεπώς, υπάρχει κίνδυνος σωματικής ακεραιότητας για τους φοιτητές που μαζικά θα  εξέρχονται από αυτό.

3.    Το κτήριο εφάπτεται στα αριστερά του με μεγάλο πρατήριο υγρών καυσίμων. Συνεπώς, οι φοιτητές είναι σοβαρά εκτεθειμένοι σε διαρροή υδρογονανθράκων ή φυσικού αερίου και σε οποιοδήποτε σχετικό ατύχημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

4.    Όλοι οι παρακείμενοι δρόμοι είναι γεμάτοι από μηχανουργεία και συνεργεία αυτοκινήτων.  

5.    Tο κτήριο αυτό δεν διαθέτει κανέναν αύλειο ή αίθριο χώρο για την αναψυχή των φοιτητών και τον επαρκή φυσικό αερισμό των χώρων του.

Συμπερασματικά, το ,ως άνω μισθωμένο από το ΤΕΙ Αθήνας(1/12/2017), κτήριο δεν ικανοποιεί τα στοιχειώδη κριτήρια εύρυθμης λειτουργίας μιας πανεπιστημιακής μονάδας. Με βάση την προσδοκώμενη, εντός του Δεκεμβρίου 2017,ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είναι γνωστό ότι οι δύο από τις πέντε σχολές του νέου ιδρύματος θα στεγαστούν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πειραιά. Έτσι, δημιουργούνται οι συνθήκες για την άνετη και ενιαία εγκατάσταση όλων των τμημάτων της Σ.Ε.Υ.Π. στις κεντρικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθήνας.

Δημιουργείται λοιπόν η εύλογη απορία: Γιατί το ΤΕΙ Αθήνας μισθώνει νέο κτήριο ενώ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα υπάρχουν άπλετοι χώροι για την ενιαία παρουσία της Σ.Ε.Υ.Π. στις κεντρικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής;

Γι’ αυτό, λοιπόν, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε θερμά τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθηγητή κ. Γαβρόγλου να επιληφθεί ενός τόσο σημαντικού θέματος για την υγεία μας και την ποιότητα των ακαδημαϊκών σπουδών μας.

Με εκτίμηση,
Φοιτητές του τμήματος Φυσικοθεραπείας της Σ.Ε.Υ.Π. του ΤΕΙ Αθήνας

(Ακολουθούν τα ονόματα 70 φοιτητών)

 

Ετικέτες: 
ΤΕΙ Αθήνας

Σχόλια (4)

 
Γεώργιος Παπαθανασίου
06 Δεκ 2017 08:54

Σαν μία ελάχιστη συμβολή στην προσπάθεια των φοιτητών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας να διεκδικήσουν έναν ακαδημαϊκά αξιοπρεπή χώρο σπουδών θα πρέπει όλοι μας να προσυπογράψουμε την επιστολή τους.
Αξίζει να γνωρίζουν οι φοιτητές μας ότι, σύσσωμη η Συνέλευση του Τμήματος Φ/Θ έχει αποφασίσει και έχει αποστείλει πολλές, κατά την τελευταία πενταετία, τεκμηριωμένες αναφορές προς όλη τη Διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας για την αναγκαιότητα στέγασης του Τμήματος στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.
Πρόσφατα, τόσο το Συμβούλιο Κοσμητείας της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ-Α, αλλά και οι Συνελεύσεις των περιφερειακών (χωροταξικά) Τμημάτων Εργοθεραπείας, Μαιευτικής και Φυσικοθεραπείας αποφάσισαν την μη μετακίνησή τους στο ως άνω εμφανιζόμενο μισθωμένο κτήριο και υποστήριξαν την ανάγκη ενιαίας παρουσίας και στέγασής της ΣΕΥΠ στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ-Α.
Φοιτητές οι οποίοι μετά από ιδιαίτερα αξιέπαινη και μεγάλη προσπάθεια επιτυγχάνουν την εισαγωγή τους στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας με 17.500, 18.000 και 18.500 μόρια (!) δικαιούνται έναν καθόλα αξιοπρεπή και ακαδημαϊκά λειτουργικό χώρο σπουδών, όπως είναι οι περίφημες κεντρικές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθήνας και σε λίγο του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Αυτούς τους μοναδικούς για την αρτιότητα και λειτουργικότητά τους χώρους θα πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι φοιτητές της Σχολής Επιστημών Υγείας του νέου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος!
Γιώργος Παπαθανασίου, Καθηγητής
Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας

 
Ευθυμία Ζέρβα
06 Δεκ 2017 11:12

Διάβασα το άρθρο των φοιτητών μας! Πόσο ελάχιστες οι απαιτήσεις τους!
Λίγο περισσότερος αέρας...
Λίγο λιγότερος θόρυβος...
Ασφάλεια-ποιότητα σπουδών-ακαδημαϊκή αξιοπρέπεια...
Αισθάνομαι σχεδόν σίγουρη! Δεν θα τους τα στερήσετε, τα αξίζουν!!!
Ζέρβα Ευθυμία, Επίκουρη Καθηγήτρα

 
Γεωργία Πέττα
06 Δεκ 2017 11:25

Ως απόφοιτη εκ των πρώτων σχεδόν του τμ.Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας θυμάμαι με ιδιαίτερη συγκίνηση την εγκατάστασή μας στο νεοκτισθέντα τότε χώρο όπου σήμερα βρίσκονται οι δομές του Ιδρύματός μας. Όλοι και όλες με πολύ αγάπη βοηθήσαμε, πακετάραμε , <<ξεπακεταραμε>> και δημιουργήσαμε τις αίθουσες και τα εργαστήρια του τμήματος μας με προσωπική εργασία μεράκι και αγάπη. Για λόγους, που δεν έχει σημασία αυτή την στιγμή να αναλύσω, κάποιοι αποφάσισαν να μας μετακομίσουν και να μας οδηγήσουν στην απόσχιση από την μητρική αγκαλιά του κεντρικού κτιρίου. Αυτό το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα οι φοιτητές μας να στερηθούν πολλές παροχές και κυρίως την σημαντική επαφή με την κύρια φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Η μεταγενέστερη δε μετακίνηση (εκεί που βρίσκεται σήμερα το τμήμα) είχε και το μεγάλο μειονέκτημα της κτιριακής ακαταλληλότητας και ανθυγιεινότητας. Ως εκπαιδευτικός του τμήματος θεωρώ οτι η επανεγκατάσταση του τμήματος μας στα κεντρικά κτίρια είναι επιβεβλημένη και θα αποτελεί αποκατάσταση μιας χρόνιας αδικίας . Η ομόφωνη απόφαση της ΓΣ του τμήματος πρέπει να επιτέλους να υλοποιηθεί και για όσους ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΟΥ Ε ΕΙΧΑΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΕΜΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ ΦΥΣIKOΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1976
Γεωργία Πέττα PT,HT,MSc,PhDcand,
Καθηγήτρια Εφαρμογών
Πρόεδρος του τμ.ΗΤ,μέλος της EFSHT

 
Χρυσούλα Τσίου
07 Δεκ 2017 11:56

Τα κτίρια που βρίσκονται μακρυά από τις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθήνας αυξάνουν την εσωστρέφεια, την απομόνωση και την μη ανταλλαγή απόψεων στους φοιτητές της ΣΕΥΠ. Οι φοιτητές μας περνούν τα καλύτερά τους χρόνια βιώνοντας το αίσθημα της απόρριψης από μια κοινωνία που ως επαγγελματίες υγείας θα πρέπει οι ίδιοι στο μέλλον με αυταπάρνηση και αυτοθυσία να φροντίσουν. Όμως αν δεν λάβεις φροντίδα δεν μπορείς να δώσεις και επομένως η πολιτεία θα πρέπει πολύ να δει το πρόβλημα αυτό από πλευράς κοινωνικού κόστους. Το νοιάξιμο για τον άρρωστο δεν διδάσκεται αλλά είναι ένα βιωματικό μάθημα που το παίρνουμε όλοι καθημερινά στη ζωή. Μια επίσκεψη στο επιβλητικό κτίριο του ΤΕΙ Αθήνας και στα εργοτάξια της λεωφόρου Αθηνών δείχνει ότι στο ΤΕΙ υπάρχουν οι πατρίκιοι και οι πληβείοι με την ΣΕΥΠ να βιώνει τις συνέπειες της εντροπίας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ