Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Εγκύκλιος: « Η τσάντα στο σχολείο»

Σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιούνιο
Δημοσίευση: 13/12/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο που ορίζει την εφαρμογή του προγράμματος « Η τσάντα στο σχολείο»   στους μαθητές όλων των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας,   από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιούνιο του ιδίου έτους και μετέπειτα από την έναρξη κάθε διδακτικού έτους έως την λήξη του, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο

Για την εφαρμογή του προγράμματος το κάθε Δημοτικό Σχολείο θα πρέπει να ακολουθήσει τις εξής διαδικασίες :

1. Ο Διευθυντής/τρια του Σχολείου συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου με αντικείμενο την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

2. Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει και ορίζει τα Σαββατοκύριακα που θα υλοποιηθεί η δράση και συντάσσει σχετικό πρακτικό.

3. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, πριν την έναρξη της δράσης, ενημερώνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξης τους για την εν λόγω δράση και τις ενδεχόμενες μεταβολές και προσαρμογές που θα προκύψουν στη σχολική καθημερινότητα.

Στη συνέχεια:

1. Ο Διευθυντής/τρια του Σχολείου συντάσσει και διανέμει επιστολή προς τους γονείς των μαθητών του σχολείου του, για την ενημέρωσή τους σχετικά με τη νέα δράση και τον χρόνο υλοποίησης αυτής.

2. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, αποφασίζει για πρακτικά ζητήματα και ιδιαιτερότητες που μπορεί να αναδυθούν όπως, η συνεννόηση μεταξύ των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας για το πρόγραμμα της Δευτέρας, ο έλεγχος εκ μέρους των μαθητριών και των μαθητών του περιεχομένου της σχολικής τσάντας που θα αφήσουν στο σχολείο για το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα πάντα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου.

3. Ο Σύλλογος Διδασκόντων δύναται να αποφασίσει την εφαρμογή της δράσης και σε περισσότερα του ενός Σαββατοκύριακα τον μήνα.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας στην εγκύκλιο “η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες δύνανται να υλοποιούν κατ’ οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση”.

 

 

Σχόλια (28)

 
ΜΕΖΙΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
13 Δεκ 2017 12:32

Ας με ταρακουνίσει κάποιος, να δω εάν κοιμάμαι και ονειρεύομαι ή εάν είμαι ξύπνιος. Θεέ μου, τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα, από αυτούς που καθημερινά υποβαθμίζουν την παιδεία και τους εκπαιδευτικούς.

 
Κωνσταντινος
13 Δεκ 2017 14:49

Καλο το μετρο με μια προυποθεση.Να επεκταθει σε ολα τα σχολεια για ολους τους μαθητες το ολοημερο σχολειο σε συνδυασμο με αλλαγη ωρολογιων προγραμματων και διαφορετικη οργανωση. Ας εφαρμοστει εστω κι ετσι αλλα να εχουμε και συμπερασματα.

 
dim
13 Δεκ 2017 15:11

΄Αραγε το ίδιο κάνουν και τα ιδιωτικά σχολεία; Τέτοια καινοτομία και να μην την εφαρμόζουν τα ιδιωτικά σχολεία; Τόσο μπροστά η δημόσια εκπαίδευση;

 
ΜΙΧΑΗΛ
13 Δεκ 2017 17:22

Όχι τπτ άλλο αλλά θα ευτελιστούν κ οι Δντές που θα είναι υποχρεωμένοι να δικαιολογήσουν στους γονείς εγγράφως τα ....αδικαιολόγητα (στο όριο του φαιδρού) που κάποιοι άλλοι αποφάσισαν προχείρως κ ερήμην τους!!!

 
Baa Iaa
13 Δεκ 2017 18:14

Εγώ αφήνω εδώ και 2 μήνες τα διαγωνίσματα στο Σχολείο.
Η πρωτοβουλία μου αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της διόρθωσης ή άλλων αξιολογικών υποχρεώσεών μου τις οποίες σαν καθηγητής πρέπει να υλοποιήσω κατ’ οίκον σε ατομική βάση, γιατί συνδυάζω ενίοτε τη διασκέδαση μου με τη βαρεμάρα, όπως δήλωσα στον διευθυντή μου.

 
Εύα
13 Δεκ 2017 21:11

Κύριε υπουργέ,

Θα απαγορεύσετε άραγε και στα φροντιστήρια να λειτουργούν από Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Κυριακή;

Είναι υποκριτικό να ζητάτε να μην έχουν καθόλου διάβασμα τα παιδιά για το σχολείο το Σ/Κ, αλλά να τρέχουν δεξιά και αριστερά σε ξένες γλώσσες, πληροφορική κλπ.

Είναι καλύτερα να αποβλακωθούν μπροστά στο tablet από το να ανοίξουν ένα βιβλίο;

Και επιτέλους προσέξτε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών PISA και σε άλλες χώρες πέρα από τη Φινλανδία , στην οποία συνεχώς χειροτερεύουν έπειτα από την εκπαιδευτική τους μεταρρύθμιση!

Τα καλύτερα ποσοστά είναι στη νοτιοανατολική Ασία. Μελετήστε τα εκεί εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών και συσχετίστε τα με την ανάπτυξή τους.

Οπως έλεγαν και οι πρόγονοί μας "Αγαθά κόποις κτώνται".

 
Γιάννης
14 Δεκ 2017 15:30

Με βάση ποια μελέτη ή έρευνα, ποιου Φορέα και ποιών μελών του λήφθηκε αυτή η απόφαση; Υλοποιήθηκε πιλοτικά; Μέτρησε κάποιος τα αποτελέσματα και είχαν θετική συμβολή στη μάθηση των παιδιών; Ας μας τα κοινοποιήσει ο υπουργός.
Αλλά είπαμε, στου κασίδι το κεφάλι... Τρίβουν τα χέρια τους στα ιδιωτικά σχολεία.

 
palios
14 Δεκ 2017 19:22

ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΠΗΓΑΊΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΊΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 
geo@Γιαννης
15 Δεκ 2017 07:16

Απο το Ινστιτουτο Φλωρεντιας εκπορευονται αυτες οι βαθυστοχαστες μελετες! Ξερεις, αυτο που μας συστησε περσι ο Παππας με τις τηλεοπτικες αδειες. Κανει και εκπαιδευτικες μελετες το ευαγες αυτο ιδρυμα.

 
ΗΡΑ*
15 Δεκ 2017 10:50

Προς : Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ( Ι.Ε.Π.)
Κοιν. : @ " Ελευθερος", @ " Γιάννης "

Το προτεινόμενο πρόγραμμα " Η τσάντα στο σχολείο ", όπερ εστί μεθερμηνευόμενο " τα παιδία παίζει και τους εκπαιδευτικούς εμπαίζει", να ανασταλεί πάραυτα η εφαρμογή του έως ότου απαντηθούν τα κάτωθι ερωτήματα που θέτει ο συνάδελφος " Γιάννης" : "Με βάση ποια μελέτη ή έρευνα, ποιου Φορέα και ποιών μελών του λήφθηκε αυτή η απόφαση; Υλοποιήθηκε πιλοτικά; Μέτρησε κάποιος τα αποτελέσματα και είχαν θετική συμβολή στη μάθηση των παιδιών;..." Στην πολύ πιθανή περίπτωση αδυναμίας απαντήσεως στα ανωτέρω ερωτήματα εναλλακτικά θα συνιστούσα την εφαρμογή ενός προγράμματος στο οποίο η ήδη δοκιμασμένη για την αποτελεσματικότητά της "στρωσοκwλιακή μέθοδος" θα παίζει κεντρικό ρόλο. Και επειδή η ... πατρότητα της μεθόδου αυτής ανήκει σε κάποιον συνάδελφο με το όνομα " Ελεύθερος" ( βλέπε σχετική παρέμβασή του στο : Διευθυντές Σχολείων) ...

Μετά τιμής

ΗΡΑ

 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
16 Δεκ 2017 15:58

Συγχαρητήρια στους σοφούς που το αποφάσισαν! Έχω εντυπωσιαστεί! Θα είναι και πολύ αποτελεσματικό! Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Βλέποντας αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην εκπαίδευση πραγματικά λυπάμαι τα παιδιά μας!

 
LECTIN
18 Δεκ 2017 12:25

Aναρωτιέμαι, αν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του γονέα, για να αφήσει το παιδί την τσάντα στο σχολείο το συγκεκριμένο ΣΚ... Στην εγκύκλιο δεν αναφέρεται κάτι σχετικά όπως αντιλήφθηκα. Σε διάφορα ειδησεογραφικά sites όμως, είχα δει ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να λαμβάνεται υπόψη και η συγκατάθεση του γονέα. Μήπως πρέπει αυτό να διευκρινιστεί περισσότερο;

 
Σοφια
12 Ιαν 2018 21:07

Σημερα μου ζητησαν απο το σχολειο να αφησω την τσαντα του παιδιου εκει. Τους ειπα απλα οτι μπορουσαν να κρατησουν την τσαντα που του εκανε δωρο ο υπουργος αλλα οχι αυτη που του αγορασα εγω.αν θελουν να περνανε χρονο τα παιδια με τους γονεις, να κοιταξουν νε ενωσουν τις οικογενειες που αυτοι και οι αλλοι χωρισαν με υποχρεωτικες μεταταξεις και οχι μονο. Να φροντισουν για την ψυχολογια αυτων των παιδιων που στερουνται την οικογενεια τους χωρις λογο, που δουλευει ο μπαμπας στην καλυτερη περιπτωση 300 χιλιομετρα μακρια. Ας δωσουν αυτα κι ας μενει η μια παρασκευη το μηνα. Τους την χαριζω!

 
Βουλα
15 Ιαν 2018 16:21

Εγώ λέω να αφήσουν τις τσάντες τους οι μαθητές στην αρχή της χρονιάς και να τις πάρουν στο τέλος. Ή καλύτερα να καταργήσουμε εντελώς τα σχολεία!

 
Αμαλια
23 Ιαν 2018 13:35

Το παιδί μου εκείνες τις μέρες σίγουρα θα παραμένει στο σπίτι, επειδή όχι τσάντα δεν μπορεί να αφήσει, ούτε βιβλίο μέσα στην τάξη δεν δέχεται να αφήσει, του ζήτησα πολλές φορές άφησε το το Ανθολόγιο για παράδειγμα κάτω από το θρανίο του για να μην κουβαλάει το βάρος και δεν αφήνει, ''ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΖΟΥΜΕ;'' έχω το δικαιούμαι να αποφασίσω; Εδω με βεβαιώνουν ότι θα παιδιά μαθαίνουν με την παράδοση τα μαθήματα από τους δάσκαλους, και εγώ ρωτώ, μόνο το δικό μου πρέπει να διάβασε στο σπίτι και να κάνει επανάληψη για εμπέδωση για να καταλάβει το μάθημα. Για τις διακοπές που κρατάνε 3 μήνες, ενώ στην γερμάνια μόνο 6 εβδομάδας; για μελέτες από την Οξφόρδη που λένε ότι θα παιδιά κατά την διάρκεια τις διακοπές χάνουν το 20- 30% από τι είχαν μάθει από την προηγούμενη φορά; Που σπάνια γίνεται παράδοση από όλη την ύλη στο δημοτικού; η γιατί παρόλο που πληρώνουμε τόσα φροντιστήρια, 90% τους μαθητές γράψανε κάτω από την βάσει στις Πανελλήνιες; Μήπως οι γονείς πρέπει να ξυπνήσουν και να αλλάζουν αντί να περιμένουν από το κράτος να το κάνει κάτι για να αλλάζει το μέλλον των παιδιών μας. Αν χρήματα, φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολειά ήταν η λύσει όλα τα παιδιά που έχουν αυτή την ευκαιρία θα είχαν καταφέρει, πράγματα που δεν έχει γίνει!

 
ΑΘΑΝΑΣΙΑ
23 Ιαν 2018 15:45

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΚΟΥΣΤΕ......ΕΧΘΕΣ ΜΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΣΤΡΕΨΑ ΩΣ ΕΧΕΙ:ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΠΑΑΡΜΕΝΕΙ Η ΤΣΑΝΤΑ ΕΝΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ.

ΛΟΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ.ΑΠΟ 12 ΕΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΚΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΑΚΙ.ΕΠΑΘΑΝ ΣΟΚ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΠΛΕΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ .ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 
Χρυσα
23 Ιαν 2018 17:28

Τελειο σχεδιο για μια τελεια καταστροφη της παιδειας.Για οτι εχει μεινει τουλαχιστον στη πρωτοβαθμια εκπαιδευση γιατι οι υπολοιπες βαθμιδες εχουν ηδη καταστραφει.Κανενας γονιος δεν πρεπει να το δεχτει ,ως αντιδραση κ μονο στο καλοστημενο σχεδιο τους γιατι εχουν σκοπο να αυξησουν τις μερες απο του χρονου

 
αννα
23 Ιαν 2018 22:17

@γ ...για τις διακοπές που κρατάνε 3 μήνες, ενώ στην γερμάνια μόνο 6 εβδομάδες...@

Στη Γερμανία οι θερινές διακοπές κρατάνε 6 εβδομάδες. υπάρχουν όμως κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς περισσότερες φορές διακοπές μιας ή δύο εβδομάδων από τις αντίστοιχες ελληνικές.Σε κάποια κρατίδια
έχουν διακοπές κάθε ενάμιση μήνα.
Στη Ρηνανία έχουν διακοπές 2 εβδομάδων μέσα στον Οκτώβρη συν 2 εβδομάδες τα Χριστούγεννα και 2 εβδ το Πάσχα . Επίσης έχουν αρκετά τριήμερα ή τετραήμερα αργιών μέσα στη σχολική χρονιά.
Το δε σχολικό πρόγραμμα και ο φόρτος εργασίας για το δημοτικό σχολείο είναι πολύ λιγότερος από το ελληνικό,υπάρχουν πολλές ώρες γυμναστικής ,μουσικής ,καλλιτεχνικών κλπ.
Αλλά και στα λύκεια οι μαθητές δεν είναι αναγκασμένοι να εξοντώνονται στο διάβασμα και στα φροντιστήρια (και οικονομικά) για να περάσουν σε μια σχολή.Μπορούν ακόμα και να δουλεύουν λίγες ώρες για το χαρτζιλίκι τους ,ενώ φοιτούν στο λύκειο.
Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη χώρα με τόσο απάνθρωπη για τους μαθητές του λυκείου διαδικασία για να περάσουν στο πανεπιστήμιο.

 
Ελένη
23 Ιαν 2018 23:18

Εγώ λέω να καθιερώσουν και τη μέρα που οι μαθητές κάποιων σχολείων θα φέρνουν την τσάντα τους στο σχολείο! ( αναφέρομαι στη β/θμια εκπ/ση)

 
Αμαλία
24 Ιαν 2018 08:56

Έλεος!!!
Θα χάσουν μέρος εκπαίδευσης τα παιδιά από ΕΝΑ σαββατοκύριακο χωρίς διάβασμα για το σχολείο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Όταν δεν τα στέλνουμε σχολείο επειδή ξενυχτάμε λόγω γλεντιού ή φεύγουμε τριήμερο και είναι κουρασμένα δε σας πειράζει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Στην αρνητική κριτική είμαστε ΠΡΩΤΟΙ!!!!!!!!!! Ας κάνουμε λίγη αυτοκριτική, δε βλάπτει!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Αρης
24 Ιαν 2018 13:42

Aντι να μονολογούμε εδώ μέσα , από αύριο όλοι ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ μη συγκατάθεσης στο μέτρο αυτό. Κανένα υπουργείο και κανένα ινστιτούτο δε θα μου απαγορεύσει να μην αφήσει την σάκα το παιδι μου στο σχολείο.
Το "αποφασίζουμε και διατάσουμε" στα ινσιτούτα των νεο φωστήρων , όχι στο λαό.

 
Αναστασία
28 Ιαν 2018 10:20

Ελεοσσσσσσς!!!!!!Τι διαβάζω Θεέ μου!!!
Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε. Αφήστε να προχωρήσει το μέτρο στο σχολείο σας και μετά σχολιάστε αν είναι καλό ή κακό.
Αφήστε τα παιδιά να αναπνεύσουν... Εχουν πνιγεί απο τις πολλές καθημερινες υποχρεώσεις που εμείς τα έχουμε φορτώσει.
Δεν θα νιώσει μοναξιά η τσάντα στο σχολείο. Ουτε και το παιδι σας θα νιώσει στέρηση αν δεν την εχει στο σπίτι. Εμείς οι γονεις τα κάνουμε ολα που θελουμε να μπλέκομαστε παντού.
Με το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» εχετε «φάει» τόσα και τόσα και δεν εχετε βγάλει μιλιά.... αυτό σας ενόχλησε ;

 
Χριστίνα
02 Φεβ 2018 09:43

Χρύσα ...μεγάλα λόγια λες .Η καταστροφή της Παιδείας θα έρθει αν αφήσουν τα παιδιά την τσάντα τους ένα Σ/Κ Τον μήνα?
Πριν σχολιάσετε δεν βλάπτει να σκέφτεστε και λίγο...

 
NIKOΛΗΣ Δ.
02 Φεβ 2018 10:47

@Χριστίνα
Θα σου αντιστρέψω το ερώτημα : Η καταστροφή της παιδείας θα έρθει αν ΔΕΝ αφήσουν τα παιδιά την τσάντα τους ενα Σ/Κ το μήνα ?
Πριν σχολιάσετε δεν βλάπτει να σκέφτεστε και λίγο...
@Αναστασία
Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε. Αφήστε να προχωρήσει το μέτρο στο σχολείο σας και μετά σχολιάστε αν είναι καλό ή κακό..................
ερώτημα : γιατί αυτοί οι φωστήρες του υπουργείου δεν εφάρμοσαν το μέτρο αυτό πιλοτικά σε κάποια σχολεία της χώρας και μετά από ικανό χρονικό διάστημα να δούμε τα αποτελέσματα αντι να καθόμαστε εδω να λέμε ο καθένας τα δικά του ?

 
Γιώργος Μπ.
02 Φεβ 2018 16:11

Μπορεί να μου πει κάποιος πως μπορώ να αντιταχθώ στην συγκεκριμένη δράση;
Την πρώτη φορά που έγινε αυτό επέμεινα και τελικά πήρα την τσάντα του παιδιού μου.
Δεν μπορεί όμως αυτό να γίνεται κάθε φορά.
Κάνει κακό και στην εικόνα του σχολείου και του παιδιού και στον στομάχι μου (γίνομαι έξαλλος κάθε φορά).
Ο νόμιμος τρόπος είναι ο ενδεδειγμένος (άσχετα αν αυτό που έχουν κάνει είναι παράνομο). Μ' αυτό τον τρόπο δίνουμε και καλό παράδειγμα στα παιδιά μας.

 
Nikos
02 Φεβ 2018 17:51

Φαντάζομαι πως στην πλειοψηφία όσων αντιδρά αρνητικά δεν υπάρχει κανείς που να παραπονέθηκε τόσα χρόνια για το βάρος της σχολικής τσάντας.

 
Χριστίνα
10 Φεβ 2018 20:43

Το ότι η τσάντα όπως πάει την Παρασκευή (χωρίς να έχει ανοιχτεί ) έτσι έρχεται και τη Δευτέρα από τους περισσότερους μαθητές δε βλέπω να σας νοιάζει ιδιαίτερα(απευθύνομαι στους γονείς που αμέσως έκριναν το μέτρο ως πολύ κακό).
Οι επιμελείς μαθητές και κάθε μέρα να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο διαβασμένοι θα είναι γιατί θα βρουν τρόπο να μελετήσουν. Οι αδιάφοροι μαθητές είτε στο σχολείο αφήσουν την τσάντα τους είτε την πάρουν σπίτι τους είναι το ίδιο. Αδιάβαστοι και αδιάφοροι θα είναι..
Προς τον Κο ΝΙΚΟΛΗ Δ.
Αδυνατώ να μπω στο σκεπτικό σας!!!!

 
σταμος
24 Οκτ 2018 12:21

Γιατί δεν το εφαρμόζουν και στα ιδιωτικά σχολεία ;Άλλη ένταση εκπαίδευσης εκεί; Πιλοτικά να το κάνουν στα ιδιωτικά που είναι και πιο λίγα! Το ίδιο δεν πήγαν να κάνουν και για το ωράριο ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean