Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Οι τρεις αλλαγές από τη νέα σχολική χρονιά

Δημοσίευση: 10/02/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε τρεις αλλαγές που θα ισχύσουν από τη νέα  σχολική χρονιά αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο ΑΠΕ.

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας είπε τα εξής:

Α. Προχωράμε στη οργάνωση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στην οποία προφανώς αποκλειστική ευθύνη θα έχουν οι νηπιαγωγοί και η οποία θα ολοκληρωθεί σε όλους τους Δήμους σε βάθος τριετίας.

Β. Οι μαθητές από του χρόνου δεν θα πληρώνουν τα ξενόγλωσσα βιβλία στο λύκειο.

Γ. Και για τη β’ λυκείου, θα έχουμε δυο δίωρα την εβδομάδα, μετά το μάθημα, διδασκαλία ξένης γλώσσας. Που, αν δεν συμπληρώνουν αριθμό στο σχολείο τους, θα πηγαίνουν σε κάποιο γειτονικό σχολείο.

Σχόλια (8)

 
Κατερίνα Στ.
10 Φεβ 2018 17:04

Σε ποιες υποδομές θα εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, όταν για να εξυπηρετηθούν όλα τα νήπια από τα νηπιαγωγεία, μένουν εκτός τα προνήπια; Γιατί μία προηγμένη χώρα όπως είναι η Ελλάδα, δε σέβεται τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και δε εντάσσει τους παιδικούς σταθμούς στην εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας; Γιατί η ηγεσία του συγκεκριμένου Υπουργείου αρνείται πεισματικά τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των παιδικών σταθμών, την επιστημονική κατάρτιση των εργαζομένων παιδαγωγών σε αυτούς και οδηγεί τους τελευταίους με αποφάσεις, όπως αυτές που εξαγγέλλει, στην ανεργία; Μερικές εύλογες απορίες!!!!!

 
@Kατερίνα Στ
10 Φεβ 2018 19:48

Από τα χιλιάδες νηπιαγωγεία που χωράν όλα τα νήπια και τα προνήπια σε λίγες μόνο εκατοντάδες γίνεται αυτό που λέτε και σε δυο το πολύ χρόνια ούτε και εκεί θα συμβαίνει.Οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία μειώνονται δραματικά τουλάχιστον 5% κάθε χρόνο λόγω της υπογεννητικότητας και της μετανάστευσης των νέων .Όσοι δε μένουν εδώ δεν παντρεύονται και άρα ούτε παιδιά γεννιούνται.Προ ημερών δημοσιεύτηκε η έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής που τόνιζε ότι σε μια δεκαετία ο μαθητικός πληθυσμός της χώρας θα μειωθεί κατά 27%.Άρα ούτε βρέφη θα υπάρχουν ,ούτε νήπια ,ούτε μαθητές ούτε τίποτε.Θα κλείνουν ή θα συγχωνεύονται σχολικές μονάδες.Συνεπώς διορισμοί δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ γιατί θα υπάρχουν μονίμως διορισμένοι πλεονάζοντες.Άρα η ανεργία που λέτε αφορά όλους τους κλάδους.Εξ άλλου εσείς όταν δηλώσατε τη σχολή που αποφοιτήσατε γνωρίζατε ότι το αντικείμενο σας υπάγεται σε άλλο Υπουργείο εκτός αυτού του Υπουργείου Παιδείας το οποίο ορθότατα δεν σας εντάσσει στην ευθύνη του.Επομένως γιατί σας οδηγεί στην ανεργία ένα άλλο Υπουργείο από αυτό που νομοθετικά ανήκετε;Η Ελλάδα σέβεται όλα τα διεθνή δεδομένα και δεν εντάσσει τους παιδικούς σταθμούς στο Υπουργείο Παιδείας.Άλλο βρέφος ,άλλο νήπιο,άλλο μαθητής ,άλλο προέφηβος κλπ.Με την ίδια λογική επειδή το δημοτικό σε πάρα πολλές χώρες είναι μέχρι την τετάρτη του δικού μας και μετά ακολουθεί προγυμνάσιο,γυμνάσιο κλπ οι καθηγητές πρέπει να δουλεύουν από την Ε'τάξη του Δημοτικού.Όσο για τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα που γράφετε να τα αναφέρετε ποια είναι και σε ποιες χώρες, την στιγμή που σχεδόν παντού η εκπαίδευση είναι ευθύνη των Δήμων.Άρα σε ποιους Δήμους και ποιων χωρών που λέτε γίνεται αυτό.'Οπως δε ίσως σας είναι ήδη γνωστό εκεί το δημόσιο ή οι Δήμοι προσλαμβάνουν και απολύουν ανάλογα με τις ανάγκες τους.Επομένως αντί να στραφείτε και να ζητάτε από το κράτος να σας θεωρήσει νηπιαγωγούς,που και αυτοί δεν θα διοριστούν ποτέ γιατί ξεπερνάν οι αδιόριστοι τις 14.000, να ζητάτε μέτρα και κίνητρα για να κάνουν παιδιά οι Έλληνες .Σαν βρεφονηπιοκόμος δε εσείς πρώτα πρέπει να ξέρετε ότι η υπογεννητικότητα είναι ο υπ αριθ. ένα κίνδυνος της χώρας.

 
katia
10 Φεβ 2018 20:33

@Kατερίνα Στ
Μια χαρά χωράνε όλα τα προνήπια στα Νηπιαγωγεία των περισσότερων Δήμων της χώρας και μάλιστα πολλοί βρεφονηπιοκόμοι κάνουν αγώνα για να κρατήσουν τα προνήπια στους παιδικούς σταθμούς, ενώ κανονικά θα έπρεπε να επωφελούνται από την Προσχολική Εκπαίδευση στα Νηπιαγωγεία.
Η Ελλάδα ανήκει σε κείνες τις χώρες, όπου οι μονάδες φροντίδας (παιδικοί σταθμοί) διαχωρίζονται από τις μονάδες εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία), όπως ισχύει και στα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη.
Πολιτική βούληση μόνο χρειάζεται για να ισχύσει η υποχρεωτικότητα και για το δεύτερο έτος προσχολικής εκπαίδευσης για το καλό των μικρών μας παιδιών

 
Κατερίνα Στ.
10 Φεβ 2018 23:05

Μία εντελώς αναχρονιστική άποψη!!!!

 
PE19
11 Φεβ 2018 11:33

Με το γ τι θέλει να πει ο ποιητής ???
Μήπως με το να μεταφέρονται μαθητές για το μάθημα της ξένης γλώσσας είναι το πρώτο βήμα για συγχωνεύσεις σχολείων ???
Αν θέλουν να κάνουν συγχωνεύσεις να πάρουν και την πολιτική ευθύνη

 
ΠΕ20
11 Φεβ 2018 14:04

@ΠΕ19

Προκειμένου λοιπόν να μην παρακολουθείς τη γλώσσα που θες, σου δίνει τη δυνατότητα να μετακινηθείς... Αν δε σ'αρέσει αλλάζεις μόνος σου επιλογή γλώσσας αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη της επιλογής σου. Ζυγίζεις και επιλέγεις!

Γενικά, η μετακίνηση μαθητών για την παρακολούθηση μαθημάτων και συγκεκριμένα μαθήματα κατευθύνσεων/προσανατολισμού (αλλά και για ολοήμερο στα δημοτικά) ισχύει εδώ και πολλά χρόνια (προ κρίσης). Ασχέτως που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν γίνονταν ουσιαστικά μετακίνηση αλλά απλά μετεγγραφή στην αρχή της χρονιά για πρακτικούς λόγους, δεν μπορείς να πεις πως εφαρμόζουν κάτι καινούργιο.

 
K. ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ
11 Φεβ 2018 20:55

Η προσχολική αγωγή να ενοποιηθεί με τους παιδικούς σταθμούς των δήμων, αφού προηγουμένως αποκοπή από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία ως ένας ενιαίος φορέας να λειτουργούν και τους 12 μήνες, με ωράριο πρωινό και απογευματινό, ανάλογο των εργασιακών ωραρίων των γονέων. Φυσικά θα χρειαστεί και προσωπικό, όπου πρέπει να γίνουν προσλήψεις. .

 
Μαρία
13 Φεβ 2018 15:29

@ Κ. ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ
Αν ψάχνετε για κρατικούς υπαλλήλους που θα ασχολούνται με τη φύλαξη παιδιών (0 έως 5 ετών), μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Το κράτος εκπαιδεύει νηπιαγωγούς σε δημόσια πανεπιστήμια και στη συνέχεια τους προσλαμβάνει για την εκπαίδευση των παιδιών (4 έως 6 ετών) με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν πάντως ψάχνετε για φύλαξη, καλό είναι να βάλετε μια αγγελία στην εφημερίδα και σας εύχομαι να βρείτε αυτό που επιθυμείτε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean