Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ζητούν την κατάργηση της συνδρομής των Χημικών προς την Ενωση Ελλήνων Χημικών

Δημοσίευση: 09/02/2018
Alt Text: 
Σχολείο
Σχολείο
Title Text: 
Σχολείο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έκκληση προς το υπουργείο Παιδείας   να βρει τρόπους  για να απαλλαγεί ο Χημικός του σχολείου, αν δεν επιθυμεί, από  την    παρακράτηση 40 ευρώ από τον μισθό   ως ετήσια συνδρομή, και να επιστραφούν οι συνδρομές των εκπαιδευτικών, ζητά με ανακοίνωση η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θεωρούμε απαράδεκτη, αντισυνδικαλιστική και νομικά έωλη την μεθόδευση από την Ένωση Ελλήνων Χημικών που προβαίνει ετησίως στην παρακράτηση 40 ευρώ από τον μισθό μας ως ετήσια συνδρομή, από όλους τους χημικούς (2000 περίπου)που εργάζονται ως εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία της χώρας, χωρίς οι περισσότεροι από αυτούς/ες να είναι μέλη της και χωρίς να ρωτηθούν και να ενημερωθούν ποτέ!!!

Ουδέποτε ενημερώνονται για τις δραστηριότητες της ένωσης που αγνοούνται σε μια περίοδο μάλιστα  που συνεχίζεται η υποβάθμιση της χημικής εκπαίδευσης στο σχολείο, τα περιβαλλοντικά προβλήματα οξύνονται και η χημική βιομηχανία της χώρας πνέει τα λοίσθια.

Οι περισσότεροι χημικοί των σχολείων δεν έχουν καμιά εμπλοκή στις όποιες διαδικασίες της ΕΕΧ,  δεν απολαμβάνουν κανένα όφελος απ αυτήν, εισπράττεται όμως υποχρεωτικά η συνδρομή τους. Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε με τις ΕΛΜΕ  της χώρας οι αντιδράσεις θα ήταν έντονες και δικαιολογημένες

Η ΕΕΧ επικαλείται τον νόμο 1804/88 και το ΠΔ 392/1993 απαιτώντας από τις διευθύνσεις την παρακράτηση και απόδοση σε αυτήν των συνδρομών.

Συγκεκριμένα στα έγγραφα της αναφέρει:

Η καταβολή της συνδρομής των Χημικών προς την Ε.Ε.Χ. είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Ν. 1804/88 (ΦΕΚ 177Α/25.8.1988) και για την παρακράτηση της από τον εργοδότη και την απόδοση της δεν απαιτείται η συναίνεση του Χημικού

Καμιά άλλη επιστημονική ένωση ΕΕΦ, ΕΜΕ, ΠΕΦ, ΠΕΒ κλπ δεν τυγχάνει παρόμοιας αντιμετώπισης, κανείς συνάδελφος των άλλων ειδικοτήτων   και καλώς δεν υπόκειται σε παρόμοια παρακράτηση. Ο συνδικαλισμός πρέπει να είναι πάντοτε σε εθελοντική βάση και δεν μπορεί να είναι προϊόν εκβιασμού.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να βρει τρόπους  για να απαλλαγεί ο Χημικός του σχολείου, αν δεν επιθυμεί, από την αδιανόητη αυτή παρακράτηση και να επιστραφούν οι συνδρομές των συναδέλφων.
Καλούμε την ΟΛΜΕ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, νομικές και πολιτικές, για να απαιτήσει να σταματήσει αυτή η εντελώς άδικη και παράλογη ενέργεια.

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                        
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ               ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 

Σχόλια (31)

 
Jim
09 Φεβ 2018 11:28

Καλά όλα αυτά αλλά γιατι ξεχνούν τους αγώνες της ΕΕΧ για την προστασία και αναβάθμιση της χημείας στην εκπαιδευση;

 
Νίκος Α
09 Φεβ 2018 11:36

Αυτό το απαράδεκτο χαράτσι που επιβάλει με το "έτσι θέλω" στους χημικούς των σχολείων η Ε.Ε.Χ. θα πρέπει να σταματήσει. Είναι μια περιττή οικονομική αφαίμαξη στο καθημερινά υποβαθμιζόμενο εισόδημά μας.

 
αντώνης
09 Φεβ 2018 12:47

αφού είναι ΝΠΔΔ ο νόμος επιβάλλει την παρακράτηση για τη βελτίωση της χημικής παιδείας
μην τα ισοπεδωσουμε και όλα

 
Janarti
09 Φεβ 2018 13:46

Αντί να συσπειρωθούν στον αγωνα της ΕΕΧ βάλλουν κατά της ένωσης! Αν δεν υπήρχε η ΕΕΧ η Χημεία θα ηταν διδασκομενο μάθημα μόνο στο Γυμνάσιο !

 
Έλεος
09 Φεβ 2018 14:29

Γκρίνια για 40 ευρώ το χρόνο!
Και για μία Ένωση που έδωσε (και δίνει ακόμα) αγώνες για τη σωτηρία της Χημείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Προς ΕΕΧ: Απαλλάξτε τους από αυτό το δυσβάσταχτο βάρος αλλά όταν δεν θα έχουν μαθητές να διδάξουν στείλτε τους στο υπεπθ να βρούν το δίκιο τους...

 
Χημικός δευτεροβάθμιας
09 Φεβ 2018 15:13

Πολύ γρήγορα ξεχάσαμε την τεράστια επιτυχία της ΕΕΧ στην κατάργηση της χημείας από τον κ. Λοβέρδο. Σχετικα με το τι έκανε η ΕΕΧ για μας, απλά ρωτήστε τον πληροφορικό του σχολείου σας συνάδελφοι.

 
Χ/Β
09 Φεβ 2018 16:03

Οσοι δε ξέρουν τι έχει προσφέρει η ΕΕΧ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι αυτοί που παραλίγο θα δίδασκαν το μάθημα χημεία/βιολογία.
Είναι αυτοί που τα αρχικά ΠΜΔΧ δε τους λένε τίποτα κλπ κλπ
Είναι αυτοί που παραλλιγο επί Λοβέρδου θα συμπλήρωναν ωράριο σε 3 σχολεία κλπ κλπ

 
Χημικός
09 Φεβ 2018 16:29

Επιτέλους!! Κάποιος κινητοποιήθηκε
Μπράβο στην Ελμέ θεσ/νικης!!!!

 
Χημικός ... που βλέπει το προφανές
09 Φεβ 2018 19:04

Μπράβο στην Γ΄ΕΛΜΕ! Περιμένω να ακολουθήσουν και οι άλλες! Αν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία η επιβολή συνδρομής στα μέλη μιας ένωσης, οι ενώσεις φυσικών, μαθηματικών, φιλολόγων κ.α, ας βιαστούν να ... πετύχουν...

 
Γιάννης
09 Φεβ 2018 23:08

Το ίδιο να γίνει και για τις συνδρομές στις ΕΛΜΕ, αρκετοί δεν εκφραζόμαστε από τις ΕΛΜΕ και δεν επιθυμούμε να τις πληρώνουμε.

 
Χημικός90
09 Φεβ 2018 23:18

ΟΚ δε συμφωνώ με την εξίσωση ΕΕΧ με άλλες ενώσεις ή σωματεία, μιας κ είναι ΝΠΔΔ με υποχρεωτική συνδρομή όπως τα επιμελητήρια.
Να δούμε όμως γιατί η ΕΕΧ φαίνεται απαξιωμένη κ εσωστρεφής απέναντι στους καθηγητές χημικούς.
Μήπως έχουν δίκιο για τον αποκλεισμό που περιγράφουν;

 
Προβοκατσια
09 Φεβ 2018 23:50

Χ/Β ή Β/Χ,
Μήπως το ΝΠΔΔ κατάφερε να σπάσει το χημεία βιολογία και προσπαθεί για ακόμια μία φορα να αλλάξει τις ισορροπίες, μήπως το ΝΠΔΔ καθυστερεί το νομοσχέδιο;;

 
ΕΛΜΕ
10 Φεβ 2018 10:25

Όποιος θέλει μπορεί να σταματήσει την εγγραφή του στην ΕΛΜΕ.
Μήπως λοιπόν δε θα έπρεπε να είναι ΝΠΔΔ η κάποιος φορέας (εεχ) απλά από αδράνεια; Μήπως είναι κατάλοιπο μιας άλλης εποχής;
Πιο πάνω γράφτηκε ότι πληρώνεται η συνδρομή για...το σπάσιμο των μαθημάτων;

 
Τάξη στη σκέψη μας
10 Φεβ 2018 16:16

Ατυχέστατος ο παραλληλισμός με την ΕΛΜΕ. Σ' αυτή όχι μόνο δεν υποχρεώνεται κάποιος για πληρωμή συνδρομής, αλλά και τη μέρα της συνδικαλιστικής άδειας που εξασφαλίζει η ΕΛΜΕ, την ... αξιοποιούν κάποιοι για ξεκούραση και εκδρομές. Μετά τους ... μεγάλους αγώνες της ΕΕΧ, ας δούμε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα κι ας μετρήσουμε τις ώρες Χημείας! Και εν τέλει πρέπει να έχει κάποιος δικαίωμα ν' αποφασίσει αν θα είναι μέλος της ή όχι; Δεν έχουν οι χημικοί την κρίση ν' αποφασίσουν για κάτι που τους αφορά; Καμαρώνει η ΕΕΧ γι' αυτό που πέτυχε; Είναι και προσβλητικό! "Η καταβολή της συνδρομής των Χημικών προς την Ε.Ε.Χ. είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Ν. 1804/88 (ΦΕΚ 177Α/25.8.1988) και για την παρακράτηση της από τον εργοδότη και την απόδοση της δεν απαιτείται η συναίνεση του Χημικού"

 
Βέρα Βαλαρουτσου
11 Φεβ 2018 12:59

ΜΠΡΑΒΟ στην ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης!!!Δεν πρόλαβα να ξεκινήσω ενισχυτικη σε σχολειο (συνολικά 7 ωρες) κ μου κράτησαν ετσιθελικά τη συνδρομή!!!!ΚΑΝΕΝΑ αλλο σωματείο η σύλλογος δεν κάνει το ιδιο !!!Μήπως να ασχοληθουνε με την προαγωγή της Χημείας κ την αναβαθμιση της,τουλάχιστον στο σχολειο!!!@

 
Χημικός
11 Φεβ 2018 13:04

Δουλεύουν ως χημικοί στο Δημόσιο και τους πείραξε τα 40 ευρώ το χρόνο . Τι να πουν οι άνεργοι συνάδελφοι μας ή αυτοί που ετεροαπασχολούνται με άλλες εργασίες .

 
Αλήθειες
11 Φεβ 2018 16:28

Μπράβο στη Γ΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης για το αυτονόητο! Είναι από αντισυνταγματικός ο νόμος έως και προσβλητικός! Για τη συμβολή της ΕΕΧ, στην ανάδειξη της επιστήμης της Χημείας, δε χρειάζεται να μιλήσουμε, φαίνεται απ' τις ώρες που διδάσκεται η Χημεία στο σχολείο (στο Γυμνάσιο ήταν και παραμένει υπό εξαφάνιση), αλλά και απ' την απαξίωση του χημικού όσον αφορά στην πρόσβαση σε θέσεις μελέτης περιβάλλοντος, τροφίμων, αντοχής υλικών κ.λ.π. Είναι δε εντελώς άστοχος ο παραλληλισμός με τις ΕΛΜΕ, που δεν υποχρέωσαν κανέναν να γίνει μέλος τους και τη συνδρομή πληρώνει όποιος μπορεί και επιθυμεί. Αντισυνταγματικός θεωρώ πως είναι ο νόμος, μιλώντας για τους εκπαιδευτικούς χημικούς τουλάχιστον, γιατί σαν επαγγελματίας δεν έχει ο χημικός το ίδιο εισόδημα με τους άλλους συναδέλφους του (Φυσικούς, Βιολόγους, Μαθηματικούς, Φιλολόγους, Θεολόγους κ.α) ενώ τηρούνται όλες οι υπόλοιπες συνθήκες ίδιες, όπως Μ.Κ, έτη υπηρεσίας, οικογενειακή κατάσταση κ.λ.π. Προσβλητικός είναι, γιατί ο χημικός δεν ξέρει το καλό του, το φρόντισαν άλλοι, πριν απ' αυτόν και χωρίς αυτόν. Προτείνω όλες οι ΕΛΜΕ να ζητήσουν γνωμοδότηση απ' τη νομική υπηρεσία της ΟΛΜΕ, για το θέμα, προσφυγή για αντισυνταγματικότητα και αναδρομική επιστροφή των εισφορών στους εκπαιδευτικούς, απ' τη μέρα διορισμού τους (καθώς η επίκληση αντισυνταγματικότητας γίνεται με βάση την άνιση μεταχείρισή τους με τους συναδέλφους στην ίδια εργασία). Επιπλέον μπορεί να ζητηθεί η συνδρομή του συνηγόρου του πολίτη για ενδεχόμενη προσφυγή στο ΣΤΕ

ΥΓ1. Όποιος σκέπτεται να μιλήσει για το "ευτελές ποσό" που παρακρατεί η ΕΕΧ, τον συμβουλεύω να μην το κάνει, στους καιρούς αυτούς, γιατί η αλήθεια είναι σκληρή: πολλοί χημικοί, εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων αλλά και εργαζόμενοι γενικότερα, πολύ περισσότερο οι άνεργοι, στερούνται βασικά αγαθά, ζουν στα όρια της εξαθλίωσης και δεν μπορούν να δεχθούν ότι γίνεται υποχρεωτική παρακράτηση συνδρομής .
ΥΓ2. Οι μηχανικοί εκπαιδευτικοί, νομίζω, πριν ένα χρόνο περίπου, κέρδισαν τη μη υποχρεωτικότητα συνδρομής στον αντίστοιχο φορέα τους, ΝΠΔΔ επίσης.
ΥΓ3. Συνάδελφέ μου δεν υποστηρίζουμε ότι οι άνεργοι και ετεροαπασχολούμενοι πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν! Αντίθετα ζητάμε όποιος μπορεί και θέλει να γίνεται μέλος της ΕΕΧ και υπόχρεος συνδρομής

 
KOSTAS70
11 Φεβ 2018 22:47

Για όσους βρίζουν και καταριούνται την ΕΕΧ για την ... ιλιγγιώδη συνδρομή των 40 ευρώ ΤΟ ΧΡΟΝΟ με το βασικό "επιχείρημα" : "τι έκανε η ΕΕΧ για τη Χημεία" τους παροτρύνω να ψάξουν καλύτερα και να ενημερωθούν για τον αγώνα που έδωσε η ΕΕΧ πριν δύο χρόνια ώστε η Χημεία να είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα. Αγώνα στον οποίο αυτοί ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ. Αγώνα για τον οποίο ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ. Τι κέρδισε η ΕΕΧ και κατά συνέπεια ΟΛΟΙ οι καθηγητές Χημείας από αυτό τον αγώνα; Ώρες εργασίας, για να μην τρέχουν, αυτοί ακριβώς που σήμερα παραπονιούνται, σε 3-4 σχολεία, διδάσκοντας άσχετα με τις σπουδές τους αντικείμενα.
Κάποιοι σχολιαστές παραπονιούνται ότι η ΕΕΧ δεν κάνει και πολλά πράγματα. Ε, ας σηκωθούν από τον καναπέ τους, ας παρατήσουν το πληκτρολόγιο και ας συμμετέχουν στα κοινά, για να δούμε και να ακούσουμε τους ίδιους και τις προτάσεις που έχουν να κάνουν. Παραπονιούνται ότι δε γνωρίζουν τι ακριβώς κάνει η ΕΕΧ. Δε μας λένε όμως τι έκαναν οι ίδιοι για να ενημερωθούν. Ακόμα χειρότερα, δε μας λένε τι κάνουν οι ίδιοι για τη Χημεία και την πρόοδο της διδασκαλίας της στην Εκπαίδευση. Δηλαδή για την αδιαφορία τους για τον κλάδο τους, φταίει η ΕΕΧ και όχι οι ίδιοι;
ΥΓ Ειρωνεύτηκα τις διαμαρτυρίες για το ύψος της συνδρομής γιατί ξέρω κάποιους, από αυτούς ακριβώς που διαμαρτύρονται, που σε ένα ΣΚ "τρώνε" πολλά περισσότερα σε λιγότερο ... παραγωγικές από ό,τι είναι οι εκπαιδευτικές, διαδικασίες. Δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν με τα λεφτά τους, αλλά να μη μας λένε κιόλας ότι η συνδρομη τους "πληγώνει" οικονομικά. Ουαί υμίν...

 
ELME
12 Φεβ 2018 08:49

κανείς δεν καταριέται κανέναν
το τι πράττει καθείς με τα χρήματά του είναι δικό του συνταγματικό δικαίωμα
όπως και το σε ποια ένωση εγγράφεται
Πρέπει να εξετάσει ο νομικός σύμβουλος της ΟΛΜΕ το ζήτημα άμεσα και αναδρομικά....

 
Κάτω τα χέρια από την ΕΕΧ
13 Φεβ 2018 14:48

Αν δεν ήταν η ΕΕΧ τώρα φίλοι μου χημικοί θα κάνατε μάθημα σε 3-4 σχολεία για να συμπληρώσετε ωράριο.
Τόση μιζέρια για 40€ ευρώ το χρόνο όταν το μάθημα αυτό σας τα "επιστρέφει" και με το παραπάνω...

 
Αντώνης
13 Φεβ 2018 14:52

Αναμφίβολα η ΕΕΧ έχει δώσει τεράστιες μάχες για την υπεράσπιση της Χημείας στην ΒΒάθμια . Όποιος δεν το βλέπει αυτό ζει αλλού. Είναι άδικο εντελώς και λάθος τεράστιο να την κατηγορούν ενώ δίνει μάχες να αναστρέψει αυτή την συνεχή υποβάθμιση που αναφέρουν.
Γνωρίζουν άραγε πως αυτή η παρακράτηση των 40Ε το έτος προκύπτει από τον ιδρυτικό νόμο της ΕΕΧ που υποχρεώνει ΟΛΟΥΣ τους χημικούς να εγγράφονται στην ΕΕΧ.
Ας μην γκρινιάζουν λοιπόν στους συναδέλφους που εθελοντικά προσπαθούν να λειτουργήσουν έναν σύλλογο που αν δεν το έκαναν τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για όλους. Ας γκρινιάξουν στο κράτος που όρισε την υποχρεωτικότητα.
Όσο για το αν ενημερώνονται και αν συμμετέχουν σε δραστηριότητες του επιστημονικού τους (και όχι συνδικαλιστικού του φορέα) εδώ στην Κρήτη υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία και επαφή, γίνονταν και γίνονται δράσεις που συμμετέχουν πολλοί συνάδελφοι. Έχουμε χημικάρες στα σχολεία, συναδέλφους με τεράστιο μέγεθος που συμβάλλουν και συμμετέχουν στα δρώμενα του επιστημονικού τους συλλόγου που με την παρουσία τους αναδεικνύουν την σπουδαιότητα της Χημείας και μεταλαμπαδεύουν τον ενθουσιασμό τους στα νέα παιδιά
Για την Θεσσαλονίκη (Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης γαρ η γκρίνια) βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται...

 
Φωτης
13 Φεβ 2018 16:38

Η ΕΕΧ έφτιαξε νόμο; Και υποχρεώνει (ο νόμος) την εγγραφή και την παρακράτηση;
και τι σημαίνει "επιστρέφει;;"
Επιστροφή αναδρομικά των χρημάτων....

 
Δημοσθένης
13 Φεβ 2018 16:58

Ευτυχώς διαβάζω σχόλια που γνωρίζουν (ζουν) τι κάνει καθημερινά η ΕΕΧ για την διδασκαλία της Χημείας στα σχολεία μας είναι ΝΤΡΟΠΗ να βάλλεται για τα 40 ευρώ με τον τρόπο αυτό... ναι θα μπορούσε να ήταν προαιραιτική η συνδρομή...αυτό είναι όμως το ζητούμενο κύριοι "συνάδελφοι" ή οτι μπορείτε να κάνετε μάθημα σε ένα σχολείο. Αν δεν ήταν η ΕΕΧ δηλαδή κάποια ΑΤΟΜΑ που παλευούν δεν θα υπήρχε χημεία πουθενά και τότε πάλι θα μουρμουριζατε γιατί μόνο αυτό ξέρετε να κάνετε ... ερώτηση... ποιά η δικιά σας προσφορά στα θέματα και στην υποστήριξη της ΧΗΜΕΙΑΣ..

 
ΦΙΛΛΕΝΙΑ ΣΙΔΕΡΗ
13 Φεβ 2018 18:31

Με μεγάλη έκπληξη και ακόμη μεγαλύτερη θλίψη είδα την ανακοίνωση της Γ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ να χαρακτηρίζει με προσβλητικό τρόπο την ΕΕΧ. Στην προσωπική απάντηση που ακολουθεί θα αναφερθώ μόνο στις ατυχείς και ανακριβείς αναφορές.
1. Η ΕΕΧ δεν είναι σαν τις υπόλοιπες ενώσεις που αναφέρονται, διότι είναι ΝΠΔΔ. Μπορεί λοιπόν να συγκριθεί με τα υπόλοιπα επιμελητήρια, ΤΕΕ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ...τα οποία έχουν υποχρεωτικότητα εγγραφής για άσκηση επαγγέλματος. Φυσικά οι εισφορές είναι πολύ υψηλότερες των 40 ευρώ τον χρόνο με τα οποία "ληστεύει" η ΕΕΧ τους χημικούς.
2. Δεν αποτελεί ψόγο για την ΕΕΧ και όσους εθελοντικά και χωρίς καμία αμοιβή προσφέρουν, ότι κάποιοι "
δεν έχουν καμιά εμπλοκή στις όποιες διαδικασίες της ΕΕΧ, δεν απολαμβάνουν κανένα όφελος απο αυτή", γιατί η συμμετοχή στα κοινά, δηλ στον ΠΜΔΧ, στα σεμινάρια διδακτικής, στις επιμορφωτικές ημερίδες, στις δράσεις της ΕΕΧ στην κοινωνία δεν έχουν ατομικά, αλλά συλλογικά οφέλη που αφορούν στην ανάδειξη της επιστήμης της Χημείας που έχει δώσει την δυνατότητα σε όλους μας να ζούμε εργαζόμενοι. Αν δείτε τα σημειώματα του εκδότη στα χημικά.χρονικάv Θα ανακαλύψετε ότι είναι επιθυμία της ΕΕΧ οι αποστασιοποιημένοι συν να έχουν ενεργό συμμετοχή και να
3. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ολες οι δράσεις της ΕΕΧ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της και επιπλεον 2 φορές τον χρόνο αποστέλλονται με newsletter σε όλους τους συν που έχουν δώσει το e-mail τους.
Ειδικά όμως στην Γ ΕΛΜΕ Θεσ/κης θα σταλούν και ξεχωριστά.
4. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΕΧ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ. Όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει με την ΕΕΧ και να του σταλούν και τα πεπραγμένα 2013/14/15/16 ώστε να δει που θα ήταν η Χημεία και οι Χημικοί χωρις την ΕΕΧ.

 
Συνοψίζοντας
13 Φεβ 2018 18:54

Τι καταλαβαίνουμε από κάποια σχόλια ...
1. Οι χημικάρες δεν διαμαρτύρονται για τη συνδρομή (έχουν απορροφηθεί τόσο απ' τα δρώμενα του επιστημονικού συλλόγου που η οικογένειά τους ζει χωρίς τα βασικά αγαθά)
2. Υπάρχει κάποιο είδος τιμοκαταλόγου
40 ευρώ - πολλοί αγώνες και πολλές μάχες
<40 ευρώ - λιγότεροι αγώνες και λιγότερες μάχες
0 ευρώ - χωρίς αγώνες και μάχες
3. Οι περισσότεροι γράφοντες μπερδεύουν τους μισθούς ΑΕΙ με τους μισθούς των καθηγητών δευτεροβάθμιας, ειδικά αυτών των καθηγητών, που έχουν ανέργους στην οικογένειά τους και δεν έχουν και πολλά χρόνια υπηρεσίας (είναι προφανές ότι κάποιοι σχολιαστές δε βρίσκονται στη δευτεροβάθμια γιατί νομίζουν ότι ο χημικός σήμερα δεν τρέχει σε 3-4 σχολεία ή ότι δε διδάσκει Β' ανάθεση και κινδυνεύει κάποια μέρα να το αντιμετωπίσει)
4. Το "μάθημα" μας επιστρέφει χρήματα και δεν πληρωνόμαστε επειδή κοπιάζουμε στην καθημερινή μάχιμη διδασκαλία
5. Η επιστήμη της Χημείας υπάρχει όχι σαν αναγκαιότητα στο σύγχρονο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι, αλλά λόγω επιτυχημένης πορείας επιστημονικών ενώσεων

Τι καταλαβαίνω απ' την πραγματικότητά μου:
1. Ο χημικάρας στερείται για να πληρώσει υποχρεωτικά τη συνδρομή, διαμαρτύρεται γιατί δεν έχει επιλογή και ανατροφοδοτείται μόνο απ' τα μάτια των μαθητών του, όταν καταλαβαίνουν τα σημαντικά προβλήματα που μπορεί να λύσει ο άνθρωπος και η κοινωνία γνωρίζοντας Χημεία.
2. Οι αγώνες δεν είναι ανάλογα ποσά με τις συνδρομές
3. Ξέρω, δε μου περιέγραψαν, τι θα πει να πάω στο σχολείο στα ... χμ και να μην ξέρω αν θα έχω καύσιμο στο αυτοκίνητο για να γυρίσω στο σπίτι. Ξέρω, δε μου το είπε κάποιος, τι θα πει να ζει κάποιος για 20 μέρες το μήνα με ψωμί, φακές και μακαρόνια. Ξέρω πώς είναι, δεν το διάβασα σε βιβλία, να είσαι χωρίς θέρμανση και να ζεσταίνεσαι με ζακέτες και κουβέρτες. Ξέρω κι άλλα πολλά, αλλά όσοι ενδιαφέρθηκαν να τα μάθουν, τα γνωρίζουν, οι άλλοι χαίρονται που δεν τα γνωρίζουν.
4. Νομίζω πως παίρνω το μισθό μου γιατί εργάζομαι συνειδητά (μέχρι διδασκαλία σε 5 μόνο σχολεία έχω εμπειρία από προηγούμενο σχολικό έτος, ούτε καν 6 ή 7) κι όχι γιατί κάποιο μάθημα με ανταμείβει.
5. Εν τέλει θεωρώ ότι η αναγκαιότητα για την επιστήμη της Χημείας δημιουργείται απ' τις ανάγκες της ζωής (άσχετα αν για χ,ψ λόγους,που λίγο ή πολύ γνωρίζουμε, αυτό δεν αποτυπώνεται στα Προγράμματα Σπουδών) και δεν είναι απαραιτήτως συνάρτηση επιστημονικών ενώσεων με υποχρεωτική εγγραφή.
Τέλος επειδή κάποιοι ζούμε σ' αυτόν τον πλανήτη, ενώσεις όπως αυτές των Φυσικών και Βιολόγων (για να αναφέρω τις πλησιέστερές μας μόνο), χωρίς υποχρεωτική εγγραφή και συνδρομή έχουν "κατακτήσει"- σύμφωνα με το σκεπτικό κάποιων - πολλαπλάσιες ώρες στα σχολεία από μας με την υποχρεωτική εγγραφή και συνδρομή!!!

 
Πολυχρόνης Καραγκιοζίδης. Χημικός. Σχολικός Σύμβουλος. Websi
13 Φεβ 2018 21:58

Η ανακοίνωση της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης είναι απαράδεκτη και περιέχει ασύστολα ψεύδη.
Οι ενημερώσεις του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας στέλνονται στα Σχολεία, αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τα 40 ευρώ είναι ανταποδοτικά κατά ένα μεγάλο βαθμό και αναφέρω παραδείγματα: 1) την περασμένη διετία πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές εκδρομές χωρίς δαπάνη για τα μέλη σε ποτοποιεία, αποστακτήριο και αγρόκτημα αρωματικών φυτών, σε μουσεία επιστημοκικού ενδιαφέροντος, όπως βαφής μεταξιού. 2) οργανώθηκαν ημερίδες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στην έκθεση ΔΕΤΡΟΠ, στην Κατερίνη. 3) οργανώθηκε συνέδριο προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, εντελώς δωρεάν. 4) κάθε χρόνο για την ημέρα χημείας οργανώνονται εκδηλώσεις όπως εκθέσεις πειραμάτων χημείας, στα οποία προσφέρουμε μικρογεύμα σε μαθητές που μετέχουν και βοηθούν, θέαμα στο πλανητάριο του ΝΟΗΣΙΣ με χρηματοδότηση από την ΕΕΧ και τον ΣΧΒΕ ώστε να είναι δωρεάν για το κοινό. Μεριμνώ προσωπικά ώστε οι ανακοινώσεις να στέλνονται στα Σχολεία, μέσω της Περιφερεικής Διεύθυνσης και των ΔΔΕ. 5) κοπή βασιλόπιτας δωρεάν. 6) και πολλά άλλα.
Οι Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας ας κάνουν τον κόπο να παραβρεθούν στη γενική συνέλευση της 27ης Φεβρουαρίου, Αριστοτέλους 6 και να πουν εκεί τα παράπονά τους, αφού ακούσουν τα πεπραγμένα του Περιφερειακού της ΕΕΧ και του ΣΧΒΕ.

Κατά τη διαμάχη για το μάθημα της χημείας το 2013 δεν εμφανίστηκε κανένας στο Υπουργείο, ενώ έξω από κάθε γραφείο Βουλευτή περίμεναν Καθηγητές άλλης ειδικότητας. Αυτός που επωμίστηκε τότε το βάρος των παρεμβάσεων ήταν ο τότε πρόεδρος Νάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του προς αξιωματούχους του Υπουργείου, έφτασε στα όρια εισαγγελικής παρέμβασης. Το αποτέλεσμα για το μάθημα της χημείας ήταν θετικότατο.

 
ΕΛΜΕ
13 Φεβ 2018 23:28

όπως η εισφορά στο ΤΣΜΕΔΕ ακυρώθηκε
έτσι θα ακυρωθεί και εκείνη στην εεχ
15.000x40 € =

 
Αναδρομικά
14 Φεβ 2018 16:25

Η ακύρωση της εισφοράς στο ΤΣΜΕΔΕ, είχε και αναδρομική ισχύ, μιας και τα "χρέη" ετών (σ' αυτούς δε γίνονταν παρακράτηση στο μισθό, ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν χωριστά οι ίδιοι) ακυρώθηκαν!
Άρα στο γινόμενο που γράφει η ΕΛΜΕ υπάρχει και ένας ακόμη παράγοντας: (x έτη) =

 
Απ' το Συνήγορο του Πολίτη
14 Φεβ 2018 23:49

Όταν εξετάζονταν η περίπτωση για τα επιμελητήρια ...

... Ο Συνήγορος του Πολίτη εκτιµά, ότι η κατά τα ανωτέρω ύπαρξη νοµοθετικού κενού, επιβάλλεται να αντιµετωπιστεί µε γνώµονα την προστασία των συνταγµατικών δικαιωµάτων της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (αρθ. 5 παρ. 1 και 3 Σ) και της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι (αρθρ. 12 παρ.1 Σ). Εχει γίνει µάλιστα δεκτό (Ολοµ. ΣτΕ 3198/1990) ότι στην έννοια της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι συµπεριλαµβάνεται και το δικαίωµα του προσώπου να µην µετέχει σ΄ ένα σωµατείο, το οποίο σαφώς παραβιάζεται µε την ερµηνεία που δίνεται εκ µέρους του ΤΕΕ στο σχετικό νοµοθετικό κενό.
...
Η αντίθετη ερµηνεία που στερεί από ένα µέλος σωµατείου ή επιµελητηρίου ή
άλλου συλλογικού φορέα, τη δυνατότητα της ελεύθερης αποχώρησης παραβιάζει ευθέως τις προαναφερόµενες συνταγµατικές διατάξεις και δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή.
Αξιοσηµείωτο µάλιστα είναι το γεγονός ότι σε κανένα άλλο σύλλογο ή
σωµατείο ή Επιµελητήριο δεν υπάρχει αντίστοιχο νοµοθετικό κενό και ότι όλοι οι επαγγελµατικοί σύλλογοι (∆ΣΑ, ΙΣΑ κλπ.) προβλέπουν διαδικασίες διαγραφής και παραίτησης των µελών τους.

 
συνδρομή σωματείων
15 Φεβ 2018 09:27

με τόσο αγώνα και προσπάθεια το 2013 νομιζω η συνδρομή είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για νέους αγώνες και προσπάθειες για την αποκατάσταση της χημείας

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean