Κολλέγια: Το υπ. Παιδείας στοχεύει σε “εξπρές” αναγνώριση πτυχίων

Τα 41 μέλη του ΣΑΕΠ που αποφασίζουν για την αναγνώριση των πτυχίων των Κολλεγίων

09/10/2017

Ενημερώθηκε: 10/11/2017, 10:47

Άκουσε το άρθρο

Με “εξπρές” διαδικασίες το υπουργείο Παιδείας στοχεύει μέχρι την Ανοιξη του 2018 τα πτυχία των Κολλεγίων και ξένων Πανεπιστημίου η χορήγηση της επαγγελματικής ισοδυναμίας , να γίνεται το πολύ σε 40 ημέρες από τη στιγμή που ο ενδιαφερόμενος καταθέσει την αίτηση του. Αλλωστε αυτό το ορίζει και η σχετική νομοθεσία.

Αυτό θα επιτευχθεί με την υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί η οποία θα προβλέπει  για όμοιες περιπτώσεις αναγνώρισης πτυχίων  που υπάρχει προηγούμενη γνωμοδότηση του ΣΑΕΠ να επιταχύνονται οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος όγκος των αιτήσεων αναγνώρισης πτυχίων  μέχρι το 2015, έχει διεκπεραιωθεί και έχουν μείνει  υποθέσεις με διοικητικές  εκκρεμότητες.

Δεν επιλύθηκε ακόμη το πρόβλημα με τα προπτυχιακά Αμερικανικών Κολεγίων

Στον “αέρα” εξακολουθεί να βρίσκεται η επαγγελματική αναγνώριση των προπτυχιακών των Αμερικάνικων Κολλεγίων(όχι για τα μεταπτυχιακά).

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία λύση.

Τα 41 μέλη του ΣΑΕΠ που αποφασίζουν για την αναγνώριση των πτυχίων των Κολλεγίων

 Το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων  , το οποίο έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα της αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων και της επαγγελματικής ισοδυναμίας στην Ελλάδα κατά τους όρους του π.δ. 38/2010, των πτυχιούχων Κολλεγίων και ΑΕΙ εξωτερικού συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου(Αρ. ΦΕΚ 211/ΥΟΟΔ/4-5-17).

Ειδικότερα το ΣΑΕΠ έχει ως εξής:

1) Παπαγιαννόπουλος Σπυρίδων, Σύμβουλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ως Πρόεδρος.

2) Διονυσοπούλου Παναγιώτα , Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης τακτικό μέλος.

3) Τριάντης Δήμος, εκπρόσωπος του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κορδούτη Παναγιώτη του Συμεών.

4) Σταμάτης Δημοσθένης του Ιωάννη, Εθνικός Συντονιστής για την Οδηγία 2005/36/ΕΚ.

5) Σωτηροπούλου Νικολέττα του Χρήστου, Προϊσταμένη Τμήματος Κολλεγίων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Βεργίνη Ελένη του Μιχαήλ,.

6) Δημητράκης Παναγιώτης του Ιωάννη, Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ντόκου Βρισηίδα του Αλεξάνδρου.

7) Μπαρδάκης Βασίλειος του Γεωργίου, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Σεκαρά Γεώργιο του Χρήστου .

8) Μπιλάλης Δημήτριος του Ιωάννη, εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Μπουρνάρη Θωμά του Γεωργίου.

9) Μπάκουλας Κωνσταντίνος του Νικολάου, εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Τουραλή - Σμυρνιώτη Φίλιππο του Χρήστου .

10) Δημόπουλος Δημήτριος του Δημοσθένη, εκπρόσωπος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Καρβούνη Δημήτριο του Γεωργίου.

11) Σιδέρη Τριανταφυλλιά του Χρήστου, εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Κόκοτο Γεώργιο του Χριστόφορου.

12) Χατζηγιάννης Δημήτριος του Αποστόλου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή την Λαγούδα Ελένη του Δημητρίου .

13) Παπαδάκης Θαλής του Νικολάου, μ εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Μπουκουβάλα Βασιλική του Δημητρίου.

14) Αθανασίου Τριανταφυλλιά του Αναστασίου,εκπρόσωπος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ) ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ζήση Μαρία του Σπυρίδωνα, .

15) Πασακιώτου Μαρία του Αγγελή , εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Παναγιωτίδη Βλαδίμηρο του Κωνσταντίνου .

16) Κλωνής Αναστάσιος του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Σπανό Λεωνίδα του Γρηγορίου .

17) Κούτρας Γεώργιος του Χρήστου,  εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Σταθόπουλο Σταύρο του Αθανασίου.

18) Μακρυνός Γεώργιος του Ευστρατίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εποπτών Δημόσιας Υγείας ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Μπουλταδάκη Ευθαλία του Ιωάννη.

19) Μπελίτση Βασιλική του Στέφανου , εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικά μέλη την Πλευράκη Μαρία του Αντωνίου  και την Γκρόζου Άννα του Δημητρίου .

20) Λιγνού Αικατερίνη του Ιωάννη, , εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Φραγκοδημητροπούλου Κωνσταντίνα του Δημητρίου
.
21) Μακρυγιάννης Ιωάννης του Γεωργίου, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Χαλιγιάννη Ηλία του Ιωάννη.

22) Πεχλιβάνη Φανή του Μιχαήλ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών - Μαιευτών Αθήνας ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Λυκερίδου Αικατερίνη του Ευαγγέλου.

23) Αβραμίδης Γεώργιος του Παύλου, εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσηλευτών - τριών Ελλάδος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Δάγλα Αριστείδη του Πανολάμπρου.

24) Καρακικές Σεραφείμ του Μιχαήλ, εκπρόσωπος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Δέδε Νικόλαο του Γρηγορίου.

25) Μακρίδου Άννα του Κωνσταντίνου,  εκπρόσωπος της Ένωσης Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Καραΐσκο Παντελή του Παναγιώτη.

26) Ανδρουλάκης Εμμανουήλ του Σύλλα , εκπρόσωπος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κικινή Αθανάσιο του Αποστόλου.

27) Ζωγραφάκη - Τελεμέ Ελένη του Νικολάου, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Τσούχλο Θεόδωρο του Κωνσταντίνου.

28) Κατσαβός Παναγιώτης του Αθανασίου, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Πάνο Άγγελο του Ευαγγέλου.

29) Δημητρακοπούλου Ελένη του Αρχιμήδη, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Λαζαρίδη Ανδρέα του Νικολάου .

30) Παπαδημητρίου Παναγιώτης του Χρήστου, εκπρόσωπος της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Καραγιώργο Παρασκευά του Χρήστου .

31) Αθανασιάδης Χρήστος του Στέφανου, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κοντιζά Μάρκο του Παναγιώτη.

32) Μιχαλάκης Γεράσιμος του Ιωάννη , εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Βαργιάμη Δημήτριο του Χριστόφορου.

33) Βλασόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Μαμμωνά Παύλο του Εμμανουήλ .

34) Φλέγγας Αλέξανδρος του Αναστασίου , εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ηλεκτροτεχνιτών Ελλάδας ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Δανιήλ Μιχαήλ του Σπυρίδωνος.

35) Κοντούσιας Δημήτριος του Παναγιώτη , εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Πουλιάνο Παναγιώτη του Δημητρίου.

36) Ηλιόπουλο Νικόλαο του Αντωνίου, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Χειριστών Μηχανοδηγών και Γεωτρυπανιστών Ελλάδος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Δημούδη Βασίλειο του Αθανασίου.

37) Παπαευθυμίου Χρήστος του Στέφανου , εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κουζούλογλου Αλέξανδρο του Εμμανουήλ .

38) Χατζηκωνσταντινίδης Μιχαήλ του Ιωάννη, εκπρόσωπος της Ενιαίας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσυκλετών (Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Δάλλα Ηλία του Χρήστου.

39) Βασιλόπουλος Ιωάννης του Παντελή, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Μηχανικών Τεχνικών Ελλάδος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Χάλαρη Ιωάννη του Δημητρίου .

40) Τσελέντης Αντώνιος του Ανδρέα , εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Πατρώνη Παράσχο του Σταματίου .

41) Σαμιώτης Ελευθέριος του Ματθαίου , εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Αδειούχων Προθετικών και Ορθωτικών ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Τζαγκαράκη Πολύκαρπο του Μιχαήλ .

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ