Τροπολογία : Οι ΕΔΙΠ-ΤΕΙ εντάσσονται στο μισθολόγιο των ΕΔΙΠ των Πανεπιστημίων

24/04/2018

Ενημερώθηκε: 25/04/2018, 07:52

Άκουσε το άρθρο

Με την παρ. 1 του άρθρου 117 του Σχεδίου Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης ρυθμίζεται το θέμα της βαθμολογικής κατάταξης και της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των μελών Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των Τ.Ε.Ι., ζήτημα που παρέμενε μέχρι σήμερα αρρύθμιστο.

Μετά την ένταξη των μελών Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των Τ.Ε.Ι. σε βαθμίδες, η παρ. 7 του άρθρου 130 του ν. 4472/2017 δεν έχει πλέον νόημα, αφού πλέον μπορούν και πρέπει για λόγους ισονομίας να υπαχθούν και αυτοί στην παρ. 6 και να αμείβονται όπως τα αντίστοιχο προσωπικό των πανεπιστημίων, ρύθμιση που εισάγεται με την παρ. 2, ενώ με την παρ. 3 προβλέπεται και για τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. των Α.Ε.Ι. το επίδομα  έρευνας και διδασκαλίας που λαμβάνουν τα μέλη Δ.Ε.Π..

Ειδικότερα το άρθρο 117 ου Σχεδίου Νόμου προβλέπει τα εξής:

1. α) Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 27 του ν. 4386/2016 (Α΄ 83), μετά τις λέξεις «μισθολογική κατάταξη των» και πριν τις λέξεις «λαμβάνεται υπόψη» οι λέξεις «υπηρετούντων και των υπό διορισμό κατά τη δημοσίευση του παρόντος μελών Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των πανεπιστημίων» αντικαθίστανται από τις λέξεις «μελών Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των Α.Ε.Ι.».

β) Στο δεύτερο εδάφιο οι λέξεις «Τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των Πανεπιστημίων» αντικαθίσταται από τις λέξεις «Τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των Α.Ε.Ι.».

γ) Στο τρίτο εδάφιο μετά τις λέξεις «βαθμολογική κατάταξη των» και πριν το αρκτικόλεξο «Ε.Τ.Ε.Π.» διαγράφονται οι λέξεις «υπηρετούντων και των υπό διορισμό κατά τη δημοσίευση του παρόντος μελών».

δ) Στο τέταρτο εδάφιο οι λέξεις «Τα μέλη Ε.Τ.Ε.Π. των Πανεπιστημίων» αντικαθίστανται από τις λέξεις «Τα μέλη Ε.Τ.Ε.Π. των Α.Ε.Ι.».

ε) Στο πέμπτο εδάφιο μετά το αρκτικόλεξο «Ε.ΔΙ.Π.» και πριν τις λέξεις «και Ε.Τ.Ε.Π.» προστίθενται οι λέξεις «των Α.Ε.Ι.».

στ) Στο τελευταίο εδάφιο μετά τις λέξεις «Τα μέλη» και πριν το αρκτικόλεξο «Ε.Τ.Ε.Π.» διαγράφονται οι λέξεις «Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και».

2. Στην παρ. 6 του άρθρου 130 του ν. 4472/2017 (Α΄ 74), η λέξη «Πανεπιστημίων» αντικαθίσταται από τη λέξη «Α.Ε.Ι.»  και διαγράφεται η παρ. 7.

3. Στην υποπερίπτ. δ΄ της περίπτ. Α΄ της παρ. 1 του άρθρου 131 του ν. 4472/2017 η λέξη «Πανεπιστημίων» αντικαθίσταται από τη λέξη «Α.Ε.Ι.»  και προστίθεται δεύτερο και τρίτο εδάφιο που έχουν ως εξής:

«Τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. των Α.Ε.Ι. εκατόν πενήντα (150) ευρώ. Όσοι εξ αυτών δεν κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα εκατόν είκοσι (120) ευρώ και όσοι δεν κατέχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα πενήντα (50) ευρώ.»

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ