Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Πρόβλημα ισότιμης αντιμετώπισης όλων των υποψηφίων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου στον κλάδο της ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ με τη μοριοδότηση του ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ των υποψηφίων της Α/θμιας

Δημοσίευση: 12/07/2018
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σύμφωνα με το νόμο 4547/2018 (ΦΕΚ 102, τ. Α΄/ 12-06-2018), για το συγκεκριμένο κλάδο μπορούν να είναι υποψήφιοι όλοι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανεξάρτητα από ειδικότητα.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, (Άρθρο 24, Αποτίμηση κριτηρίων επιλογής, Παράγραφος 2, υποπερίπτωση γγ), ο τίτλος διδασκαλείου εκπαίδευσης μοριοδοτείται με 3 μονάδες.

Το Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, όπως είναι γνωστό, έχει ως μοναδική αποστολή τη μετεκπαίδευση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο θεσμός της συγκεκριμένης μετεκπαίδευσης με διετή φοίτηση, αφορά μόνο σε δάσκαλους και νηπιαγωγούς των πρώην Παιδαγωγικών Ακαδημιών και των Σχολών Νηπιαγωγών καθώς και πτυχιούχους των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών.

Αντίστοιχος θεσμός της συγκεκριμένης μετεκπαίδευσης ΔΕΝ ΥΦΊΣΤΑΤΑΙ για τους εκπαιδευτικούς της ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ.

Στις παρούσες κρίσεις, ως Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία επιλέγονται εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων (Άρθρο 22, Προϋποθέσεις επιλογής) της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και ανεξάρτητα από ειδικότητα και με βάση τα προαναφερθέντα δημιουργείται πρόβλημα ισότιμης αντιμετώπισης όλων των υποψηφίων. Με βάση λοιπόν το νόμο, οι υποψήφιοι της πρωτοβάθμιας έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα κατά 3 μονάδες το οποίο είναι ανυπέρβλητο και αντιβαίνει στην ισότιμη αντιμετώπιση. Το υπουργείο οφείλει να εξετάσει το ζήτημα και να δώσει δίκαιη λύση.

Σχόλια (15)

 
δευτεροβάθμια
12 Ιουλ 2018 11:10

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στους συντονιστές Ειδικής Αγωγής!!!!!

 
Θ.Μ.
12 Ιουλ 2018 15:20

Πρόκειται για σημαντική αβλεψία του Υπουργείου. Για λόγους ισότιμης αντιμετώπισης όλων των υποψηφίων, θα πρέπει να γίνει άμεσα τροποποίηση της νομοθεσίας και στις επιλογές συντονιστών εκπαιδευτικού έργου για την Αειφορία και την Ειδική Αγωγή να μην προσμετρώνται μόρια για Διδασκαλείο στους δασκάλους (ΠΕ 70) και στους νηπιαγωγούς (ΠΕ 60).

 
Και κοτσίδα και τιράντα
12 Ιουλ 2018 17:45

Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν τα πράγματα γίνονται στο πόδι. Αυτή η αειφορία, απ ότι καταλαβαίνω, δεν προδιαγράφει τίποτα απολύτως, δεν ζητάει σπουδές σε οτιδήποτε σχετικό με αειφορία, ούτε καν σχετική εμπειρία, είναι ένας κουβάς που όσοι μπουν θα κάνει ενστάσεις ο ένας στον άλλο και μετά δεν θα ξέρουν τι θα πρέπει να κάνουν

 
Κατερίνα
14 Ιουλ 2018 02:15

Εννοείται ότι το Διδασκαλείο δεν πρέπει να μετράει. Όπως δεν πρέπει να μετράει και το β' επιπέδου στις Τ.Π.Ε αφού δεν είχαν όλες οι ειδικότητες πρόσβαση παλιότερα. Κάποιες ειδικότητες (π.χ ξενόγλωσσοι) τώρα τελείωσαν την παρακολούθηση και δεν έχουν πιστοποιηθεί ακόμη. Όταν μια προκήρυξη απευθύνεται και στις δύο βαθμίδες, τότε οφείλει να μην μεροληπτεί υπέρ της μιας. Αυτά είναι βασικά και αυτονόητα. Το υπουργείο πρέπει να πάρει άμεσα πίσω τη μοριοδότηση για β' επίπεδο και Διδασκαλείο.

 
Eva
14 Ιουλ 2018 19:58

Επίσης το Διδασκαλείο έχει σταματήσει τη λειτουργία του εδώ και αρκετά χρόνια γεγονός που αδικεί νεότερους υποψηφίους που δεν έχουν πια τη δυνατότητα φοίτησης σε αυτό και συνεπώς της μοριοδότησής τους.

 
iremias
14 Ιουλ 2018 21:53

Όλα αυτά αναμένεται να ακυρωθούν στο ΣΤΕ.Όμως πρώτα θα ταλαιπωρηθεί κόσμος και κόσμος από τη νομοθεσία των ασχέτων .Στο ποδάρι κυριολεκτικά!

 
Ότι σας συμφέρει.
14 Ιουλ 2018 22:24

Επειδή το Διδασκαλείο έκλεισε να μην μετράει.Επειδή η μονοετής ΣΕΛΕΤΕ έκλεισε να μην μετράει.Επειδή έκλεισε η τάδε σχολή να μην μετράει.Σε ποια χώρα του κόσμου υπόψήφιοι με επίπεδο θα το σκέφτονταν αυτό;Ότι δεν έχετε εσείς να μην μετράει σε αυτούς που το έχουν.Όταν διοριστήκατε στην Α/θμια αυτά τα ξέρατε.Αν δεν σας άρεσαν να μην διοριζόσασταν.Το διδασκαλείο για την Α/θμια είναι όπως η ΣΕΛΕΤΕ για την Β/θμια.Και επειδή ΣΕΛΕΤΕ δεν μπορούσαν να πάνε οι δάσκαλοι να μην μετράει και αυτή.Θέλετε να συνεχίσουμε στα άλλα;Που παγκόσμια αν κλείνει μια σχολή δεν λαμβάνεται υπόψη πουθενά για τον κάτοχο της;Πέστε μου μια και θα συμφωνήσω μαζί σας.Με τέτοια νοοτροπία χίλια μνημόνια και λίγα είναι.Ευτυχώς και ποτέ δεν θα εισακουσθείτε από καμία κυβέρνηση γιατί αυτό δεν γίνεται ούτε στα παραμύθια.Μπορείτε να πάρετε ένα 2ο πτυχίο ή μεταπτυχιακό και να το ισοφαρίσετε.

 
@iremias
14 Ιουλ 2018 23:29

Που ξέρετε ότι θα ακυρωθούν από το ΣτΕ;Στο μυαλό των δικαστών είστε;Ποτέ μα ποτέ δεν θα ακυρωθεί η μοριοδότηση για το Διδασκαλείο και για οποιαδήποτε άλλη σχολή.Έδωσαν εξετάσεις για να μπούνε και αυτό δεν ακυρώνεται με τίποτα.Ούτε και ο νόμος θα ακυρωθεί.Ψηφίστηκε από την Βουλή.Τέλος.

 
Διορθώσεις
14 Ιουλ 2018 23:50

@Ότι σας συμφέρει
Παρακαλώ θερμά τους συναδέλφους να γράφουν σωστά τα ελληνικά. Δεν είναι δυνατόν να μπερδεύουν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μάλιστα γράφουν δημόσια, το "ό,τι" με το "ότι" και το "πώς" με το "πως". Πώς μετά να πάρει κανείς σοβαρά τις απόψεις τους και το μορφωτικό τους επίπεδο; Και μην αρχίσουμε να λέμε ότι έγινε "εκ παραδρομής". Αν κάποιος δεν μπορεί να γράφει σωστά, δεν είναι κακό. Κακό είναι να μην το ξέρει. Ας δίνουν τα σχόλιά τους σε έναν φίλο να τα δει.
Τα σωστά:
"Ό,τι σας συμφέρει", "'Ο,τι δεν έχετε εσείς", "Πού παγκόσμια".

 
ΗΡΑ*
15 Ιουλ 2018 08:11

@ Ότι σας συμφέρει

1) Αυτοί ό,τι τούς συμφέρει, μα κι εσύ ό,τι θέλεις γράφεις ( το "ό,τι" εδώ αντωνυμία)

2) ... με την ελπίδα πάντα ότι δεν είσαι δάσκαλος και κάνεις τέτοια λάθη ! (το " ότι" εδώ ειδικός σύνδεσμος).

 
Ό,τι(το διόρθωσα) σας συμφέρει.
15 Ιουλ 2018 14:58

Αγαπητοί @Διορθώσεις και @ΗΡΑ στα λάθη κολλήσατε και όχι στην ουσία;Οι σχολιαστές αυτού του άρθρου ζητούν κάτι που δεν έχουν αυτοί και το έχουν άλλοι να μην μοριοδοτείται ,με έωλα επιχειρήματα.Αντί να ασχοληθείτε με το
γεγονός ότι υποψήφιοι με προσόντα και μορφωτικό επίπεδο υποθέτω ,ζητάνε κάτι που δεν θα το ζητούσαν υποψήφιοι σε άλλα κράτη,ασχολείστε με την ορθρογραφία.Και εγώ μπορώ να ισχυρισθώ το εξής:Αν ανατρέξετε στο πρόγραμμα σπουδών των διδασκαλείων θα διαπιστώσετε ότι υπήρχαν ενότητες μαθημάτων και μαθήματα που είχαν σχέση με την αειφορία και συνεπώς οι απόφοιτοι του τα διδάχτηκαν.Οι υπόλοιποι που δεν τελείωσαν διδασκαλείο δεν τα διδάχτηκαν.Να ζητήσω λοιπόν μεγαλύτερη μοριοδότηση του διδασκαλείου που τα δίδαξε έναντι των υπολοίπων που δεν τα διδάχτηκαν ή τον αποκλεισμό τους επειδή δεν τα διδάχτηκαν;Υπενθυμίζω ότι στο διδασκαλείο έμπαινες με εξετάσεις.Άλλοι ζητάν κατάργηση της ξένης γλώσσας που δεν έχουν,άλλοι ζητάν κατάργηση του ΤΠΕ2 που δεν έχουν,άλλοι κατάργηση του διδασκαλείου που δεν έχουν.Ο καθένας ζητά κατάργηση αυτού που δεν έχει ,αλλά το έχουν οι άλλοι.

 
sim
15 Ιουλ 2018 18:44

θα πρέπει να δοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο και στις επιλογές συντονιστών εκπαιδευτικού έργου για την Αειφορία και την Ειδική Αγωγή να μην προσμετρώνται μόρια για Διδασκαλείο στους δασκάλους (ΠΕ 70) και στους νηπιαγωγούς (ΠΕ 60).

 
Θ.Μ.
15 Ιουλ 2018 19:40

Στις κρίσεις διευθυντών σχολείων 2017, το Υπουργείο Παιδείας έπραξε το σωστό και δεν προσμετρήθηκαν μόρια διδασκαλείου στους δασκάλους που ήταν υποψήφιοι διευθυντές για τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιβάλλεται λοιπόν και τώρα, για λόγους ισότητας όλων των υποψηφίων να μην προσμετρηθούν μόρια διδασκαλείου σε δασκάλους ΠΕ 70 και νηπιαγωγούς ΠΕ 60 που είναι υποψήφιοι για τις θέσεις συντονιστών εκπαιδευτικού έργου κλάδου ειδικής αγωγής αλλά και κλάδου αειφορίας...

 
ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ
15 Ιουλ 2018 20:46

Σε ειδικότητες συντονιστών που είναι κοινές για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΜΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ.-

 
ΗΡΑ*
15 Ιουλ 2018 22:21

@ Ό,τι (το διόρθωσα) σας συμφέρει

... ΚΑΙ στα λάθη... Θα ξέρεις, φραντάζομαι, το του Αλκαίου : Εξ όνυχος τον λέοντα... Και κάτι ακόμα : Το θέμα δεν είναι να το διορθώσεις, αλλά να μάθεις μια για πάντα πότε γράφεται με (,) και πότε όχι. Και μην μας εγκαλείς κι από πάνω πως τάχα κολλήσαμε στην ορθογραφία ...είσαι (;) και υποψήφιος !!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean