Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η νέα Επιτροπή συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κ. Ελλάδας και Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Δημοσίευση: 01/08/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέα διευρυμένη Επιτροπή για τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κ. Ελλάδας και Αν. Μακεδονίας-Θράκης, συγκρότησε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Η  διευρυμένη επιτροπή “Γραβρόγλου”  πιάνει άμεσα δουλειά με στόχο να ετοιμάσει  το νέο πόρισμα συγχώνευσης των τεσσάρων Ιδρυμάτων μέχρι και 25 Αυγούστου.
 
Ειδικότερα η νέα διευρυμένη Επιτροπή έχει ως εξής:

1 Γεώργιος Αγγελόπουλος, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, ως  Πρόεδρος

Μέλη:

2. Δημήτριος Ψύλλος του Κωνσταντίνου,  μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

3. Νικόλαος Κατής του Ιωάννη, Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

4. Κοτζαμπάση Αθηνά του Παναγιώτη,  Καθηγήτρια Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

5. Γεώργιος Στάμου του Περικλή,  Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

6. Δημοσθένης Σταμάτης του Ιωάννη,  Καθηγητής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

7. Δημήτριος Μπαντέκας του Βασιλείου,  Καθηγητής, Πρύτανης του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

8. Γεώργιος Τσιριγώτης του Παναγιώτη,  Καθηγητής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

9. Μυροφόρα-Ευαγγελία Θεοδωρίδου-Σωτηρίου του Παντελή, Καθηγήτρια του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

10. Χαράλαμπος Στρουθόπουλος του Παναγιώτη, Καθηγητής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

11. Δημήτριος Χασάπης του Δημητρίου,  Καθηγητής, Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

12. Αθανάσιος Μητρόπουλος του Χρήστου,  Καθηγητής, Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

13. Νικόλαος Θερίου του Γεωργίου,Καθηγητής, Κοσμήτορας του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

14. Ευάγγελος Κεχρής Καθηγητής, Κοσμήτορας   του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

15. Παναγιώτης Τζιώνα του Γεωργίου, Πρύτανης του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης,

16. Σταμάτιος Αγγελόπουλος του Χαραλάμπους,  Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης,

17. Παναγιώτης Αδαμίδης του Αστέριου,  Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Οι Σχολές και τα τμήματα του νέου Πανεπιστημίου που θα φέρει την ονομασία “ Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος” θα ενταχθούν στο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το έτος 2019.

Το πόρισμα για τη συγχώνευση των τριών ΑΕΙ ( Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και τα ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και Αν Μακεδονίας Θράκης) το οποίο δημοσίευσε κατ αποκλειστικότητα το esos     (Διαβάστε εδώ) η Επιτροπή το παρέδωσε ήδη στον υπουργό Παιδείας.

Σχόλια (9)

 
Γιώργος
02 Αυγ 2018 12:31

Εν τέλη ποια τμήματα θα παραμείνουν στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μετά την συγχώνευση?πχ το τμήμα τεχνολόγων γεωπόνων θα παραμείνει ως έχει?η δημιουργείται πρόβλημα επειδή υπάρχει αντίστοιχο τμήμα στο ΑΠΘ?

 
Μακης
03 Αυγ 2018 02:47

ολο το πανηγυρι για να φυγει το ονομα Μακεδονια απο τα ιπδρυματα ΤΕΙ ....Διεθνιστικο Πανεπιστημιο

 
@Μάκης
03 Αυγ 2018 10:40

Μπράβο! Ξεσκεπάσατε το δόλιο σχέδιο του Υπουργείου!!!

Το καλύτερο θα ήταν το νέο Πανεπιστήμιο να ονομάζεται "Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" (με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα ώστε να διαφέρει από το ΠΑΜΑΚ")!

 
Έκτορας
03 Αυγ 2018 11:44

α) Γιατί το νέο πανεπιστήμιο να έχει το ανόητο όνομα "διεθνές πανεπίστημιο" ( δηλαδή τα άλλα πανεπιστήμια δεν είναι διεθνή; ). Με την τόσο πλούσια πολιτιστική, επιστημονική, ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας, δεν μπορεί να βρεθεί ένα όνομα που να παραπέμπει σημασιολογικά στην κληρονομιά μας; Για παράδειγμα, αφού στο όλο εγχείρημα θα μετέχει και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης γιατί να μην ονομαστεί Αλεξάνδρειο πανεπιστήμιο;
β) Γιατί η έδρα του νέου πανεπιστημίου θα πρέπει να είναι στη Θεσσαλονίκη; Σε ποιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα συμβαίνει αυτό; Με ποια λογική όλα τα ΑΕΙ μιας μεγάλης περιοχής, όπως είναι η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, θα πρέπει να έχουν τις έδρες τους στη Θεσσαλονίκη;
γ) Με πόση σοβοράτητα θα μπορούσε να γίνει αυτή η συνένωση, όταν για τη συνένωση των τριών ιδρυμάτων χρειάστηκε η επιτροπή διαβούλευσης τουλάχιστον 6 μήνες για το πόρισμά της και τώρα μέσα σε 25 ημέρες, εντός του Αυγούστου, θα πρέπει να βγάλει το πόρισμά της για τα 4 ιδρύματα; (ποιά μέθοδος θα χρησιμοποιηθεί; "άρπα κόλλα", "copy paste", "plagiarism κ.τ.λ.) και
δ) Υπάρχουν αποφάσεις των συγκλήτων των 4 ΑΕΙ για το όλο εγχείρημα; Εντος Αυγούστου μάλλον απίθανο.

 
ΝΟΤΙΟΜΑΚΕΔΟΝΑΣ
04 Αυγ 2018 00:56

@ Έκτωρ. Αγαπητέ ούτε Αλεξάνδρειο θα ονομαστεί,ούτε Μακεδονικό, ούτε Φίλιππος και άλλα ονόματα που παραπέμπουν στην ιστορία μας . Αυτά τελείωσαν στις Πρέσπες .Για όσα ήδη υπάρχουν τέτοια ονόματα θα συνεδριάσει σε βάθος τριετίας κοινή ελληνοβορειομακεδονική ή σκέτα ελληνομακεδονική επιτροπή με την υψηλή εποπτεία των ξενων για να αποφασίσει ποια δεν θα χρησιμοποιούμε ( αεροδρομιο Μακεδονία,Μακεδονικό Πρακτορείο κλπ).Αυτά υπογράφηκαν.Ας ελπίσουμε η επόμενη κυβερνηση να μην τα εφαρμόσει.Αλοίμονο στην Ελλαδα και τα παιδιά μας.Μετά την Κύπρο και τα Ίμια αυτό.Αύριο με την Θράκη,το Αιγαίο και την Αλβανία.Δεν θα τους περάσει.

 
Ανδρέας
10 Αυγ 2018 00:37

Να ονομαστεί πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και οποία τμήματα υπερκαλυπτονται από αλλά να καταργηθούν, με ταυτόχρονη ευνοϊκή αντιμετωπιση των αποφοίτων των καταργούμενων τμηματων π. χ. με ισοτιμία αυτών με τα ντίστοιχα πανεπιστήμιακα τμήματα που υπερκαλυπτουν. Κάποτε πρέπει να τελειωσει το παραμύθι με τα πανεπιστήμια και τα τει, αλλιώς ας τα αφήσουν ως εχουν

 
ΝΟΤΙΟΜΑΚΕΔΟΝΑΣ
10 Αυγ 2018 02:18

@ Αντρέας .Η συμφωνία των Πρεσπών έχει το Θεσσαλονίκη στη διαπραγμάτευση της ελληνομακεδονικής επιτροπής που θα συνεδριάσει σε δυο με τρία χρόνια .Σολούν που την λένε οι σλάβοι μπορεί να συμφωνήσουν. Άρα πανεπιστήμιο της Σολούν .Το δημοψήφισμα που θα κάνουν τέλη Σεπτεμβρίου έχει το ερώτημα αν θέλουν η δημοκρατία της Μακεδονίας να μπεί στο ΝΑΤΟ.Στα δε νέα διαβατήρια το εθνόσημο θα έχει τον ...Όλυμπο.Να μην πω για τις διάφορες κρατικές σφραγίδες.

 
Κωνσταντίνος
10 Αυγ 2018 11:53

Γιά τους απληροφόρητους:Το όνομα "Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας" έμεινε όπως ήταν γιατί είναι ένα από τα λίγα Πανεπιστήμια που ίδρυσε η Ν.Δ.επί ανιψιού Καραμανλή και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να το διατηρήσει όπως είχε.Διαβάστε και τις αρνητικές κριτικές στελεχών της Ν.Δ.στη Βόρεια Ελλάδα που αντιτίθενται με κάθε τρόπο στην κατάργησή του ή αλλοίωση της φυσιογνωμίας του.Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο επιτεύχθηκε μία πρώτη συνεννόηση των δύο κομμάτων,έστω και μ'αυτές τις συνθήκες.Τώρα,με την είσοδο των τριών ΤΕΙ,όχι μόνο εμπλουτίζεται,αλλά κι αναβαθμίζονται όλα τα Τμήματα ΤΕΙ που μπαίνουν,και το ίδιο,αφού ήταν το μόνο που λειτουργούσε μόνο σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Γιά εκείνους που ακόμα αμφιβάλλουν γιά τον τίτλο,το "Ελλάδας"στο τέλος του,διαλύει κάθε αμφιβολία.
Τώρα,γιά την έδρα,αυτό είναι δυστυχώς,θέμα τοπικών ισορροπιών.Μπορούν να βγούν οι Σέρρες ή η Καβάλα μπροστά,έχουν τη δύναμη να αμφισβητήσουν τη δύναμη της Θεσσαλονίκης;

 
St
10 Αυγ 2018 13:25

@Κωνσταντίνος

Για του πληροφορημένους:

Είναι τιμή του Διεθνούς Πανεπιστημίου ,να απορροφάει το Αλεξανδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που είναι το καλύτερο ΤΕΙ της χώρας. Το εν λόγω ΤΕΙ είναι το 4ο μεγαλύτερο Ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, με ερευνητικές επιτυχίες, βαθμολογίες επιτυχίες πτυχιούχων, μεγάλη απορρόφηση των πτυχιούχων του σε επιχειρήσεις , και επιτυχίες ιδιαίτερες για ένα Τεχνολογικο ιδρυμα που υποχρηματοδοτείται. Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ είναι το πρώτο ΤΕΙ στην χώρα που διοργάνωνε σχεδόν εξολοκλήρου μεταπτυχιακό πρόγραμμα χωρίς να έχει δοθεί το δικαίωμα ακόμα στα ΤΕΙ για εκπόνηση. (Το 2003 το Τμήμα επιστήμης και Τεχνολογίας τροφίμων του Αλεξανδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης συνδιοργάνωνε με το χημικό Ιωάννινων ΜΠΣ. Η βούλα δυστυχώς έμπαινε απ'το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά η δουλειά γινόταν απ'τους καθηγητες του ΤΕΙ). Το ίδιο και το 2018, το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ θα είναι το πρώτο ΤΕΙ στην χώρα με το ίδιο τμήμα που ζήτησε να εκπονεί διδακτορικές σπουδές.
Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ έχει πολύ μεγαλύτερες εγκαταστάσεις από τα υπόλοιπα 3 ΑΕΙ που είναι στο σχέδιο συγχώνευσης, και εξοπλισμό που καλύπτει ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο.
Για να πληροφορούνται οι έξυπνοι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean