Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Παραιτήθηκε πανεπιστημιακός από το Συμβούλιο επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Ν. Αιγαίου

Δημοσίευση: 07/08/2018
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεκτή έκανε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την αίτηση  του Γιώργου  Φεσάκη , μέλους Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Αιγαίου για απαλλαγή του από τα καθήκοντα του τακτικού μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής και την επιλογή των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και των Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.

Μετά την παραίτηση ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου παιδείας Γ. Αγγελόπουλος υπέγραψε απόφαση με την οποία ανασυγκροτήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σχόλια (19)

 
ΝΙΚΟΣ Τ.
08 Αυγ 2018 09:39

θολό το τοπίο στις επιλογές Συντονιστών εκπαιδευτικου έργου. Άλλη μια παραίτηση Πανεπιστημιακου. Τα ερωτήματα παραμένουν πολλά και αναπάντητα. Γιατί η κάθε ΠΔΕ λειτουργεί κατά το δοκούν? Γιατί άλλες δέχτηκαν εκπρόθεσμα δικαιολογητικα υποψηφίων και άλλες όχι? Γιατί ορίζουν η καθεμιά το δικό της χρονοδιαγραμμα συνεντεύξεων και τη δική της χρονική περίοδο? Πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και πότε θα τοποθετηθούν οι ΣΕΕ? Θα τοποθετηθούν όλοι μαζί με μια ΥΑ η ξεχωριστά ανά ΠΔΕ? Θα τοποθετηθούν μαζί με τους ΚΕΣΥ και ΚΥΑ η όχι? Τι θα γίνει με τους πρώην Σχολικούς συμβούλους?Θα πάρουν παράταση και πόσο? Η σχολική χρονιά πλησιάζει. Αυτός είναι ο προγραμματισμος? Τα ίδια και τα ίδια. Κουραστήκαμε.

 
ΕΠ
08 Αυγ 2018 10:44

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάθε περιφερειακή διεύθυνση έχει τα δικά της μέτρα και στα σταθμά στην επιλογή στελεχών . Στην περιφερειακή διεύθυνση Ιονίων Νήσων το συμβούλιο επιλογής έκανε δεκτή την ένσταση της υποψήφιας που δεν συμπλήρωσε την ειδικότητά της ενώ στην Περιφερειακή διεύθυνση ΑΜΘ απέρριψαν όλες τις ενστάσεις των υποψηφίων που δεν συμπλήρωσαν την ειδικότητά τους . Κανείς από το Υπουργείο δεν ακούει τίποτα; Είναι αδικία … Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ισονομία σε αυτή τη χώρα

 
Μίλτος Τσ.
09 Αυγ 2018 01:40

Τίποτα περισσότερο από τις γνωστές προχειρότητες το νέο νομοσχέδιο... Η γνωστή "ανοργανωσιά", η γνωστή "ημετεροκρατία" και το γνωστό "επιβάλλω και διατάζω". Δομές που καταργήθηκαν και δομές που εισάγονται χωρίς καν να ρωτηθεί ο βασικός ενδιαφερόμενος...ο απλός εκπαιδευτικός. Γιατί και θέληση να έχουν τα πρόσωπα που θα επιλεγούν ως συντονιστές, δε θα έχουν ούτε τα μέσα, ούτε το πλαίσιο, για να προσφέρουν με βάση τις δυνατότητές τους. Οπότε ο εκπαιδευτικός μόνο κερδισμένος δε βγαίνει. Άρα ποιος ήταν ο λόγος που έγινε τέτοια αναστάτωση στην εκπαίδευση; Όλα γίνονται για το χρήμα... Περικοπές και συμπτύξεις από όπου μπορούν να προκύψουν, είναι καλοδεχούμενες... Μας έδωσαν και μια πρόχειρη δικαιολογία ότι οι μέχρι τώρα δομές ήταν μη αποδοτικές, οπότε μας βρήκαν κι εμάς ως συμμάχους και τα σχέδιά τους έγιναν πραγματικότητα... Εύγε για ακόμη μια φορά στις πολιτικές ηγεσίες που μας εκπροσωπούν και φροντίζουν να βγαίνουμε πάντα ζημιωμένοι εμείς οι πολίτες αυτής της κοινωνίας...

 
μπράβο!!
09 Αυγ 2018 08:53

Είναι τρομερά αυτά που γίνονται στην επιλογή ΣΕΕ σε όλη την Ελλάδα με το κάθε συμβούλιο να παίρνει διαφορετικές αποφάσεις για το ίδιο θέμα. Εντυπωσιακό επίσης είναι το πότε θα βγουν τα αποτελέσματα με τη Θεσσαλονίκη να μην έχει βγάλει τις ενστάσεις και την Αθήνα να αδυνατεί να βγάλει πρόγραμμα συνεντεύξεων. Με το ρυθμό που πάνε τα πράγματα κατά τον Οκτώβριο το βλέπω. Μπάχαλο όπως όλα όσα έκανε ο κ. Γαβρόγλου στο παιδείας!
Φαίνεται σαν ξαφνικά και απότομα να έρχετε ο Σεπτέμβριος ενώ κανείς δεν τον περίμενε...

 
ΛΕΥΤΕΡΗΣ
09 Αυγ 2018 10:57

Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω σχολιαστές σε όλα τα ζητήματα που βάζουν, αλλά εκτιμώ πως δεν θα πρέπει να μείνουν και ασχολίαστα τα λάθη των συμβουλίων επιλογής, τόσο στις ενστάσεις δεκτών-μη δεκτών, όσο και στα αντικειμενικα μόρια. Η ΠΔΕ Αττικής έβγαλε συμπληρωματικο πίνακα 19 μη δεκτών! Οι ΠΔΕ Κρήτης και η ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας δέχτηκαν (κατά δήλωση αιρετών) εκπρόθεσμα δικαιολογητικα. Στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, από τους 193 έως τώρα υποψηφίους, οι 130 έκαναν ένσταση για τα μόριά τους και οι 95 από τις 130 ενστάσεις έγιναν δεκτές!!! Που σημαίνει σφάλμα 73%!! Όπως και να το ερμηνεύσουμε, κάτι δείχνουν αυτά τα στοιχεία.

 
Στράτος
09 Αυγ 2018 11:20

Η διαδικασία θα προχωρήσει. Τον Οκτώβριο όλοι οι ΣΕΕ θα έχουν αναλάβει καθήκοντα. Το ερώτημα είναι: ποιο θα είναι το πρώτο έργο τους;

Πολλοί λένε ότι πρώτη ενέργειά τους θα είναι ο συντονισμός του έργου της αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων.

 
Νικος
09 Αυγ 2018 12:06

ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ . ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.

 
Ν
09 Αυγ 2018 13:21

@ Στράτος.
Θα αναλάβουν μαζί με τους νέους μουφτήδες σε αντικατάσταση των υποχρεωτικά και παρά του ότι η θητεία τους έληγε το 2021 συνταξιοδοτηθέντων .Και οι ΣΕΕ θα αυτοαξιολογήσουν τις σχολικές μονάδες,που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εναντίον.με Περιφερειακούς που στο βιογραφικό τους καυχόνταν ότι αρνήθηκαν να αυτοαξιολογήσουν.Τόση συνέπεια λόγων και έργων.

 
παραθεριστής
09 Αυγ 2018 14:18

όλα θα προχωρήσουν αργά ... αργά ,
Εκτός και μας προλάβουν .... τα γεγονότα.....

 
ΛΕΥΤΕΡΗΣ
09 Αυγ 2018 14:48

@Στράτος
Αγαπητέ, το λες με απόλυτη σιγουριά, άρα από κάπου αντλείς την πληροφορία. Δεν μας λες λοιπόν και που θα στεγάζονται (μην ισχυριστείς στα πρώην γραφεία των σχολικών συμβούλων-ούτε κατά διάνοια δεν στέκει ως επιχείρημα-), πως θα συνεργαστούν με τα ΚΕΣΥ και ΚΕΑ, και ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος και τα καθήκοντά τους που κανείς μα κανείς δεν γνωρίζει?Για την όλη διαδικασία επιλογής φυσικά δεν νομίζω να έχεις κάτι να πεις. Όλα καλά φαντάζομαι. Άντε να σου δώσω κι εγώ λοιπόν μια πληροφορία, να τσεκάρουμε τις πηγές μας πόσο αξιόπιστες είναι. Οι σχολικοί σύμβουλοι θα πάρουν παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Εδω είμαστε.

 
παραθετιστής
09 Αυγ 2018 16:40

να δουμε αν θα ξεκινήσουν στην ωρα τους οι συνεντευξεις στην Αττική. Αυτο θα γινει μονο αν εξεταστουν οι 300 + περιπου ενστασεις εγκαίρως απο το Περ. Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών. Και φυσικά εχουν γίνει εκατοντάδες λαθη στην καταμετρηση των μοναδων (μορίων) των υποψηφίων. Θα ξερουμε για την εναρξη των συνεντευξεων αν εχουν ανεβασει τους νεους αναμορφωμενους
πινακες ως τον Δεκαπενταυγουστο.

 
Αναστασία
09 Αυγ 2018 18:30

Κοπτοραπτική μορίων με χειρουργικό τρόπο. Υπάρχουν υποψήφιοι με απλό μεταπτυχιακό και 2,5 συγγραφικό, ενώ διδάκτορες με πολυετή ακαδημαϊκή εμπειρία και δημοσιεύσεις, με 1 μόριο. Πώς γίνεται αυτό ρε παιδιά;
Έχουμε θαμπωθεί με την επιστημοσύνη των υποψηφίων (με 8 επιστημονικά φιγουράρεις στην κορυφή και με 15 είσαι στον πάτο).
Αριστεία κι άγιος ο θεός..

 
iremias
10 Αυγ 2018 09:06

Απαράδεκτη διαδικασία, προσβάλει και τους υποψήφιους και τα μέλη των συμβουλίων.Σταματήστεν την

 
παραθεριστής
10 Αυγ 2018 15:46

Η ΠΔΕ Κεντρ. Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία με τις ενστάσεις των υποψήφιων Σ.Ε.Ε. Λογικά μέχρι αύριο Σάββατο βράδυ θα ανεβάσει τους αναμορφωμένους πίνακες.

 
Στράτος
10 Αυγ 2018 17:50

@iremias
Η διαδικασία θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί έστω και με μικρές ή μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Δεν το βλέπεις;

 
Στράτος
10 Αυγ 2018 18:07

@ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Γράφεις απευθυνόμενος προς εμένα ως πληροφορία ότι "Οι σχολικοί σύμβουλοι θα πάρουν παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Εδω είμαστε".

Δεν θα αντιπαρατεθώ μαζί σου. Ένα απλό ερώτημα μόνο: Όταν εντός Σεπτεμβρίου (ή Οκτωβρίου το αργότερο στις μεγάλες ΠΔΕ) ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής ΣΕΕ, τότε αυτοί δεν θα αναλάβουν καθήκοντα; Η ανάληψη καθηκόντων τους σημαίνει αυτόματα λήξη της θητείας των Σχολικών Συμβούλων.

 
Λουκας
10 Αυγ 2018 19:19

Η ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας έβαλε προγραμμα συνεντεύξεων υποψηφίων ΣΕΕ ανα εικοσάλεπτο.Αυτα..

 
Μάδαγες τις μαργαρίτες για να δεις αν σ' αγαπώ
10 Αυγ 2018 20:16

@ Στράτος
Πες τα μάνα μου πες τα!!!!

 
Ieremias
10 Αυγ 2018 20:23

Προς Στράτο
Το βλέπω λέω όμως ότι όπως συνεχίζεται είναι από την αρχή μέχρι το τέλος προβληματική.Γιατί πρέπει να ολοκληρωθεί ντε και καλά μια διαδικασία που δεν έχει αμεροληψία και κύρος, δημιουργεί βιομηχανία ενστάσεων, αμφισβητήσεων; Πρέπει να ολοκληρωθεξ για να πούμε ότι όλα πήγαν καλά ακόμα και αν δεν πήγαν;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean