Τη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας για το Πειθαρχικό των εκπαιδευτικών ζήτησε ο υπ. Παιδείας

Δημοσίευση: 03/09/2014

Τελευταία Ενημέρωση: 18/09/2014, 17:46

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας για το Πειθαρχικό των εκπαιδευτικών ζήτησε ο υπ. Παιδείας

  Πρέπει να δούμε λιγάκι το πειθαρχικό των εκπαιδευτικών. Είναι απολύτως αναγκαίο να το κάνουμε αυτό. Εδώ και ενάμιση, περίπου, μήνα έχω αναθέσει σε δύο νομικούς συμβούλους στο Υπουργείο να επιχειρήσουν τη διάκριση εκείνων των πειθαρχικών αδικημάτων, που καλά κάνουν και θέτουν το δημόσιο υπάλληλο σε αργία, και εκείνων που αδίκως οδηγούν σε θέση σε αργία.
Αυτό είπε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβλέρδος, ύστερα από παρέμβαση του Βουλευτή Γ. Αμαναρίδη κι εξήγησε:
Α. Άλλο είναι ένας φίλερις άνθρωπος, που κάθε μέρα τσακώνεται στο χώρο της δουλειάς του με τους μαθητές του ή στο δρόμο, και άλλο ένας που είπε μία κουβέντα επειδή καθυβρίστηκε. Και οι δύο έχουν την ίδια μεταχείριση.
Β.Πρέπει να βάλουμε μία τομή. Δεν είναι εύκολη νομική δουλειά. Είναι πολύ δύσκολη νομική δουλειά. Πρέπει, όμως, να τη φέρουμε σε πέρας και όχι αργά. Σε ένα, δηλαδή, από τα επόμενα –ή στο επόμενο ή στο μεθεπόμενο- σχέδια νόμου πρέπει αυτό να το έχουμε τελειώσει. Έχετε απόλυτο δίκιο. Είστε εκπαιδευτικός και το ξέρετε αυτό.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/vouli-erotiseis-apantiseis-omilies/eidhseis/th-gnvmh-ths-nomikhs-yphresias-gia-to-peiuarxiko-tvn-ekpaideytikvn-zhthse-o-yp-paideias