Παρέμβαση ΠΕΚΑΕΠΕ για τις δηλώσεις Πελεγρίνη στη Βουλή

Δημοσίευση: 23/09/2016

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παρέμβαση ΠΕΚΑΕΠΕ για τις δηλώσεις Πελεγρίνη στη Βουλή

Αγαπητό esos,

Με αφορμή το παρακάτω ερώτημα που έθεσε στη Βουλή ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θ. Πελεγρίνης:

«Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι επί δεκαετίες το μάθημα της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών από το πρωτότυπο ήταν δίωρο. Πράγματι, επί υπουργίας Γιαννάκου έγινε τρίωρο. Με ποια αξιολόγηση; Με ποια μελέτη; Με ποια κριτήρια;»,

σας στέλνουμε από το τριμηνιαίο περιοδικό aktuell, έκδοση της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε., το σχετικό αφιέρωμα με τίτλο:

«2005-2015: Οι δίκες για το τρίωρο – Τα επίσημα κείμενα». Ο αναγνώστης θα μπορέσει μόνος του να κρίνει….

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το περιοδικό

Εμείς θέλουμε μόνο να επισημάνουμε, πως το αρμόδιο Τμήμα του τότε Παιδαγωγικού Ινστιτούτου είχε απορρίψει την εισήγηση της κ. Γιαννάκου και πως η θέσπιση της τρίτης ώρας των Αρχαίων έγινε σε βάρος του μαθήματος «Β΄ Ξένη Γλώσσα», το οποίο από τρίωρο έγινε δίωρο, αφήνοντας στους μαθητές και τις μαθήτριές μας τη δυνατότητα να μπορούν να κατακτήσουν με το τέλος της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο μόλις το επίπεδο Α1+, σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και στο οποίο αναφέρεται: «….Οι δείκτες επικοινωνιακής επάρκειας του ΕΠΣ-ΞΓ είναι συστοιχισμένοι με τους δείκτες του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (Συμβούλιο της Ευρώπης). Το αναμενόμενο επίπεδο γλωσσομάθειας, όπως αναφέρεται στο ΕΠΣ_ΞΓ, για τη Γερμανική και τη Γαλλική γλώσσα βάσει των προβλεπόμενων ωρών διδασκαλίας στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο ορίζεται στο Α1+.»

Καλή ανάγνωση!

Το Δ.Σ. της ΠΕΚΑΓΕΠΕ


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/46367/paremvasi-pekaepe-gia-tis-diloseis-pelegrini-sti-voyli