ΣΥΡΙΖΑ : Τυφλή πολεμική κατά της διοίκησης του ΕΑΠ

Δημοσίευση: 31/03/2017

Τελευταία Ενημέρωση: 31/03/2017, 11:27

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΣΥΡΙΖΑ : Τυφλή  πολεμική  κατά της διοίκησης του ΕΑΠ

Στην κατεύθυνση της πολεμικής εναντίον της Διοίκησης του ΕΑΠ έχουν συστρατευθεί συνδικαλιστικές παρατάξεις, βουλευτές της αντιπολίτευσης, τύπος, διάφορες ιστοσελίδες κλπ

Για τυφλή  πολεμική  έξω από τα δημοκρατικά όρια  από πανεπιστημιακούς εναντίον της διοίκησης του Ελληνικού Ανοικτού  Πανεπιστημίου, κάνει λόγο με ανακοίνωσή  του ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, και καταγγέλλει ότι :

Α. Πολλοί ενοχλήθηκαν από την ανανεωτική στρατηγική που έχει εμπεδώσει στο ΕΑΠ η σημερινή Διοικούσα Επιτροπή, εξαιτίας της οποίας θίγονται κατεστημένες νοσηρές πρακτικές, παραδοσιακές νοοτροπίες εξωθεσμικού χαρακτήρα και πελατειακά δίκτυα που συνδέονταν με συγκεκριμένους κύκλους επιρροής του Ιδρύματος.

Β. Στην κατεύθυνση της πολεμικής εναντίον της Διοίκησης του ΕΑΠ έχουν συστρατευθεί πλείστοι όσοι (συνδικαλιστικές παρατάξεις, βουλευτές της αντιπολίτευσης, τύπος,  διάφορες ιστοσελίδες  κλπ) στη σταθερή υπονόμευση του έργου που συντελείται στο ΕΑΠ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Mετά τη δημοσίευση της προκήρυξης για τα μέλη του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την προσεχή τριετία 2017-2020, έχει ξεσπάσει πολύς θόρυβος. Είναι σαφές ότι πολλοί ενοχλήθηκαν από την ανανεωτική στρατηγική που έχει εμπεδώσει στο ΕΑΠ η σημερινή Διοικούσα Επιτροπή, εξαιτίας της οποίας θίγονται κατεστημένες νοσηρές πρακτικές, παραδοσιακές νοοτροπίες εξωθεσμικού χαρακτήρα και πελατειακά δίκτυα που συνδέονταν με συγκεκριμένους κύκλους επιρροής του Ιδρύματος. Στην κατεύθυνση της πολεμικής εναντίον της Διοίκησης του ΕΑΠ έχουν συστρατευθεί πλείστοι όσοι (συνδικαλιστικές παρατάξεις, βουλευτές της αντιπολίτευσης, τύπος,  διάφορες ιστοσελίδες  κλπ) στη σταθερή υπονόμευση του έργου που συντελείται στο ΕΑΠ.

Επικαλούνται αντισυνταγματικά κριτήρια στην προκήρυξη, όταν το 80% των κριτηρίων συνδέονται απολύτως με την επιστημονική δραστηριότητα του υποψηφίου (δημοσιευμένο έργο, συνάφεια αντικειμένου, εμπειρία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εν γένει διδακτική εμπειρία). Επικεντρώνουν στο κριτήριο της διαθεσιμότητας (20%), η οποία συναρτάται με τις επαγγελματικές δραστηριότητες και δεσμεύσεις των υποψηφίων. Θέλουν να διαιωνιστεί η δυνατότητα ορισμένων για δεύτερο και τρίτο μισθό, την ώρα που ικανοί και άξιοι επιστήμονες αναγκάζονται να αποδημήσουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν. Καταφέρονται εναντίον του κριτηρίου ανανέωσης του ΕΑΠ, επειδή εννοούνται όσοι ανεξαιρέτως δεν έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με το Ίδρυμα, κυρίως νέοι επιστήμονες.

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί  ότι η καλόπιστη -έστω και σκληρή κριτική στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου είναι επιθυμητή και ίσως δημιουργική. Η «κριτική» όμως εναντίον της σημερινής Διοικούσας Επιτροπής  του ΕΑΠ έχει ξεφύγει από αυτό το πλαίσιο. Έχει χαρακτηριστικά τυφλής πολεμικής έξω από τα δημοκρατικά όρια που έχει κατακτήσει η ίδια η Πανεπιστημιακή Κοινότητα (βλέπε ανακοίνωση ΚΙΠΑΝ).

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η στήριξη της πολιτικής της Διοικούσας του ΕΑΠ είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ για την ανανέωση, τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση ενός Πανεπιστημίου που έχει αγκαλιάσει η Ελληνική κοινωνία

Σχόλια (2)

D.I.
|

Όντως απαράδεκτο κάποιοι να τρώνε επί μακρόν από δύο θέσεις όταν υπάρχουν τόσοι αξιόλογοι άνεργοι. Προσοχή όμως, να μην μείνουν έξω όλοι οι παλαιοί ΣΕΠ. Δεν είναι όλοι οι ΣΕΠ ίδιοι. Υπάρχουν ΣΕΠ με αποκλειστική εργασία το ΕΑΠ. Να μην πάρετε ανέργους και δημιουργήσετε νέους ανέργους. Όχι στην ανακύκλωση της ανεργίας. Με προσοχή. Και δικαιοσύνη.

Laikistis
|

Τα δημοκρατικά όρια του ΣΥΡΙΖΑ είναι: "Αποφασίζομεν και διατάσσομεν".


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/49774/syriza-tyfli-polemiki-kata-tis-dioikisis-toy-eap