Νέα συνεδρίαση για τη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Αθήνας και του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. σε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Δημοσίευση: 23/06/2017

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέα συνεδρίαση για τη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Αθήνας και   του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. σε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Νέα συνεδρίαση πραγματοποίησε η Μεικτή Επιτροπή του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. και του ΤΕΙ Αθήνας   για τη μετεξέλιξή τους στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Καθηγητής Μιχάλης Μπρατάκος «το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συνεργατικό και εποικοδομητικό και υπήρξε συνέχεια στη συνδιαμόρφωση απόψεων για τα ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά του νέου Πανεπιστημίου».

Οι άξονες στους οποίους κινούνται οι δυο Επιτροπές , τόνισε ο κ. Μπρατάκος, περιλαμβάνουν:

  1. το επιστημονικά δόκιμο των νέων Τμημάτων του Πανεπιστημίου,
  2. την υποστήριξη των νέων Τμημάτων από το υπάρχον Εκπαιδευτικό κλπ. προσωπικό μέσα σε πλαίσιο απρόσκοπτης ένταξης και κατά βούληση μετακίνησης του προσωπικού,
  3. τη διευκόλυνση ένταξης των υφιστάμενων φοιτητών στα νέα Τμήματα, και
  4. την ύπαρξη διαδικασίας ισοτίμησης των αποφοίτων με τα νέα Πανεπιστημιακά πτυχία.

 Η συνέχεια της λειτουργίας των δυο Επιτροπών θα πραγματοποιηθεί μετά την πρώτη θεσμική συγκρότηση και λειτουργία της αρμόδιας Επιτροπής  του υπουργείου Παιδείας για τη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Αθήνας και του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, που θα γίνει τη Δευτέρα 26-06-2017, η οποία και αναμένεται να εξειδικεύσει τις διαδικαστικές λεπτομέρειες του νέου εγχειρήματος.

 

Σχόλια (6)

Φοιτητής ΑΕΙ ΤΤ
|

@Giorgos
Και οι υπάρχουσες Πολυτεχνικές σχολές απλά θα δεχθούν τις νέες που προέρχονται από τις 2 ΣΤΕΦ..
Αυτό Αποκλείεται να γίνει στη χώρα μας, εδώ θα είμαστε και θα το δούμε.
Το πιθανότερο σενάριο είναι απλά να δημιουργηθεί μια νέα ΣΤΕΦ με τα ίδια παλαιά δικαιώματα η οποία θα ανήκει στο νέο "Τεχνολογικό" Πανεπιστήμιο.
Με λίγα λόγια απλά θα πραγματοποιηθεί μια συγχώνευση των δύο ΤΕΙ για λόγους καθαρά οικονομικούς (περικοπές κάποιων τμημάτων/φοιτητών) και δημιουργίας 2ετών κύκλων σπουδών,ενώ θα παραμείνουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων αλλά και οι ίδιες υποχρεώσεις/περιορισμοί στο εκπαιδευτικό προσωπικό (αυξημένο ωράριο,μη εκπόνηση διδακτορικών κτλ).
Μακάρι να διαψευστώ αλλά δεν το πιστεύω.

Ribopaido
|

Ειστε σίγουροι οτι το ΕΜΠ θα αφήνει να ιδρυθεί πολυτεχνική σχολή 2η στην αθήνα.? εγω ασπαιτε τελείωσα αλλα νομίζω θα έχει θέμα

panos
|

@Φοιτητής ΤΕΙ περιφέρειας

Να μπουν στην ιδια κατευθυνση και τα ΤΕΙ της Περιφερειας.

Φοιτητής ΤΕΙ περιφέρειας
|

Είναι δυνατόν φοιτητής που βρεθηκε στο ΤΕΙ Αθήνας ή Πειραιά να γόνει φοιτητής Πανεπιστημίου σε μια νύχτα ακόμη και τυπικά για ναροξουν στάχτη τον εντάξουν στο νέο προγραμμα σπουδών???Δεν είναι άδικο για τους φοιτητές των περιφερεισκών ΤΕΙ.???
πχ.Φοιτητής Νοσηλευτικής Αθήνας θα παει στο Νοσοκομείο ως ΠΕ ενω ο αντίστοιχος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας θα παει ως ΤΕ!!! Παιδιά διαφορετικού θεού.
ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ Ή ΨΗΦΟΘΗΡΊΑ????

Giorgos
|

@Φοιτητής ΑΕΙ ΤΤ => Προφανώς η νέα ΣΤΕΦ θα γίνει Πολυτεχνική Σχολή. Όμως τα Πολυτεχνικά δικαιώματα θα ισχύσουν για τους νέους φοιτητές (αυτούς που θα μπουν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και όχι για τους ήδη σπουδάζοντες στα ΑΕΙ Αθήνας και Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα).

Φοιτητής ΑΕΙ ΤΤ
|

Γιατί δεν ρωτάει κανείς τι θα γίνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της "Νέας" ΣΤΕΦ του "Πανεπιστημίου;;
Θα είναι Πολυτεχνική Σχολή; ή τελευταία στιγμή το περιβόητο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα ονομασθεί σε Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο;;
πολύ ντόρος για το τίποτα, κάτι σαν τη μετονομασία της Τρόϊκας σε θεσμούς μυρίζει..
Θα ήθελα τη γνώμη σας κ. Χιωτίνη!


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/51417/nea-synedriasi-gia-ti-metexelixi-toy-tei-athinas-kai-toy-aei-peiraia-tt-se-sto