Η Επιτροπή για τη συγχώνευση του Παν. Πατρών με το ΤΕΙ Δυτ Ελλάδος
Δημοσίευση: 16/03/2018
Τελευταία Ενημέρωση: 30/03/2019, 20:14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Επιτροπή για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, συγκροτήθηκε με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.
Ειδικότερα η Επιτροπή αποτελείται από τους πανεπιστημιακούς:
1. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου του Ελευθερίου, Καθηγήτρια, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών.
2. Δημήτριο Σκούρα του Γεωργίου, Καθηγητή, Κοσμήτορα της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών.
3. Δημοσθένη Πολύζο του Κωνσταντίνου, Καθηγητή, Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών.
4. Σταύρο Κουμπιά του Αντωνίου, Πρόεδρο Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών.
5. Παντελή Κυπριανό του Σπυρίδωνος, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών, Σύμβουλο Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
6. Βασίλη Τριανταφύλλου του Δημητρίου, Καθηγητή, Πρύτανη ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
7. Λάμπρο Μπισδούνη του Σπυρίδωνος, μ Καθηγητή, Κοσμήτορα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
8. Σταυρούλα Γεωργοπούλου του Χρήστου, Καθηγήτρια, Κοσμήτορα της Σχολής Επιστη- μών Υγείας και Πρόνοιας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
9. Αλκιβιάδη Παναγόπουλο του Ανδρέα, Καθηγητή, Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκη- σης και Οικονομίας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Σχόλια (14)
Η μόνη λύση αγαπητοί συνάδελφοι για μια επιτυχή συγχώνεση μεταξύ Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων είναι οι όποιες συζητήσεις να γίνονται με όρους ισονομίας τόσο για τα μέλη ΔΕΠ όσο και για τους φοιτητές των υπό συγχώνευση ιδρυμάτων και με απουσία Διχαστικών Διλημμάτων και για τις δυο κατηγορίες (Φοιτητές και μέλη ΔΕΠ).
Τα μέχρι τώρα σχόλια όλων των παραπάνω μόνο προς αυτή την κατεύθυνση δεν κινούνται.
@bet:
Εάν γίνει οποιαδήποτε προσπάθεια για διαφορετική διαδικασία ένταξης των μελών ΔΕΠ των άλλων ΤΕΙ σε σχέση με αυτούς του ΠΔΑ τότε απλά δεν θα γίνει καμία συνένωση ΤΕΙ με Πανεπιστήμιο. Και αυτό πρέπει να το κατανοήσει το Υπουργείο Παιδείας.
Προς @Κώστας
Και μια που τ'αναφέραμε (το h-index), θα μας πείτε τίποτα και για τις ομάδες των 5 που η κάθε δημοσίευση του ενός μέλους συμπεριλαμβάνει και τους υπόλοιπους και έτσι αυξάνεται το ερευνητικό έργο όλων; Για τις συνεργαζόμενες τέτοιες ομάδες με τα αλληλο-citations;
Έχετε ακούσει για reviewers που στα σχόλιά τους ζητάνε να συμπεριληφθεί και η τάδε σχετική αρθρογραφία 5-6 άρθρων με κοινό συγγραφέα όλα;
Ίσως δεν ξέρετε τίποτα από όλα αυτά.
"@Κώστας19 Μαρ 2018 20:45
Η λύση είναι απλή για όλα τα ΤΕΙ. Οι καθηγητές με h-index>20 να ενταχθούν αυτόματα στα Πανεπιστήμια και οι υπόλοιποι να τρέχουν τα διετή προγράμματα. Φυσικά, όποιος συμπληρώνει το h-index να ζητάει ένταξει σε τακτική θέση."
Επιεική σας βρίσκω. Προτείνω h-index>80.
Στις συγχωνεύσεις ΤΕΙ με Πανεπιστήμια όσα μέλη ΔΕΠ έχουν Scopus h-index ( όχι Google h-index ) μεγαλύτερο από το αντίστοιχο h-index που θα καθορίσει το κάθε Τμήμα για την κάθε βαθμίδα ΔΕΠ θα εντάσσεται σε τακτική θέση, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα είναι εντάσσονται σε προσωποπαγή. Βέβαια τα μέλη ΔΕΠ από τα ΤΕΙ θα αξιολογούνται με μικρότερο h-index, λόγω του ότι δεν είχαν την δυνατότητα να έχουν υποψήφιους διδάκτορες. Διαφορετικά θα πρέπει από τα μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων να αφαιρούνται οι ερευνητικές εργασίες που έκαναν με τους υποψήφιους διδάκτορές τους, οπότε η αξιολόγηση μπορεί να γίνει με ενιαίο τρόπο. Μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι κάτι τέτοιο θα ανεβάσει την ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης σε πολύ υψηλά επίπεδα.
@19 Μαρ 2018 20:45
Για τα πολλά μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων που έχουν h-index<20 τι να κάνουμε; Και αυτούς στα Διετή προγράμματα;
Δεν έχει εξαιρέσεις για κανέναν. Ότι ακολουθείται για τα Πανεπιστήμια, θα γίνει και για τα (πρώην) ΤΕΙ.
Με τη ίδια λογική καλό θα ήταν να μπουν όλοι οι καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων σε προσωποπαγή θέση και όταν φτάσουν h>20 να ζητάνε να γίνουν τακτικοί. Θα αδειάσουν τα πανεπιστήμια από πρωτοβάθμιους!!!!
Μην κοιτάμε μόνο τα ΤΕΙ ας δούμε και το επίπεδο των πανεπιστημιακών δασκάλων δεν είναι όλοι υψηλού επιπέδου
Η λύση είναι απλή για όλα τα ΤΕΙ. Οι καθηγητές με h-index>20 να ενταχθούν αυτόματα στα Πανεπιστήμια και οι υπόλοιποι να τρέχουν τα διετή προγράμματα. Φυσικά, όποιος συμπληρώνει το h-index να ζητάει ένταξει σε τακτική θέση.
Πολύ συχνά αναφέρεται το Μινωικό Πανεπιστήμιο.
Ούτε ομοσπονδοποίηση ούτε κάτι άλλο. Ένα ισχυρό ΑΕΙ στην Κρήτη με τη συγχώνευση των 3 ΑΕΙ που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Κανένας λόγος για κάτι διαφορετικό!
Να κάνουν το ΤΕΙ Κρήτης Μινωικό Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια να ενώσουν ισότιμα το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Μινωικό Πανεπιστήμιο σε ένα Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΟΠΚ).
Τα μέλη ΔΕΠ των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά έγιναν άμεσα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ενώ τα μέλη δεν όλων των υπόλοιπων ΤΕΙ θα γίνονται προσωποπαγή και θα περνούν από κρίση με καθυστέρηση ετών για να γίνουν τακτικά μέλη στην ίδια βαθμίδα! Απίστευτη και άκρως ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ για το Υπουργείο Παιδείας αυτή η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ μεταχείριση απέναντι στα μέλη ΔΕΠ των ΤΕΙ. Οι αποδείξεις άμεσα στο νομοσχέδιο για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλους .
Κάτι ακούγεται ότι θα πάρει σειρά το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης...
Μη τους βάζεις δύσκολα. Εδω δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ρυθμίσουν το θέμα της μετονομασίας του τμήματος ΔΠΦΠ σε μηχανικών περιβάλλοντος.
Για τους απόφοιτους τίποτα κ.Υπουργέ; Θα τα πούμε στις κάλπες. Μητσοτάκης και ιδιωτικά έτσι να γουστάρουμε!