Παραμένουν στις θέσεις τους οι 6 Διευθυντές σχολείων της Λάρισας

Δημοσίευση: 01/07/2018

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παραμένουν στις θέσεις τους  οι 6 Διευθυντές σχολείων  της Λάρισας

Το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας αποφάσισε την εκ νέου αναστολή  επί της απόφασης της Περιφερειακής Διευθύντριας Θεσσαλίας Ελένης Αναστασοπούλου, με την οποία ανακαλούνταν οι τοποθετήσεις 6 Διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων για λόγους νομιμότητας και συγκεκριμένα για λόγους παράβασης της εξωτερικής νομιμότητας η οποία συνίσταται στην εκπρόθεσμη εκ μέρους τους οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής τους δήλωσης προτίμησης σχολικών μονάδων και Ε.Κ.

Τη νέα απόφαση έλαβε το Διοικητικό Εφετείο  μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση επί της αιτήσεως αναστολής, η οποία εκδικάζεται  στις 5 Δεκεμβρίου 2018.

Ετσι μετά από αυτή τη νέα εξέλιξη οι 6 Διευθυντές παραμένουν στη θέση τους, τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου.

Σημειώνεται ότι η κ. Αναστασοπούλου είχε καλέσει το ΠΥΣΔΕ Λάρισας να συνεδριάσει μέχρι 30 Ιουνίου, προκειμένου να συντάξει νέους μηδενικούς πίνακες υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων στο Νομό Λάρισας.

Η προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για αναστολή της ανάκλησης από τις    θέσεις  των 6 Διευθυντών    μέχρι και τις 30-06-2018,
είχε ληφθεί  με το σκεπτικό να μη διαταραχθεί η κανονικότητα των σχολείων εν μέσω της σχολικής χρονιάς και μάλιστα εν όψει των πανελλαδικών Εξετάσεις, επιχειρήματα που προβλήθηκαν και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λαρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι  στις 15 Δεκεμβρίου του 2017 η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Αναστασοπούλου υπέγραψε απόφαση με την οποία ανακαλούνταν οι τοποθετήσεις 6 Διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων για λόγους νομιμότητας και συγκεκριμένα για λόγους παράβασης της εξωτερικής νομιμότητας η οποία συνίσταται στην εκπρόθεσμη εκ μέρους τους οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής τους δήλωσης προτίμησης σχολικών μονάδων και Ε.Κ.

Η παράβαση  της εξωτερικής νομιμότητας, όπως είπε στο esos η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Αναστασοπούλου, διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο που έγινε, λόγω σχετικού θορύβου που προκλήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα είχε ανακληθεί  η απόφαση με την οποία , μετά από   σχετική πρόταση του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Λάρισας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης είχε προβεί στην τοποθέτηση  εκπαιδευτικών σε θέσεις Διευθυντών των κάτωθι Σχολικών Μονάδων:

1)   στο 8ο Γυμνάσιο Λάρισας

2)   στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας

3)  στο 12ο Γυμνάσιο Λάρισας

4)  στο Γυμνάσιο & Λ.Τ. Αρμενίου

5)   στο Γυμνάσιο Γόννων

6)   στο Γενικό Λύκειο Φαλάνης.

 

Σχόλια (4)

Νομικός Α
|

Αγαπητέ Απόστολε Π, μάλλον σαν νομικός της Κυριακής σχολιάζεις παρά σαν πραγματικός γνώστης του θέματος... Αντί να προσπαθείς - ή από καθαρή άγνοια - να παραπληροφορείς ρώτησε καλύτερα κανέναν δικηγόρο να ενημερωθείς σωστά πρώτα για την προβλεπόμενη διαδικασία.

Επί της ουσίας όμως, το σίγουρο είναι ότι για λόγους εξωτερικής νομιμότητας και χωρίς καμία απόδειξη δόλου, στην πραγματικότητα χωρίς καν να έχουν διατυπωθεί κατηγορίες παράβασης της ουσιαστικής νομιμότητας γίνονται διαδικασίες επί διαδικασιών για να παραμείνουν τελικά οι Δ/ντες (και αυτό μένει να το δούμε - αλλά είναι όχι μόνο το λογικότερο αλλά και το νομικά επικρατέστερο).

Απόστολος Π
|

Προκειται περι πραξης μονομελους οργανου (προεδρου) και αφορά προσωρινά μέτρα επί της απόφασης του προηγουμενου τριμελους διοικητικου εφετειου που είχε προτείνει "εν μέρει αναστολη" της ανάκλησης τους από τη θέση του Δ/ντη εξαιτίας των πανελλαδικών μεχρι τις 30/6. (το εκπροθεσμο ισχυει). Οι πανελλαδικές τελείωσαν και με τα προσωρινα μετρα στην ουσια ανατρέπεται ή αναβάλλεται η απόφαση του τριμελους δικαστηριου!!! (το δικαστήριο του Δεκεμβρίου δεν έχει καμία σχέση με τα προσωρινά)...

Στράτος
|

Ουσιαστικά πρόκειται για αναμενόμενη παράταση της προσωρινής διαταγής του Διοικητικού Εφετείου μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Γενικό σχόλιο, ότι οι επιλογές στελεχών εκπαίδευσης εμπλέκονται σε όλο και περισσότερες περιπτώσεις με δικαστικές αποφάσεις σε σχέση με το παρελθόν, αν και ποτέ δεν έλειπαν οι προσφυγές στη δικαιοσύνη για λόγους "τυπικούς" κατά τη διαδικασία επιλογής όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Πλατάρος Γιάννης
|

Αυτή η απόφαση είναι μάλλον αυτό που χαρακτηρίζεται ως « προσωρινή αναστολή επί της κύριας αιτήσεως αναστολής»
Ο κυκεώνας των δικονομικών διαδικασιών...


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/57761/paramenoyn-stis-theseis-toys-oi-6-dieythyntes-sholeion-tis-larisas