Ο νέος πίνακας Συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου στην ΠΔΕ Αττικής

Δημοσίευση: 21/07/2018

Τελευταία Ενημέρωση: 21/07/2018, 17:17

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Ο νέος πίνακας Συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου στην ΠΔΕ Αττικής

Στην ΠΔΕ Αττικής δημοσιεύτηκε νέος πίνακας δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων, όχι όμως ακόμη ο πίνακας με τα μόρια.

Υπάρχει μάλιστα νέος χωριστός συμπληρωματικός πίνακας μη δεκτών υποψηφίων, 19 τον αριθμό, εκ των οποίων οι περισσότεροι αποκλείονται λόγω μη ύπαρξης Β2 ξένης γλώσσας.

Ένα απλό ερώτημα: Γιατί εξαρχής, από τους πρώτους πίνακες μη δεκτών και δεκτών δεν είχαν χαρακτηριστεί οι συγκεκριμένοι ως "μη δεκτοί";

Εκτός από το ερώτημα αυτό για την Αττική, υπάρχουν και άλλα ζητήματα όπως:

1. Από τη στιγμή που μετά από 18 ημέρες, δηλαδή από 2/7/2018 που έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως και 20/7/2018 που δόθηκαν στη δημοσιότητα και ΝΕΑ ονόματα μη δεκτών, προκύπτουν σημαντικά λάθη που βγάζουν εκτός διαδικασίας 19 Εκπαιδευτικούς που μόλις πριν μερικές ημέρες ήταν δεκτοί, τότε κανείς αναρωτιέται :

Α) Πόσο αξιόπιστη είναι η διαδικασία ;

Β) Πως είναι βέβαιοι οι Εκπαιδευτικοί ότι αυτές είναι όλες οι περιπτώσεις και  δεν θα προκύψουν και νέες περιπτώσεις ;

Γ) Πως είναι βέβαιοι οι Εκπαιδευτικοί ότι δεν υπάρχουν προβληματικές περιπτώσεις που δεν διαπιστώθηκαν και δεν θα διαπιστωθούν ποτέ ;

2. Για τους ΜΗ ΔΕΚΤΟΥΣ δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές σε άρθρα του νόμου και με ποιο τρόπο αυτά εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ΜΗ ΔΕΚΤΟΣ Εκπαιδευτικός δεν ξέρει την αιτιολόγηση του αποκλεισμού του.

 

Σχόλια (22)

@Αλλεργικός στο σανό
|

Έχεις δει τίτλο ΔΟΑΤΑΠ;Είναι πιστή μετάφραση του πτυχίου που αναγράφει και την πράξη αναγνώρισης. Πριν εκφράσεις άποψη ρώτα.Έχεις γίνει κριτής των πάντων.Τι είσαι;Ο Ιαβέρης της εκπαίδευσης;

ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ _ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ
|

Κάποιοι, κάπου, κάπως είδαν λένε το φως
μόνο εσύ έχεις τον τρόπο έλα δείξε μου πως
πάμε ξανά, τώρα θα είναι αλλιώς, υπάρχει χρόνος.
Νομίζω έχει αρχίσει για τα καλά να γέρνει το πλοίο , τα σωσίβια δεν επαρκούν και τα φουσκωτά μπρατσάκια δεν καλύπτουν τον αριθμό των επιβατών στο «ΠΕΚΕΣ Star ». Καλό θα ήταν να σταματήσει αυτή η διαδικασία εδώ και να την αναλάβει η κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας όπως το 2011, 2007 κλπ. γιατί δυστυχώς το ναυάγιο θα έχει πάρα πολλά θύματα .

Αλλεργικός στο σανό
|

ΜΠΡΑΒΟ στις ΠΔΕ που επιτέλους περιφρουρούν την νομιμότητα. Δηλαδή βρε παληκάρια, μέχρι τώρα καταθέτατε ΜΟΝΟ το ΔΟΑΤΑΠ χωρίς τον τίτλο;!!

Στράτος
|

@Και κοτσίδα και τιράντα
Με ρωτάς: "Σοβαρά πιστεύεις οτι πρέπει να μείνει εκτός διαδικασίας επιλογής αυτός που ξέχασε να φέρει ή να υπογράψει ένα χαρτί; Από αυτό πρέπει να κρίνονται οι άνθρωποι;". Το τι πιστεύω εγώ δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι αυτό που γράφει ο "εκπαιδευτικός". Γράφει: "Αν έστω και ένας καταφέρει να περάσει εκ των υστέρων χαρτιά, τότε το δικαιούνται όλοι". Θα ισχύσει όμως για όλους; Προφανώς όχι. Γιατί ο νόμος αλλιώς ορίζει. Και καμία οδηγία κεντρική προς τα Συμβούλια δεν θα δοθεί που να είναι αντίθετη με το γράμμα του νόμου.
Λοιπόν;

Στράτος
|

@εκπαιδευτικός
Γράφεις:
"Στράτο
Κάνεις λάθος για το δικαιώμα ένστασης για την υπόθεση του ΠΕ01 της Κρήτης. Αν έστω και ένας καταφέρει να περάσει εκ των υστέρων χαρτιά, τότε το δικαιούνται όλοι".

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Όμως, έτσι έπρεπε να είναι. Αλλά δυστυχώς δεν είναι.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

@ΠΟΛΙΤΗΣ.Το ΔΟΑΤΠ εκδίδει τον τίτλο βάσει του πτυχίου.Αν δεν υπήρχε το πτυχίο δεν θα υπήρχε και ο τίτλος του ΔΟΑΤΑΠ.Εξ άλλου αν διαβάσει προσεκτικά το άρθρο 2,παρ2 του 2367/20.06.2018 .Μιλά για ΔΟΑΤΑΠ μόνο χωρίς το να επισυνάπτεται ή να προσκομίζεται και ο ξενόγωσσος τίτλος.Ας κάνει ένσταση ή να στείλει εξώδικο.

@ΠΟΛΙΤΗΣ
|

Το αυτό ακριβώς έγινε και στην Κεντρική Μακεδονία.Έγινε δεκτός στους πίνακες δεκτών υποψηφίων στις 12 Ιουλίου και στις 20 Ιουλίου τον βγάζουν από τους πίνακες και τον καλούν να κάνει και ...ένσταση.Η δικαιοσύνη τελικά θα κρίνει από ότι φαίνεται αν ήταν σωστή η απόφαση ή λάθος.

ΓΙΩΡΓΟΣ
|

Με όλο αυτό το μπάχαλο που έχει γίνει είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για το υπουργείο να σταματήσει τη διαδικασία και να αρχίσει το Σεπτέμβριο με κρίσεις από περιφερειακούς προς τα κάτω για να μην έχουμε τη συνεχή μεταπήδηση από θέση σε θέση που θα γίνει με αυτό το σύστημα. Τα συνδικάτα μας πρέπει να επιμείνουν σ' αυτό για την ηρεμία του κλάδου

ΠΟΛΙΤΗΣ
|

Υποψήφιος με κατατεθειμένο ΔΟΑΤΑΠ διδακτορικού Γαλλίας κόβεται στην ΠΔΕ Αττικής ως μη έχων Β2 επειδή δεν κατέθεσε και φωτοαντίγραφο του Γαλλικού τίτλου σπουδών.

Χωρίς κοτσίδα αλλά με σανδάλι
|

@ Και κοτσίδα και τιράντα

Να αγιάσουν τα πεθαμένα σου αν έχεις!!!

Και κοτσίδα και τιράντα
|

Αμαν ρε Στράτο,
ασχολείστε σαν δικαστές του εφετείου για το αν ένα συμβούλιο ενήργησε με νομιμότητα με το για να κανει δεκτή μια υπεύθυνη δήλωση, ενός μοναδικού υποψήφιου, σε ένα νησί και δεν ασχολείστε με το γενικό μπάχαλο του νόμου και με την εφαρμογή του που μπάζει από παντού. Οταν ούτε στα αντικειμενικά μόρια δεν υπάρχει συνέπεια μεταξύ των διαφορετικών συμβουλίων που τα κρίνουν θέλετε να πιστέψουμε οτι θα υπάρχει στις συνεντεύξεις;
Πες μου εμένα, ποια βιβλία μετράνε με μόρια, τα σχολικά ή και τα ταξιδιωτικά με ISBN, ποια συνέδρια, των πανεπιστημίων ή και αυτά που κάνει ένα σχολείο ή ένας άνθρωπος και τα ονομάζει "συνέδριο", ποια σεμινάρια 300-400 ωρών, της καλαθοπλεκτικής ή της διδακτικής; Γιατι μετράει σαν διδακτική η υπηρεσία της λεχώνας που βρίσκεται σε άδεια αλλά όχι η υπηρεσία της σχολικής συμβούλου λεχώνας που βρίσκεται σε άδεια; Τι θα γίνει οταν πρέπει να πληρωθούν θέσεις στις οποίες δεν εμφανίστηκε κανεις από υποψήφιους διαφορετικών περιοχών που έχουν κριθεί με διαφορετικό τρόπο και η βαθμολογία τους δεν είναι συγκρίσιμη;
Και τέλος το βασικότερο που είναι θέμα ηθικής. Σοβαρά πιστεύεις οτι πρέπει να μείνει εκτός διαδικασίας επιλογής αυτός που ξέχασε να φέρει ή να υπογράψει ένα χαρτί; Από αυτό πρέπει να κρίνονται οι άνθρωποι; Η διοίκηση έπρεπε να φροντίσει να ελέγχει εξαρχής τα δικαιολογητικά, ώστε να μην μπορεί ποτέ να γίνει αυτό, όμως είναι τόσο πρόχειρο αυτό το κατασκεύασμα που νομίζω οτι βλέπουμε μόνο την αρχή

Teachers4work not tourism
|

Και σε άλλες περιφέρειες οι Σχ.Συμβουλοι υπερέχουν και δη στα επιστημονικά.

εκπαιδευτικός
|

Στράτο
Κάνεις λάθος για το δικαιώμα ένστασης για την υπόθεση του ΠΕ01 της Κρήτης. Αν έστω και ένας καταφέρει να περάσει εκ των υστέρων χαρτιά, τότε το δικαιούνται όλοι.

Στράτος
|

@AS...
Ως προς τον υποψήφιο ΣΕΕ, κλάδου ΠΕ 01 για το ΠΕΚΕΣ Κρήτης, εσύ κάνεις λάθος. Δεν έγραφε ότι έλειπε υπογραφή στην Υπ. Δήλωση αλλά κατά λέξη: "Στον φάκελο υποψηφιότητάς του δεν περιλαμβάνεται υπ. δήλωση του Ν. 1599/86...". Επομένως έλειπε η Υπ. Δήλωση. Το γεγονός ότι στο πλαίσιο των ενστάσεων το Συμβούλιο δέχτηκε εκ των υστέρων την Υπ. Δήλωση είναι προς διερεύνηση εάν είναι πράξη νόμιμη, σύμφωνη με τη διάταξη που απαγορεύει την εκ των υστέρων κατάθεση -και επομένως αποδοχή- δικαιολογητικών. Μόνο που πλέον, μετά τη δημοσίευση του τελικού πίνακα δεκτών υποψηφιοτήτων, έναν τέτοιο έλεγχο μπορεί να διενεργήσει μόνο Διοικητικό Δικαστήριο. Ποιος όμως θα προσφύγει σε αυτό, όταν ο ενδιαφερόμενος για τη θέση είναι μόνο ένας; Κανείς. Προφανώς και γι΄ αυτό με ευκολία το Συμβούλιο δέχτηκε την εκ των υστέρων κατάθεση της Υπ. Δήλωσης.

Επί της ουσίας. Ο επί πολλά συνεχόμενα έτη Σχολ. Σύμβουλος Θεολόγων Κρήτης θα συνεχίσει το έργο του ως ΣΕΕ πλέον.

ΚΟΥΛΑ
|

Τα δικαιολογητικά όσων περιλαμβάνονται στους συμπληρωματικούς πίνακες θα πρέπει να έχουν ελεγθει πολλαπλώς. Άρα περίπτωση αποδοχής ένστασης, υπο κανονικές συνθήκες, είναι απίθανο να δικαιωθεί.
Λέτε να γίνουν θαύματα !

AS...
|

@ψιλομπάχαλο...
Αγαπητή/-έ, ψιλομπάχαλο τα κάνατε, τουλάχιστον ως προς τον συνάδελφο ΠΕ01: αναφερόταν ρητά ότι "η υπεύθυνη δήλωση δεν έφερε υπογραφή" κι όχι "δεν προσκομίστηκε", οπότε, αφού παραβίαση του νόμου περί "μη αποδοχής συμπληρωματικών εγγράφων πέραν της λήξης της προθεσμίας υποβολής" δεν προκύπτει, μπορεί ο άνθρωπος... απλά να πήγε και να υπέγραψε, εφόσον έγινε δεκτή η αίτηση θεραπείας!
Επέτρεψέ μου, δε, να επισημάνω την ιδιαίτερη περίπτωση της Κρήτης, όπου - σε αντίθεση με άλλες Περιφερειακές Διευθύνσεις, κι όποιος έχει μάτια, βλέπει! - οι εναπομείναντες έως τώρα Σχολικοί Σύμβουλοι απο+υπο-δεικνύουν (εν γένει) ότι η αξιοσύνη τους ανταγωνίζεται στα ίσια άξιους εκπαιδευτικούς και με μόρια πλήρη...

Στράτος
|

@ψιλομπάχαλο…
Για τον υποψήφιο ΣΕΕ κλάδου ΠΕ01 στην Κρήτη γνωρίζαμε ότι αποκλείστηκε λόγω έλλειψης κατάθεσης Υπ. Δήλωσης. Προφανώς το Συμβούλιο δέχτηκε εκ των υστέρων την Υπ. Δήλωση, πράξη με ερωτηματικό για τη νομιμότητά της αφού η Υ.Α. για τη διαδικασία λέει ότι εκ των υστέρων δικαιολογητικά δεν γίνονται δεκτά. Εκτός κι αν είχε κάπου "παραπέσει" ενώ είχε κατατεθεί...
Για τη μοριοδότηση με μόρια περισσότερα του ανώτατου προβλεπόμενου προφανώς θα διορθωθούν μετά από ενστάσεις και σίγουρα είναι λάθος του Συμβουλίου.

@ΣΕΕ
Ό,τι αναφέρεις είναι πραγματικό περιστατικό ή υποθετικό σενάριο;
Σε κάθε περίπτωση αποκλεισμός ("μη δεκτός") από μια διαδικασία πρέπει να έχει προθεσμία κατάθεσης ένστασης όπως προβλέπεται από το νόμο. Επομένως η χρονική καθυστέρηση στη ΠΔΕ Αττικής είναι αναγκαίο κακό λόγω της εκ των υστέρων ανακοίνωσης συμπληρωματικού πίνακα "μη δεκτών" υποψηφίων.

ΣΕΕ
|

Και αν υπάρχει η πιστοποίηση όχι μόνο του Β2 αλλά και του Γ2, αλλά "αιφνιδιαστικά" ανακοινώνεται στις 20/7 η μη προσκόμισή του, η οποία βεβαίως έχει συμπεριληφθεί στο φάκελο, ΤΟΤΕ να μην κατατεθεί ΕΝΣΤΑΣΗ;
Τι προτείνετε σε αυτήν την περίπτωση;

ψιλομπάχαλο…
|

Στον πίνακα ΔΕ της Κρήτης υπάρχει υποψήφιος ΠΕ01 που είχε αποκλειστεί στον πίνακα της 12/7, για μη προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης.

Στον ίδιο πίνακα, σε κριτήριο με μέγιστη συνολική 2,5, εμφανίζονται υποψήφιοι με 2,55 και 2,75…

mp
|

Τι διαβάζουμε πάλι!!!! Δίνεται δικαίωμα ένστασης στις προϋποθέσεις επιλογής Συντονιστών; Αν μπορεί να ζητήσει να συμπεριληφθεί στον πίνακα υποψήφιος που δεν έχει Β2 πιστοποίηση ξένης γλώσσας για ποιο λόγο να μην μπορούν να ασκήσουν ένσταση και να διεκδικήσουν μόρια όλοι όσοι χάνουν μόρια από τα τυπικά προσόντα, γιατί ο νόμος ορίζει "όχι πλέον των 17". Αν διαφωνείς με το περιεχόμενο του νόμου απευθύνεσαι στο ΣτΕ όχι με ενστάσεις στην επιτροπή επιλογής.

Bilardi
|

Επειδή δεν έγινε ένσταση από τους ίδιους τους οποίους τους είχαν συμπεριλάβει στους ΔΕΚΤΟΥΣ τους δίνεται τριήμερη προθεσμία για ένσταση. Έτσι δεν μπορούν να βγει αξιολογική σειρά πινάκων πριν την απόφαση για τις ενστάσεις (Πέμπτη 26/8 ) .Αυτό πάει πίσω το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου.

panpefgr
|

Πολύ ευλογη απορία!!
Καθυστερουν και τα μορια
Θεωρώ πως φαινεται απο τα ανθρώπινα λάθη που υποδηλώνοντα οτι τα χρονοδιαγράμματα ειναι μαλλον ανεφικτα


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/58061/o-neos-pinakas-syntoniston-ekpaideytikoy-ergoy-stin-pde-attikis