Τροπολογία του ΚΚΕ για τους φοιτητές και απόφοιτους Τμημάτων που συγχωνεύονται, απορροφώνται, καταργούνται

Δημοσίευση: 10/01/2019

Τελευταία Ενημέρωση: 10/01/2019, 19:57

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τροπολογία του ΚΚΕ για τους  φοιτητές και απόφοιτους Τμημάτων που συγχωνεύονται, απορροφώνται, καταργούνται

Τροπολογία για τους  φοιτητές και απόφοιτους Τμημάτων που συγχωνεύονται, απορροφώνται, καταργούνται  κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο "Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις”, κατέθεσαν Βουλευτές του ΚΚΕ.

Με την τροπολογία , αν την κάνει δεκτή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, εξισώνονται έτσι αυτόματα οι απόφοιτοι Τμημάτων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας με τους αντίστοιχους απόφοιτους των νέων Τμημάτων που προκύπτουν, με τα αντίστοιχα πανεπιστημιακά Τμήματα.

Η τροπολογία έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Ρύθμιση για φοιτητές και απόφοιτους Τμημάτων που συγχωνεύονται, απορροφώνται, καταργούνται με το παρόν νομοσχέδιο

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με το παρόν σχέδιο νόμου προκύπτει μια εκ νέου πολύ-κατηγοριοποίηση Τμημάτων, πτυχίων και αποφοίτων. Στο νέο αυτό τοπίο προστίθεται μάλιστα μια επιπλέον κατηγορία, αυτή των αποφοίτων Τμημάτων ΑΤΕΙ (όπως προέκυψαν με το Νόμο 2916/2001) προηγούμενων χρόνων από την ισχύ του νόμου. Η παραπάνω τροπολογία λαμβάνει μέτρα ώστε να αρθεί αυτή η πολύ-κατηγοριοποίηση αποφοίτων πάνω στο ίδιο επιστημονικό αντικείμενο. Με την τροπολογία εξισώνονται έτσι αυτόματα οι απόφοιτοι Τμημάτων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας με τους αντίστοιχους απόφοιτους των νέων Τμημάτων που προκύπτουν, με τα αντίστοιχα πανεπιστημιακά Τμήματα.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων "Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις"

Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α του ως άνω σχεδίου νόμου προστίθεται άρθρο ως εξής:

Άρθρο

Απόφοιτοι των Τμημάτων των ΑΤΕΙ που συγχωνεύονται  με Πανεπιστημιακά Τμήματα και έχουν αποφοιτήσει πριν την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου, καθώς και εγγεγραμμένοι φοιτητές ανεξαρτήτως έτους σπουδών, λαμβάνουν πτυχίο ισότιμο με τα νέα πτυχία που θα προκύψουν από τα αντίστοιχα Τμήματα των παραπάνω Πανεπιστημίων, σύμφωνα με την αντιστοιχία της παρ. 5 του άρθρου 5, με την προϋπόθεση ότι θα παρακολουθήσουν κύκλο μαθημάτων, που θα ορισθεί από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος του Πανεπιστήμιου. Ο κύκλος μαθημάτων για τους απόφοιτους ειδικότερα παρέχεται δωρεάν, σε ώρες και μέρες που να εξυπηρετούν εργαζόμενους, με δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης. Ταυτόχρονα, αποκτούν αυτόματα όλα τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από την παραπάνω ισοτίμηση του πτυχίου τους.

Για τους απόφοιτους και εγγεγραμμένους φοιτητές των Τμημάτων εκείνων που συγχωνεύονται με αποτέλεσμα να προκύπτουν Τμήματα σε νέα επιστημονικά αντικείμενα,  τα οποία δεν προϋπήρχαν στα συγχωνευόμενα Ιδρύματα, δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν κύκλο μαθημάτων που θα ορίζεται από τη Γενική Συνέλευση του οικείου Τμήματος και να ισοτιμήσουν το πτυχίο τους με το αντίστοιχο πτυχίο που θα παρέχει το αντίστοιχο πανεπιστημιακό Τμήμα, όπως προκύπτει από τη συγχώνευση. Ο κύκλος μαθημάτων παρέχεται δωρεάν, σε ώρες και μέρες που να εξυπηρετούν εργαζόμενους, με δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης. Στους παραπάνω απόφοιτους που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα, παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις και σχετικές άδειες, ώστε να παρακολουθήσουν τον απαραίτητο κύκλο μαθημάτων για την ισοτίμηση του πτυχίου της με τίτλο πανεπιστημιακό.

Οι προτείνοντες βουλευτές
Δελής Ιωάννης
Γκιόκας Ιωάννης
Λαμπρούλης Ιωάννης
Συντυχάκης Μανώλης

Σχόλια (18)

ernesto67
|

το ορθοτερο ειναι να γινει αυτοματα ισοτιμηση των πτυχιων ''παλαιων'' αποφοιτων.γιατι (και αυτο απευθυνεται στο giannis παραπανω που μιλησε για μη υπαρχοντα τμηματα και τμηματα ''πανεπιστημιου''...
1) κατατκτηριες γινονται οταν πχ απο ενα τει ηθελες να μπεις σε ενα αει , πχ απο τει φυσικοθεραπειας πχ στην ιατρικη. η ιατρικη σχολη ομως και το ΕΚΠΑ προυπηρχαν και ιδρυθηκαν εξ αρχης ως πανεπιστημιο. το ΠΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΔΕΝ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ως ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΠΟ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗ. ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.
2) ΓΙΑ ΠΟΙΟΑ ΑΝΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΙΛΑΤΕ;;; 240 ECTS ΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ 6 ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΔΑ. ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΙΔΙΟΣ ΦΟΡΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ. ΚΑΙΑ ΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ.
3) ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ 2010-2014 ΑΠΟ ΑΥΑΤ ΤΟΥ 2014-2-18 ;;;ΚΑΜΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ.ΑΠΛΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ 1-2 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ.
4) ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ 10-2 ΕΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΕ ΠΑΔΑ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ;;;; ΠΗΡΑΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΣΠΟΥΔΑΣΟΥΜΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΜΕ;;; ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΙΛΑΤΕ;;; ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.
5) ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;;; ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ;;;
6) ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΤΕΕ -ΤΕΙ, ΑΣΟΕΕ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΛΠ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΤΚΤΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΠΟΥΔΑΣΑΝ;;;
7) ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ 400.000 ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ , ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ) ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ;; ΣΕ ΚΑΜΙΑ.

Πτυχιούχος ΤΕΙ
|

@ Γιάννης Μ.
Τώρα που απορρίφθηκε η τροπολογία αγαπητέ μου Γιάννη ας αναλογιστούμε τι καλά θα ήταν να είχε γίνει αποδεκτή .
Αλλά δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο να πυροβολούμε τα πόδια μας.
Καληνύχτα ...

Γιάννης Μ.
|

@Αποφοιτος ΤΕΙ 11 Ιαν 2019 17:19
Έχεις δίκιο... greek politics κάνουμε...δύο λέξεις επάνω, δύο κάτω εκεί θα κολλήσουμε; Είναι σαν να λέμε ότι επειδή οι 4 νόμοι (2916/2001, 3549/2007, 4009/2011, 4485/2017) που ορίζουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης δεν αναφέρουν τη λέξη "ισότιμα" δεν τρέχει και τίποτα για τους πτυχιούχους ΤΕΙ, άρα όλα καλά. Τότε για ποιο λόγο διαμαρτυρόμαστε; Δυστυχώς ή ευτυχώς η σύνταξη νομοσχεδίων δεν είναι χόμπι και τα πάντα έχουν τη σημασία τους. Οι λέξεις, τα σημεία στίξης, ακόμα και οι αιτιολογικές εκθέσεις μπορεί να κάνουν τη διαφορά στην εφαρμογή ενός νόμου. Εδώ λοιπόν έχουμε σημαντική απόκλιση κομματικής άποψης μέσα σε 11 μήνες, το γιατί δεν θέλετε να το μάθουμε ή δεν μας απασχολεί; Ισοτίμηση να 'ναι και όπως θέλει ας είναι;

@St 11 Ιαν 2019 18:45
Σας ενόχλησε όπως και τον "Απόφοιτο ΤΕΙ" που επισήμανα τη διαφορά στις δύο προτάσεις του συγκεκριμένου κόμματος, αλλά δεν σας κάνει εντύπωση η αλλαγή στάσης του σε διάστημα μόλις 11 μηνών; Δηλαδή, οι "δύο λέξεις" που αναφέρει ο άλλος σχολιαστής, αλλάζουν ολόκληρη τη διαδικασία ισοτίμησης και δεν σας δημιουργεί απορία το γιατί έγινε αυτό;

Λυπάμαι αλλά κάποιοι δεν είμαστε οπαδοί της όποιας λύσης στο ζήτημα της ισοτίμησης / εξομοίωσης των πτυχίων και αν ένα κόμμα θέλει να προτείνει λύσεις για την τύχη των πτυχίων μας ανάλογα με το τι μήνας και έτος είναι, για να μην πω τίποτα χειρότερο, είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίζει. Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν αποκλείεται σε μερικούς μήνες να προτείνει πάλι κάτι άλλο.
Όσον αφορά το θέμα ότι έπρεπε να πούμε και "ευχαριστώ" για την τροπολογία, θα προτείνω να επικεντρωθούμε στην ουσία, η οποία είναι στο τι αναφέρεται στο προτεινόμενο κείμενο.

Alex TEI
|

@ Giannis10 Ιαν 2019 21:19
Οποιος αποφοιτει απο ΤΕΙ παιρνει πτυχιο ΤΕΙ. Οποιος αποφοιτει απο Πανεπιστημιο παιρνει πτυχιο πανεπιστημιου. Οταν ενας αποφοιτος ΤΕΙ επιθυμει πτυχιο πανεπιστημιου δινει κατατακτηριες εξετασεις. Τοσο απλο. Επειτα, με την πανεπιστημιοποιηση των ΤΕΙ πολλα τμηματα καταργουνται ή και συνγχονευονται με αλλα, ωστε να δημιουργηθει ενα καινουργιο τμημα με νεο αντικειμενο σπουδων. Πως ερχονται τωρα οι αποφοιτοι ενος μη υπαρχοντος τμηματος να ζητησουν πτυχιο χωρις καμια διαδικασια απο ενα καινουργιο τμημα στο οποιο ποτε δεν φοιτησαν? Ας σοβαρευτουμε και καμια φορα σε αυτην τη χωρα.

ΤΕΙ Αθηνών ήταν πριν δυο χρόνια. Τωρα έγινε ΠΑΔΑ.

Για να συνεννοουμαστε, τι νομίζεις οτι άλλαξε εκτος απο την ονομασία.?

Στην τελικη σε μια ευνομουμενη πολιτεία δεν νομιζεις οτι το κράτος θα πρέπει να μεριμνα για όλους!!!

Πως έρχονται οι αποφοιτοι τώρα????

'Οπως ήρθαν κ απο τις ακαδημίες....ή τις σχολές

η περίπτωση της ΑΣΟΕΕ (Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών), Γεωπονικής, Παντείου, ΑΒΣΠ (Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς), για τις οποίες το Π.Δ. 377/1989 ισοτίμησε τα πτυχία των αποφοίτων τους με τα νέα πτυχία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Γεωπονικού, Παντείου και Πειραιά αντίστοιχα.

Αυτα για σήμερα...

Άκης
|

Όπως έγινε η εξίσωση των ΚΑΤΕΕ με τα πτυχία των ΤΕΙ έτσι πρέπει να γίνει και τώρα μετά τα πτυχία των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων. Ούτε μαθήματα ούτε τίποτα.

St
|

@Γιάννης Μ.

Το πρόβλημα σας ποιο ειναι? Ότι βρέθηκε ένα κόμμα να συζητήσει ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ για επαγγελματικά δικαιώματα, ισοτίμηση με ή και χωρίς κατατακτηριες των αποφοίτων των παλαιών ΤΕΙ? Η εν λόγω ενεργεια του κόμματος αυτού χαίρει σεβασμού και δείχνει το πραγματικό πρόσωπο ενός προοδευτικού κόμματος που σέβεται τους κόπους και τις θυσίες των αποφοίτων. Κανένα κόμμα δεν βγήκε να πει με μπέσα στη Βουλή , ισοτίμηση των πτυχιούχων των παλαιών ΤΕΙ!

Αποφοιτος ΤΕΙ
|

@ Γιάννης Μ
Φίλε Γιάννη να τους μαλώσεις που στην τροπολογία φέτος άλλαξαν δύο λέξεις .
Δεν είμαι ΚΚΕ αλλά έλεος συνάδελφοι.
Ας τους πούμε ένα μεγάλο μπράβο που ασχολήθηκαν με εμάς καταθέτωντας αυτή την τροπολογία ,όταν όλοι οι υπόλοιποι μας έχουν ... Ξεχασμένους

.

Γιάννης Μ.
|

Άλλα έλεγε το ΚΚΕ σε τροπολογία του, τον Φεβρουάριο του 2018 στο νομοσχέδιο του ΠΑΔΑ και μάλιστα αναφέρεται και σε επίσημη ιστοσελίδα του, όπου έγραφε τα εξής:

"ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις»
Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α του ως άνω σχέδιο νόμου προστίθεται άρθρο ως εξής:

Άρθρο
Απόφοιτοι των Τμημάτων των ΑΤΕΙ Αθήνας και ΑΤΕΙ Πειραιά (Τ.Τ.) που συγχωνεύονται στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και έχουν αποφοιτήσει πριν την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου, λαμβάνουν πτυχίο ισότιμο με τα νέα πτυχία που θα προκύψουν από τα αντίστοιχα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα οποία μετεξελίσσονται, σύμφωνα με την αντιστοιχία της περίπτ. β’ της παρ. 2 του άρθρου 4 και της παρ. 1 του άρθρου 5. Ταυτόχρονα, αποκτούν αυτόματα όλα τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από την παραπάνω ισοτίμηση του πτυχίου τους.
Για τους απόφοιτους των Τμημάτων εκείνων που συγχωνεύονται με αποτέλεσμα να προκύπτουν Τμήματα σε νέα επιστημονικά αντικείμενα, τα οποία δεν προϋπήρχαν στα δύο συγχωνευόμενα Ιδρύματα, δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν κύκλο μαθημάτων που θα ορίζεται από τη Γενική Συνέλευση του οικείου Τμήματος και να ισοτιμήσουν το πτυχίο τους με το αντίστοιχο πτυχίο που θα παρέχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Ο κύκλος μαθημάτων παρέχεται δωρεάν, σε ώρες και μέρες που να εξυπηρετούν εργαζόμενους, με δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης. Στους παραπάνω απόφοιτους που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα, παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις και σχετικές άδειες, ώστε να παρακολουθήσουν τον απαραίτητο κύκλο μαθημάτων για την ισοτίμηση του πτυχίου της με τίτλο πανεπιστημιακό."
Γιατί αυτή η αλλαγή κύριες και κύριοι του συγκεκριμένου κόμματος; Δεν ξέρατε τί λέγατε πέρυσι ή φέτος;

stef
|

Μπράβο στην πρόταση του ΚΚΕ η οποία πρόταση πρέπει να γίνει δεκτή απ όλα τα κόμματα μιας και στο παρελθόν είχε γίνει ακριβώς το ίδιο με την παιδαγωγική ακαδημία που υπήρξε ανώτερη σχολή, η γυμναστική ακαδημία το ίδιο καθώς και οι τοπογράφοι εμπ
Για όλους αυτούς τους λόγους και για να μην υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση για αποφοίτους Έλληνες όπως ορίζει το Σύνταγμά μας πρέπει να γίνει δεκτή η πρόταση

Ψηφοφόρος ΚΚΕ, Απόφοιτος Αλεξάνδρειου ΤΕΙ
|

Επιτέλους μια ρύθμιση για τους αποφοίτους. Για κάποιον παραπάνω που σχολίασε ότι αυτός που πήρε πτυχίο από ΤΕΙ είναι πτυχιούχος ΤΕΙ , θέλω να τον ρωτήσω...
Άραγε το ίδιο λέγανε παλαιότερα με παλαιότερες "πανεπιστημιοποιησεις" σχολών? πχ χαροκοπειο, ανωτάτη βιομηχανική κλπ... Ένα σχέδιο νόμου και απλά απόφοιτοι ισως με λιγότερα μαθήματα πήραν πτυχίο αυτόματα Πανεπιστημίου!

Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
|

Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ έχουν ήδη παρακολουθήσει μαθήματα 240 ECTS, όσο ακριβώς αριθμούν και τα ECTS των προγραμμάτων σπουδών του ΠΑΔΑ. Για ποιον ακριβώς λόγο πρέπει να παρακολουθήσουν επιπλέον μαθήματα;

Χρήστος
|

Η πρόταση του ΚΚΕ είναι λογική και δίκαια. Σέβεται την προσπάθεια των αποφοίτων ΠΕ και των εν ενεργεία πανεπιστημιακών φοιτητών, δίνοντας από την άλλη ουσιαστική ευκαιρία στους φοιτητές ΤΕΙ και απόφοιτους ΤΕ να εξισωθούν με επιπλέον προσπάθεια.

@Άκης
|

@Άκης
και μόνο αυτή η πρόταση του ΚΚΕ το κάνει , απ'τις λίγες φορές πρωτοπόρο κόμμα. Συγχαρητήρια για τις απόψεις. Ελπίζω να εισακουστούν.

bob mastoras
|

Μπράβο!

Giannis
|

Οποιος αποφοιτει απο ΤΕΙ παιρνει πτυχιο ΤΕΙ. Οποιος αποφοιτει απο Πανεπιστημιο παιρνει πτυχιο πανεπιστημιου. Οταν ενας αποφοιτος ΤΕΙ επιθυμει πτυχιο πανεπιστημιου δινει κατατακτηριες εξετασεις. Τοσο απλο. Επειτα, με την πανεπιστημιοποιηση των ΤΕΙ πολλα τμηματα καταργουνται ή και συνγχονευονται με αλλα, ωστε να δημιουργηθει ενα καινουργιο τμημα με νεο αντικειμενο σπουδων. Πως ερχονται τωρα οι αποφοιτοι ενος μη υπαρχοντος τμηματος να ζητησουν πτυχιο χωρις καμια διαδικασια απο ενα καινουργιο τμημα στο οποιο ποτε δεν φοιτησαν? Ας σοβαρευτουμε και καμια φορα σε αυτην τη χωρα.

Χρήστος
|

@Άκης γιατί εξίσωση; Εγώ προτείνω να είναι ισχυρότερο το παλιό πτυχίο!

Πτυχιούχος ΤΕΙ
|

Ένα μεγάλο μπράβο στο Κ.Κ.Ε. που μίλησε επιτέλους για τους αποφοίτους .
Δεν έχει ψηφιστεί τίποτα ακόμα αλλά καλά θα ήταν ο Υπουργός να εξετάσει πολύ προσεκτικά την τροπολογία αυτή .
Καλό θα ήταν επισης να μην αρχίσουμε χωρίς ακόμα να έχει αποφασιστεί τίποτα ,το ότι δεν θέλουμε μαθήματα ,μένουμε μακριά, έχουμε 240 ects κ.α.
Ας αρχίσουμε από κάπου και εκεί να πιέσουμε την σχολή πλέον να είναι πιο ελαστικοί με τους αποφοίτους στα διαδικαστικά .
Αλλοιως μας βλέπω να πετάμε πέτρες μέσω του πληκτρολογίου μας για πάντα .

Άκης
|

Άμεση εξίσωση χωρίς Μαθήματα.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/60764/tropologia-toy-kke-gia-toys-foitites-kai-apofoitoys-tmimaton-poy-syghoneyontai