ΑΣΕΠ προς ΣΥΡΙΖΑ: Εντός του έτους 2019 εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την κατάρτιση πινάκων για την Ειδική Αγωγή

Δημοσίευση: 19/09/2019

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΑΣΕΠ προς ΣΥΡΙΖΑ:   Εντός του έτους 2019 εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την κατάρτιση πινάκων για την Ειδική Αγωγή

Όσον αφορά τη Γενική Εκπαίδευση, δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις και δεν έγιναν κατανοητές οι ακριβείς αιτίες της μη έκδοσης προκήρυξης

Την εκτίμηση ότι εντός του έτους 2019 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την κατάρτιση πινάκων για την Ειδική Αγωγή, προκειμένου να διοριστούν ως μόνιμοι 4.500 εκπαιδευτικοί, διατύπωσε η ηγεσία του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) , στη συνάντηση με  αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον τομεάρχη Παιδείας Νίκο Φίλη, την αναπλ. τομεάρχη Παιδείας Μερόπη Τζούφη, τη βουλευτή και πρώην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον πρώην υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Όσον αφορά τη Γενική Εκπαίδευση,  από πλευράς ΑΣΕΠ δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις και δεν έγιναν κατανοητές οι ακριβείς αιτίες της μη έκδοσης προκήρυξης.

Στη συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, καθώς και για τη μη έκδοση της προκήρυξης για τη Γενική Εκπαίδευση.

Οπως σημειώνει σε ανακοινωθέν η αξιωματική αντιπολίτευση   «για την εν λόγω προκήρυξη είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα από την απελθούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αίτημα το οποίο δεν έχει τολμήσει να ανακαλέσει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και συνεπώς πρέπει να υλοποιηθεί από το ΑΣΕΠ».

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την ηγεσία του ΑΣΕΠ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έγκαιρη ολοκλήρωση των 4.500 διορισμών της ειδικής αγωγής, όπως και την επίσπευση της διαδικασίας για τη γενική εκπαίδευση ώστε να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21.

Επίσης, στη συζήτηση τέθηκε η ανάγκη λειτουργίας του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, καθώς στο Συμβούλιο προεδρεύει στέλεχος του ΑΣΕΠ.

 Η ηγεσία του θεσμού δεσμεύτηκε πως η διαδικασία, η οποία ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχιστεί κανονικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινωθέν καλεί, «για ακόμα μία φορά, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση των διορισμών, όπως είναι η σύσταση οργανικών θέσεων και η κατανομή των 4.500 θέσεων κατά κλάδο και ειδικότητα».

Την καλεί επίσης «να μην ακυρώσει τους 10.500 διορισμούς στη γενική εκπαίδευση και να διευκολύνει το ΑΣΕΠ ώστε να προκηρύξει τις θέσεις που έχουν προβλεφθεί με βάση την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ».

Η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ,  εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ύπαρξη σταθερού προσωπικού και προέχει των όποιων πολιτικών επιλογών και προτεραιοτήτων.

Σχόλια (12)

Μαρια
|

Άδικη είναι επίσης και η προσμέτρηση της ειδικής αγωγής στη γενική. Οι άνθρωποι αυτοί στη γενική παιδεία λιωσανε στους ΑΣΕΠ και στα ατελείωτα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα χρόνια τώρα. Αφού τα δεδομένα είναι διαφορετικά έκαστος εφ' Ω ετάχθη.

Νηπιαγωγός _ Ειδική Παιδαγωγός
|

Είναι απαράδεκτη και άδικη η μεταφορά προϋπηρεσίας από τη γενική στην ειδική αγωγή. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν σκέφτηκε πως δεν θα βοηθήσει ουσιαστικά τα παιδιά με αναπηρία καθώς και τους γονείς τους με το να διορισει μόνιμους τους εκπαιδευτικούς γενικής αγωγης σε ειδικα σχολεια και τμηματα ενταξης, έχοντας μόνο ένα μεταπτυχιακό κ μηδενική προϋπηρεσία σε δομές ειδικής αγωγης. Η διαδικασία επιβάλλεται να αλλάξει κ να μην προχωρήσει ! Να είστε σίγουροι πως δεν θα το αφήσουμε να γίνει!!!!!!!

Μαρία
|

Πραγματικά η εξειδικευμένη εμπειρία εκπαιδευτικών Ειδικής αγωγής σε δομές Εαε θα έπρεπε να μόριοδοτείται γενναία και όχι να μεταφέρεται η οποιαδήποτε εκπαιδευτική προϋπηρεσία σε δομές γενικής αγωγής. Με αυτόν τον τρόπο θα γεμίσουν τα ειδικά σχολεία με εκπαιδευτικούς που δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΑΕ. Πολύ άδικο για αυτά τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς ΕΑΕ και μη διαχειρισιμο από τους εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής. Αυτό επιβάλλεται να αλλάξει.

teacher
|

Το προσοντολόγιο υποβαθμίζει την προϋπηρεσία μας. Θεωρώ απαράδεκτο να μεταφέρεται η προϋπηρεσία από κλάδο σε άλλο κλάδο, από τη γενική στην ειδικη αγωγή ακόμη και πριν την απόκτηση του απαραίτητου τίτλου (π.χ. μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής)

νηπιαγωγός
|

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ποια ιδιότητα ασχολείται ακόμη με την προκήρυξη . Απαράδεκτη η μεταφορά της προϋπηρεσίας από κλάδο σε κλάδο. Ζητούμε την άμεση απόσυρση αυτής της ρύθμισης

ΑΝΤΩΝΗΣ
|

Το ΑΣΕΠ γιατί δεν δίνει μεγαλύτερη πριμοδότηση στην εξειδικευμένη εμπειρία των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, όπως αντίστοιχα πράττει με την ειδική εμπειρία σε άλλους διαγωνισμούς ( ΚΕΠ, κλπ); Με πιο σκεπτικό δεν εφαρμόζεται η αυξημένη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας σε αυτή την προκήρυξη;

μελος δεπ
|

τριγυριζει κ καταστρεφει

Ανδριανα
|

Δεν εχει συμβει ποτε ξανα στα χρονικα, απερχομενη πολιτικη ηγεσια να προσερχεται στο ΑΣΕΠ ωστε να ασκηθει πιεση να υλοποιηθει η προκηρυξη της. Αυτο αφηνει πολλα ερωτηματικα ειδικα οταν ο νεος νομος διορισμων ειχε λαβει χιλιαδες αρνητικα σχολια στην διαβουλευση.

Κανείς δεν είναι ριγμένος
|

που δεν είχαν σκοπό να προκηρύξουν διορισμούς.
όσοι είναι αναπληρωτές και προσλαμβάνονται με τον παλιό πίνακα το γνωρίζουν καλά

Τα ίδια ΣΥΡΙΖΑκη μου, τα ίδια και χειρότερα
|

Ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει τον καμπόσο στην τωρινή κυβέρνηση για προκηρύξεις που έγιναν σε προεκλογική περίοδο. Νομίζουν μάλλον ότι ζούμε στην Αφρική του 19ου αιώνα (γιατί η σημερινή Αφρική είναι πιο μπροστά από εμάς, τουλάχιστον κάποιες χώρες). Ειδικά η φράση '...αίτημα το οποίο δεν έχει τολμήσει να ανακαλέσει η σημερινή ηγεσία' είναι μνημείο ιδεολογικής-κομματικής φαιδρότητας.

Όσο για την επιθυμία τους να γίνει ο διαγωνισμός για τις θέσεις της Γενικής Αγωγής με βάση την απόφαση του Υπουργικκού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ καταλάβαμε όλοι τι εννοεί: όχι διαγωνισμός ΑΣΕΠ, αλλά αποκλειστικά και μόνο με μόρια που εξυπηρετούν την...αριστεία και χαντακώνουν όλους τους καλούς νέους πτυχιούχους. Γιατί δεν έπαιρναν και τον Μπαλτά μαζί τους για να τα πει πιο καθαρά ('η αριστεία είναι ρετσινιά' κτλ);

ΒΟΥΤΣ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
|

Ο κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ,αφού κατέστρεψε τα πάντα στην παιδεία κάνει και υποδείξεις στον ΑΣΕΠ.Λίγο φιλότιμο δεν υπάρχει στους αριστερούς ........

Ο Γαβρόγλου με τί ιδιότητα παρίσταταται;
|

Η ιδιότητα του πρώην υπουργού δεν στέκει.Αν ήταν παρόντες οι πρώην υπουργοί σε κάθε συνάντηση θα ήθελαν αμφιθέατρο για να συναντηθούν.Ούτε βουλευτής είναι.Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα ασχοληθεί με τίποτε.Τελικά η δήλωση του αυτή έχει τόση βαρύτητα όπως και τα πεπραγμένα του.Αν ο ίδιος δεν τηρεί τα λεγόμενα του και τις δηλώσεις του , μπορείτε να πάρετε στα σοβαρά τις ενέργειες του;Αντί να χαρεί την σύνταξη του ασχολούμενος με τα της ηλικίας του θέλει να έχει λόγο για τα πάντα μη αντιλαμβανόμενος ότι η πολιτική και τα γεγονότα τον έχουν προσπεράσει.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/64228/asep-pros-syriza-entos-toy-etoys-2019-ektimoyme-oti-tha-oloklirothei-i-diadikasia-gia