Υπουργός: Αυστηρή ποινή στους αναπληρωτές που δεν παρουσιάζονται

Δημοσίευση: 22/10/2019

Τελευταία Ενημέρωση: 22/10/2019, 20:27

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Υπουργός: Αυστηρή ποινή στους αναπληρωτές που δεν παρουσιάζονται

«Μπόνους» στους εκπαιδευτικούς που πηγαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές

Τη θεσμοθέτηση αυστηρής ποινής στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ενώ προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία, παραιτούνται δηλαδή, χωρίς σοβαρό λόγο, προανήγγειλε , από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Θα υπάρχει και αυστηρή ποινή για όσους εκπαιδευτικούς δεν παρουσιάζονται στη θέση τους, είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε επίσης ότι  η Κυβέρνηση ήδη μελετάει ένα νέο νομικό πλαίσιο, βάσει του οποίου  θα μοριοδοτείται σημαντικά η υπηρεσία των εκπαιδευτικών  σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Τι ισχύει σήμερα για τις διαγραφές

Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε (5) ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

Εκπαιδευτικός που προσλαμβάνεται ως αναπληρωτής σε κενό με την ειδική προκήρυξη, ύστερα από την αίτηση-δήλωση συμμετοχής του, και δεν αναλαμβάνει υπηρεσία ή αναλαμβάνει και παραιτείται, διαγράφεται από τους πίνακες κατά το τρέχον σχολικό έτος και αποκλείεται από αυτούς του επόμενου.

Τι είναι η ειδική προκήρυξη κάλυψης κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής

Από πέρσι ισχύουν και τα εξής:

1. Μετά την 1η Νοεμβρίου κάθε σχολικού έτους, εφόσον διαπιστώνεται αδυναμία κάλυψης των κενών θέσεων λόγω άρνησης ανάληψης υπηρεσίας από αναπληρωτή ή παραίτησης από τη θέση αναπληρωτή σε σχολικές μονάδες, μπορεί να πραγματοποιείται ειδική πρόσκληση πρόσληψης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την κάλυψη των κενών θέσεων των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων. Οι κενές θέσεις που πρόκειται να καλυφθούν με την ειδική προκήρυξη δηλώνονται από τους προϊσταμένους των περιφερειακών διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου.

2. Οι υποψήφιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έχουν ενταχθεί στους πίνακες αναπληρωτών του οικείου σχολικού έτους μπορούν να υποβάλλουν αίτηση - δήλωση συμμετοχής στην ειδική πρόσκληση για σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποκλειστικά σε περιοχές για τις οποίες έχουν ήδη εκδηλώσει την προτίμησή τους στην πρόσκληση δήλωσης περιοχής προτίμησης αναπληρωτών του οικείου έτους. Η τοποθέτηση στις σχολικές μονάδες της ειδικής προκήρυξης γίνεται με βάση τη σειρά κατάταξης στους πίνακες των αναπληρωτών.

3. Ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός, εφόσον επιστρέψει ο μόνιμος εκπαιδευτικός στη θέση στην οποία έχει τοποθετηθεί, σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2, διατίθεται με απόφαση του οικείου διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, σε κενή θέση της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης.

Σχόλια (39)

νικος
|

Όποιος έχει ανάγκη για δουλειά πηγαίνει να δουλέψει. Όποιος θέλει να διοριστεί δίπλα στο σπίτι του και δεν έχει ανάγκη για δουλειά δεν πηγαίνει.

Δέσποινα
|

Αφού όλοι θέλουν το βόλεμά τους, προτείνω να φέρουν τους μαθητές μέσα στα σπίτια μας...

Αξιοκρατία
|

Να προσκαλέσουμε καθηγητές και συμβούλους από το 2004, να φτιαχτεί μια ομάδα εργασίας «εμπειρότατων και ικανότατων», μαζί με παλιούς Διευθυντές και αιρετούς... Σύγχρονες απόψεις, που σίγουρα εξασφαλίζουν το καλύτερο μέλλον της Ελλάδας...

Ηθική Διοίκηση
|

Πάλι καλά που δεν θυμάται κανείς ποιες κυβερνήσεις και ποιοι βουλευτές υπήρχαν από το 1975 μέχρι σήμερα. Αλλιώς δε θα σχολίαζαν με τόση ευκολία ορισμένοι από την πλευρά του μονιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, που θυμούνται καλά την εποχή των «παχέων αγελάδων».. Δεν ήταν ούτε τότε όλοι οι εκπαιδευτικοί κομματικοποιημένοι, ούτε φυσικά οι νέοι αναπληρωτές-ωρομίσθιοι πρέπει να φορτωθούν τα δεκάδες στραβά ενός συστήματος που συντηρείται κυρίως για χάρη της παλιάς φρουράς...

Ας έχουμε λίγο μέτρο στις παρεμβάσεις, γιατί από το 2009 (τελευταίος διαγωνισμός ΑΣΕΠ) πέρασαν σχεδόν 15 χρόνια, δηλαδή οι εισακτέοι του 2005, σε ποια σχολεία θα υπηρετήσουν; Σε ποιο σχολικό περιβάλλον, με ποια προοπτική για τους μαθητές, που από την Α' Λυκείου σκέφτονται αν θα μπορέσουν να φύγουν από την χώρα, ας λέμε για σπουδές για να μην πούμε για οικονομικούς λόγους;

Ας δούμε και τους αριθμούς των αποχωρήσεων, πέρα από το γνωστό θέμα των αποσπάσεων και μετατάξεων.

Όλα θα λυθούν με ένα πληροφοριακό σύστημα και ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο; Υγεία (νοσηλευτικό προσωπικό κυρίως) και Παιδεία (καθηγητές και δάσκαλοι) επιβάλλεται να ενισχυθούν, και όχι να μιλάμε για θούριους και σημαίες.

Θύμιος
|

Αν τα κενά ήταν γνωστά έγκαιρα θα μπορούσαν οι τοποθετήσεις να γίνονται σε επίπεδο δήμου κι όχι νομού. Αυτό θα επέτρεπε στους αναπληρωτές να διαλέξουν ακριβώς τα μέρη για τα οποία ενδιαφέρονται.
Αυτά είναι εύκολα πράγματα με τα μηχανογραφικά συστήματα.

Αναπληρωτές από 2009
|

Παρά την ευγένειά σας, εξακολουθείτε να εκπροσωπείτε μια γενιά που δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί εργαζόμενοι κάτω των 40 ετών.

Εσείς πως θα κρίνατε τις εξελίξεις εάν ήσασταν άνεργος και καμία ηγεσία στο υπουργείο από το 1965 δεν ασχολείται κατά προτεραιότητα με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ξαναγράφουμε: συνενώσεις και αναβάθμιση σχολείων, νέα δομή ωρολογιου προγράμματος, νέα σχολικά εγχειρίδια), παρά μόνο όλες κάνουν εξαγγελίες για μεταπτυχιακά στα πανεπιστήμια και πρότυπα σχολεια και εσχάτως αλληλογραφούν για τις σχολικές παρελάσεις;

Είναι αυτός ο νέος πολιτικός πραγματισμός - ούτε καν πολιτισμός δεν υπάρχει πλέον.

Η ανάλυση της ανάδρασης (sic: feedback) είναι εύκολη από το καθεστώς ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ (σταθερός μισθός και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).

Αναρωτιόμαστε τι θα συμβουλεύετε τους νέους, φοιτητές κάτω των 25 ετών, να αποφασίσουν για την επαγγελματική τους πορεία - πρέπει όλοι να μεταναστεύσουν; Ή μήπως να περιμένουν τους ωριμότερους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση στην εκπαίδευση;

Καλή η ευγένεια, αλλά κάποια στιγμή τελειώνει, μαζί με την υπομονή στα "κατεβατά" και παρακαλούμε το esos για δημοσίευση όλων των σχολίων, όταν δεν αναφέρονται ονόματα.

@ Πλαταρος Γιάννης

Νικος Παπαποστολου
|

Αυτά είναι τα νέα ήθη που διέπουν τη λογική του Υπουργείου Παιδείας. Αντιμετωπίζουν με τον πλέον εκδικητικό τρόπο ανθρώπους που, στην πλειοψηφία τους, έχουν υπηρετήσει σε ένα μεγάλο μέρος της επικράτειας υπό το καθεστώς ομηρείας του αναπληρωτή καθηγητή. Βεβαίως, η ηγεσία του σεβαστού υπουργείου δεν υπολογίζει ότι πρόκειται για ανθρώπους που, στην καλή περίπτωση, έχουν απολυθεί τον Ιούνιο και επαναπροσληφθεί τον Σεπτέμβριο, με τον πρώτο μισθό να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους ένα έως δύο μήνες αργότερα. Στο μεσοδιάστημα, κυρία Υπουργέ, ποιος θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα αυτών των ανθρώπων, ιδιαίτερα αν η οικογένειά τους δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τους συνδράμει; Καλό θα ήταν, λοιπόν, να υπάρξει μια σχετική ευαισθησία για μια ομάδα εργαζομένων που επιτελούν λειτούργημα, και δεν έχουν τη δυνατότητα να ασκούν πολιτική καθ' έδρας

Πλατάρος Γιάννης
|

@teacher . Έτσι πρέπει να συνδιαλεγόμαστε. Με καλή πίστη, αφού το θέμα είναι κυρίως η διαχείρισης προσωπικού.
Κρατάω «τα κενά που κρύβονται» , όπως λέτε. Θέλω διευκρινήσεις, πώς προκύπτουν , από ποιες περιπτώσεις και πώς.
Γύρισε κάποιος από άδεια μακράς διαρκείας; Προβλέψιμο έως την 1η Σεπτεμβρίου. Και μετά αν είναι να γυρίσει ξέρουμε το πότε και πρέπει να είναι ανακοινωτέο Έφυγε σε αναρρωτική μακράς διάρκειας, κύησης , γονική, άνευ αποδοχών ; Πλην ξαφνικής σοβαρής ασθενείας, όλα προβλέπονται λίγο πολύ και ένα σκύψιμο στις συνθήκες και όρους παροχής μπορεί σημειακά να βελτιώσει το απρόβλεπτο. Γι αυτό θεωρητικά υπάρχουν οι αναπληρωτές, άσχετα αν καλύπτουν οι μισοί τουλάχιστον και πάγιες και διαρκείς ανάγκες , δηλ καθαρά οργανικές θέσεις. Από την άλλη είναι το αλαλούμ με τα τμήματα. Θα εγκριθούν τα ολιγομελή; Δεν θα εγκριθούν; Τα τμήματα χωρίζονται σωστά; Αλλάζει η οργανικότητα των Σχολείων από χρονιά σε χρονιά ; Προβλέψιμα ή απρόβλεπτα (οριακά) Υπάρχει μια πολυπαραγοντικότητα η οποία θα πρέπει να εποπτεύεται υψηλά από το myschool . Υψηλά και αξιόπιστα . Το κρίσιμο είναι το «αξιόπιστα» Έχουμε λαμπρούς Πληροφορικούς που δεν έχουν ιδέες μόνο για το πώς θα λυθεί ένα αλγοριθμικό πρόβλημα προγραμματισμού, αλλά προτείνουν είτε μπορούν να καταλάβουν, αποτελεσματικούς τρόπους αξιόπιστης λειτουργίας της αποτύπωσης των πραγματικών κενών. Κάθε χρόνο και διαχρονικά, παίζεται ένα απίστευτο πανηγύρι στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με ολονυκτίες των κατά τόπους ΠΥΣΔΕ όπου καλούνται να διαχειριστούν το χάος : Φύγε εσύ έλα εσύ, ενίστασαι εσύ, διορθώστε το , άρα ξαναφύγε εσύ πήγαινε αλλού ο άλλος , δηλ. ένα ντόμινο κάθε φορά. Ανέκαθεν υπήρχαν προβλήματα λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Παράδειγμα: «το δικό μας ΠΥΣΔΕ -ΠΥΣΠΕ κάνουμε το Α όταν έχουμε το πρόβλημα Β εδώ και 20 χρόνια. Στο άλλο ΠΥΣΠΕ -ΠΥΣΔΕ κάνουμε το ΠΛΗΝ Α όταν έχουμε το ίδιο πρόβλημα Β επίσης εδώ και 20 χρόνια. »
Το υπαρκτό παραπάνω παράδειγμα, θέλει κωδικοποίηση της νομοθεσίας , δεν είναι το μόνο, υπάρχουν πάρα πολλά άλλα, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τα λύσουν, αν ακουστούν, αν το Υπουργείο καταφέρει και τους ανακαλύψει και τους βάλλει σε ομάδα εργασίας όπου θα εργαστεί μαζί με παλιούς Διευθυντές, αιρετούς Συμβουλίων, Υπεύθυνους Εκπαιδευτικών θεμάτων και πληροφορικούς, που θα αναλάβουν να καταστήσουν επιλύσιμα και τελικά να λύσουν προβλήματα, αφού πρώτα τα περιγράψουν λεπτομερώς , τα διατυπώσουν λεπτομερώς, τα «τρέξουν» και σε προσομοιώσεις αν χρειάζεται και τελικά να μπορέσουν να περιγράψουν και όλες τις δυνατές παρενέργειες των λύσεων σαφέστατα και η πολιτική ηγεσία να αναλάβει το ενδεχόμενο κόστος -όφελος , όπου το όφελος πρέπει να είναι το Δημόσιο συμφέρον χωρίς να θίγονται βασικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Πρέπει δηλαδή οι λύσεις να έχουν ποιότητα και τεκμηρίωση και να μην είναι θεωρητικές του τύπου «ας κάνουμε αυτό και βλέπουμε...» Είμαι απολύτως πεπεισμένος, ότι μπορεί να υπάρξει σύστημα πρόβλεψης. Εδώ δεν έχουμε ούτε τα δεδομένα εγκαίρως.
Πρέπει :
Τα ωρολόγια να είναι απολύτως έτοιμα από την άνοιξη. Οι όποιες μεταθέσεις, να είναι ανακοινωμένες από την Άνοιξη. Εντός του Ιουλίου όλες οι αποσπάσεις. Πρέπει το εκλεκτό κοινό που μου κάνει την τιμή να με διαβάζει στα σχόλια, να έχει απολύτως κατά νου και τα βαρίδια. Ας πούμε, ότι «συμφέρον του κλάδου» είναι οι αποσπάσεις να ανακοινώνονται όσο το δυνατόν αργότερα «για να κανονίσουμε τις δουλειές μας.» Έχετε δει τις «συμπληρωματικές αποσπάσεις» . Αυτές, μπορεί να λύνουν προσωπικά προβλήματα , ανακύπτοντα προβλήματα , δεν θεραπεύουν όμως τα προβλήματα της Εκπαίδευσης. Χρειάζεται τόλμη από την Ηγεσία του Υπουργείου να πει όχι στις πιέσεις ξεπρογραμματισμού. Να κοιτάξει η Ηγεσία το θέμα του MySchool. Με τους κατάλληλους ανθρώπους να λειτουργήσει καλύτερα και πιο αξιόπιστα. Να φτιαχτεί μια ομάδα εργασίας εμπειρότατων και ικανότατων. Με τους αιρετούς του κλάδου και δεν εννοώ μόνο τα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Ο κάθε αναγνώστης, πρέπει να καταλάβει, ότι όλο αυτό το πανηγύρι που παίζεται κάθε χρόνο με τα κενά δεν οφείλεται σε αβελτηρίες της εκάστοτε πολιτικής Ηγεσίας, αλλά και στον ίδιο τον κλάδο, στις ατομικές και συλλογικές πιέσεις που ασκεί για τα καλώς ή κακώς ευνοούμενα συμφέροντά του κτλ . Την τελική ευθύνη φαίνεται να την έχε ι η Πολιτική εξουσία και τελικά την έχει, αλλά η αλήθεια, είναι λίγο διαφορετική κι αυτό είναι πολύπλοκο.
Την εποχή των παχέων αγελάδων, όπου υπήρχαν ατελεύτητες πιστώσεις για αναπληρωτές (πρακτικά άπειρες και κυριολεκτώ) και δεν υπήρχε καν θεσμός ωρομισθίων ή αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου, παρετηρούντο ΚΑΙ ΤΟΤΕ προβλήματα στελέχωσης με αναπληρωτές οι οποίοι προσήρχοντο στα Σχολεία έως και αρχές Οκτωβρίου. Περίπου τα ίδια και χειρότερα τώρα, που έχουμε και πληροφορικά συστήματα, αλλά δεν έχουμε άπειρες πιστώσεις, με τον μεγάλο αδελφό του ΔΝΤ να λέει «μέχρι εκεί και μετά κόφτε τον λαιμό σας» Η τελευταία πραγματικότητα προϋποθέτει βέλτιστες πρακτικές , βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού, αποτελεσματικότητα, αποθέματα δικαιοσύνης, κανένα ρουσφέτι για κανέναν, μόνο «κατά Παρέτο» βελτιώσεις, ηθικές αρχές στην Διοίκηση, όχι μόνον να μην αδικείται κάποιος, αλλά και να μην το πιστεύει. Χρειάζεται ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
Εσείς ως εκπαιδευτικοί οφείλετε να μαθαίνεται τα τι και να πώς της Εκπαίδευσης και να μην επικρίνετε ελαφρά τη καρδία. Με γνώση ή χωρίς τέλεια γνώση αλλά με επιχειρήματα και γεγονότα.
Μην περιμένετε να σας τα επιλύσουν οι συνδικαλιστές. Κάποιοι από αυτούς θέλουν να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα για να έχουν πελατεία. Να κατανοήσετε, ότι αυτό που μόλις έγραψα, δεν συνιστά σχήμα λόγου καθ υπερβολήν. Όταν δεν γνωρίζετε ένα πρόβλημα έχετε την τάση να εμπιστεύεστε του αιρετούς σας , οι οποίοι εκ φύσεως, όσο πιο λίγα γνωρίζετε για τις λειτουργίες της Εκπαίδευσης, τόσο πιο πολύ ξεθαρρεύουν και σας λένε ουσιώδεις ανακρίβειες και την μισή αλήθεια . Αναφέρομαι σε αθεράπευτο πρόβλημα, τέτοιο είναι, αλλά τουλάχιστον να ξέρετε ότι κάποιος σας το έθεσε με το όνομά του. Είμαστε κλάδος με κοινό περπάτημα, κοινές μορφώσεις σε κοινούς χώρους, κοινή εργασία, κοινό μισθολόγιο, κοινή τάξη , κοινό στρώμα , κοινό υπόστρωμα, κοινές εμπειρίες, υπάλληλοι του Κράτους, αναπαραγωγοί του Συστήματος ως εκ της εργασίας μας και δεν μπορούμε να ευαγγελιζόμαστε ως πρώτο αίτημα την εκ θεμελίων αναμόρφωση του Συστήματος με την προλεταριακή επανάσταση. Δεν είναι ότι γελάει το Σύμπαν με την μη ευκαταφρόνητη «επαναστατική» μας καταγραφή στις αριστερίζουσες παρατάξεις, αλλά εκτός από περίγελος γινόμαστε και στόχος κακεντρέχειας την οποία διαχρονικώς βιώνουμε όλοι, αν και για την τελευταία δεν φταίει μόνο ο Αριστερισμός...

teacher
|

H λύση θα ήταν να δήλωναν οι αναπληρωτές μόνο σε όσα μέρη δυνητικά θα μπορούσαν να πάνε. Η νομοθεσία όμως έχει προβλέψει ότι μπορεί να σε στείλει στα όρια της περιφέρειας εφόσον υπάρχει ανάγκη, άρα εύκολα μπορείς να βρεθείς από τη μια άκρη του νομού στην άλλη, ακόμα και άλλων νομών, αν το αποφασίσει ο περιφερειακός δντης. Επόμενη λύση θα ήταν τον Ιούνιο να γίνονται οι οριστικές τοποθετήσεις των μονίμων, οπότε να υπήρχε η σωστή εικόνα και όχι κάποιο εξ αυτών να κρίβονται περιμένοντας να καλυφθούν τα κενά από αναπληρωτές και μετά να εμφανιστούν. Αν λοιπόν τέλος Ιουνίου ήταν όλοι στις θέσεις τους, τον Ιούλιο θα έτρεχε το σύστημα των αναπληρωτών και θα καλούνταν για ανάληψη υπηρεσίας από την 1η Σεπτέμβρη. Έτσι και αυτοί δεν θα περίνεναν την τελευταία στιγμή και θα μπορούσαν να κάνουν έρευνα για τον τόπο που τους είχαν τοποθετήσει. Εφόσον, κάποιο εξ αυτών δεν μπορούσαν για τους Χ λόγους να αναλάβουν υπηρεσία την 1η Σεπτέμβρη να συνέχιζε ο πίνακας προς τα κάτω.

Πλατάρος Γιάννης
|

α) Έχω υπηρετήσει στο Διδυμότειχο ένα έτος (=σπίτι Χριστούγεννα και πάσχα) και Ορεινή Ολυμπία (Ζάχα) δηλ. σπίτι κάθε Σαββατοκύριακο -2 έτη Και σε πολλά σχολεία με αυθημερόν επιστροφή.
β) Θεωρώ απαράδεκτο το να αθετείς την υπογραφή σου. Δεδομένου, ότι η αθέτηση της υπογραφής σου επιφέρει υπέρμετρες καθυστερήσεις για τις οποίες γίνεται πραγματική αναστάτωση στην εκπαίδευση, που διογκώνεται και με τις διάφορες πολιτικές κραυγές όλων. Ένας συνάδελφος είπε ότι μένει Αμοργό και δεν θέλει αλλού στις κυκλάδες. Σεβαστό, έως του σημείου να εξηγήσει πειστικά «γιατί ο άλλος να έλθει από την Αθήνα» Που ο «άλλος» από την Αθήνα, έρχεται τελικά. Πρόκειται περί «κορόϊδου» Πρόκειται περί του «δεν με νοιάζει τι κάνει ο άλλος, εγώ τι κάνω;» Αυτός που βολεύεται μόνο με Αμοργό, ας πάρει την απόφαση με την θεωρία λήψης αποφάσεων. Ή ας πάει στην Ηπειρωτική Ελλάδα στις περιοχές με μικρό ενοίκιο.
γ) Γνωρίζω, ότι από πολλού κάποιοι, δέχονται να πάνε αναπληρωτές μόνο και μόνο για να αποκτήσουν τα όποια δικαιώματα προϋπηρεσίας έναντι ενδεχόμενου μόνιμου διορισμού, τρεφόμενοι εξ ιδίων, αφού ο μισθός δεν φθάνει. Έχουμε ενηλίκους που λαμβάνουν αποφάσεις σε δεδομένο πλαίσιο και κοινό για όλους. Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα . Υπάρχει δεδομένη πολιτική κατάσταση, δεδομένη οικονομική κατάσταση και δεδομένες προοπτικές ανάκαμψης της Οικονομίας. Μαύρα χάλια δηλαδή και αν θέτε ότι εξαιρετικές προοπτικές. Ο κάθε ένας κάνει το κουμάντο του. Περί αναπλήρωσης πρόκειται και όχι περί μονίμου διορισμού. Τι ξέρετε ότι οι Αναπληρωτές παίρνουν περισσότερα λεφτά στο χέρι από τον μόνιμο. Συν ΟΑΕΔ , πλην ανοίκια καλοκαιριού. Λαμβάνουν αποφάσεις και μπαίνουν στους υποψήφιους ή περιμένουν μόνιμο διορισμό. Με ασαφείς προοπτικές, λόγω της εναλλαγής κριτηρίων διορισμού. Σταματάω εδώ και προτείνω λύσεις, γιατί έτσι κάνω πάντα και δνε το εκτιμούν όλοι, διότι τους αρέσουν πολιτικά τα ψέματα.
Λοιπόν λόγω ανάδρασης που έλαβα εδώ (ευγενικής και μη) Προτείνω:
Το ίδιο σύστημα που προέτεινα στο αρχικό ποστ με την εξής τροποποίηση:
«Σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και τα μόριά σας, φέρεσθε να είσθε διοριστέος της Α΄φάσης στις Κυκλάδες. Απαντήστε μας στο πληροφοριακό σύστημα εντός δύο ημερών άλλως διαγράφεσθε για φέτος μόνο από τους πίνακες.»
Το δέχεσθε στο παραπάνω ;

Όποιος θέλει να λυθεί το πρόβλημα αντίλογο και όχι κραυγές και απαξιωτικές κρίσεις προσώπων παρακαλώ.

@Πλατάρο
|

σπάνια διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με κάτι που λέτε και απορώ με τη γνώμη σας ! όταν υπάρχει πίνακας με πολλούς πιο κάτω που θα μπορούσαν να καλύψουν το κένο σε πραγματικό χρόνο- τι στα κομμάτια έχουμε τα συστήματα ;;;; - γιατί τόση κακία και εκδικητικότητα; δεν θα εργαστεί το τρέχον έτος ο άνθρωπος ! γνωρίζετε ότι το ίδιο συμβαίνει σε κάποιες υπηρεσίες και για μονίμους (χωρίς να προβλέπεται νομικά πουθενά) ; η εργασία αυτή έχει ιδιαιτερότητες πόσω μάλλον όταν έχουμε μπλέξει με ένα κράτος και ένα υπουργείο εξαιρετικά ασυνεπές που αλλάζει τα δεδομένα και απαιτεί εμμονικά να είναι όλοι άψογοι και να το υπηρετούν ως δουλοπάροικοι. έλεος πια ! γιατί δεν απλοποιούμε τη διαδικασία ; δεν δέχεσαι ; ο επόμενος. απλά πράγματα την ίδια μέρα μη πω ! και μάλιστα η απόφαση θα βγαίνει από το σύστημα με ΥΠΟΓΡΑΦΗ υπουργού (σαν το taxis) , χωρίς να βαλτώνει στο γραφείο για υπογραφή . τι πληροφοριακό σύστημα έχουμε; είναι κατάσταση αυτή και για τις υπηρεσιακές μεταβολές των μονίμων; έχετε ιδέα (διοίκηση ήσασταν και είστε) πόσα φαιδρά συμβαίνουν; εκκρεμούν και τρέχουν προσκλήσεις με μοριοδότηση μέσα στο πρώτο τετράμηνο, υπηρεσίες κανουν ή δεν κάνουν τη δουλειά τους , διαδικασίες έχουν παγώσει, άλλες δεν προχωράνε στα μουλωχτά και δεν θα γίνουν, ενώ προβέπονται ... έλεος και αυτό που μας φταίει είναι οι αποκλεισμοί , οι ποινές κλπ. ακριβοί στις ΜΑΠΕΣ , φτηνοί στο πιπέρι. ξανασκεφτείτε αυτά που γράφετε (αυτή τη φορά, και όχι από διευθυντική καρέκλα, δεν είμαστε όλοι υπηρεσιακά τυχεροί και πέφτουμε απανωτά σε διοικητικές αβελτηρίες, τι να σας λέω από τους άθλους του εν λόγω υπουργείου).

Μουρίκης
|

Νόμοι και διαδικασίες πρέπει να εναρμονίζονται με πραγματικές ανάγκες και καταστάσεις.
Σε περιπτώσεις όπως οι Κυκλάδες και λοιπές νησιωτικές περιοχές η διαφορά "διπλανών" νησιών μπορεί να είναι χαοτική σε κόστος διαβίωσης.
Πιθανόν να πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο και να υπάρχει επιλογή για το συγκεκριμένο νησί που δηλώνεται. Αν δεν μπορεί να αντέξει το κόστος της Μυκόνου ή της Σαντορίνης κάποιος να μπορεί να την αποκλείσει από τις επιλογές του.
Στην τελική ή θα πρέπει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ να γίνει κάτι με το θέμα της στέγασης των μη ντόπιων ή θα πρέπει να πηγαίνουν εκεί μόνο ντόπιοι. Αν οι τοπικές κοινωνίες δουν ότι δεν υπάρχει δάσκαλος για τα παιδιά τους τότε θα αρχίσουν να σφίγγουν οι ...καταστάσεις και θα κινηθούν για να βρεθούν λύσεις.

Το δυστύχημα είναι ότι οδεύουμε de facto σε μια διαφορετική σχέση εργασίας των εκπαιδευτικών που δημιουργεί στο εκπαιδευτικό σύστημα όλο και μεγαλύτερες δυσλειτουργίες. Κατά τα άλλα οι μόνιμοι "σφυρίζουμε αδιάφορα" και οι αναπληρωτές ζουν σε μια μη κανονική "κανονικότητα" :(

Εκπαιδευτικός
|

Κύριε Πλατάρο υπηρετήσατε ποτέ ως εκπαιδευτικός εκτός του νομού συμφερόντων σας;Και αν ναι,για πόσο καιρό;

Συνενώσεις σχολείων και ΑΕΙ
|

Σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης πρέπει να μπει μια τάξη στον κατακερματισμό των μονάδων: πραγματική ποιότητα στην εκπαίδευση, με πλουραλισμό στα εκπαιδευτικά ερεθίσματα, δεν υπάρχει σε ένα σχολείο με 15 μαθητές και 5 μόνιμους καθηγητές.

Λάθος συμβουλές
|

Πρέπει το υπουργείο να ενημερωθεί καλύτερα για τα θέματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας - πώς θα φτάσουμε με αυτό το χάος μέχρι το 2021 κανείς δεν ξέρει.

Αναπληρωτής
|

Μπορούμε να αναγνωρίσουμε στην κυρία Ζαχαράκη τη γνώση για την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στο θέμα πρόσληψης αναπληρωτών, την κατάσταση στο χώρο της Δευτεροβάθμιας και την μετριοπάθεια και ευγένεια στο ύφος της. Όμως, όταν υποχρεώνεται να ακολουθήσει την απολύτως άσχετη πολιτική της Κεραμέως,, συμπαρασύρεται στο χάος των λαθεμένων πρακτικών της προϊσταμένης της.
Και η έκτακτη προκήρυξη για κάλυψη στοχευμένων κενών απο αναπληρωτές, η οποία εφαρμόστηκε πέρσι επί ΣΥΡΙΖΑ, καταστρατηγεί τη σειρά του πίνακα.

Ντροπη
|

Ντροπη στον Πλαταρο και ολους τους Πλαταρους που δεν εχουν ιδεα από αυτό που τραβάνε οι αναπληρωτές. Δε φτάνει που σε ενημερώνουν την Παρασκευή τα μεσάνυχτα ότι τη Δευτέρα πρέπει να είσαι σε νησί (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική σου ετοιμασία, τα εισητήρια για τη μετακίνηση κλπ), δε φτάνει που δε βρίσκεις σπίτι με λογικό ενοίκιο έχεις και την άριστη υπουργάρα να λέει αυτές τις απρέπειες !!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!

VIP
|

Κ. Πλαταρο, αυτο που λετε, να μην ξαναμπαινουν στις λιστες οσοι προσερχονται μεν και παραιτουνται μετα, ειναι απολυτως αδικο. Διοτι πολλοι αναπληρωτες πηγαινουν σε νησια που ειναι τουριστικοι προορισμοι, ταλαιπωρουνται λογω της υπερβολικης "ανθησης" του airbnb για να βρουν σπιτι, ψαχνοντας για ενα και δυο μηνες (μενοντας στο μεταξυ σε ξενοδοχεια οσο αντεχουν η ακομα και σε... σκηνες οσο κραταει η καλοκαιρια) και αν και εφοσον βρουν, το ενοικιο που τους ζητανε ειναι σχεδον η ισο με το μισθο τους!
Γιαυτο παραιτουνται οι ανθρωποι, οχι γιατι αλλαξαν γνωμη ξαφνικα η... βαρεθηκαν να πανε σε μακρινα μερη. Το κατανοειτε; Η υπουργος παιδειας δεν φαινεται να το κατανοει. Αντι λοιπον να απειλει ας τους δωσει εδω και τωρα επιδοτηση ενοικιου (θα το προτεινα και για τους μονιμους που υπηρετουν μακρια απο την εδρα τους σε τετοια μερη), η να υποχρεωσει τους δημους να τους βρουν ενα αξιοπρεπες καταλυμα. Απαραδεκτο να τους απειλει κι απο πανω!
Οσο για την αλλη προταση που κανετε, ειναι σωστη στη βαση της, να γινονται δηλαδη οι προσληψεις και οι μετακινησεις αναπληρωτων το πολυ μεχρι τελους Οκτωβριου. Βεβαια φετος, μετα απο 4 χρονια, παρατηρειται τοσο μεγαλο... αλαλουμ στις προσληψεις αναπληρωτων και ειδικης αγωγης. Περισι και προπερσι μεχρι τα μεσα Οκτωβριου ειχαν καλυφθει τα περισσοτερα κενα. Αλλα αυτο που προτεινετε, μετα τον Οκτωβριο να καλουνται μονο ωρομισθιοι, αν εφαρμοστει, θα καταληξει σε... παταγωδη αποτυχια οσον αφορα τα μακρινα και τουριστικα μερη.
Εδω παραιτειται ο αναπληρωτης που παιρνει το μηνιαιο μισθο που προβλεπεται, γιατι δεν μπορει να τα βγαλει περα με τα παραλογα ενοικια που του ζητουν... θα παει ο ωρομισθιος που ενδεχομενως θα παιρνει τα μισα; Ειναι βεβαιο τοτε οτι τα κενα δεν θα καλυφθουν σε καμια περιπτωση.

VIP
|

Nα πει καποιος στην κυρια (ασχετη με την Εκπαιδευση) Κεραμεως οτι οι αναπληρωτες που υποβαλουν παραιτηση σε κατι τουριστικα μερη γεματα με airbnb, δεν βρισκουν σπτι να μεινουν και αν βρουν τους ζητανε νοικι ενιοτε μεγαλυτερο απο το μηνιαιο μισθο που παιρνουν.
Αντι λοιπον να απειλει τους αναπληρωτες που παραιτουνται μετα απο ακαρπη ερευνα ενος και παραπανω μηνα να βρουν σπιτι, να τους βρει αυτη και να τους πληρωσει και το νοικι, ωστε να μεινουν εκει και να μη παραιτηθουν!

Ouou ...Amazing Fantastic
|

Ο κ. Μητσοτάκης μας έλεγε προεκλογικά και δημόσια, ότι δεν χρειάστηκε ποτέ να ζήσει ο ίδιος με 800€ το μήνα και ότι φυσικά καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να ζει ένας άνθρωπος με αυτά τα λεφτά. Η υπουργός του, λέει στους ίδιους ανθρώπους, να πάνε με 800€ πχ στη Μύκονο αλλιώς μαύρο φίδι που τους έφαγε.

Κανονικότης μηδέν
|

Έτσι. Επιστροφή στην κανονικότητα... και με point system. Στους 10 πόντους θα σας πάρουμε και τα σπίτια.

@Ανάγκη για Νέο Σχολείο
|

Οι συνενώσεις Γυμνασίων-Λυκείων είναι αδήριτη ανάγκη. Όσοι έρχονται σε επαφή μέσω Erasmus με σχολεία του εξωτερικού μένουν κατάπληκτοι από το μέγεθος των σχολικών μονάδων στην υπόλοιπη Ευρώπη σε σύγκριση με τη χώρα μας. Για να προλάβω το συνήθη αντίλογο, αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τη μορφολογία του εδάφους της Ελλάδας και το πλήθος των νησιών. Υπάρχουν διάσπαρτες σχολικές μονάδες μέσα στα αστικά κέντρα με πολύ φτωχές υποδομές συγκριτικά με αυτές που θα υπήρχαν αν επιτυγχάνονταν οικονομίες κλίμακος.

@Ανάγκη για Νέο Σχολείο
|

Οι συνενώσεις Γυμνασίων-Λυκείων είναι αδήριτη ανάγκη. Όσοι έρχονται σε επαφή μέσω Erasmus με σχολεία του εξωτερικού μένουν κατάπληκτοι από το μέγεθος των σχολικών μονάδων σε σύγκριση με τη χώρα μας. Για να προλάβω το συνήθη αντίλογο, αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

Apostolos
|

Η όλη διαδικασία πρέπει να ξεκινάει νωρίτερα και όχι μετά την 1η Νοεμβρίου!

!!!!!
|

αστεριξ ? ...ειναι τρελοι αυτοι οι ρωμαιοι !!!

Γ.Π.
|

Επεβλήθησαν αμέσως! Τι τις ήθελα τις προβλέψεις;

george
|

Από την πρώτη μέρα που έγιναν υπουργοί θέλουν να εφαρμόσουν μια καθαρά τιμωρητική πολιτική.
Δείχνουν να μη γνωρίζουν τίποτα από εκπαίδευση και ρίχνουν συνεχώς ευθύνες, για κάθε πρόβλημα, στη νοοτροπία των εκπαιδευτικών, μαθητών ή γονέων. Δυστυχώς δε θέλουν να βοηθήσουν και να λύσουν προβλήματα, αλλά να εξυπηρετήσουν συμφέροντα.
Έρχονται μαύρα χρόνια στην εκπαίδευση!

Αναπληρώτρια
|

Μήπως να σκεφτεί να κάνει διορισμούς από το να τσακίσει κι άλλο τον αναπληρωτή; Ο μόνιμος αν δεν υπάρξει υπηρεσιακή μεταβολή δεν πάει πουθενά. Ο αναπληρωτής καλά κάνει και παραιτείται. Σας βαρεθηκαμε τόσα χρόνια, μας εκμεταλλευεστε με το χειρότερο τρόπο, μας εγκλωβισατε σε μια ομηρεία και τώρα θέλετε να μας τιμωρήστε. Άθλιοι...

Ανάγκη για Νέο Σχολείο
|

Το σχολείο έχει αφεθεί στη μοίρα του, όσο στηριζόμαστε σε αναπληρωτές και όχι μόνιμους εκπαιδευτικούς. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία πολλοί θα "παραιτηθούν" και από την χώρα, φεύγοντας στο εξωτερικό - υπάρχει λόγος που έχουν αποχωρήσει χιλιάδες πτυχιούχοι.

Άμεσα μέτρα για:

α) Αναβάθμιση Δημοσίου Σχολείου (νέα βιβλία, νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, νέα δομή σε βάθος τριετίας)

β) Συνενώσεις σχολικών μονάδων (ειδικά Λυκείων και Γυμνασίων, ώστε να προσφέρεται ποιοτική εκπαίδευση σε ρεαλιστικές συνθήκες λειτουργίας)

γ) Ανανέωση και ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού (προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, αφού καθοριστούν τα πραγματικά σχολικά κενά)

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
|

Τιμωρητική η σκέψη και χωρίς νομική κάλυψη. Δήλωσα Κυκλάδες για τι μένω Αμοργό και θέλω ΜΟΝΟ τα σχολεία της Αμοργού, γιατί θα πρέπει υποχρεωτικά να πάω Νάξο?? Αν δεν υπάρχει τρόπος να δηλώνω τα σχολεία που θέλω είναι σίγουρη η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Δεν θα επιχορηγούμε το κράτος. Δουλεύουμε για τα λεφτά και για να ζήσουμε και όχι για το μόρια και τη καλή καρδιά.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/64688/ypoyrgos-aystiri-poini-stoys-anaplirotes-poy-den-paroysiazontai