Υφ. Παιδείας: Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης των συμβάσεων για αναπληρωτές δασκάλους.

Δημοσίευση: 22/05/2020

Τελευταία Ενημέρωση: 22/05/2020, 11:57

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υφ. Παιδείας: Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης των συμβάσεων για αναπληρωτές δασκάλους.

Ουδείς μίλησε για χρήση καμερών -όπως κάποιος το φαντάζεται- στην τάξη

Ανοιχτό άφησε η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη το ενδεχόμενο παράτασης των συμβάσεων για τους αναπληρωτές δασκάλους.

«Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την επάρκεια προσωπικού, ακόμη και με παράταση των συμβάσεων αναπληρωτών», είπε χαρακτηριστικά η Σ. Ζαχαράκη  , μιλώντας στον 9,84., ενώ ανέφερε και τα εξής:

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

«Υποχρέωση μας να διασφαλίσουμε σε κάθε σχολική μονάδα όλους τους κανόνες υγιεινής, ώστε να επιστρέψουν όλοι, με τους κανόνες ασφάλειας που έχουν εφαρμοστεί στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εφόσον μας δοθεί το πράσινο φως θα εφαρμοστούν πολύ επισταμένα και προσεκτικά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.»

ΓΙΑ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Περίπου στο 70% η προέλευση των μαθητών. Ουδείς μίλησε για χρήση καμερών -όπως κάποιος το φαντάζεται- στην τάξη. Αυτό το οποίο η τροπολογία αλλά και η υπουργική απόφαση λένε είναι για πολύ σαφή τεχνικά αλλά και οργανωτικά μέτρα, όπως η ύπαρξη ενός tablet ή laptop το οποίο να είναι στραμμένο αποκλειστικά προς τον πίνακα και με κανέναν τρόπο να μην καταγράφει παιδιά. Δεν μιλάμε για καταγραφή αλλά μόνο για αναμετάδοση ενός μαθήματος μέσα σε κλειστή ψηφιακή τάξη και φυσικά θα μπορούσε ο καθηγητής ανα πάσα στιγμή να ακούγεται. Μόνον η φωνή. Δεν είναι θέμα υπαναχώρησης αλλά διευκρινίσεων για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε καινοτομίες και να στηρίξουμε τα παιδιά που μένουν στο σπίτι»

Σχόλια (6)

Χρήστος
|

Μου φαίνεται παράξενο που κάποιοι εκπαιδευτικοί που σχολιάζουν εδώ δεν ξέρουν ότι υπάρχουν πάρα πολλά ολιγοθέσια σχολεία όπου υπηρετούν μόνο αναπληρωτές και δεν υπάρχουν μόνιμοι για να ολοκληρώσουν μετά τις 21 Ιουνίου τα γραφειοκρατικά για τη λήξη του σχολικού έτους!

Μαρία
|

Αν ανοίξουν τα σχολεία στο Δημοτικό, το λογικό είναι να γίνουν μαθήματα μέχρι 21 Ιουνίου. Οι αναπληρωτές να σταματήσουν 21 Ιουνίου και να συνεχίσουν τις γραφειοκρατικές εργασίες άλλη μια εβδομάδα οι μόνιμοι. Το ότι τα σχολεία για τους μαθητές κάθε χρόνο τελειώνουν 15 Ιουνίου για καλοκαιρινές διακοπές έχει να κάνει κυρίως με τη θερμοκρασία που ανεβαίνει και οι τάξεις είναι ακατάλληλες δεδομένου ότι τα περισσότερα σχολεία δεν έχουν κλιματιστικά . Αλλά κι αν έχουν κλιματιστικά σίγουρα δε θα μπορούν να τα ανοίξουν δεδομένου ότι εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία. Δεδομένου επίσης ότι αρκετοί εκπαιδευτικοί θα βρεθούν σε άδεια λόγω προβλημάτων υγείας και ότι αρκετοί γονείς δε θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω διαφορετικών αιτιών, προς τι όλη αυτή η ταλαιπωρία για μεγαλύτερη παράταση; Ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπαιδευτικών αξιοποίησε τη σύγχρονη και την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και το ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει φροντίσει οι μαθητές να έχουν περισσότερη και δυσκολότερη διδακτέα ύλη από άλλες χώρες της Ευρώπης. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα από 1η Ιουλίου αρχίζει η τουριστική περίοδος με πτήσεις κλπ. και ότι πολλοί γονείς εργάζονται στον τουρισμό ανεβάζοντας τον κίνδυνο για μετάδοση του κορωνοϊού...Ελπίζω να να δρομολογηθούν τα πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση...

Nameno
|

Οι συμβάσεις είναι μέχρι τις 21/06

teacher
|

Η σύμβαση των αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια δε λήγει στις 15/6 αλλά στις 21/6. Αν τελικά ανοίξουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, τότε θα μπορούσαν να γίνουν μαθήματα μέχρι την Παρασκευή 20/6, να απολυθούν όπως κάθε χρόνο οι αναπληρωτές στις 21/6, ενώ οι μόνιμοι να παραμείνουν μέχρι τις 30/6 για τα γραφειοκρατικά και λοιπά θέματα των σχολείων. Δεν ξέρω αν εξυπηρετεί σε κάτι η παράταση των συμβάσεων των αναπληρωτών, γιατί από τη στιγμή που το 90% είναι μέσω ΕΣΠΑ, οι όποιες αλλαγές μπορεί να προσκρούουν στην κείμενη νομοθεσία (ελληνική και ευρωπαϊκή). Επίσης, υπάρχει κίνδυνος ενστάσεων από αναπληρωτές άλλων ετών, που δεν εργάζονται τη φετινή χρονιά, για αυξημένη προϋπηρεσία των αναπληρωτών του 2019-2020. Κάτι που τους φέρνει σε προνομιακότερη θέση έναντι αυτών που δεν εργάστηκαν φέτος. Νομίζω ότι η μία εβδομάδα παραπάνω (23/6-30/6), με ανοιχτά τα σχολεία, δεν καλύπτει τόση ύλη από τα μαθήματα, ώστε να ρισκάρει το ΥΠΑΙΘ άλλου είδους προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν. Και μέσα σε αυτά δε συμπεριλαμβάνουμε τις θερμοκρασίες που μπορεί να κάνουν το μάθημα ακόμη δυσκολότερο.

Μάκης
|

Αν δεν υπήρχε μέχρι τώρα αποδεδειγμένο εξ αποστάσεως έργο γιατί να παραταθεί η σύμβαση; Οφείλει να εργαστεί για τα χρήματα που έπαιρνε . Δε θα πρέπει να το δούνε αυτό οι αρμόδιοι;

ΕΝ ΔΥΝΆΜΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
|

ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΏΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΘΕΊ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ;; ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ;;;;;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/67744/yf-paideias-anoikto-endehomeno-paratasis-ton-symvaseon-gia-anaplirotes-daskaloys