Προτάσεις από τη ΔΔΕ Μαγνησίες στα σχολεία για την λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Δημοσίευση: 03/08/2020

Τελευταία Ενημέρωση: 03/08/2020, 15:06

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Προτάσεις από τη ΔΔΕ Μαγνησίες στα σχολεία για  την λήψη προληπτικών  μέτρων  για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας και ειδικότερα στη περιοχή μας, εν ’όψει της έναρξης λειτουργίας των σχολείων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και με βάση την αναγκαιότητα προληπτικών ενεργειών, προτείνεται οι Διευθυντές/ντριες των Σχολικών Μονάδων της Μαγνησίας να:

1) εξετάσουν τις υπάρχουσες ανάγκες για προμήθεια υγειονομικού υλικού που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καταστάσεων, μέσω τακτικής ή έκτακτης χρηματοδότησης από τις σχολικές επιτροπές.  

Συγκεκριμένα προτείνεται η προμήθεια αναλογικά με το μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό:

α. θερμομέτρων μετώπου

β. επαναχρησιμοποιούμενων μασκών

γ. μασκών μίας χρήσης

δ. αντισηπτικών χεριών (στην αγορά κυκλοφορούν αντισηπτικά σε μεγάλες συσκευασίες που μπορούν να χρησιμοποιούνται για το γέμισμα των ήδη υπαρχουσών συσκευασιών)

ε. χλωριούχων και λοιπών καθαριστικών

στ. υλικών σημάνσεως (αυτοκόλλητες ταινίες, σύμβολα προστασίας, ενδείκτες αποστάσεων κλπ)

2)  να μεριμνήσουν για την προετοιμασία χώρου απομόνωσης πιθανού κρούσματος.

3) να καταρτίσουν κατάλογο με τηλέφωνα πρώτης ανάγκης (ΕΟΔΔΥ, Δ/νση Υγείας, ΔΔΕ Μαγνησίας, ΥΠΑΙΘ, ιατρεία, φαρμακεία, ΕΚΑΒ).

4) να τοποθετήσουν σημάνσεις αποστάσεων ασφαλείας.

5) να εντοπίσουν πρόσθετους διαθέσιμους χώρους για την πραγματοποίηση των μαθημάτων.

6) να δημιουργήσουν ενημερωτικά φυλλάδια για την ενημέρωση εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών /τριών και προσωπικού καθαριότητας.

7) να γίνει ανασκόπηση όλων των έως τώρα εγκυκλίων, οδηγιών και πρωτοκόλλων σε σχέση με τον κορωνοϊό με στόχο την ετοιμότητα στην εφαρμογή τους.

8) να λάβουν άλλα τυχόν μέτρα που θα προτείνει ο Δ/ντής/ντρια και ο σύλλογος διδασκόντων.

Αναμένονται νέες οδηγίες από τους επίσημους αρμόδιους φορείς, κατά συνέπεια επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε νέα διευκρίνιση.

Ο ΕΚΤΕΛΩΝ ΧΡΕΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δρ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΑΒΕΛΙΔΗΣ   

Σχόλια (14)

ζορρο
|

Αντε παλι με ανακυκλωσιμα υλικα θα την βγαλουμε?????νεα προσωπα με νεες ιδεες εκει στη δακε μαγνησιας δεν υπαρχουν ?????ανανεωση την ξερετε τη λεξη??????κουρασατε οι παλιοι ακομα να το καταλαβετε??????

Δόκτωρ Τζέκυλ
|

@@ ΠΕ 00 ,daskalos κλπ.Εντάξει Σωκράτη .Το καταλάβαμε όλοι.

ΕΡΙΕΤΑ
|

@ΠΕ00
Αν δεν έχεις καταλάβει αν και υποτίθεται οτι είσαι εκπαιδευτικος ... τον διευθυντή εκπαίδευσης θα τον προτιμήσει το συμβούλιο επιλογής του Υπουργείου Παιδείας.

Όντως 00 ειδικότητα πρέπει να είσαι

Freeman
|

@ Dario Mutso
Ίσως δεν έχεις καταλάβει το πνεύμα των σχολίων. Δεν είναι ούτε αρμόδιος ούτε ειδικός για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν ο συγκεκριμένος κύριος. Αν θέλει να κάνει κάποιες προτάσεις να τις κάνει υπηρεσιακώς όπως προβλέπεται. Ποιος ο λόγος να τις γράψει στο esos..... Ή μάλλον όλοι καταλαβαίνουμε τους λόγους γιαυτό και τα ελαφρώς καυστικά σχόλια.

ΠΕ 00
|

ΕΡΙΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ .... Ο ΣΑΒΕΛΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ .....ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ

Κύριος Χάιντ
|

Ο κ.Σαβελίδης και άλλες φορές φιλοξενήθηκε στο έσος με διάφορες απόψεις που δημιούργησαν έντονες αντιδράσεις.Κοινή συνισταμένη των αντιδράσεων ήταν η οφθαλμοφανής προσπάθεια προβολής του προσώπου του μέσω μη ουσιωδών παρεμβάσεων.Τώρα αν αυτό είναι κριτήριο επιλογής για Διευθυντές Εκπαίδευσης το αφήνω στην κρίση όλων.Αναρωτιέμαι αν οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν πραγματικά την διάθεση να αλλάξει η χώρα προς όφελος των επομένων γενεών ή θα παραμείνει σε αυτήν την κατάσταση του παλιού και αποτυχημένου μοντέλου πρακτικών και επιλογών μη διαφανούς ,αναξιοκρατικού και κομματοκρατικού χαρακτήρα.

Εριέτα
|

@Dario Moutso
Ελα μεγάλε Moutso
Την ξέρεις την παροιμία?
Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικαταστατους.
Εγώ την δουλειά μου την κάνω με τους μαθητές μου
Αλλα δεν την βγάζω στα site
Συμβαίνει και το ίδιο με τον συγκεκριμένο καθηγητή?
Υπάρχει περιφερειακος διευθυντης?
Υπάρχει υπουργός παιδείας
Τον ακούσαμε και στα κανάλια σήμερα, με ένα λιβάνισμα άλλου επίπεδου από την παρουσιάστρια στο ραδιόφωνο
Έλεος. Υπάρχουν ικανότατοι υποψήφιοι και άλλοι εκει περα.
Λαϊκίστικες τακτικές άρα

daskalos-VER
|

ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΟΥ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ AN ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΣΙΓΟΥΡΟ.........ΝΕΑ ΘΗΤΕΙΑ ΦΙΛΕ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ......TZEKIL ΑΣΕ ΤΙΣ

Δόκτωρ Τζέκυλ
|

Τοπιασα το υπονοούμενο μερικών σχολιαστών.Ο Δόκτωρ κ.Σαβελιδης κάνει προτάσεις γιατί θέλει να συνεχίσει την θητεία του σαν Διευθυντής Εκπαίδευσης ,έστω και προσωρινος.Προφανως και αγνοεί το ουδείς αναντικατάστατος και ότι οι θέσεις αυτές χρειάζονται και ανανέωση προσώπων.

Dr.Big
|

@Dario Moutso
Συμφωνώ. Να δημοσιεύονται κάθε φορά εδώ μέσα, όλες οι "προτάσεις" για κάθε θέμα όλων των ΔΠΕ και ΔΔΕ της χώρας....

Dario Moutso
|

Για μία ακόμα φορά γκρίνια και μιζέρια. Αν αυτά που γράφει ο κ. Σαβελίδης είναι λάθος κάντε επισημάνσεις. Αν θεωρείτε ότι υπάρχουν κάποιες παραλείψεις κάντε προτάσεις.

@freeman Η επισημάνσεις-προτάσεις κακό δεν κάνουν από όποιον και να προέρχονται.
@Εριέτα Χαίρομαι που τα κατάλαβες και τα εμπέδωσες τόσο για το καλό το δικό σου όσο και των μαθητών σου
@Δόκτωρ Ζιγάγκο, ούτε εμένα μ αρέσει το Δρ μπροστά από το επίθετο.

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει κορονοιός, και φυσικά η γη είναι επίπεδη...

Δόκτωρ Ζιβάγκο
|

Στις αναρτήσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (πιο πρόσφατη την Παρασκευή 31/7/2020 η ΑΔΑ: ΩΓΘ746ΜΤΛΗ-ΤΡΧ) ο Δρ. Σαβελίδης υπογράφει ως: Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Σε αυτό το κείμενο υπογράφει ως: Ο ΕΚΤΕΛΩΝ ΧΡΕΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Τι θέλει να μας πει ο Δόκτωρ;

Εριετα
|

Εντάξει κ. Διευθυντά
το καταλάβαμε
το εμπεδώσαμε
Μάλλον πάτε και για την επόμενη θητεία

Freeman
|

Τα συγκεκριμένα θέματα είναι κοινά για όλη τη χώρα και αρμόδιο για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι οι υγειονομικοί φορείς, τι δουλειά έχει να κάνει προτάσεις σε τέτοια θέματα ένας διευθυντής εκπαίδευσης; Λίγο εκτός θέματος;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/68835/protaseis-apo-ti-dde-magnisies-sta-sholeia-gia-tin-lipsi-proliptikon-metron-gia-tin