Υφ. Παιδείας: 2.800 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί θα προσληφθούν στα σχολεία

Δημοσίευση: 26/08/2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Υφ. Παιδείας:  2.800 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί θα προσληφθούν στα σχολεία

Εξασφαλίσαμε, μέσω ΕΣΠΑ, χρηματοδότηση για την ετήσια πρόσληψη ειδικών για τα σχολεία – από τη φετινή χρονιά, 2.800 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί θα βρίσκονται δίπλα στους μαθητές μας, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς στα σχολεία όλης της χώρας παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μιας τόσο μεγάλης κρίσης, όπως η πανδημία που βιώνουμε.

Αυτό δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και τόνισε τα εξής:

  • Μέσα από τη δράση θωρακίζεται η σχολική κοινότητα στο σύνολό της ώστε τα μέλη της να αποκτήσουν τις δεξιότητες εκείνες που απαιτούνται για να διαχειριστούν αποτελεσματικά κρίσιμες και απρόβλεπτες καταστάσεις.
  • Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς» στο πλαίσιο εφαρμογής του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020 με Δικαιούχο την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας-ΥΠΑΙΘ.
  • Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η έκδοση της σχετικής πρόσκλησης.

 

Σχόλια (4)

ΔΙΩΝΗ
|

Μπορείτε να εξηγήσετε τι θα προσφέρουν οι χιλιάδες ψυχολόγοι σε τάξεις με 25 μαθητές που θα φορουν 6 ώρες μάσκα ..θα τους πείθουν ότι όλα είναι εντάξει;
Ας μπούνε καλύτερα να δοκιμάσουν αυτοί αν είναι εύκολο στην πράξη ..Και μετά ας αποφορτίσουν εκπαιδευτικούς ,γονείς και μαθητές ..θεωρητικά πως όλα είναι μια χαρά .

Μαρία
|

Μπράβο. Ειδικά αυτή την χρονιά η συμβολή τους θα είναι πολύτιμη.
Αν ακουστούν κ οι προτάσεις του κου Μόσιαλου, διπλό μπράβο

εκπ/κός
|

Οι ψυχολογοι θα ειναι φετος πιο απαραιτητοι απο ποτε! αλλα ειναι τοσο λιγοι που δεν καλυπτουν τις αναγκες των σχολειων.
Οσο για τουσ κοινωνικους λειτουργους ,κι αυτοι με το σταγονομετρο..
Απο το να δινετε επιδοματα-επιδοματα ,χρηματοδοτειστε την εργασια, οχι αλλοι επιδοτουμενοι ανεργοι, αεργοι, κλπ
δωστε τη δυνατοτητα στους ανθρωπους να ονειρευτουν, να κανουν οικογενεια, τα επιδοματα τους ναρκωνουν το πνευμα και τους συνηθιζουν στην τεμπελια, δουλεια λοιπον και χαρα..

Πολίτης
|

Τα τελευταία 20 χρόνια που εργάζομαι στην εκπαίδευση υπήρχαν κατά καιρούς πολλές ελλείψεις.........όμως ψυχολόγους δεν χρειαστήκαμε στη πραγματικότητα ποτέ.....για δε κοινωνικούς λειτουργικούς
.....ούτε είχε περάσει από το μυαλό μου.....ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ....


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/69084/yf-paideias-2800-psyhologoi-kai-koinonikoi-leitoyrgoi-tha-proslifthoyn-sta-sholeia