Στατιστικά προτιμήσεων, επιτυχόντων και υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανά κατηγορία επιλογής
Δημοσίευση: 02/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Πίνακες με τα στατιστικά προτιμήσεων, επιτυχόντων και υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανά κατηγορία επιλογής ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.
Πατήστε, αντίστοιχα παρακάτω για να ανοίξετε τους πίνακες:
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ (ΗΜ.&ΕΣΠ.) -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ
ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ (ΗΜ.&ΕΣΠ.) -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ (ΗΜ.&ΕΣΠ.) -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ
ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ (ΗΜ.&ΕΣΠ.) -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ -
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ (ΗΜ.&ΕΣΠ.) -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ (ΗΜ.&ΕΣΠ.) -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ (ΗΜ.&ΕΣΠ.) -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2018
ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ( (ΗΜ.&ΕΣΠ.) -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2018
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2019
ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ( (ΗΜ.&ΕΣΠ.) -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2019
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ (ΗΜ.&ΕΣΠ.) -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2018
ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ((ΗΜ.&ΕΣΠ.) -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2018
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ (ΗΜ.&ΕΣΠ.) -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2019
ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ( (ΗΜ.&ΕΣΠ.) -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2019
Σχόλια (7)
@ Αλλαγή ονομασίας καθολου ετσι δεν ειναι τα πραγματα. Οι μαθητες συμπληρώνουν το μηχανογραφικό ( σπάνιες περιπτώσεις καθως αυτο συμπληρώνεται παντα απο τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς) ΟΧΙ βάση προτίμησης, αλλα βάση των καταστάσεων προηγούμενων βάσεων με φθίνουσα σειρά . Συνεπως ειναι εντελώς άκυρο, να λεμε για προτίμησεις των παιδιων δυστυχως.
Να μαντέψω ότι είστε από εκείνους που κάνουν τάμα καθημερινά να καθυστερούν εσαεί τα δικαιώματα των Μηχανικών από ΠΑΔΑ; Σε λίγο θα χρειαστούν πολλά Τάματα!
Ο λογος που δεν προτιμάει καποιος το ΠΑΔΑ αντί του ΕΜΠ είναι κατά 99% η μη απόδοση ακόμα των αντίστοιχων επαγγελματικων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση (η οποία το καθυστερεί με νύχια και με δόντια-βλ πχ ανάκληση εγγράφου για ενιαίο τίτλο σπουδών από πρώην ΑΔΙΠ λόγω μη πρωτοκόλλησης!)
Σε λίγο καιρό που θα αποδωθούν και ξαναμιλάμε ..
Η αλλαγή στην ονομασία δεν αλλάζει αυτομάτως το ίδρυμα, είναι φανερό από τις προτιμήσεις και τη διαφορά στη βαθμολογία ότι μεταξύ των τμημάτων πανεπιστημίων και πρώην ΤΕΙ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι απόφοιτοι Λυκείου εξακολουθούν να προτιμούν τα πρώτα.
πχ. Δεν υπάρχει εισακτέος που να προτίμησε τη Σχολή Μηχανικών στο ΠΑΔΑ έναντι σχολών στο Πολυτεχνείο Αθηνών ή τα τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου έναντι των τμημάτων του ΑΠΘ.
Η διαφορά είναι μεταξύ των τμημάτων σε περιφερειακές σχολές, όπως Διοίκησης, Οικονομικών ή Πληροφορικής, όπου εκεί πλέον οι υποψήφιοι που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να μετακινηθούν επιλέγουν τα τμήματα του ΠΑΔΑ.
@Δηλώσεις υποψηφίων
04 Σεπ 2020 01:07
Δεν υπάρχουν πια ΤΕΙ (εκτός ΑΣΠΑΙΤΕ)
Δεν υπάρχουν πια ΤΕΙ (εκτός ΑΣΠΑΙΤΕ)
Οι φοιτητές προτιμούν Πανεπιστημιακές σχολές σε Αττική ή Θεσσαλονίκη, μετά δηλώνουν τμήματα σε κάποια μεγάλα ΤΕΙ, μετά δηλώνουν ορισμένες περιφερειακές σχολές (πχ. Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Θεσσαλία ή Θράκη) και μετά απλώς οι σχολές για να αποκτήσουν φοιτητική ιδιότητα ή/και να κάνουν αίτηση μετεγγραφής.
Χαρακτηριστικό το ενδιαφέρον υποψηφίων και γονέων για τις μετεγγραφές
https://www.esos.gr/arthra/68583/meteggrafes-ti-tha-ishysei-apo-neo-ak-…
Λογικό οι νέοι φοιτητές να επιλέγουν πιο σίγουρα και λόγω οικονομικής κρίσης να μη θέλουν να μετακινηθούν Είναι το ίδιο που συμβαίνει σε σχέση με κέντρο και περιφέρεια: πχ. η Ιατρική Κρήτης έχει πάντα χαμηλότερη βάση από την Ιατρική Θεσσαλονίκης, το τμήμα Φυσικής στο ΕΚΠΑ έχει παντα υψηλότερη βάση από τα τμήματα Φυσικής σε Κρήτη ή Ιωάννινα κοκ.
Τα τμήματα των ΤΕΙ δεν άλλαξαν σε μια χρονιά, ούτε το προσωπικό ούτε το πρόγραμμα σπουδών τους. Λογικό να επιλέγουν σχολές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ή το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αντί για σχολές των πρώην ΤΕΙ - συντηρούνται συνεπώς σπουδές δύο ταχυτήτων και αυτό μακροπρόθεσμα αποτελεί πρόβλημα.