Οι μαθητές διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας (Φωτορεπορτάζ)

Δημοσίευση: 24/09/2020

Τελευταία Ενημέρωση: 24/09/2020, 12:30

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Οι μαθητές διαδηλώνουν  στο κέντρο της Αθήνας (Φωτορεπορτάζ)

Τις κινητοποιήσεις των μαθητών στηρίζει το ανώτατο όργανο των γονέων , η ΑΣΓΜΕ

Διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας   πραγματοποιούν αυτή την ώρα σήμερα οι μαθητές, με κεντρικό σύνθημα  “Η ΜΑΣΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ- ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!”

Τα αιτήματα που προβάλει η  Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών της Αθήνας, είναι τα εξής:

  •  Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.
  •     Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
  •     Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.
  •     Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
  •     Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
  •     Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.
  •     Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
  •     Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.
  •     Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.
  •  

Οι γονείς

Τα αιτήματα των μαθητών είναι τα αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα. Γιατί ζούμε την  τραγική καθημερινότητα του ελληνικού σχολείου που δεν εξασφαλίζει ισότιμα τη μόρφωση,  την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Αυτό τονίζει σε ανακοινωθέν  η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ) η οποία καλεί τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να είναι σε αγωνιστική εγρήγορση και μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν από Κυβέρνηση, Περιφέρειες και Δήμους:

•    μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών - 15 μαθητές ανά Τμήμα.
•    μόνιμους μαζικούς διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, κανένα εκπαιδευτικό κενό, να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο παντού.
•    μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία (επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά). Με ευθύνη του Κράτους να μοιραστούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς γιατί σήμερα τις πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους.
•    με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν test σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού.

Οι γονείς , σημειώνει η ΑΣΓΜΕ, μέσα από τους Συλλόγους Γονέων στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να  ποινικοποιήσει, με Εισαγγελικές παραγγελίες και συλλήψεις μαθητών, τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών μας για να μορφωθούν με ασφάλεια.

 

Σχόλια (12)

Χαρίλαος
|

Πότε αποφασίστηκαν οι καταλήψεις; Πώς γίνεται και κλείνεται συντονισμένα ένα σχολείο; Ποιοι είναι πίσω από όλο αυτό; Ποιος γράφει τα συνθήματα; Ποιος κανονίζει τις πορείες;

Ου γαρ έρχεται μόνον το γήρας
|

Διονύση Σαββόπουλο και "Το χειμώνα ετούτο", λέω να ξανακούσουν μερικοί-κες.

Είναι τραγικό!
|

Είναι τραγικό να γράφουν αυτήν τη στιγμή κάποιοι κατά των μαθητών που κάνουν μια διαδήλωση ή κατάληψη.
Έπρεπε όλοι να έχουμε βγει στους δρόμους με τις συνθήκες που άνοιξαν τα σχολεία.
Καθηγητές, μαθητές και γονείς.
Δεν χαλάνε ούτε ένα ευρώ για την παιδεία και την υγεία και κάποιοι κατηγορούν τα παιδιά που δείχνουν την αντίδραση τους.
Είμαστε όλοι απροστάτευτοι στις υπάρχουσες συνθήκες, ας γίνουμε λοιπόν τα πρόβατα που τα πάνε για σφαγή.
Φτάσαμε στο χάλι να προσλαμβάνουν τριμηνίτες καθηγητές και κατηγορούν κάποιοι τα παιδιά;
Ντροπή!

Τάκης
|

@ Το συντονιστικό
Είναι απλά μια επιτροπή μαθητών, στην οποία συμμετέχουν όσοι εκφράζονται από κοινές (ή περίπου κοινές) απόψεις, στόχους, όνειρα. Αυτό τουλάχιστον μπορώ να φανταστώ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λες ότι μεταφέρουν αιτήματα μειοψηφικών κομμάτων.... Δεν είναι αναγκαίες οι προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν τα κενά; Οι αίθουσες με λιγότερους μαθητές ώστε να είναι ασφαλέστερη η μαθησιακή διαδικασία; Ή θεωρείς σωστό να βλέπει να παιδιά μια κάμερα 7 ώρες την ημέρα, τη στιγμή μάλιστα που η επιτροπή προστασίας προσωπικών δεδομένων έχει δηλώσει ότι είναι παράνομο και επικίνδυνο; Μην προσπαθούμε να σβήσουμε ακόμα και την τελευταία φλόγα στα παιδιά. Στο κάτω-κάτω, δίκιο έχουν.

Το συντονιστικό
|

Απορώ τι είναι αυτό το συντονιστικό που κανονίζει διαδηλώσεις, εκλέγεται; Ότι και να είναι, φαίνεται αμέσως ότι μεταφέρει αιτήματα μειοψηφικων κομμάτων .

Αννα
|

Να διαμαρυρηθει και να παραπονεθει ο εκπαιδευτικος κοσμος ειναι παρανομο; Βεβαια, βαλαμε τους μικρους μπροστα για να σωσουμε τους μεγαλους...ο μαθητης θα παρει 3 απουσιες, ο καθηγητης αν απεργησει θα χασει μισθο! Μην παραπονιεται ο ενηλικας για την καταντια της παιδειας και της υγειας...ο γονιος παντως που θα συνοδευσει αυριο το παιδι του θα χασει μεροκαματο...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ 3ΓΩΝΟ...ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, δυστυχως η βαση ειναι τα ΠΑΙΔΙΑ και το φορτιο βαρυ! Προπηλακιστε με αλλα αυτη ειναι η αληθεια

Άπιαστο όνειρο
|

Δυστυχώς (ή ευτυχώς;) όλα όσα γράφουν οι γονείς είναι λογικά. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Το θέμα όμως είναι, αν είναι και ρεαλιστικά, εφαρμόσιμα. Στο σημείο αυτό που φτάσαμε ΟΦΕΙΛΕΙ το υπουργείο και η κα Υπουργός να κάτσουν επιτέλους σε ένα "τραπέζι εργασίας" για να εργαστούν με μέθοδο και σύνεση. Είναι περιττές και χωρίς ουσία τόσες και τόσες καθημερινές δηλώσεις, συνεντεύξεις και αυτοθαυμασμός. Λίγη αυτογνωσία και συμπόρευση σε λογικά αιτήματα δεν βλάπτει. Πρέπει στο ΥΠΑΙΘ να ιεραρχήσουν κάποια από τα παραπάνω αιτήματα, που μπορούν να υλοποιηθούν. Διότι όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί (ανεξαρτήτου πολιτικής απόχρωσης, απόψεων και γνώσεων της κατάστασης), γνωρίζουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι το Υπουργείο δεν έχει κάνει όλα όσα όφειλε και μπορούσε. Ήταν πολύ προβλέψιμο ότι θα ξεσηκωθούν οι μαθητές/τριες. Και όμως δεν έκανε τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση. Και αυτή τη στιγμή, το ΥΠΑΙΘ άθελα του, πολώνει την κατάσταση ανάμεσα σε μαθητές/τριες, γονείς, εκπαιδευτικούς και κοινωνία. Χρειάζεται ΜΟΝΟ απλός κοινός νους. Τόσο απλό μα και τόσο άπιαστο όνειρο.

Γονιός
|

Απλά, η αριστερά έμεινε από στρατό .Δεν είναι όμως μόνη. Έχει μαζί της και το Ορθόδοξο Χριστιανικό Ποίμνιο! Έλεος!

Επιπλεον...
|

αλλο ενα μετρο...
ολοι απο τωρα περνουν στην επομενη χρονια.

κι αλλο ενα δωρο....
οι υποψηφιοι για πανελλαδικες θα μπουν ολοι θελουν δε θελουν στα πανεπιστημια.

ΤΚ9
|

Οι επαναστάτες που κλείνουν τα σχολεία και οι γονείς που τους στηρίζουν,
α)Πηγαίνουν στα φροντιστήρια τους φορώντας την μάσκα τους;
β) Τους νοιάζει ότι κάποιοι συμμαθητές τους δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε σε φροντιστήρια αλλά ο μόνος τρόπος μάθησης είναι το σχολείο;
γ)Γνωρίζουν ότι η κατάληψη δημόσιου χώρου είναι παράνομη πράξη;
δ)Γνωρίζουν τι ορίζουμε ως δημοκρατία;
ε)Ότι έγινε μια φορά καταληψίας πρωθυπουργός ,δεν συνεπάγεται ότι θα ξαναγίνει κάποιος.

Αυθόρμητη «μαθητική» διαδήλωση...
|

...Αλλα με συγκεκριμένο πολιτικό χρώμα! Η μαθητική κοινότητα δεν πρεπει ν αφήνεται έρμαιο εργαλειοποιησης στις καθε λογης πολιτικές μειονότητες προς Χάρην αντιπολιτευτικής δράσης! Απλα λυπηρό για τους μαθητες και άδικο για την πλειονότητα των εκπαιδευτικών που υπερβαίνουν ευατον!.

Ρεαλιστικά μέτρα...διαβάζει κανείς στο Υπουργείο;
|

Επειδή επιπλέον αίθουσες ΔΕΝ υπάρχουν, και κονδύλια για επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών ΔΕΝ υπάρχουν, το μόνο ρεαλιστικό σενάριο που μπορεί να γίνει πριν κλείσουν όλα τα σχολεία απο κρούσματα ή καταλήψεις είναι:
1. Να ανακοινώσει το υπουργείο μικρότερη ύλη στα μαθήματα όλων των βαθμίδων
2. Μικρότερες σε διάρκεια διδακτικές ώρες.
3. Εναλλακτικά μια μέρα δια ζώσης και μια ημέρα εξ'αποστάσεως διδασκαλία για μαθητές καθηγητές.
Ετσι γίνεται πιο ανεκτική και η πολύωρη χρήση μάσκας, ο σωστός εξαερισμός και αποφεύγεται ο συνωστισμός. Κάντε κάτι απο τα παραπάνω στο Υπουργείο πριν είναι αργά...


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/69532/oi-mathites-diadilonoyn-sto-kentro-tis-athinas-fotoreportaz