Κατατακτήριες Εξετάσεις Πανεπιστημίων: Αναβάλλονται οι εξετάσεις και θα γίνουν δια ζώσης όταν αρθούν του έκτακτα μέτρα για τα ΑΕΙ

Δημοσίευση: 25/11/2020

Τελευταία Ενημέρωση: 25/11/2020, 14:25

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κατατακτήριες Εξετάσεις Πανεπιστημίων: Αναβάλλονται  οι εξετάσεις και θα γίνουν δια ζώσης όταν αρθούν  του έκτακτα μέτρα για τα ΑΕΙ

Η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων δεν δύναται να πραγματοποιηθεί με μεθόδους εξ αποστάσεως ή εναλλακτικούς μεθόδους εξέτασης

Α. Κατ’ εξαίρεση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, λόγω της ισχύoς των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού SARS- Cov 2, η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων για την εισαγωγή σε Τμήματα ή Σχολές των Α.Ε.Ι. δεν θα πραγματοποιηθούν στο προγραμματισμένο χρονικό διάστημα    από 1 έως 20 Δεκεμβρίου , όπως ορίζεται στην παρ. 3 του άρθρου 3 της υπό στοιχεία Φ1/192329/ B3/13.12.2013 .

Β. Η διεξαγωγή αυτών θα πραγματοποιηθεί  αποκλειστικά, μετά την άρση του έκτακτου μέτρου της αναστολής διεξαγωγής εξετάσεων με φυσική παρουσία, εντός του χρονικού διαστήματος που θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε καμία περίπτωση πριν την πάροδο δεκαπέντε (15) ημερών από την ως άνω ανακοίνωση.

Τα παραπάνω προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση:

Η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτά καθορίζονται από την Πολιτεία.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί από τη Γραμματεία του Τμήματος ή Σχολής υποδοχής του Α.Ε.Ι. τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος.

Η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων δεν δύναται να πραγματοποιηθεί με μεθόδους εξ αποστάσεως ή εναλλακτικούς μεθόδους εξέτασης.

Η παρούσα απόφαση ισχύει αποκλειστικά για τη διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων κατά το ακα-δημαϊκό έτος 2020-2021. Κατά τα λοιπά, εφαρμόζεται η υπό στοιχεία Φ1/192329/B3/13.12.2013 απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (Β’ 3185).

Σχόλια (161)

Μια ιδέα
|

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι & όχι να προσπαθούμε να προσβάλλουμε ο ένας τον άλλον. Ο καθένας αγωνιά για τον δικό του λόγο.
Προσωπικά την Δευτέρα θα τηλεφωνήσω ξανά παντού καθώς δεν απαντάνε σε email.

ήθελα να σας ρωτήσω αν θα θέλατε να φτιάξουμε μια ομάδα στο facebook ώστε να μαζευτούμε & να δούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε πχ να πιέσουμε για κάποια τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους ώστε να ακούσουν τα αιτήματά μας κλπ

Λογική απορία
|

Συγγνώμη ρε παιδιά το ότι αυτή η διαδικασία θέλει διάβασμα δεν το έχουν σκεφτεί και ότι είναι ανέφικτο κάποιος να διαβάζει ακάθεκτος από Απρίλιο μέχρι τώρα; Και να σου πούνε 10 μέρες πριν δώσεις την ημερομηνία; Να διαβάσεις τότε τι, και να θυμηθείς τι κτλ;

Ανάρτηση του Υφυπουργού στο Facebook
|

"Αυτή τη στιγμή το πρώτο ζητούμενο είναι η εξεταστική περίοδος.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα καθορίσουν το άνοιγμα των πανεπιστημίων.
Κατατακτήριες μπορούν να γίνουν μόνο δια ζώσης . Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούμε να έχουμε δια ζώσης εξετάσεις . Το παρακολουθούμε το θέμα διαρκώς. Όταν τελειώσει η εξεταστική περίοδος του χειμερινού εξαμήνου και ολοκληρωθεί και η βαθμολόγηση των γραπτών θα δούμε και πάλι τα επιδημιολογικά δεδομένα ."

Κατατακτήριες
|

"Κατατακτήριες Εξετάσεις: Ο χρόνος διεξαγωγής των κατατακτήριων εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και θα συζητηθεί στην Επιτροπή των ειδικών"

Σύμφωνα με το νέο άρθρο του esos

Τα νέα
|

Ο υφυπουργός είπε Φεβρουάριο-Μάρτιο δεν θα γίνουν από Απρίλιο αν το επιτρέψουν οι επιδημιολόγοι

Απάντηση
|

Εσυ από αυτό που έγραψα αυτό κατάλαβες; Ότι ορέγομαι θέση φυγόπονα;
Πως βγάζεις έτσι συμπεράσματα;
Λύση προσπαθώ να προτείνω. Το καταλαβαίνεις ότι αν δώσουμε Σεπτέμβριο 2021 χάνουμε μια χρονιά ε;
Επίσης το καταλαβαίνεις ότι αν δεν γίνουν μέχρι Τέλη Γενάρη χάνουμε 2ο εξάμηνο;
Δεν χρειάζεται αυτή η επίθεση ούτε αυτοί οι χαρακτηρισμοί από μεριάς σου. Λυση ανάγκης προτείνω.
Αλλά μην νομίζεις ότι θα αφήσουν έτσι απλά να γίνουν κατατακτήριες γιατί πολλοι θα χρειαστεί να αλλάξουν και νομό

Προς καντε κάτι.
|

Συγγνώμη μα τι τα περάστε τα Πανεπιστήμια; Φιλανθρωπικά ιδρύματα ή μπακάλικο; Τι να μπουν όλοι;; Αν είναι να γράψουμε κάτι και να το δημοσιεύσουμε να είναι τουλάχιστον κάτι ουσιαστικό! Οι εξετάσεις θα γίνουν και θα γίνουν οπως προβλέπεται!! Θα υπάρξουν διαφορετικές συνθήκες λόγω τις ιδιάζουσας κατάστασης αλλά ως εκεί! Όσοι ορέγονται θέσεις σε σχολές φυγόπονα και απλόχερα ας το ξεχάσουν!!! Σιγά μη μας δώσουν και το πτυχίο έτσι, δώρο γιατί είμαστε κρίμα! Έλεος πια.

Καντε κάτι. Προτείνετε κατι
|

Διαβάζω τα σχόλια σας και δεν έχει αναφερθεί 1 στο αυτονόητο!

Εισαγωγή για όλους που έχουν κάνει αίτηση ουτε με βαθμούς πτυχίων (νομικά δεν γίνεται) ουτε με δια ζώσης (με την πανδημία να καλπάζει και πάλι).

Αλλιώς να ξέρετε για Σεπτέμβριο παει η κατάσταση πιστευω, αλλιώς Δεκέμβριο του 2021 με ειδική αυξημένη ποσοστωση

Πάμε παμε
|

Εγω θα κανω σχόλια κ στο φβ της υπουργού Παιδείας του πρύτανη Πανεπιστημίου κ της σχολής που θέλω να περάσω.
Ας ακουστουμε επιτέλους

Κατατακτήριες
|

"Στην ανακοίνωση ότι η εξεταστική του τρέχοντος χειμερινού εξαμήνουστα Πανεπιστήμια θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως και όχι διά ζώσης προχώρησε, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πρόσθεσε, δε, ότι η ηγεσία του υπουργείου κινείται στη λογική να μη λειτουργήσουν διά ζώσης τα πανεπιστήμια μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους. Όπως ανέφερε, μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέον, μιλώντας αργότερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Συρίγος εξήγησε ότι για το εαρινό εξάμηνο η πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει μία λύση, δηλαδή είτε διά ζώσης είτε εξ αποστάσεως μαθήματα, αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων και των εισηγήσεων των ειδικών.

Όσον αφορά τα εργαστήρια και τις πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών που απαιτούν φυσική παρουσία, ο κ. Συρίγος σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι έχει ζητηθεί από τα πανεπιστήμια να δώσουν στοιχεία στο υπουργείο για τα εν λόγω προγράμματα, τα οποία θα κατατεθούν στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Τις επόμενες ημέρες, όπως είπε, θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις."

Μου θέλετε & κατατακτήριες!!!

Προς Κική
|

Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν πότε θα βγάλουν ανακοίνωση

Επικοινωνία με υπουργείο
|

Ψάχνω να βρω ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσω με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου. Αν βρει κάποιος κάτι ας το βάλει έστω εδώ
Με μεηλ κάνουν ένα μήνα να σου απαντησουν

KIKH
|

ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ?

Προς Ozzy
|

Όχι δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση.Εγώ προτείνω να γίνει κάτι από μέρους μας να μαζευτούμε όλοι

Προς Ανώνυμη
|

Δυστυχώς δεν ενδιαφέρονται για εμάς

Ozzy
|

Μπορούμε να απευθυνθούμε κάπου επίσημα; Τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση...; Ούτε η γραμματεία της σχολής δίνει κάποια απάντηση. Έχει κανέανς άλλος από εσάς κάποια ενημέρωση;

Ανώνυμη
|

Βρε παιδιά, δεν είναι υποχρεωμένοι να βγάλουν μία ανακοίνωση που να λέει πως οι κατατακτήριες θα πραγματοποιηθούν έστω και τον Μάρτιο ή Απρίλιο και όχι να βρισκόμαστε όλοι σε αυτή την αβεβαιότητα;;;; Το να μην υπάρχει καμία ενημέρωση το βρίσκω τρομερά ανεύθυνο.

Μέχρι 17/1 δεν γίνεται τίποτα
|

Την παράταση αναστολής δια ζώσης εκπαίδευσης σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , ΑΕΙ, ΙΕΚ, Κολλεγίων ΣΔΕ, Φροντιστηρίων και ΚΞΓ από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Άποψη για κατατακτήριες 2020
|

Κανονικά θα έπρεπε να εισαχθούν όλοι όσοι έκαναν αίτηση φέτος γιατί όπως είναι η κατάσταση είναι αμφίβολο για το ποτε θα γίνουν οι εξετάσεις και επιπλέον ήδη θα χάσουν πολλοι το 2ο εξάμηνο μέχρι να δωσουν, να βγουν αποτελεσματα κτλ

Να κάνουμε κάτι ???
|

Βρε παιδιά γιατί δεν μαζευόμαστε όλοι μαζί να κάνουμε κάποια κίνηση προς τους αρμόδιους?

Να τελειώνουμε
|

Παιδια ποσο θα διαβάζουμε ακόμα ?? Οι καταχτηριες πρεπει να γίνουν.... για να συνεχίσουμε ολοι τις ζωες μας ... Με ασφαλεια μεν αλλα συντομα δε ....

Ντροπή
|

Άνοιξαν με το έτσι θέλω οι Εκκλησίες σήμερα & έγινε χαμός θα ανοίξουν & τα σχολεία & θα γίνει πανικός.
Τα κρούσματα χτες ήταν 900+ φανταστείτε τι θα γίνει τις υπόλοιπες μέρες & θέλουν να δώσουμε εν μέσω πανδημίας? Αίσχος...

Noname
|

Με την ισχύουσα κατάσταση για τον ιό, θεωρώ άκρως επικίνδυνο να διεξαχθούν οι εξετάσεις νωρίτερα από το Μάρτιο! Επιπλέον,θα γίνει μαζική μετακίνηση ενηλίκων από και προς διαφορετικές κατευθύνσεις κάτι που αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την κινητικότητα. Οι άνθρωποι, επισης αυτοί είτε θα πρέπει κάποιου να διαμείνουν είτε (σε περίπτωση που αποφασιστεί να δοθούν τα μαθήματα σε μια μέρα) κάπου θα συνωστιστούν και πάλι κατά την αναμονή. Συνεπώς πάλι καταλήγουμε σε μέγιστο κίνδυνο. Συν τοις άλλοις θα αποφύγουν οι αρμόδιοι, θεωρώ, να έρθουν σε ρήξη με τυχόν άλλες ομάδες ατόμων που ελέω covid έχουν κλείσει επιχειρήσεις, μείναν άνεργοι κτλ για να αποφευχθεί η κινητικότητα και ξαφνικά να ενημερωθούν πως άλλοι ενήλικες θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις διεκδίκησης δεύτερου πτυχίου. Σίγουρα δεν είναι πρωτεύουσας σημασίας λόγος, ωστόσο θεωρώ πως έχει την αξία του καθώς ένας πιθανός ξεσηκωμός δε θα συνέφερε κανέναν! Τέλος, Μάρτιος και Απρίλιος είναι 2 μήνες που λογικά θα επέλθει μια κάποια ασφάλεια όσον αφορά τον ιο και επίσης είναι και για τις σχολές πιο ήρεμοι μήνες δεδομένου ότι έχει περάσει η μια εξεταστική και αργή ακόμα η επόμενη. Εφόσον μάλιστα δε συντρέχει επιτακτική ανάγκη να μπουν άμεσα στις σχολές οι επιτυχόντες (έχει άλλωστε χαθεί η εξεταστική και τέλη Γενάρη να γινόταν οι κατατακτήριες) γιατί να βιαστούν να το τρέξουν ρη στιγμή μάλιστα που θα τρέχει και εξεταστική ως τα μέσα Φλεβάρη... Αυτά από μένα, χωρίς κάποια ιδιαίτερη ενημέρωση,απλώς με κάποιες σκέψεις! Καλή επιτυχία σε όλους,και υπομονή! Να μη γίνουν ή να γίνουν με άλλο τρόπο ενώ έχουμε ήδη αποστείλει αιτήσεις και λάβαμε αριθμό πρωτοκόλλου,δεν μπορεί να σταθεί!!

Ας ξεσηκωθούμε
|

Θέλετε να ξεσηκωθούμε λίγο με υπογραφές κλπ?

Ευπαθείς ομάδες
|

Παιδιά συμφωνώ σε όσα λέτε υπάρχουμε κ εμείς οι φοιτητές κ όμως που δεν βγαίνουμε καθόλου έξω γιατί συμβιώνουμε με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που παραγγέλνουμε όλα όσα χρειαζόμαστε από το ίντερνετ που τα απολυμαίνουμε κλπ.
Αυτό που ζητάμε είναι να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για όλους κ δυστυχώς δεν διεκδικούμε κ εμεις τα δικαιώματα μας

Στην Ελλάδα οι φοιτητές δεν ξεσηκώνονται
|

Όλοι εμείς που κουνάμε το δάχτυλο σε σχόλια ενός σάιτ που έχει αναρτήσει απλά ένα άρθρο γιατί δεν το κουνάμε το δάχτυλο στους αρμόδιους;
Γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε; Γιατί δεν στέλνουμε επιστολές στους αρμόδιους για να διεκδικήσουμε τα θέλω μας;
Είμαι κατά του να γίνουν οι εξετάσεις εν μέσω πανδημίας οι περισσότεροι καθηγητές ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Ας ξεσηκωθούμε για να προστατεύσουμε την υγεία μας αλλά κ των άλλων

Γνώμη μου
|

Τι θρίλερ και αυτό φέτος...μακάρι να γίνουν, δια ζώσης και φυσικά με τα κατάλληλα μέτρα. Οι σχολές που έχουν μεγάλη ζήτηση μπορούν να αξιοποιήσουν και άλλους χώρους, και αλλά αμφιθέατρα, πχ αν δεν έχει η Ιατρική, ας γίνουν στην Φιλοσοφική με 20 άτομα ανά αμφιθέατρο (για ΕΚΠΑ μιλάω)
Οι σχολές με μικρή ζήτηση δεν νομίζω να έχουν θέμα
Εδώ μπαίνουμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ, το θεωρώ πολύ πιο επικίνδυνο από το να γίνουν οι εξετάσεις
Καταλαβαίνω τα άτομα που μπορεί να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν ενδοιασμούς αλλά και για αυτούς θα μπορούσε να υπάρχει λύση, ας δώσουν σε άλλο χώρο μόνοι τους με επιτήρηση (μπορεί να ακούγεται κάπως αλλά συμβαίνει και σε πανελλήνιες, ήμουν φέτος επιτηρητης σε έναν μαθητή)

Προς αυτόν που απάντησε στα υψηλά κρούσματα
|

Πως δεν πρόκειται να γίνουν; Εδώ πάνε να τις κάνουν τις κατατακτήριες ειδωμεν

Ozzy
|

Πως λέτε με τόση βεβαιότητα ότι δεν θα γίνουν κατατακτήριες;

Προς υψηλα κρουσματα
|

Δεν προκειται να γινουν κατατακτηριες.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/70527/katataktiries-exetaseis-panepistimion-anavallontai-oi-exetaseis-kai-tha-ginoyn-dia