Εκδρομές: Δεν αλλάζει τίποτα-Συνεχίζονται κανονικά

Δημοσίευση: 04/12/2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Εκδρομές: Δεν αλλάζει τίποτα-Συνεχίζονται κανονικά

Τι ισχύει για τις εκδρομές και μετακινήσεις μαθητών

Κανονικά, με την ισχύουσα απόφαση, θα συνεχιστούν οι μαθητικές εκδρομές καθώς το υπουργείο Υγείας θεωρεί ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα στην ισχύουσα απόφαση.

Σχετικοί προβληματισμοί , κυρίως για τις πολυήμερες εκδρομές, είχαν τεθεί  από το υπουργείο Παιδείας, αλλά δεν υιοθετήθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Τι   ισχύει για τις εκδρομές και  μετακινήσεις μαθητών

Σήμερα πραγματοποιούνται κανονικά  (σ.σ. λαμβανομένων υπόψη πάντοτε και των επιδημιολογικών δεδομένων που επικρατούν κάθε φορά) εκπαιδευτικές εκδρομές, διδακτικές επισκέψεις, σχολικοί περίπατοι, εκπαιδευτικές επισκέψεις με τήρηση όλων των μέτρων απόστασης και ατομικής υγιεινής, καθώς και τη διασφάλιση τη μη ανάμειξης διαφορετικών ομάδων.

Επίσης γίνεται κανονικά  η υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγής/μετακίνησης/υποδοχής μαθητών και εκπαιδευτικών.

Για τις χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές καθώς και για τις αεροπορικές μετακινήσεις, εσωτερικού και εξωτερικού, των ημεδαπών/αλλοδαπών μαθητών/τριών τηρούνται οι ισχύουσες διατάξεις, οι οποίες αφορούν στους όρους και τις προϋποθέσεις επιβίβασης του συνόλου των επιβατών ημεδαπών και αλλοδαπών καθώς και το θεσμικό πλαίσιο για τις προϋποθέσεις εισόδου στην Χώρα, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, όπως εκάστοτε ισχύουν.

Σε κάθε περίπτωση, υπόχρεοι προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών για την μετακίνηση είναι όλοι/ες ημεδαποί/ές και αλλοδαποί/ές μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες συμμορφώνονται κατά την υποδοχή τους και προς τα λοιπά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19, που ισχύουν στην Χώρα υποδοχής.

Σχόλια (31)

Ερώτηση sos.... και χωρίς "σκονάκια"
|

@ένας απλός εκπαιδευτικός 11 Δεκ 2021 13:05
Φυσικά και έχετε δίκιο. Ως σήμερα όμως, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 1000δες σχολικές εκδρομές. Εάν επιτρεπόταν ή ήταν νόμιμος ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων, θα το ξέραμε νομίζω! Με την υπάρχουσα νομοθεσία, τέτοιος αποκλεισμός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να υφίσταται. Εάν το υπουργείο "ήθελε" κάτι διαφορετικό, θα είχε βγάλει διευκρινιστική εγκύκλιο.... σε 24 ώρες.

@Πλατάρος Γιάννης 11 Δεκ 2021 11:52
- Για το 1. Βέτο από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, με αιτιολογία, τις συνέπειες από το ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ νόσησης-καραντίνας? Δεν έρχεται και σε αντίφαση με το σημείο 2 που θίξατε? Κι έτσι ακόμα, το βέτο των εκπαιδευτικών στο να συνοδεύσουν, οδηγεί σε αποκλεισμό των μη εμβολιασμένων.... ή τελικά σε ματαίωση της εκδρομής?
- Για το 2. Γιατί πρέπει να είναι απαραίτητα δικομανής, ο γονέας που θα υποβάλει μήνυση για τον αποκλεισμό από την εκδρομή του ανεμβολίαστου τέκνου του? Εάν πχ ΔΕΝ υπάρχει νόμος που να ορίζει σαφώς ότι πρέπει να πληρώσω ΕΝΦΙΑ κι εσείς μου τον χρεώσετε, θα είμαι δικομανής εάν προσφύγω στη δικαιοσύνη? Χωρίς νόμο που να απαγορεύει ρητώς, την συμμετοχή ανεμβολίαστων στις εκδρομές, το 99% των πιθανοτήτων είναι να βγει αθώος στο δικαστήριο, αυτός που απέκλεισε ανεμβολίαστους μαθητές?
- Για το 4. Το απαραίτητο ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του 70%, ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους τύπους των σχολικών εκδρομών. Και φυσικά και είναι ανέφικτο, ΜΟΝΟ με τους εμβολιασμένους ή και νοσήσαντες.
- Για τα 3, 5, 6 όπως και για τον επίλογο, ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ. Για αυτούς που ΔΕΝ ξέρουν, για να παραφράσω και μια Μαρία....

ένας απλός εκπαιδευτικός
|

Συγγνώμη, αλλά δεν αποφασίζει ο "ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ" και κανένας Διευθυντής αν στην εκδρομή θα πάνε εμβολιασμένοι ή μη μαθητές, αλλά το Υπουργείο θα πρέπει να στείλει διευκρινιστική εγκύκλιο. Είναι, λοιπόν, δουλειά του Υπουργείου να εξετάσει αυτά τα ζητήματα και να απαντήσει αρμοδίως, διότι οι ισχύουσες διατάξεις για τις εκδρομές δεν τα ξεκαθαρίζουν. Αυτό ακριβώς εννοούσα με τη προηγούμενη ανάρτηση. Δεν μπορούμε να αυθαιρετούμε.
Επιπλέον, όντως οι εμβολιασμένοι δεν μπαίνουν σε καραντίνα όταν διαγνωστούν θετικοί, και μάλιστα έχουν και συμπτώματα; Δεν το γνωρίζω, συγγνώμη.
Επίσης, θεώρησα αυτονόητο ότι δεν θα μπουν σε καραντίνα οι εκπαιδευτικοί, εφόσον βγουν αρνητικοί στο τεστ, λόγω συνοδείας του μαθητή, αλλά ότι ο κηδεμόνας του θα πρέπει να ταξιδέψει για να τον αναλάβει.
Όλ' αυτά, λοιπόν, καλό θα είναι να δειευκρινιστούν σαφώς και άμεσα από το Υπουργείο.

Πλατάρος Γιάννης
|

@Ερώτηση sos.... και χωρίς "σκονάκια"
10 Δεκ 2021 15:35
Ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης:
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μπορώ να αποκλείσω από τη σχολική εκδρομή τους μη εμβολιασμένους μαθητές (ή τους μη έχοντες νοσήσει).

1. Πρακτικά με απειλή αρνησικυρίας βέτο μπορούν να αποκλειστούν από άρνηση των συνοδών και των αναπληρωτών συνοδών «διότι έχουν επαυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις και ενδεχόμενη καραντίνα, έστω και με υπάρχουσα ασφαλιστική κάλυψη αναπρογραμματίζει το πρόγραμμα της οικογένειας επικινδύνως.» Μέγιστο κόστος 5 μέρες +2 οδοιπορικά +10 σε καραντίνα, έχουμε πλήρη διάλυση οικογένειας και εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Σε μη πολυήμερη , μονοήμερη , δεν μπορεί να ευσταθίσει η αιτιολογία, αλλά το βέτο τίθεται και χωρίς αιτιολογία. («Δεν μπορώ να συνοδεύσω για προσωπικούς λόγους»)
2. Τον πιο παραβατικό μαθητή του Σχολείου, τον πιο ανυπάκουο αποδεδειγμένα και πολλαπλώς, ΔΕΝ μπορούμε να τον αποκλείσουμε με επίκληση οποιουδήποτε νόμου , αφού εκ των προτέρων ποινή, για ενδεχόμενο παράπτωμα δεν νοείται επί ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ πειθαρχικού παραπτώματος. Στο ποινικό δίκαιο και δικονομία, υπάρχουν περιοριστικά μέτρα κατά καταδικαστέντων, αλλά αυτά τα λαμβάνει η δικαστική εξουσία και όχι όργανο διοίκησης. Ακόμα και αν ο ΣΔ επικαλεστεί υπάρχουσα χαρακτηρισμένη κακή διαγωγή του μαθητή (υφιστάμενο αντικειμενικό γεγονός) έχω την γνώμη ότι όσο κι αν το υποστηρίξει λογικά ο ΣΔ με την αρχή ότι στο πειθαρχικό προβλέπεται ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ό,τι και στο ποινικό (τηρουμένων των αναλογιών δηλαδή) όσο άψογο και τεκμηριωμένο λογικά το σκεπτικό του Συλλόγου, αν κάποιος γονέας κάνει μήνυση, ο εισαγγελέας δεν θα βάλλει την μήνυση στο αρχείο , αλλά θα την στείλει στο ακροατήριο. Μόνο επί αυτού του ενδεχομένου, ο ΣΔ δεν κάνει τίποτα, μόνο το βέτο ισχύει και εδώ.
Νόμος που να απαγορεύει ρητώς την μη συμμετοχή ανεβολίαστων σε εκδρομές, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Όλα τα σκεπτικά, διασταλτικά , συσταλτικά, κυρίως αναλογικά και απολύτως λογικά , που μπορούν να αναπτυχθούν από τον καλύτερο νομικό έλκουν την μήνυση από τον δικομανή γονέα. Δεν συμφέρει το δικαστήριο, έστω και αν βγεις 99% αθώος (100% δεν υπάρχει, αλλά και αν δεχθούμε ότι υπάρχει, δεν συμφέρει η ψυχική οδύνη του δικαστηρίου . Ας πούμε ότι ξεχνάς να πάς ή καθυστερείς να πας , κίνδυνος να καταδικαστείς ερήμην)
3. Και εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ να υπάρξει και αυτή υπόκειται στα προηγούμενα αν δεν υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη. Σκεφθείτε ότι αυτά τα λεπτομερή-λεπτομερέστατα πρωτόκολλα των αναγκαστικών νόμων, δεν λένε τίποτα για τις εκδρομές. τι διαχωρισμός τμημάτων σε 54-αρια λεωφορεία να γίνει και ποια τήρηση απόστασης μεταξύ των μαθητών και ποια ανοικτά παράθυρα. Βιασμός της λογικής
4. Βέτο μπορεί να υπάρξει και στα Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας πάρα πολύ εύκολα, διότι έχουμε ελάχιστον ποσοστό συμμετοχής μαθητών επί του συνόλου. Τα ποσοστά εμβολιασμού των μαθητών ή νόσησης είναι πολύ μικρότερα από το 70% που απαιτείται για συμμετοχή και δεν έχω καταλάβει γιατί γίνεται συζήτηση για αποκλεισμό.
5. Για το εξωτερικό, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να πάς ανεμβολίαστος.
6. Το θέμα «πενθήμερη» είναι μια τεράστια συνιστώσα της Εθνικής οικονομίας και είναι πολιτικό . Το esos.gr εδώ (αλλά και άλλα site) αναμένουν μέτρα «εντός της εβδομάδας» από το υπουργείο. https://www.esos.gr/arthra/75660/epanexetazontai-oi-polyimeres-mathitik…
Η εβδομάδα πέρασε και ουδέν ανεκοινώθη . Πιο πιθανή φαντάζει η ανακοίνωση των κρίσεων στελεχών, παρά ανακοίνωση περιορισμών στις πενθήμερες...

Γενικα΄ ένα σχόλιο:
Αυτοί που πάνε σε εκδρομές με διανυκτέρευση είτε έχουν άγνοια κινδύνου είτε τους βγαίνει απ΄ την μύτη. Σε ορισμένους αρέσει το «ζην επικινδύνως» αλλά αυτό συναρτάται πάντα με άγνοια.

Ερώτηση sos.... και χωρίς "σκονάκια"
|

@Πλατάρος Γιάννης
Μεθαύριο στις κρίσεις των στελεχών(λέμε τώρα), μου θέτουν ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, εάν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μπορώ να αποκλείσω από τη σχολική εκδρομή τους μη εμβολιασμένους μαθητές (ή τους μη έχοντες νοσήσει). Με την μακρόχρονη εμπειρία σας σε θέσεις διοίκησης στην εκπαίδευση, ποιά από τις εκδοχές-προτάσεις-λύσεις που αναφέρετε στο σχόλιό σας, μου προτείνετε να δώσω ως απάντηση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πλατάρος Γιάννης
|

Να σας υποδειξω τον απόλυτο "νόμο" αποκλεισμού με αιτιολογημενη αιτια, σε εκδρομες.
" Δεν δεχομαστε να συνοδευσουμε την εκδρομη, τον ταδε, διοτι στην προηγουμενη εκδρομη, επεστρεψε στο λεωφορειο 1 ωρα μετα απο την εξαγγελθησα, ενω ειχε απενεργοποιησει το κινητο του το οποιο απαιτησαμε να φερουν απαντες για λογους ασφαλειας και οποιος δεν εχει να συνοδευεται με καποιον που δεν εχει. Στην επιστροφη του δε, δηλωσε "... Ε!... Και τι εγινε;;;...."
Δηλαδη οι συνοδοι δυνανται να ασκουν βετο. Νομος για προληπτικη αντιμετωπιση ενδεχομενου παραπτωματος, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ!
Το βετο ομως " εγω δεν συνοδευω αν ελθει αυτος" ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΣ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙα να μην υπαρξει νομικη εμπλοκη.
Παμε στο " μονο εμβολιασμενοι" και"μονο ιαθεντες" ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ, με επικληση τηρησης του υγειονομικου πρωτοκολλου που ειναι ΥΠΕΡΑΝΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ. ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
Επειδη όμως ο οιοσδηποτε δυναται να μηνυσει τον οιονδηποτε για οιονδηποτε λογο, συνιστω, οτι αν δεν το δεχθει εστω και ενας γονεας, να μην παει καθολου εκδρομη ο Σ. Δ. ΑΛΛΙΩΣ μπλεκετε με δικαστηρια και η εμπλοκη, ειναι απο μονη της, επαχθεστατη ποινη. Παραβιαζεται το "ου μπλεξεις"

Μη Διευθυντής
|

Προς τη Διεύθυνση Σύνταξης του esos

Με σκοπό την ορθή και έγκυρη ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας,
Σας παρακαλώ, να επιβεβαιώσετε την ορθότητα ή μη των πληροφοριών μέσω των σχολίων ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ (07 Δεκ 2021 13:47) (08 Δεκ 2021 13:02) (09 Δεκ 2021 14:00), σχετικά με τη δυνατότητα επιλογής από το σχολείο(σύλλογο διδασκόντων), μόνο των εμβολιασμένων μαθητών/τριων για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών εκδρομών.

Η δε αναφορά στο τελευταίο σχετικό σχόλιο(09 Δεκ 2021 14:00), "Όμως αποκλείουμε π.χ όσους έχουν παραβατική συμπεριφορά κλπ", συνιστά κατά τη γνώμη μου εξίσωση (ή τουλάχιστον παραλληλισμό) με όσους μαθητές δεν εμβολιάστηκαν. Ενώ δηλαδή ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός, οι μη εμβολιασμένοι παρομοιάζονται ως παρανομούντες και άρα κατά τη γνώμη του συντάκτη μπορούν να αποκλείονται της εκδρομής.

Ευχαριστώ θερμά.

Μη Διευθυντής
|

@ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ και @Μαρία
ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΞΑΝΑ..... εάν βρεθεί έστω κι ένας διευθυντής σχολείου ή ένας εκπαιδευτικός του συλλόγου διδασκόντων που θα αναφέρει, σε ποιό συγκεκριμένο σχολείο διοργάνωσαν σχολική εκδρομή, με όρο τη συμμετοχή ΜΟΝΟ των εμβολιασμένων μαθητών.
Επίσης σας παρακαλώ να με διαφωτίσετε, πώς γίνεται επιλέγοντας μόνο τους εμβολιασμένους, να τηρήσετε το υποχρεωτικό όριο της συμμετοχής του 70% των μαθητών του τμήματος στην εκδρομή, που είναι και ΟΡΟΣ-ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ στην ΚΥΑ.

Μαρία
|

@Μη Διευθυντή, δει ισχύουν αυτά που γράφετε. Έχει δίκιο ο Διευθυντής για όσους γνωρίζουν!

Μαρία
|

@Μη Διευθυντή, δει ισχύουν αυτά που γράφετε. Έχει δίκιο ο Διευθυντής για όσους γνωρίζουν!

ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
|

Προς τον μη Διευθυντή: ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΉΣΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ. Όμως ξαναλέω ότι δεν αποκλείουμε κανέναν λόγω ομορφιάς, ύψους ή άλλων χαρακτηριστικών. Όμως αποκλείουμε π.χ όσους έχουν παραβατική συμπεριφορά και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην εξέλιξη της εκδρομής. Αν υπάρχουν ανεμβολίαστοι, σε περίπτωση κρούσματος θα μπούν σε καραντίνα όλοι. Αν υπάρχουν ανεμβολίαστοι δεν θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους. Αν υπάρχουν ανεμβολίαστοι δε θα μπορούν να μπούν σε μουσεία ή θα υποχρώνονται σε rapid εκείνη την ώρα (πχ ΑΥΣΤΡΙΑ) οπότε το πρόγραμμα παέι πίσω κλπ, κλπ, κλπ. Οι συνοδοί καθηγητές που επωμίζονται την ευθύνη, θέτουν και τους κανόνες. Ο σύλλογος οφείλει να προστατεύσει τους συνοδούς και την ασφάλεια όλων και αποδέχεται τους περιορισμούς. και γενικότερα οι υποχρεώσεις των μαθητών αρχίζουν από την αποδοχή των όρων της εκδρομής. Αν δε συναινούν οι μαθητές , ας μη πάνε.

Μη Διευθυντής
|

@ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 13:02
Οι "υποχρεώσεις των μαθητών και μαθητριών", αναφέρεται σε υποχρεώσεις κατά τη ΔΙΑΡΚΕΙΑ της εκδρομής για αυτούς που ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στην εκδρομή. Όχι σε υποχρεώσεις (προϋποθέσεις) για να έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στην εκδρομή.
Ούτε η ΚΥΑ που αναφέρετε λοιπόν, ούτε ο σύλλογος διδασκόντων, ούτε ο διευθυντής, ούτε και ο ίδιος ο Πάπας.... ΔΕΝ αποφασίζουν, αν για να συμμετέχει ένας μαθητής σε μια εκδρομή, έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να είναι πχ ψηλός, ωραίος, έξυπνος, καλός μαθητής, εμβολιασμένος ή νόσησε....

Δεν συναινώ
|

Αυτό έγραψα στην υπεύθυνη δήλωση που μου έφερε η κόρη μου για να παρακολουθήσουν ταινία στον κινηματογράφο διακόσια πενήντα παιδιά γυμνασίου. Έχει χαθεί η λογική από τους ανθρώπους που υποτίθεται πως προστατεύουν τα παιδιά! Για το υπουργείο δεν συζητάω, καβάλα στο καλάμι ανεβαίνει...κι όλο ανεβαίνει...

Ε.Ρ.
|

@Σταματήστε τις εκδρομές
Πιστεύετε ότι οι εκπαιδευτικοί θέλουν να πηγαίνουν πολήμερες εκδρομές; Ούτε προ Covid ήθελαν, ούτε τώρα. Είναι εξαιρετικά κουραστικές. Όταν όμως οι μαθητές κάνουν καταλήψεις για τις εκδρομές, πάντα γινόταν αυτό, αναγκάζεσαι να ρίχνεις νερό στο κρασί σου και να το συζητάς. Μήπως να απαγορευτούν από το υπουργείο όσο υπάρχει η πανδημία, για να μην πω και για πάντα; (οι περισσότεροι γνωρίζουν τον "εκπαιδευτικό" χαρακτήρα των εκδρομών της Γ Λυκείου στα club).

ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
|

Άρθρο 104584 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος B’ 456/13.02.2020
Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα/Κηδεμόνα
1. Με εξαίρεση την περίπτωση του περιπάτου χωρίς
μεταφορικό μέσο, είναι απαραίτητο ο γονέας/κηδεμό-
νας να καταθέτει στον/η Διευθυντή/ντρια του σχολείου
αυτοπροσώπως ή με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του, ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση, με την οποία
συναινεί ή όχι για τη συμμετοχή του παιδιού του στη
σχεδιαζόμενη εκδρομή-μετακίνηση, αφού προηγουμένως ενημερωθεί εγγράφως για το αναλυτικό πρόγραμμα
της εκδρομής- μετακίνησης συμφωνώντας ως προς την
πιστή τήρησή του, καθώς και τις υποχρεώσεις των μαθητών και μαθητριών.

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΤΑΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ή Η ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΣΗΣΗΣ

@ @@Ένας Διευθυντής (07:18)
|

- Στο πρώτο σκέλος, προσωπικά συμφωνώ. Νομίζω όμως ότι τέτοιου είδους εκδρομές, είναι ελάχιστες και επίσης δεν θεωρώ ότι είναι η καλύτερη στιγμή (χρονική περίοδος έξαρσης της πανδημίας) για την πραγματοποίησή τους.
- Πολλοί επίσης "φωνάζουν", για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Έχω την εντύπωση ότι το κάνουν, για να γίνεται μάθημα και για την κάλυψη των κενών των δύο χρόνων τηλεκπαίδευσης και όχι για εκδρομές-εορτές-επετείους-εκδηλώσεις-παγκόσμιες ημέρες κλπ.
- Τέλος, η όποια ειρωνεία διακρίνετε στο σχόλιό μου, είναι περισσότερο αμφισβήτηση για την ιδιότητα του σχολιαστή και για το περιεχόμενο του σχόλιου ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ (07 Δεκ 2021 13:47). Εκτός κι αν μπορεί να μας παραθέσει, βάση ποιού νόμου μπορεί να επιλέγει ο Διευθυντής, ποιοί μαθητές θα συμμετέχουν και ποιοί θα αποκλειστούν από μια σχολική εκδρομή.

@@Ένας Διευθυντής
|

Αν η "εκδρομή" έχει πρόγραμμα, στόχους και σαφώς έναν παιδαγωγικό χαρακτήρα με σημαντικά οφέλη για τα παιδιά, πραγματικά είναι λυπηρό να χάνεται. Αν όμως εξισώνεται με εκδρομές των πρακτορείων ταξιδιών, τότε έχετε δίκιο που κριτικάρετε, έστω ειρωνικά.

Σταματήστε τις εκδρομές
|

Γιατί οι εκπαιδευτικοί προτείνουν εκδρομές με παιδιά ανεμβολιαστα και τόσα κρούσματα; Οι γονείς αναγκάζονται να έρθουν σε αντιπαράθεση με τα παιδιά τους για άλλη μια φορά.

@ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
|

Διευθυντής σχολείου? Προς Θεού, μην χάσουν τα παιδιά την εκδρομή δηλαδή!

ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
|

ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ή ΝΟΣΗΣΑΝΤΕΣ
ΕΤΣΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ , ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ COVID19 (ΚΟΣΤΟΣ 25 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ) ΚΑΙ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

ένας απλός εκπαιδευτικός
|

Δύο απορίες:
1. Σε πε΄ριπτωση κρούσματος μαθητή στη διάρκεια της εκδρομής, θα παραμείνει σε καραντίνα στο ξενοδοχείο; Με τον κηδεμόνα του, υποθέτω, ο οποίος θα ταξιδέψει για αυτόν το σκοπό;
2. Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές, πώς θα μπουν στους κλειστούς χώρους εστίασης (διατροφής ή/και ψυχαγωγίας);

ΜΚ
|

Έλεος. Με τίποτα δεν παίζεστε. Άντε ας αρχίσουν τα όργανα. Εκδρομουλες τι άλλο να θέλουν τα παιδιά. Όλα καλά τακτοποιημένα αχ θεέ μου που καταντησαμε.

Αριστεία σε όλα με τη Νίκη μας
|

Στις εκδρομές δεν κολλάει! Εκεί για να «κλείσει το τμήμα» χρειάζεται 100% νόσηση αλλά επειδή θα είναι πλέον και της «όμικρον» δεν θα το καταλάβει κανείς. Όποτε, μια χαρά!

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Άλλη μια αδιάψευστη απόδειξη για το πόσο νοιάζεται το υπουργείο για την εκπαιδευτική κοινότητα και την υγεία των μελών της, μαθητών και εκπαιδευτικών. Όλα λοιπόν βαίνουν καλώς! Ουδέν π΄ροβλημα. Κινηθείτε ελεύθερα. Ο θάνατος πλέον αποτελεί ρουτίνα και όχι εμπόδιο. Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη!
ΥΓ. Κι ύστερα εμείς φωνάζουμε για τα 27άρια τμήματα ή το 50+1% για κλείσιμο τμήματος! Αφέλειες...

Κώστας
|

Εγώ που είμαι στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή τα ίδια ισχύουν. Στα μουσεία γίνεται κόλαση. Το βράδυ στα μαγαζιά δε φοράει κάνεις μάσκα ούτε ελέγχουν. Ευτυχώς στο μετρό και στα λεωφορεία φοράνε. Και στα μουσεία φοράνε μάσκα. Η ζωή κατά τα άλλα όπως πριν.

Πιστεύω ότι μια εκδρομή στη Νότια Αφρική
|

θα είναι ότι πρέπει. Περνάμε έτσι στην αντεπίθεση. Δεν μασάμε.

Αλίκη
|

Όταν τελειώσουν οι 5-ήμερες να δούμε πού θα φτάσουν τα κρούσματα ...

Μιραντα
|

Αφού είναι όλα καλά, γιατί έκλεισαν τη Βουλή για τα σχολεία;

ΠΕ19
|

Χοροεσπερίδες, Πολυήμερες, 25 σε τάξη 30 τ.μ με 6500 κρούσματα, 700 διασωληνωμένους και 80 νεκρούς τη μέρα.
Απλά αν θέλετε κάντε το εμβόλιο αλλιώς μη σώσετε !!!!
Μάρτη μήνα η θα έχουν εμβολιαστεί ή θα έχουν αρρωστήσει ή ......

Καλά δεν παίζεστε
|

Μας στέλνετε για 3 δόση και αφήνετε τις εκδρομές σε άλλες περιοχές !!! Ποιος έφηβος θα κρατήσει μέτρα !!!

ΜΚ
|

Τώρα να πετάξουμε από την χαρά μας. Αφού όλα είναι λυμένα ας προχωρήσουμε και στις εκδρομές. Πολλή μα πολλή ξεκαρφωτιλα.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/75753/ekdromes-den-allazei-tipota-synehizontai-kanonika