Διευθυντές Σχολείων: 6 μήνες φυλάκιση για τη φράση "άφηνε απειλές για την κρίση του Συμβουλίου"

Δημοσίευση: 16/10/2022

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διευθυντές Σχολείων: 6 μήνες φυλάκιση για τη φράση "άφηνε απειλές για την κρίση του Συμβουλίου"

Στις τελευταίες "κρίσεις" Διευθυντών Σχολείων, του 2017

Το Μονομελές Πρωτοδικείο, μεγάλου Νομού, κήρυξε ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση εκπαιδευτικό, μέλος Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, μεγάλης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,  μόνο για τη φράση -που φέρεται να είχε διατυπωθεί για υποψήφιο Διευθυντή Σχολείου- "άφηνε απειλές για την κρίση του Συμβουλίου" και την καταδίκασε σε φυλάκιση 6 μηνών, με τριετή αναστολή.

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος Διευθυντής Σχολείου υπέβαλε  μηνυτήρια αναφορά περί συκοφαντικής δυσφήμισης για τη φράση  "άφηνε απειλές για την κρίση του Συμβουλίου" που φέρεται να  γράφτηκε  στα φύλλα αξιολόγησης της συνέντευξής του. 

Σχόλια (18)

Πιτσιφλής
|

@ χαμηλές πτήσεις
Να είχαμε τα νιάτα τους!...

χαμηλές πτήσεις
|

@ Πιτσιφλής
Αγαπητέ συνάδελφε, πήρες τα 2 εικοσάρια αλλά εξακολουθεί να σε περιτριγυρίζει το 10 το καλό, που πίνει νερό στο όνομά σου όπως παρατηρώ. Κι επειδή αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστι αμαρτία θα το πώ΄ :ενίοτε νιώθω παροδικά τσιμπήματα ζήλιας με αυτά που διαβάζω. Να είσαι πάντα καλά συνάδελφε- άρχοντα.

pappas
|

Αυτοί που ....επιλέγονται ή επιλέγουν να είναι μέλη των συμβουλίων επιλογής ας μάθουν πρώτα να διατυπώνουν ορθά τα γεγονότα που τεκμηριώνουν τις απόψεις τους και να αποφεύγουν τις γενικόλογες αξιολογικές κρίσεις.

Συνάδελφος
|

Οσοι θελήσουν να στελεχώσουν τοπικά συμβούλια επιλογής συμβούλια επιλογής βάζουν το κεφάλι τους στο ντορβά!!!

Πιτσιφλής
|

@ Γιάννης Πλατάρος
Δεν πιστεύω να καμαρώνεις; Πήρες 20 με ερωτηματικό.
Εγώ έχω έχω πάρει δύο εικοσάρια καθαρά!

Dim
|

Τα μεγάλα γλέντια θ' αρχίσουν όταν κάποιοι που αδημονούν να αξιολογήσουν κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Ε ρε μηνύσεις που θα πέσουν, καθώς έλεγε και η Ζέτα σε γνωστό παλιό σίριαλ!

CHRIS
|

Τετοια θα γινουν και στις αξιολογησεις των εκπαιδευτικων
ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ

Θύμιος
|

Ξέρω κι εγώ τέτοιες περιπτώσεις. Ο κρινόμενος να κυνηγά δικαστικά τον κριτή. Ο κριτής να λέει "αυτή είναι η δουλειά μου, η έκθεση γράφει ακριβώς τη θέση μου". Και ο δικαστής να ρωτά "γιατί να είναι καλώς και όχι λίαν καλώς;"

Τελικά ο κριτής καταδικάστηκε. Αναρωτιέμαι ο κρινόμενος πώς βαθμολογεί τους μαθητές στην τάξη.

@Πλατάρος Γιάννης
|

Η τελευταία πρότασή σας είναι και η αλήθεια: "θεμελιώδη μοντέλα κοινής λογικής προϋπάρχοντα, σε σχέση με την νομική, επιστημονική λογικη..."

Ψάχτε να βρείτε - εσείς και όλοι μας - σε ποιές δυτικές χώρες υπάρχει τόσο μεγάλο χάσμα μεταξύ της κοινής λογικής και της νομικής "λογικής" στο δικαστήριο. Και ποιόν ευνοεί αυτό (όχι το θύμα του εγκλήματος ή της κακοδιοίκησης πάντως).

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@Πλατάρος
Αρχίζει καλά η βδομάδα: Συμφωνώ σε όλα!
Μόνο, ως αθεράπευτος φιλόλογος, θα διορθώσω ένα προφανές εκφραστικό λάθος που κάνεις μιλώντας για "επιθετικούς προσδιορισμούς" που νομίζεις ότι περιέχει η επίμαχη φράση: "...άφηνε απειλές για την κρίση του Συμβουλίου". Στη συγκεκριμένη φράση ωστόσο δεν υπάρχει κανένας "επιθετικός προσδιορισμός", γιατί απλούστατα δεν υπάρχει κανένα επίθετο! Το σωστό θα ήταν να μιλήσεις για "επιθετικούς χαρακτηρισμούς".
ΥΓ. Θυμίζω ότι περιμένω ακόμη μια επανόρθωση στον ψευδή ισχυρισμό σου ότι η Κοινωνιολογία διδάσκεται ακόμη στο λύκειο...

ΔΕΠ
|

Μη χειρότερα.... Δηλαδή αν άφηνε απειλες τι έπρεπε να κάνει αυτή, να μην το πει πουθενά και να μην το γράψει, ε; Δεν είμαστε δυτική χώρα ακόμα...

Μακριά... Μακριά...
|

... από τέτοια συμβούλια. Ακόμη και από ένα "και" μπορείς να βρεις τον μπελά σου.

Πλατάρος Γιάννης
|

Απαγορευονται οι επιθετικοί προσδιορισμοί του τύπου "καλός", "κακός", "άσχημος", "εριστικός", "προσβλητικός", "απειλητικός", "φιλερις", "άφηνε απειλές"
Δεκτά είναι μόνον τα "είπε αυτό" (απειλή 1), "είπε εκείνο" (απειλή 2)
Τα παραπανω τα έχω γράψει αρκετές φορές στο esos, από πριν το 2017..
Αν πράγματι απειλούσε το συμβούλιο επιλογής, αυτό όφειλε να τον/την αποκλείσει επί τόπου με ειδική πράξη που προβλέπουν όλοι οι νόμοι επιλογής.
Συνοψίζω πάλι για τα νέα μέλη των Συμβουλίων επιλογης:
"Απαγορευονται τα επίθετα και οι επιθετικοί προσδιορισμοί στα πρακτικα" Επιτρέπονται εκφράσεις του τύπου "είπε αυτό", "είπε εκεινο". Οι επιθετικοί προσδιορισμοί "άφηνε απειλές" είναι αξιολογική κριση και αξιολογική ερμηνεία εκτός πλαισίου κρίσεων. Μάλιστα!... Ας πούμε το "προσέξτε, η ερώτηση σας είναι παραπειστική ψευτοδιλημματικου χαρακτήρα και θα σας πάω στα δικαστήρια αν με κρίνετε από αυτή την απάντηση", δεν συνιστά" απειλή κατά του συμβουλίου κρίσης, αλλά έκφραση βούλησης για μελλοντική άσκηση δημοκρατικού πολιτικού δικαιώματος πολίτη. Συνεπώς ο γραπτος χαρακτηρισμός "απειλητικός" συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση κατά του προσώπου του μηνυτή....
Είναι να μην παει κάποιος στα δικαστήρια. Αν πάει, θα διαπιστώσει ότι πρέπει να επανερμηνευσει θεμελιώδη μοντέλα κοινής λογικής προϋπάρχοντα, σε σχέση με την νομική, επιστημονική λογικη...

Καραμήτρος Β.
|

Στους Συμβούλους Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές σχολείων , στις συνεντεύξεις να δείτε τι θα γίνει!!!!!
Υπόψιν οι βαθμολογίες στις συνεντεύξεις των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης ακόμα δεν έχουν δοθεί σε όσους και όσες με αίτησή τους τις ζήτησαν!!!! Πάμε στο τετράμηνο και ακόμα! Ακόμα γράφουν τα πρακτικά τα Συμβούλια!!

Έπεται...
|

Αξίωση για χρηματική αποζημίωση... με προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια...

Ενημερωτικά
|

Ο δικαστής του μονομελούς είναι υποχρεωμένος να ορίσει ποινή πάνω από έξι μήνες για να μπορεί να γίνει έφεση. Μέχρι τότε κανείς δεν είναι ένοχος, αν θυμάστε το δήλωνε και η ΟΛΜΕ σε όλους τους τόνους περισυ. Το αν θα καταδικαστεί και τότε η κατηγορούμενη θα το δούμε. Κατά τα άλλα, έχω και μια απορία. Αν πράγματι ένας κρινόμενος απειλήσει τους κριτές, τι πρέπει να κάνουν ώστε να μη βρεθούν οι ίδιοι στα δικαστήρια; Ελπίζω η απάντηση να μην είναι του τύπου ,"να κάνουν τους κουφούς".

Παραγραφή
|

Η παραγραφή γίνεται στα 8 ετη. Οι δικαστές δε αφήνουν να γίνει παραγραφή σε καμία περίπτωση.

Στραγάλια είναι οι μήνες?
|

Εάν "πέφτουν" 6 μήνες για αυτή τη φράση, θέλω πολύ να δω πώς θα στελεχωθούν τα 116 Τοπικά Συμβούλια?.....


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/80305/dieythyntes-sholeion-6-mines-fylakisi-gia-ti-frasi-afine-apeiles-gia-tin-krisi-toy