Συγκέντρωση φοιτητών στο υπ. Παιδείας για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Μηχανικών

Δημοσίευση: 31/03/2023

Τελευταία Ενημέρωση: 01/04/2023, 06:27

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συγκέντρωση φοιτητών στο υπ. Παιδείας για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Μηχανικών

Ο Σύλλογός μας  (του ΠαΠελ Πατρας) πραγματοποίησε γενική συνέλευση την Τετάρτη 22/3 με θέμα την κατάσταση με τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Με βάση την απόφαση που πήραμε προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις στους πρόεδρους των τμημάτων και τον Κοσμήτορα της σχολής και πιέσαμε στην κατεύθυνση να βγάλουν σχετική ανακοίνωση στήριξης της απόφασης και του αγώνα του συλλόγου μας.

Σε συνέχεια της απόφασής, κινητοποιηθήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 30/3 μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους των σχολών μηχανικών από το Πα.Δ.Α. και την ΑΣΠΑΙΤΕ. Την ίδια στιγμή, αντίστοιχα, οι φοιτητές του Συλλόγου της Σχολής Μηχανικών της Θεσσαλονίκης ήταν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στέλνοντας το μήνυμα ότι σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί και μόνο έτσι μπορούμε να τους πιέσουμε πραγματικά και να ακουστεί η φωνή μας!

Στο Υπουργείο Παιδείας λοιπόν, όπως περιμέναμε, η υπουργός μαζί με τους υφυπουργούς της αρνήθηκαν να μας συναντήσουν και αντ’ αυτού προτίμησαν να μας περιμένουν με κλειστές πόρτες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κάτω από πίεση που ασκήσαμε, καταφέραμε να συναντηθούμε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου παιδείας, ο οποίος είχε φύγει από τον χώρο του υπουργείου και τον αναγκάσαμε να γυρίσει, καθώς από ότι φαίνεται έτσι ξέρει η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τους φοιτητές. Στη συνάντηση καταθέσαμε τα αιτήματά μας και κάτω από την πίεσή μας καταφέραμε να πρωτοκολληθούν και τώρα πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες ότι δεν ξέρανε. Τώρα περιμένουμε επίσημές απαντήσεις.

Η μόνη ελπίδα είναι στη συνέχεια του αγώνα μας! Δε δεχόμαστε και δε συμβιβαζόμαστε με τις απαντήσεις που μας δώσανε, ότι «όλα θα γίνουν και να μην αγχωνόμαστε» την ίδια στιγμή που υπάρχουν απόφοιτοι του πανεπιστημιοποιημένου προγράμματος σπουδών οι οποίοι βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα! Ακόμα και οι δεσμεύσεις που καταφέραμε να αποσπάσουμε, «ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία της αξιολόγησης» ξέρουμε πολύ καλά ότι θα επιτευχθούν και αυτές κάτω από δική μας πίεση! Γιατί όπως έχει βροντοφωνάξει επανειλημμένα ο σύλλογος μας «τέσσερα χρόνια τώρα χορτάσαμε από υποσχέσεις, απαιτούμε εδώ και τώρα αναγνώριση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων».

Έτσι λοιπόν ο αγώνας μας για κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων δεν είναι αποκομμένος από τα αιτήματα του συλλόγου μας για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και για να καλυφθούν όλα τα κενά σε διδακτικό προσωπικό και να φτιαχτούν αίθουσες και εργαστήρια που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας για πραγματική γνώση του αντικειμένου μας! Με βάση αυτά θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση που κράτησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου παιδείας που θεώρησε δεδομένο ότι τα πτυχία των μηχανικών και μετά την αναγνώριση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, θα είναι πολλών διαφορετικών ταχυτήτων, αυξάνοντας έτσι την κατηγοριοποίηση των αποφοίτων γεγονός που θα συμπιέζει τα δικαιώματα όλων μας προς τα κάτω.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε να υλοποιηθούν τα αιτήματα μας, η απάντηση που περιμένουμε από το υπουργείο δεν δεχόμαστε σε καμία των περιπτώσεων να είναι για άλλη μια φορά απλά ‘’να κάνουμε υπομονή’’. Η υπομονή έχει στερέψει, τώρα να πάρει θέση το υπουργείο και η κυβέρνηση για την αναγνώριση των επαγγελματικών
μας δικαιωμάτων και να σταματήσει επιτέλους να μας κάνει  ́ ́μπαλάκι ́ ́ από τον έναν αρμόδιο στον άλλο!

Σχόλια (1)

Κάτι τρέχει
|

Πήγαν, κάνανε τη διαμαρτυρία, αυτό ήταν, κι ούτε κι ενδιαφέρεται και κανένας. Η ίδια ιστορία εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/82674/sygkentrosi-foititon-sto-yp-paideias-gia-ta-epaggelmatika-dikaiomata-ton-ptyhioyhon