Παραμένουν όλοι οι συνεργάτες της Ν. Κεραμέως στο υπ. Παιδείας

Δημοσίευση: 25/05/2023

Τελευταία Ενημέρωση: 26/05/2023, 06:58

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παραμένουν όλοι οι συνεργάτες της Ν. Κεραμέως στο υπ. Παιδείας

Η τελετή παράδοσης- παραλαβής από την απερχόμενη υπουργό Παιδείας στον Χρ. Κίττα θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή , στις 2 το μεσημέρι

Οδηγία να παραμείνουν όλοι οι συνεργάτες της (Σύμβουλοι και μετακλητοί υπάλληλοι) στο υπουργείο Παιδείας  έδωσε η Νίκη Κεραμέως, η οποία παραδίδει αύριο το μεσημέρι στον υπηρεσιακό υπουργό, πρώην Πρύτανη του ΕΚΠΑ  Χρ. Κίττα.

Η αιτιολογία που δόθηκε, σε ερώτηση του esos, είναι ότι ο Χρ. Κίττας θα έρθει στο υπουργείο χωρίς επιτελείο.

Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιό τους θα παραδώσουν στον υπηρεσιακό υπουργό και οι υφυπουργοί Παιδείας, οι οποίοι αποχωρούν από ο υπουργείο μαζί με την υπουργό.

Η τελετή παράδοσης- παραλαβής θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στις 2 το μεσημέρι, μετά την ορκωμοσία το προεδρικό Μέγαρο , του υπηρεσιακού υπουργού Παιδείας.

Η πρόσκληση προς τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας

"Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως σας προσκαλεί στην τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων στον νέο Υπηρεσιακό Υπουργό Καθ. κ. Χρήστο Κίττα, αύριο Παρασκευή 26 Μαΐου και ώρα 2 μ.μ. στην αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγύ.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει".

Ο Χρήστος N. Κίττας   το 2006   είχε εκλεγεί Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.Κατά τη διάρκεια των ταραχών τον Δεκέμβριο του 2008 υπέβαλε την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος για την αδυναμία της Πολιτείας να προστατεύσει τα κτίρια του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, την οποία όμως ανακάλεσε ύστερα από προσωπική παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Κίττας (γεν. στη Λάρισα, 1946) είναι Έλληνας καθηγητής ιατρικής, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Γεννήθηκε στη Λάρισα και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συμπληρώνοντας τις σπουδές του στο εξωτερικό. Το 1975 έγινε διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και το 1983 εξελέγη υφηγητής της παθολογικής ανατομικής στην ιατρική σχολή. Το 1983 εξελέγη επίκουρος καθηγητής, το 1990 αναπληρωτής και το 1993 καθηγητής ιστολογίας και εμβρυολογίας στην ίδια σχολή. Ως ιατρός έχει σημαντικό επιστημονικό έργο και συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον σημαντικών Ελλήνων εργαστηριακών γιατρών-ερευνητών, με επιστημονικό έργο το οποίο έχει διεθνή αναγνώριση και αποδοχή. Έχει 200 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά καθώς και 100 ανακοινώσεις σε διεθνής συνέδρια. Σήμερα είναι μεταξύ άλλων διευθυντής του Εργαστηρίου Ιστολογίας και Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής.

Παράλληλα με το επιστημονικό του έργο, συμμετέχει ενεργά στη διοίκηση του πανεπιστήμιου Αθηνών. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ιατρικής σχολής, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2003-2006) και από το 2006 είναι πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των ταραχών τον Δεκέμβριο του 2008 υπέβαλε την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος για την αδυναμία της Πολιτείας να προστατεύσει τα κτίρια του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, την οποία όμως ανακάλεσε ύστερα από προσωπική παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2009 ο Κίττας δέχθηκε επίθεση με ξύλα και λοστούς από αντιεξουσιαστές που εισέβαλαν στην πρυτανεία με αποτέλεσμα να διακομισθή με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του υπέστη ήπιο εγκεφαλικό επεισόδιο. Για το περιστατικό ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Λίγες μέρες αργότερα ο Χρ. Κίττας υπέβαλε την παραίτησή του από την πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.

Σχόλια (12)

Άρα θέλει να ξανάρθει!
|

Όλα ένα θέατρο για να φανούν νόμιμοι!

Κάτια
|

Καλή επάνοδο κα Κεραμεως.Το έργο σας απαιτεί συνέχεια.

Εκπαιδευτικός
|

Είναι σύννομο ή όχι;

rotation
|

είπε ο πθ , όσοι τη θέλετε με πλακατ όξω από το μαξίμου μέχρι νεωτερας

Lampros
|

Θελουμε την ίδια υπουργό στο παιδείας. Είναι η καλύτερη ever!!!!

Ελπίδα
|

Θα παραμείνουν στις θέσεις τους ακίνητοι κρατώντας την αναπνοή τους μέχρι να ξανάρθει.

Περί κάστρων
|

@Προς τον σχολιαστή
1. Πράγματι ο λαός τα χτίζει. Με πολύ ιδρώτα μάλιστα.
2. Οι κληρονόμοι τους τα βρίσκουν έτοιμα, χωρίς δικό τους ιδρώτα. Η δε συντήρησή τους κοστίζει ακριβά.... και την πληρώνει και πάλι ο λαός.
3. Κανένα κάστρο δεν κρατά αιώνια. Σήμερα αποτελούν τουριστικά αξιοθέατα.... αν δεν έχουν μείνει μόνο οι πέτρες.
4. Λαϊκή βούληση ήταν και η αθώωση του Βαραββά. Οι κάλπες ΔΕΝ είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
5. Την άδικη και αναίτια απώλεια ανθρώπινων ζωών, οφείλουμε να ΜΗΝ την αποδεχτούμε. Εάν ήταν η δική μας ή των αγαπημένων μας, ΔΕΝ θα μιλούσαμε για κάστρα (δηλ. για πέτρες).

λίστα μετακλητών;
|

οι μετακλητοι φεύγουν με τον/την υπουργό , άρα θα ξαναυπογράψει να φτιάξει επιτελειο; για πείτε νομικα και διοικητικά τι γίνεται

Προς τον σχολιαστή
|

... περι κάστρων. Τα κάστρα της συγκεκριμένης αναφοράς τα χτίζει και τα γκρεμίζει η λαϊκή βούληση, οφείλουμε να το αποδεχτούμε.

ένας απλός εκπαιδευτικός
|

...για να συνεχίσουν το λαμπρό έργο της πρώην...

Dr Mary Koud.
|

Θερμά συγχαρητήρια για την επιλογή του υπέροχου π.Πρύτανη του ΕΚΠΑ , ως υπηρεσιακού υπουργού Παιδείας .Το Υπουργείο Παιδείας στα καλύτερα χέρια .

Όταν είσαι του "στενού" περιβάλλοντος....
|

"Η αιτιολογία που δόθηκε, σε ερώτηση του esos, είναι ότι ο Χρ. Κίττας θα έρθει στο υπουργείο χωρίς επιτελείο". Μα ρωτάτε κι εσείς κάτι πράγματα.... Στις Σέρρες πχ, λένε ότι "Τα κάστρα δεν πέφτουν".....


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/83340/paramenoyn-oloi-oi-synergates-tis-n-kerameos-sto-yp-paideias