Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Δημοσίευση: 02/06/2023

Τελευταία Ενημέρωση: 02/06/2023, 17:02

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία  των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Το θέμα που έπεσε στην έκθεση είναι η βία εναντίον των γυναικών και για τον φεμινισμό.

Με το μάθημα "Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία" ξεκίνησαν   σήμερα  Παρασκευή οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ.

  • Πατήστε εδώ για να δείτε  τα θέματα 
  • Πατήστε εδώ για να δείτε τις   ενδεικτικές απαντήσεις  στα θέματα  από την ομάδα εκπαιδευτικών των εκπαιδευτηρίων Πολύτροπη Αρμονία

Το θέμα που έπεσε στην έκθεση είναι η βία  εναντίον των γυναικών και για τον φεμινισμό.

Τα εκπαιδευτήρια Πολύτροπη Αρμονία θα δημοσιεύσουν στο esos τις ενδεικτικές απαντήσεις  στα θέματα  τα οποία θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι.

  • Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα που έπεσαν στη Νεοελληνική Γλώσσα από το έτος 2000 έως και το 2022.

Οι Πανελλαδικές  για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα συνεχιστούν την Τρίτη με τα μα μαθήματα Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία.

Αύριο Σάββατο διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στα Μαθηματικά (Άλγεβρα)

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε ολόκληρο το Πρόγραμμα των εξετάσεων
     

Σχόλια (15)

Ενδότοπος
|

Αξέχαστε Σ. Καργάκο, που είσαι να δεις τους επιγόνους σου!

Φιλόλογος
|

@ εξαιρετικό το θέμα02 Ιουν 2023 16:06
Το θέμα ήταν η χαρά των φροντιστηρίων. Μάλλον ζείτε σε άλλη χώρα.

εξαιρετικό το θέμα
|

αγγίζει ένα τρέχον κοινωνικό πρόβλημα που αφορά κάθε σκεπτόμενο νέο άνθρωπο και μελλοντικ@ φοιτητ@, που ενημερώνεται και έχει κριτική σκέψη.
Οι κονσέρβες των φροντιστηρίων δεν το κάλυψαν, κρίμα...του χρόνου!

good luck
|

Το θέμα είναι επίκαιρο με όσα βλέπουμε να συμβαίνουν εις βάρος γυναικών( κίνημα metoo, σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, βιασμοί, δολοφονίες γυναικών κ.ά). Συνήθως τα θέματα των Ν. Ελληνικών τα τελευταία χρόνια στις πανελλήνιες αφορούν επίκαιρα θέματα της κοινωνίας που ζούμε!!!Επομένως δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί άστοχο το θέμα!

Κακή επιλογή
|

Είναι πολύ άσχημο έστω και ακούσια, να καλλιεργείται ένα περιβάλλον διχόνοιας και αποξένωσης ανάμεσα σε 19χρονους νέους, αγόρια και κορίτσια, μέσω μιας επίπλαστης εικόνας που έρχεται στον νου πως οι όλοι άντρες είναι πολύ πιθανόν να είναι κακοποιητές και οι γυναίκες πάντα να παίζουν τον ρόλο του θύματος.

anna
|

Για εμενα λαθος που εβαλαν τετοιο θεμα.
Η γενια των 17χρ σεβεται κοριτσια,κλπ.
Δυστυχως το θεμα αφορα αλλες γενιες κ τα παιδια επηρεαζονται σπο αποψεις αυτων πχ ειδες τι φορουσε τωρα το θυμηθηκε...

Θα μπορουσααν βια εντος σχολειου,,με δισδικτυο,σε οικογενεια,που το βλεπουν γυρω τους, υπαρχει !!!

Κακό Θέμα, κακή επιλογή.
|

Το Θέμα για κάποια μερίδα υποψηφίων μπορεί να είναι ενδιαφέρον, αναμενόμενο, διδαγμένο και ότι άλλο θέλετε. Μπορεί επίσης να υπάρχουν μέχρι και έτοιμες απαντήσεις για το άριστα που κάποιοι τις έχουν παπαγαλισει και θα γράψουν πολύ καλά. Υπάρχει όμως μια πολύ μεγάλη μερίδα υποψηφίων για τους οποίους το θέμα είναι κομμάτι της ζωής τους και μάλιστα για την συγκεκριμένη ηλικία δύσκολο και μη διαχειρησιμο από συναισθηματική άποψη. Μιλάμε για υποψήφιους που δεν είναι απλά προετοιμασμένοι για το θέμα αλλά το έχουν βιώσει είτε έμμεσα είτε άμεσα. Αυτοί σήμερα κλήθηκαν να διατυπώσουν ορθολογικό λόγο ενώ το συναίσθημα τους χτυπούσε κόκκινο. Νομίζω ότι αδικήθηκαν, και δυστυχώς είναι πολλοί

Μανώλη
|

Την παλιά αθώα εποχή, μπήκε θέμα η αρωγή και η ευδοκίμηση, κάτι άλλο του Αριστοτέλη που δεν θυμάμαι, εμάς μας είχε πέσει θέμα για την αξία της φιλίας. Δεν έχει σημασία, τα θέματα αντιπροσωπεύουν την εποχή. Να προσθέσω οτι συμμαθητής μου που υποστήριξε ότι η φιλία είναι υπερτιμημένη, πήρε κάτω από τη βάση, δεν τον ένοιαζε όμως, δεν θα περνούσε έτσι κι αλλιώς και σκέφτηκε να αυτοσχεδιάσει.

Γιαβόλ!!!
|

Ο πολιτικός φασισμ...εε λάθος ορθολογισμός ήθελα να πω στα καλύτερά του. Είναι δυνατόν κάποιος μαθητής να γράψει την άποψή του όσο τεκμηριωμένη κι αν είναι και να αψηφήσει το κυρίαρχο πολιτικοιδεολογικό woke αφήγημα στο οποίο καλείται άμεσα να υποταχθεί, γιατί αλλιώς θα υποστεί τις συνέπειες?

Πιτσιφλής
|

Ένα θέμα για τον ικανό, χρήσιμο, άξιο, καλύτερο βουλευτή, δεν έχει πέσει ποτέ!...

Αθηνά
|

Αναμενόμενο με όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια.

Ας είμαστε ρεαλιστές...
|

Στην πραγματικότητα, οι μαθητές/τριες δεν γράφουν την προσωπική τους γνώμη - άποψη για το θέμα, αλλά διατυπώνουν όσο καλύτερα μπορούν αυτό που έχουν μάθει από τους φροντιστές τους και αυτό που αντιστοιχεί στην ορθολογικά αποδεκτή άποψη για το θέμα. Οι απαντήσεις πρέπει να "αρέσουν" στους βαθμολογητές, δεν είναι η προσωπική "εξομολόγηση" των υποψηφίων.

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...
|

... ασκείται πολιτική μέσα από θέματα Πανελλαδικών! Χάπι Jordan Peterson τρεις φορές την ημέρα στους woke liberal ακαδημαϊκους που έβαλαν τα θέματα! Πόσα άραγε παιδιά έχουν τις γνώσεις ώστε να μπόρέσουν (αν θέλουν) να τεκμηριώσουν αντίθετη άποψη; "Γράψε ό,τι θέλουν να ακούσουν για να περάσεις"... Αυτό λέγεται grooming!

Για να είμαστε δίκαιοι
|

Του χρόνου να βάλουν θέμα για την αγγαρεία και το bullying στο στρατό....

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!
|

Επιεικώς απαράδεκτο. Τεκμηρίωση και σχόλια περιττεύουν. Άραγε ποιους υποψηφίους ευνοεί?


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/83458/ta-themata-sti-neoelliniki-glossa-kai-logotehnia-ton-panelladikon-exetaseon