Οδηγία στους βαθμολογητές να γίνει η βαθμολόγηση Σάββατο στα μαθήματα Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική
Δημοσίευση: 09/06/2023
Τελευταία Ενημέρωση: 10/06/2023, 00:25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να επιτευχθεί το χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων
Ολα τα Βαθμολογικά Κέντρα έλαβαν σήμερα οδηγία, από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, προκειμένου οι βαθμολογητές να βαθμολογήσουν αύριο Σάββατο, τα γραπτά των υποψηφίων στα μαθήματα Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική.
Στην αιτιολογία η οδηγία αναφέρει ότι αυτό γίνεται "Για την ταχύτερη ολοκλήρωση της βαθμολόγησης των γραπτών"
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία τα γραπτά των μαθημάτων στα οποία οι υποψήφιοι διαγωνίζονται τη Πέμπτη, βαθμολογούνται πειραμτικά την Παρασκευή και η κανονική βαθμολόγηση ξεκινά τη Δευτέρα.
Ωστόσο για τα τρία αυτά μαθήματα θα γίνει εξαίρεση.
Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να επιτευχθεί το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων:
Μέχρι 30 Ιουνίου: Έκδοση βαθμολογιών στα μαθήματα Γενικής Παιδείας.
Την πρώτη εβδομάδα του Ιούλη: Έκδοση βαθμολογιών στα ειδικά μαθήματα.
Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιούλη : Συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.
Την τελευταία εβδομάδα του Ιούλη: Ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και των ονομάτων των επιτυχόντων στα ΑΕΙ
Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι όταν κληθούν να δηλώσουν τα τμήματα προτίμησης στο Μηχανογραφικό θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν ΜΟΝΟ τα τμήματα, στα οποία θα έχουν πρόσβαση.
Συγκεκριμένα κάθε υποψήφιος θα βλέπει τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων του είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών.
Σχόλια (13)
Μελετώντας το άρθρο του esos μαζί με τον παπα-Μιχάλη και τον γεωπόνο του διπλανού χωριού, καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα:
1. Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να φανερώνει ότι ο ''Ιούλης'' ξεπήδησε μέσα από το έγγραφο - οδηγία της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων και εμφανίστηκε προκλητικός μπροστά μας! Το πιο πιθανό είναι η σκόπιμη παρέμβαση ενός αριστερού; δημοσιογράφου του esos που σκέφτηκε να πειράξει τον κύριο Ιωάννη και μερικούς άλλους γλωσσαμύντορες.
2. Η εκδοχή της προκλητικής εμφάνισής του με τη βοήθεια μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, δεν αποκλείστηκε. Απλώς, συμφωνήσαμε, ομοφώνως μάλιστα, πως σ' αυτό το ''περίκλειστο κάστρο'' του Υπουργείου, ένα μέλος, ένας άνθρωπος, δεν άντεξε και καθώς έγραφε, μια άκρη του νου του ταξίδευε ήδη στην εξοχή, σε μια ραχούλα, σ' ένα ακρογιάλι... και κάπου εκεί συνάντησε τον Ιούλη! Έτσι τον έλεγαν συνήθως οι παλιοί από τότε που ήταν μικρό παιδί, θυμήθηκε και τ' άλλα ονόματά του, έεε, δεν θέλει και πολύ, του έδωσε ζωή μέσα στο έγγραφο. Μάλιστα, όλοι συμφωνήσαμε ότι το έκανε σκοπίμως!
Μπράβο του!
@Τ.Δ.
Εξαιρετική ανάλυση.... Μας "ανοίξατε" τα μάτια.... Έχουμε διαβάσει 100δες σχόλιά του και δεν το είχαμε καταλάβει.... Κουτοί θα είμαστε μάλλον....
Προς @ έκαστος στο είδος του.
Δε συμφωνώ μαζί σου.
Το χιούμορ είναι όπως φαίνεται πολύ ισχυρό μέσο αφού οι περισσότεροι έχετε ευνοϊκή διάθεση απέναντι στο συγκεκριμένο σχολιαστή αν και χρησιμοποιεί το χιούμορ με ειρωνική διάθεση συνήθως,όχι πάντα, για να στραφεί εναντίον των θέσεων/επιχειρημάτων άλλων σχολιαστών και να δείξει το πόσο "έξυπνος" είναι.
Έδενε η πρύμνη τα νερά
κι η πλώρη τα `χε σκίσει
και είχαμε μεθύσει
με δυο γουλιές χαρά.
Έσκυβε πέρα ο ουρανός
να γίνει ακρωτήρι
κι εσύ μες στο ποτήρι
εχόρευες γυμνός.
Γαλάζια νύχτα του Ιούλη !!!!!!!!!!!!!
τα χέρια μας στην κουπαστή
τρέμαν οι βάρκες στο καρούλι
και είχαμ’ αποξεχαστεί.
Άνεμος με ξανθά μαλλιά
έτρεχε μες στο κύμα
και μ’έσφαζε ένα κρίμα
σαν μαχαιρίλα παλιά.
Γιατί δεν είχα γεννηθεί
την ώρα εκείνη μόλις
που της ζωής μου όλης
ανθούσαν οι ανθοί.
@Πλατάρος
Παρόλο που συμφωνώ με την επισήμανση του προφανούς λάθους ως προς τη λαϊκή εκφορά των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι εγώ ως φιλόλογος ποτέ, ΠΟΤΕ, δεν επιχείρησα να κάνω μαθηματικές υποδείξεις στους αναγνώστες του esos! Εσείς ωστόσο ρέπετε με βουλιμική διάθεση να καταπιάνεστε επί παντός του επιστητού και μάλιστα επί φιλολογικών και γλωσσικών θεμάτων, ενώ είναι φανερό (και εύλογο) ότι αγνοείτε σε μεγάλο βαθμό το γλωσσικό αντικείμενο ή έχετε στρεβλή και ημιτελή γνώση του, πράγμα που μοιραία οδηγεί τη σκέψη και τη γραφή σας σε φαιδρές ακρότητες, όπως αυτές που παραθέτετε στο παρόν σχόλιό σας εν είδει μάλιστα παιδιάς, αν και - ως γνωστόν - το πηγαίο χιούμορ απαιτεί ταλέντο και τίμιο λόγο...
Όλοι μαζί:
Ο Απρίλης κι ο Ιούνης
κι ο Φλεβάρης ο τσιγκούνης
βάλλαν στοίχημα μεγάλο
ποιος θα πάρει την Μαγδάλω
Ρίχνει ο Φλεβάρης χιόνι
και της φτιάχνει ένα σεντόνι
μα η όμορφη κυρά
φύγε του ’πε μασκαρά
Ο Απρίλης με λουλούδια
και με πράσινα τραγούδια
τον μπαξέ του της χαρίζει
αλλά αυτή δε χαμπαρίζει
Κι ο Απρίλης λέει του Μάη
δυό στεφάνια να της πάει
μα η όμορφη κυρά
φύγε του ’πε μασκαρά
Ο Ιούνης ο βαρκάρης
ο ξανθός ο κατεργάρης
στην βαρκούλα του τη μπάζει
και στο πέλαγο τη βγάζει
Και στο κυματάκι πλάι
σκύβει και τήνε φιλάει
και η όμορφη κυρά
άστραψε από χαρά
Για τη φιλοσοφία και τη γλώσσα δεν ξέρω, αλλά ειδικότητα στο χιούμορ εδώ έχει ένας και είναι σίγουρα ο Master chef. Που είσαι; Λείπεις…….
Όχι Γιάννης, Ιωάννης!
Να διορθωθεί πάραυτα!
Και τώρα που το θυμήθηκα... και εκείνος ο πίνακας του Γιάννη Τσαρούχη, που ζωγράφισε τον ''Γιούλη'' , πρέπει να διορθωθεί. Με πινέλο, βέβαια!
@Πλατάρος Γιάννης
Ευτυχώς που για τη γλώσσα, τη φιλοσοφία και το χιούμορ..... έχουμε πιο ευφάνταστα σχόλια εδώ στο esos. Πείτε μας πάλι για τον καλυτερότερο (ή έστω για στατιστικές αναλύσεις) εάν θέλετε και ευκαιρείτε.
κ. Πλατάρο, η ενασχόληση με την ετυμολογία και την ορθογραφία των λέξεων της ελληνικής γλώσσας είναι κοινόν γνώρισμα πολλών εκπαιδευτικών που πλησιάζουν ή έχουν βγει στη σύνταξη, ασχέτως της ειδικότητας τους. Μην αποκαλύπτεις τόσο φανερά την ηλικία σου.
Φιλικά
Στράτος
Για το χρονοδιάγραμμα του "Ιούλη" μια παρατηρηση:
*Ο "Ιούλης" είναι όνομα προσώπου και δεν τροποποίται. Δεν είναι καν χαϊδευτικά.
* πρόκειται για παμπάλαιο βαρβαρισμο που έφεραν οι φανατικοί "δημοτικιστες" στην Ενιαία Ελληνική γλώσσα.
* "Ιούνη" και "Ιούλη" δεν λέει καμία γιαγιά,, σε κανένα χωριό. Τους δύο αυτούς βαρβαρισμούς, τους λέει συνειδητά μια πολιτική κάστα, ως αναγνωριστικό της καστας, που θεωρεί ότι "απλοποιεί" την γλώσσα, ενώ κατοχή της γλώσσας (παγκοσμίως) θεωρείται και είναι, η κατοχή ευρέως λεξιλογικου φάσματος που δίδει στον χρήστη πλεονέκτημα σκέψης, εκτός από έκφρασης.. .
Μόνο στην Ελλάδα έγινε σχεδόν εμφύλιος για την γλώσσα ως μορφολογία τύπων, ενώ είναι θέμα λεξιλογίου.
Το ιδεολογημα για την πλειονότητα των αγράμματων ήταν ότι "με την δημοτική θα γίνεται αντιληπτή η γλώσσα των νόμων και της Διοίκησης"
Τωρα που το πρόβλημα είναι οριστικώς λελυμενο βλέπουμε την γελοιότητα του πράγματος. Βοήθησαν τα γκλιγλικα, η γλώσσα του "κλικ", του "Νιτρο", η αρωγή (ασθένεια αμπελιών οπου τα σταφύλια δεν έχουν ρόγες) και η ευδοκιμηση (ετυμολογικά ευ+εδω+κοιμαμαι=καλό ύπνο)
Η δημοτική ανέκαθεν έλεγε Γενάρη Φλεβάρη, Μάρτη, Μάη, Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου (ή τονισμός στην προπαραληγουσα για τους βαρβάρους," του Αύγοστου"
Μας έμειναν οι εκλογές για τις 25 οι Ουννοι...
Μας έμεινε ο ΟκτώΜβριος,... Ή Οκτώβρης....
Μας εμειμε και το ερώτημα "γιατί ο Ιούλιος Καίσαρας φορούσε σαγιονάρες"
Καλημέρα. Θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση όσον αφορά της εξέτασης της πληροφορικής στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Το ερώτημα Α4 ζητούσε να αναφερθούν
ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ τα κριτήρια που πρέπει να ικανοποιεί ένας αλγόριθμος, ωστόσο, οι οδηγίες του υπουργείου προς τους διορθωτές για το ίδιο ερώτημα είναι ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ. Νομίζω υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δύο λέξεις. Παρακαλώ, μπορείτε να το δείτε; Γιατί ίσως επειδή υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στο ερώτημα και στην οδηγία της διόρθωσης
αφαιρεσουν βαθμούς οι βαθμολογητες από τα παιδιά.
Ευχαριστώ.
@ Πιτσιφλής
Υπαρχει περίπτωση να πεις ,κάποια στιγμή το πραγματικό σου όνομα;