Αλλαγές στις Εξετάσεις Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων ανακοίνωσε η Γ. Ρεμπούτσικα

Δημοσίευση: 10/10/2023

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αλλαγές στις Εξετάσεις Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων ανακοίνωσε η  Γ. Ρεμπούτσικα

Ανακοίνωσε τη βούλησή της να προχωρήσει στις επικείμενες εξετάσεις πιστοποίησης με πιο απλοποιημένες εξεταστικές διαδικασίες, υπέρ των υποψηφίων

Διάλογο για την πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων με ολιστική προσέγγιση, βάζοντας στο τραπέζι, παράλληλα με τις εξετάσεις και τη συζήτηση για την αλλαγή του σχετικού θεσμικού πλαισίου, ανακοίνωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, Γεωργία Ρεμπούτσικα.

Με αφορμή την πρόσφατη συμμετοχή της Γ. Ρεμπούτσικα στο 8ο Συνέδριο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, με θέμα: «Μάθηση και Αλλαγή», η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ ανακοίνωσε τη βούλησή της να προχωρήσει στις επικείμενες εξετάσεις πιστοποίησης με πιο απλοποιημένες εξεταστικές διαδικασίες, υπέρ των υποψηφίων. Στόχος είναι η περαιτέρω ψηφιακή ενίσχυση όλων των διαδικασιών και των εξετάσεων που διενεργεί ο ΕΟΠΠΕΠ.

Στο πλαίσιο αυτό η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Γ. Ρεμπούτσικα, ξεκινώντας έναν κύκλο συζητήσεων με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη συναντήθηκε με στελέχη του ΕΟΠΠΕΠ με τον πρόεδρο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, κ. Κόκκο.

Στη συζήτηση τέθηκαν από τη Διευθύνουσα όλα τα θέματα της πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων προϋποθέσεων συμμετοχής των υποψηφίων στη διαδικασία, των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών διαδρομών που θα γίνονται αποδεκτές, του εκσυγχρονισμού της τράπεζας θεμάτων και τη δυνατότητα διαμόρφωσης ενός ευέλικτου σχήματος πιστοποίησης με επαναλαμβανόμενες τακτικές εξετάσεις.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/85152/allages-stis-exetaseis-ekpaideytikis-eparkeias-ekpaideyton-enilikon-anakoinose-i-g