Υποψήφιοι με σοβαρές Παθήσεις: Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών

Δημοσίευση: 08/12/2023

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υποψήφιοι  με σοβαρές Παθήσεις: Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, καλούνται να αποστείλουν Αίτηση με τα απαραίτητα  δικαιολογητικά από την 11 Δεκεμβρίου 2023 έως και την  31 Ιανουαρίου 2024 σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με εγκύκλιο την οποία εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Η υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών στις ανωτέρω ημερομηνίες, γίνεται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής ή ταχυμεταφορά (courier) σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων και με καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης την 31η Ιανουαρίου 2024. Για το σκοπό αυτό οι υποψήφιοι πρέπει να συμβουλεύονται τα στοιχεία ταχυδρομικής αποστολής από τον συνημμένο στην εγκύκλιο πίνακα και εκτός από την ακριβή διεύθυνση του Νοσοκομείου που θα επιλέξουν, θα πρέπει να αναφέρουν  την ένδειξη «Για την Επταμελή Επιτροπή Εξέτασης δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις».

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ Φ.153/138134/Α5/1-12-2023 (Β΄ 6861), οι υποψήφιοι που είχαν αποκτήσει πιστοποιητικά πάθησης με τους κωδικούς 26, 39, 50 και 55, (οι οποίοι καταργήθηκαν και ενσωματώθηκαν σε άλλους κωδικούς/παθήσεις με την ΚΥΑ Φ.153/147462/Α5/28-11-2022 (Β΄6069 & Διορθ. λάθους Β΄6701)), υποχρεούνται να αιτηθούν εκ νέου στις Επταμελείς Επιτροπές για τη χορήγηση πιστοποιητικών με τους νέους κωδικούς.

Επιπλέον, με την ίδια ΚΥΑ, προστίθενται 3 νέοι κωδικοί/παθήσεις ως εξής:

  •  Πατήστε εδώ για να δείτε παθήσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια

Σχόλια (1)

Ζ.Β.
|

Καλημέρα σας.
Ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Ο γιος μου φέτος δίνει πανελλαδικές με προτίμηση στις Στρατιωτικές σχολές -Αστυνομια κτλ.
Νόσησε το 2008 με ΟΛΛ κ νοσηλεύτηκε στο Παιδογκολογικο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη.
Δυστυχώς μέσα στις σχολές της συγκεκριμένης εγκυκλίου δεν υπήρχαν οι στρατιωτικές σχολές κ έτσι θα δώσει κανονικά εξετάσεις όπως ένα παιδί της ηλικίας του.
Εάν αποτύχει φέτος υπάρχει η δυνατότητα να το ξαναδούμε την επόμενη χρονιά με επιλογή άλλων σχολών δίνοντας μέσω της κατάστασης σοβαρών νοσημάτων που δεν έγινε φέτος;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/85948/ypopsifioi-me-sovares-pathiseis-enarxi-diadikasion-gia-tin-ekdosi-pistopoiitikon