Ορκωμοσία αποφοίτων του ΠΜΣ «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών»

Δημοσίευση: 12/02/2024

Ορκωμοσία  αποφοίτων του ΠΜΣ «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών» του ΔΙΠΑΕ

Το ΠΜΣ υλοποιείται από κοινού από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος

Πριν από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η ορκωμοσία των αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών»  

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από κοινού από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, είναι δε το μοναδικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Χώρας, που υλοποιείται σε συνεργασία ενός Πανεπιστημίου και ενός Σώματος Ασφαλείας.

Απόφοιτοί του είναι Αξιωματικοί πτυχιούχοι της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, πτυχιούχοι της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΛΑΣ, Αξιωματικοί των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της χώρας, όπως και πτυχιούχοι ΑΕΙ Ελληνικών Πανεπιστημίων, Θετικής κατεύθυνσης.

Το Μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα υλοποιείται από το 2015, βάσει Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Πρυτανικών Αρχών και του Αρχηγού του Π.Σ.Ε. και το οποίο πρόσφατα ανανεώθηκε από τα δυο μέρη, με ισχύ εως το 2027.

Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων που παραβρέθηκαν,  ο Δ/ντής του Μεταπτυχιακού καθηγητής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Δ. Εμμανουλούδης, σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία, στα πλεονεκτήματα και στο πεδίο σπουδών του MSc.

Την τελετή της ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν Πτυχία στους αποφοίτους, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας υποστράτηγος Κων/νος Θεοφιλόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Π. Κουτσουμπέλης , ο Περιφερειακός Διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Κ. Δαδούδης,  η Διοικήτρια της Πυροσβεστικής Ακαδημίας/ Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαϊδας, Πύραρχος Α. Σερέτη, Καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος κλπ.

Στις φωτό απεικονίζονται στιγμιότυπα από την Ορκωμοσία αυτή.

 


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/86855/orkomosia-apofoiton-toy-pms-analysi-kai-diaheirisi-anthropogenon-kai-fysikon