ΓΠΑ: Το 1ο Περιφερειακό Συνέδριο Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου «Το μέλλον παίζεται στο δικό μας γήπεδο»

Δημοσίευση: 04/03/2024

Τελευταία Ενημέρωση: 04/03/2024, 09:36

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Μαρίνα-Σελήνη Κατσαΐτη

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου  2024 έως και την Κυριακή 25 πραγματοποιήθηκε το 1ο Περιφερειακό Συνέδριο Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου «Το μέλλον παίζεται στο δικό μας γήπεδο» στην Άμφισσα. Η εναρκτήρια εκδήλωση του Συνεδρίου, έλαβε χώρα στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο εδρεύει στην Άμφισσα. 

Η Πρόεδρος του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Μαρίνα-Σελήνη Κατσαΐτη, Αναπλ. Καθηγήτρια, κατά την εναρκτήρια ομιλία της, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου στην ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων, καθώς και στα ευεργετικά αποτελέσματα των συμμετεχόντων σε ένα ομαδικό άθλημα όπως το ποδόσφαιρο. Η δημιουργία υγιών κοινωνικών προτύπων που λειτουργούν βασιζόμενα στο ομαδικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και τον καλώς εννοούμενο συναγωνισμό, ωφελούν τα νεαρά άτομα να καλλιεργήσουν κοινωνικές δεξιότητες, απαραίτητες για την εξέλιξη μιας κοινωνίας με συλλογική συνείδηση. 

Κατά την ομιλία του Δρ. Αθλητικής και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, παρουσιάστηκαν οι οικονομικοί και περιβαλλοντολογικοί δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Έχει αποδειχθεί ότι ο αθλητισμός εν γένει συμβάλλει θετικά στις προσπάθειες για βιώσιμη ανάπτυξη κατά 12,5% βάσει δεικτών και στους 8 από τους 17 στόχους που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη για ανάπτυξη έως το 2030. 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου επίσημοι προσκεκλημένοι της ομοσπονδίας, πανεπιστημιακοί, καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), με τις ομιλίες τους αναφέρθηκαν σε σημαντικά και καίρια θέματα τα οποία προβληματίζουν τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς όπως για παράδειγμα,  η ψυχική υγεία, τα φαινόμενα εκφοβισμού και η παιδική παχυσαρκία.

Ειδικότερα, στο 1ο Περιφερειακό Συνέδριο Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου «Το μέλλον παίζεται στο δικό μας γήπεδο», παρέστησαν  ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΠΟ, κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Φωκίδας κ. Φάνης Αγγέλου, μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ Φωκίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ.  Γιώργος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Τεχνικός Διευθυντής των Εθνικών Ομάδων κ. Κώστας Κωνσταντινίδης και ο Τεχνικός Διευθυντής Εκπαίδευσης της ΕΠΟ, κ. Κώστας Τσάνας. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκπροσώπησαν επίσης τα Μέλη ΔΕΠ Αγγελική Μενεγάκη, Σοφία Μαυρίκου, Δημήτριος Τσιώτας και Μητρόπουλος Παναγιώτης.
 


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/87185/gpa-1o-perifereiako-synedrio-anaptyxiakoy-podosfairoy-mellon-paizetai-sto-diko-mas