Σε σχολικές μονάδες, ως προσωπικό καθαριότητες, θα προσλαμβάνεται συγγενής αποβιώσαντος λόγω ενδοοικογενειακής βίας

Δημοσίευση: 19/05/2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νίκη Κεραμέως

Απόφαση της υπουργού Εσωτερικών Ν. Κεραμέως

Σε περίπτωση θανάτου λόγω ενδοοικογενειακής βίας και εφόσον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, είναι δυνατή η πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες των δήμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ενός συγγενούς αποβιώσαντος εκ της ως άνω αιτίας πρώτου βαθμού συγγένειας εξ αίματος με αυτόν. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι συγγενείς πρώτου βαθμού, η δυνατότητα πρόσληψης αφορά μόνο έναν (1) από αυτούς. Ο δικαιούχος προσλαμβάνεται ως υπεράριθμος για κάθε διδακτικό έτος στον δήμο του οποίου είναι κάτοικος, μη εφαρμοζομένων των κριτηρίων και της διαδικασίας μοριοδότησης της παρούσας απόφασης.».

Τα παραπάνω ορίζει απόφαση της υπουργού Εσωτερικών Ν. Κεραμέως η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Ρφημερίδα της Κυβέρνησης.

Διαδικασία πρόσληψης

Ο υποψήφιος  υποβάλλει αίτηση προς τον οικείο δήμο, εντός της προθεσμίας που προβλέπει η ανακοίνωση που εκδίδεται για την εκκίνηση της διαδικασίας πρόσληψης. 

Η αίτηση συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδειξη των γενικών προσόντων πρόσληψης  καθώς και τα δικαιολογητικά .

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Συμμετοχής

Σε περίπτωση θανάτου λόγω ενδοοικογενειακής βίας, απαιτούνται: 

α) Ληξιαρχική πράξη θανάτου, 

β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, από το οποίο να προκύπτει ο βαθμός συγγένειας με τον αποβιώσαντα, 

γ) Πιστοποιητικό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών περί άσκησης ποινικής δίωξης για αξιόποινη πράξη των άρθρων 299 ή 311 ΠΚ τελεσθείσας στο πλαίσιο του ν. 3500/2006,

 δ) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας  

 ε) Υπεύθυνες δηλώσεις των λοιπών συγγενών πρώτου βαθμού περί παραίτησης από τη δυνατότητα πρόσληψης βάσει της διάταξης του άρθρου 132 του ν. 5090/2024

ζ) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

η) Υπεύθυνες δηλώσεις των λοιπών συγγενών πρώτου βαθμού περί παραίτησης από τη δυνατότητα πρόσληψης βάσει της διάταξης του άρθρου 132 του ν. 5090/2024.

Σχόλια (24)

Σώστης
|

Αν είσαι ανίκανος να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα, βρίσκεις χαλιά να το κρύψεις από κάτω και να κρύψεις τα χάλια σου!! Αρκετή ΝΔ ζήσαμε. Καταλάβαμε… δεν υπάρχει ελπίδα με εσάς.

Marianne
|

Προς κ.Πλατάρο,
αλήθεια,γνωρίζετε πόσοι μετακλητοί έχουν μπει στη Βουλή από την κυβέρνηση ???

41τακατό.... και χωρίς την ERT?
|

@ERT
Μάλλον πληρώνετε για την "αμαρτία".... που την ψηφίσατε την πρώτη φορά.

ERT
|

Παρατασεώς εν δράσει. Ο κύριος λόγος που θα ξανα-μαυρίσω τη ΝΔ.

Βαλαντης
|

Δώστε ευκαιρία στους αποφοίτους να μπουν στο πρόγραμμα εξετάσεων Σεπτεμβρίου Φεβρουαρίου να αλλάξουν τα απολυτήρια τους το βαθμό δηλαδή μέσο όρο γιατη είναι και αυτά που επηγουν όχι μόνο τα άλλα δείτε και άλλα προβλήματα . Δε μπορεί απολυτήριο λυκείου να έχει χαμηλό βαθμό δεν είναι απολυτήριο λυκείου ξεπερνά και του δημοτικού πιάνετε ος λάθος διατηποση. Πχ το δεκατρία.

NN
|

Προς @Πλαταρος, 19 Μάιος 2024 17:43
Μα καλά, περιμένατε να πει κος Πλατάρος κάτι αντίθετο από ό,τι λέει αυτή η "κυβέρνηση";

Οεο;;;
|

Τι σχέση έχουν τα θύματα των Τεμπών που για τα μέσα μεταφοράς ευθύνη έχει το κράτος με κάποιον παρανοϊκό που αρπάζει μαχαίρι κ σκοτώνει την οικογένειά του;;; Εκτός αν με αυτήν την πράξη αποδέχεται η κυβέρνηση την αδυναμία να προστατέψει τον πολιτη σε σπίτι, δρόμο, εργασία οπότε ορθώς αποφασίζει και για κάθε σφαγμένο θα ανοίγει μια θέση εργασίας...

@Πλαταρος
|

Δηλαδή για να καταλάβουμε.. Λετε ότι είναι αντισυνταγματικο αλλά καλά έκανε!
ΟΚ, και μετά λέμε τι φταίει! Πιστεύω να μην εκπαιδεύετε κάπου νέα παιδιά..
Μία πρόταση που θα είστε σύμφωνος φαντάζομαι: σε όποιο παιδί πέθανε η μητέρα του (ηλικίας 40-60) λόγω εμβολιασμού δια βίου σύνταξη με μισθό υπαλλήλου βουλής (15 μισθοί κτλ)! Λίγα θα είναι άλλωστε, ας συνεχίσει η παράδοση..

Πλατάρος Γιάννης
|

Για τους διαρρηγνύοντες ιμάτια: (Καρατήστε τα όλα)
1. Παρόμοια γίνονται πολλές δεκαετίες κάθε μέρα. Απλώς δεν τα ξέρατε.
2. Το πιο πρόσφατο που θυμάμαι , είναι για τα θύματα των Τεμπών. (Για διάφορα θύματα έχουν υπάρχουν πάντα κάποια ευεργετήματα)
4. Σχεδόν όλα είναι αντισυνταγματικά, αλλά δεν προσεύγει κανένας ενάντια για εύλογους λόγους.
5. Στα προηγούμενα πλαίσια διαχρονικής κοινωνικής μέριμνας, μάλλον καλά έκανε η Υπουργός.

Ουπς
|

Φοβάμαι μην μπουν ιδέες σε οικογένειες που έχουν άνεργα παιδιά...😱 Αλί Αλί και τρις αλι

NN
|

Εγώ αρχίζω από σήμερα να ξυλοφορτώνω την κυρία μου και αμέσως θα αυτοκαταγγέλθώ έτσι ώστε σε λίγο καιρό να προσλάβουν τα παιδιά μου στα σχολεία.
Υ.Γ. Προβλέπω κατακόρυφη αύξηση των καταγγελιών.

Ανίκανοι
|

Το αν κάποιος είναι συνεπής, καλός στη δουλειά, ναι έστω και αυτής της καθαριότητας, ευγενικός, και 10 άλλα, δε μας ενδιαφέρει. Αρκεί να είσαι στην ειδική κατηγορία. Μ'αυτά τα μυαλά έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε.

Έλεος
|

Πιο λαϊκιστής πεθαίνεις. Αντί το κράτος να έχει τις κατάλληλες δομές και διαδικασιες ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ πρώτα, και μετα στήριξης, χώστε κόσμο σε διάφορες δουλειές, ως αντίδωρο. Πάλι καλά που δεν τους διορίζετε πιλότους.

Φιλόλογος απών
|

Από ένα τέτοιο πολιτικό άτομο τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από μια αστεία και άκρως λαϊκιστική απόφαση, ώστε να σεμνύνεται πως εκπροσωπεί μια κυβέρνηση με ...κοινωνική ευαισθησία;
Αναρωτιέμαι όμως αν στο μυαλό της είναι καρφωμένη η αντίληψη ότι η ενδοοικογενειακή βία αφορά μόνο σε οικογένειες στοιχειώδους εκπαίδευσης και όχι σε οικογένειες όλου του κοινωνικού φάσματος, ώστε να πιστεύει πως εξασφαλίζοντας μια θέση σχολικού καθαριστή σε κάποιους πτυχιούχους ή μεταπτυχιακούς συμπολίτες μας, δηλαδή επιστήμονες, έχει στ' αλήθεια αντίκρισμα η ...γενναιοδωρία της!

ΠΕ84
|

Την ανικανότητα τους προσπαθούν να την αναδείξουν σαν φιλανθρωπία... Έλεος θεωρούν και δεδομένο ότι τα θύματα δεν έχουν άλλα προσόντα... και ότι τους κάνουν και χάρη. Μήπως για να δουλέψει κάποιος πρέπει να είναι θύμα βίας, φωτιάς κλπ ???

Εκπαιδευτικός
|

Νομίσαμε ότι τα σχολεία γλίτωσαν από την κυρία.
Αμ, δε

Κώστας
|

Κοινωνικό πείραμα

Em
|

Εκτός του άτοπου κριτηρίου, εκτός του ότι αυτό δεν αποτελεί μέτρο πρόληψης της βίας ή αντιμετώπισής της, πρόκειται κ για ένα μέτρο που στιγματίζει τα άτομα που κουβαλούν ένα τέτοιο ιστορικό, ώστε να το γνωρίζουν όλοι. Μπράβο Κεραμέως, φαίνεται σου έχει λείψει το Υπουργείο Παιδείας κι ακόμα εμπλέκεσαι μ' αυτό.

Κομωδία...
|

Ζούμε πραγματικά μια κομωδία. Όσο το ποσοστό παραμένει >40% τόσο η λογική εξαφανίζεται. Ρε παιδία τι άλλο πρέπει να ακούσουμε?

Περίεργος
|

Τρελή είσαι κυρά μου ;
Τι σόι κριτήριο προδλήψεων........σκαρφίστηκες.
Δεν πάτε καλά μου φαίνεται. Η αλαζονεία έχει προκαλέσει....διαταραχές...

Αντουανέτα
|

Δηλαδή πρέπει οπωσδήποτε να απορροφηθουν στο δημόσιο συγγενείς ατόμων που ανθρωποκτονουν.... Το έγκλημα θα φέρνει και προσλήψεις στο δημόσιο;; Και κάπως έτσι θα απαλύνουμε τον πόνο των συγγενών, θα ενισχύσουμε το δημόσιο με προσωπικό άνευ κριτηρίων Ουδεμία σχεση οι πολιτικοί μας με διαχείριση κρισεων.

Που τα σκέφτεται?
|

Δηλαδή, μπορεί το συγκεκριμένο άτομο να έχει τελειώσει πανεπιστήμιο, αλλά σώνει και καλά θα πάει μόνο σε θέση καθαριστή/στριας κ μάλιστα ως υπεράριθμος. Αναρωτιέμαι , νορμάλ υπουργός υπάρχει?

Αντώνης
|

Πάντα γενναιόδωρη....

Χαρης
|

Ολοσωστο αυτο


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/88217/se-sholikes-monades-os-prosopiko-kathariotites-tha-proslambanetai-syggenis