Η Ζ. Μακρή για τα περί σύλληψης εκπαιδευτικών μέσα στον χώρο σχολείου στη Ρόδο

Δημοσίευση: 20/05/2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ζέττα Μακρή

"Οι εκπαιδευτικοί (Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγός) δεν συνελήφθησαν μέσα στον χώρο του σχολείου και δεν προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου. Κλήθηκαν ως μάρτυρες ενός περιστατικού και πήγαν μόνοι τους στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου το μεσημέρι της 16ης Απριλίου 2024".

Αυτό τονίζει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή σε γραπτή απάντησή της προς τη Βουλή, επικαλούμενη έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, ενώ σημειώνει τα εξής:

  • Το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατατέθηκε μήνυση εις βάρος τους και λόγω αυτόφωρης διαδικασίας, κρατήθηκαν στα γραφεία της Υ.Α. Ρόδου. 
  • Κατά την διαδικασία δεν ασκήθηκε καμίας μορφής βία. 
  • Μέχρι σήμερα το μόνο πραγματικό γεγονός που ισχύει είναι η μήνυση που κατατέθηκε από τον πατέρα των μαθητών εναντίον της συζύγου του και των εκπαιδευτικών. 
  • Δεν έχει ασκηθεί προς το παρόν καμία δίωξη ούτε έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Την παραπάνω απάντηση έδωσε η υφυπουργός Παιδείας, μετά από σχετική αναφορά του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διον Καλαματιανό.

Σχόλια (2)

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

Γιατί κρατήθηκαν αφού δεν είναι ύποπτοι φυγής και όποτε κληθούν να παρουσιαστούν είναι βέβαιο ότι θα έρθουν; Πρόκειται για μια υπερβολή του Νόμου που πρέπει να αρθεί αύριο!


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/88233/i-z-makri-gia-ta-peri-syllipsis-ekpaideytikon-mesa-ston-horo-sholeioy-sti-rodo