Πρόταση : Ψηφιακές αιτήσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις των Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων

Δημοσίευση: 21/05/2024

Τελευταία Ενημέρωση: 21/05/2024, 09:01

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μουσικό Σχολείο Ιλίου

Πέτρος Δημητρακόπουλος
Φιλόλογος, Υποδ/ντής στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου
ΜΑ Διαπολιτισμική Επικοινωνία, ΜΔΕ Δημόσιο Δίκαιο & Δημόσια Πολιτική

Με δεδομένη την εμπειρία από τη λειτουργία της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή σε Πειραματικά, Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Σχολεία, προτείνουμε να εφαρμοστεί πρότυπο ψηφιακών αιτήσεων και στις Εισαγωγικές Εξετάσεις Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, στο περιβάλλον της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr ∙  ενδεικτικά, προτείνεται ονομασία του συνδέσμου:
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/mousikalli… .

1Ο  ΒΗΜΑ: Σε ψηφιακή αίτηση ο ένας γονέας/κηδεμόνας 

  • επιλέγει το Μουσικό ή/και το Καλλιτεχνικό Σχολείο για το οποίο ενδιαφέρεται. Μέσα στο σύστημα είναι προ-εγκατεστημένη  η καταγραφή των περιοχών από τις οποίες εγγράφονται μαθητές/μαθήτριες σε κάθε Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο.
  • συμπληρώνει ψηφιακά τα πεδία  που έχουν οι τώρα υπάρχουσες σε μορφή doc και pdf  δηλώσεις. Επίσης, δηλώνονται η οικογενειακή κατάσταση και αν έχει υποβληθεί αίτηση και σε άλλου τύπου Σχολείο επιλογής (Πρότυπο/ Πειραματικό/Εκκλησιαστικό/ Μουσικό/Καλλιτεχνικό, ανάλογα με την περίπτωση). 

2ο  ΒΗΜΑ:  Αναρτώνται 

  • απαραίτητα συνοδευτικά δικαιολογητικά σε μορφή pdf (λογαριασμοί ΔΕΚΟ, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης ή δικαστικές αποφάσεις για την επιμέλεια).
  • υπεύθυνη δήλωση με την οποία αποδεικνύεται η συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα, εφ’ όσον αυτή υπάρχει. 

Η αίτηση για τις εισαγωγικές εξετάσεις μπορεί να αποθηκευτεί προσωρινά ή να διαγραφεί.

3ο ΒΗΜΑ: Μετά την οριστική υποβολή, αυτόματα αποδίδεται σε κάθε αίτηση ένας μοναδικός αριθμός πρωτοκόλλου/ψηφιακής σήμανσης και η αίτηση αποθηκεύεται στο πληροφοριακό σύστημα.  

Μετά τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων, οι Διευθύνσεις των Σχολείων εισέρχονται με κωδικούς στο πληροφοριακό σύστημα, εξάγουν τις αιτήσεις του δικού τους ενδιαφέροντος  μαζί με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά και τις υποβάλλουν  σε έλεγχο.

Σχόλια (2)

Βασιλική
|

Συμφωνούμε απόλυτα, εμείς από τα Καλλιτεχνικά σχολεία! Απόλυτη ανάγκη της δημιουργίας ψηφιακής πλατφόρμας αιτήσεων! Ο όγκος των αιτήσεων είναι δύςκολα διαχειρίσιμος πλέον! Χωρίς αμοιβές οι επιτροπές εξετάσεων, ενώ στα άλλα σχολεία αμείβονται και οι επιτηρητές και οι επιτροπές και όσοι διορθώνουν! Αρχές ισοτιμίας διεκδικούμε!

Χουρδάκης Μιχαήλ
|

Αλίμονό μας αν στο έτος 2024 ακόμα καθόμαστε να συμπληρώνουμε τέτοια δικαιολογητικα με το χέρι.

Ο ορθός, νόμιμος και άμεσος τρόπος είναι αυτό που κάνω στον Άλιμο, το οποίο το έχει δει το γραφείο Υπουργού και συμφωνεί. Αν και δεν ξερω εγώ αν συμφωνήσω τελικά για το να πάει σε όλα τα σχολεία γιατί αμφιβάλλω αν υπάρχει προσωπικό να το τρέξει (και εγώ δεν θα είμαι ένας από αυτούς) και κρίνοντας από αυτό εδώ το post, δεν θα υπάρχει κανένας.

1. Login με taxis
2. Στοιχεία επικοινωνίας από το ΕΜεπ
3. Απόρριψη αιτήσεων απευθείας με geocoding.
4. Λήψη από το myschool όλου του ιστορικού του υποψήφιου, συμπεριλαμβανομένων και των κηδεμόνων
5. Άμεση εξαγωγή βαθμολογίων.

Ν. 4727/2020 , Ν/ 5099/2024.

Καλό θα είναι συνάδελφε να μην ανακ


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/88252/protasi-psifiakes-aitiseis-gia-tis-eisagogikes-exetaseis-ton-moysikon-kallitehnikon