Καταγγελία σχετικά με τις εξετάσεις για την εισαγωγή στα πρότυπα Γυμνάσια

Δημοσίευση: 22/05/2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εξετάσεις

Καλησπέρα σας, 

Θέλω να σας αναφέρω ότι ο γιος μου ... κωδικός υποψηφίου: ...) συμμετείχε στις εξετάσεις για την εισαγωγή του στα πρότυπα Γυμνάσια που διεξήχθησαν στις 18/05/2024 στο εξεταστικό κέντρο: Ράλλειο Γυμνάσιο θηλέων Πειραιά. 

Μετά το πέρας των εξετάσεων ο γιος μου με πληροφόρησε ότι στην τάξη του δεν μοιράστηκε καθόλου πρόχειρο φυλλάδιο γεγονός που ήταν απολύτως απαραίτητο ειδικά στην επίλυση των ασκήσεων των μαθηματικών ( χάραξη στρατηγικής, ανάπτυξη συλλογισμών και διενέργεια αριθμητικών πράξεων). 

Η λύση αυτού του θέματος, κατά την άποψη των επιτηρητων, ήταν να συμβουλεύουν τους υποψηφίους να γυρίζουν το φύλλο των θεμάτων από την πίσω πλευρά και να την χρησιμοποιούν ως πρόχειρο. 

Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε ο υποψήφιος γυρνώντας συνεχώς μπρος - πίσω την σελίδα των θεμάτων έχανε πολύτιμο χρόνο με σοβαρό ενδεχόμενο να κάνει λάθος στην μεταφορά αριθμητικών δεδομένων. 

Επίσης ο υποψήφιος με αυτόν τον τρόπο έχανε την συγκέντρωση του και τον ειρμό της σκέψεως του.

Επιπλέον δεν υπήρχε επαρκής χώρος στην πίσω πλευρά του φυλλαδίου των θεμάτων ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αριθμητικές πράξεις. 

Από πληροφόρηση άλλων υποψηφίων του ίδιου εξεταστικού κέντρου πρόχειρα φυλλάδια δόθηκαν σε μερικές τάξεις πλησίον της λήξης του χρόνου εξέτασης ενώ σε άλλα εξεταστικα κέντρα ( π.χ. Ιωνίδειος, Παλαιό Φάληρο) δόθηκαν πρόχειρα από την αρχή της εξέτασης.

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτήν η σοβαρή οργανωτική παράλειψη θέτει θέμα άνισης μεταχείρισης των υποψηφίων που μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στην βαθμολογία τους. 

Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι, ανάμεσα τους και ο γιος μου, καλούνταν να διαχειριστούν παραπάνω εμπόδια σε σχέση με άλλους υποψηφίους των εξετάσεων.

 Επισημαίνεται δε ότι αυτό δημιούργησε επιπλέον άγχος και σύγχυση στη σκέψη που δεν το είχαν άλλοι υποψηφίων άλλων εξεταστικων που τους δόθηκε πρόχειρο από την αρχή. 

Μετά από τόση προετοιμασία για τις τόσο απαιτητικές εξετάσεις φαντάζει αδιανόητο να στερηθεί ο γιος μου την επιτυχία στα πρότυπα Γυμνάσια εξαιτίας μια τόσο σημαντικής οργανωτικής παράλειψης που συνέβη μόνο στο συγκεκριμένο σχολείο. 

Φανταστείτε λοιπόν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ψυχολογία του γιου μου σε τυχόν αποτυχία διότι δεν μοιράστηκε μια σελίδα πρόχειρου για να κάνει τις αριθμητικές πράξεις.

 Αν είναι δυνατόν εν έτει 2024 να διεξάγονται τόσο σημαντικές εξετάσεις υπό αυτές τις συνθήκες. Σας παρακαλώ να δημοσιευθεί η ανωτέρω καταγγελία χωρις την αναγραφή των ονομάτων. 

Με επιφύλαξη ασκήσεως κάθε νόμιμου δικαιώματος .

 

Σχόλια (8)

Μ_Γονέας
|

Όλο αυτό το θέμα με την εισαγωγή στα πρότυπα...έχει παραγίνει...υπάρχουν και άλλα καλά σχολεία πλην των προτύπων...και σε τελική ανάλυση στις εξετάσεις θα υπάρξει και η ματαίωση...είναι μέσα στη διαδικασία της μάθησης...μην πιέζετε τόσο πολύ τα παιδιά!Έλεος!!!

Λαμπρινή
|

Μα καλά τώρα είναι θέμα αντιλογίας το πρόχειρο; Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Οποίος αντέχει.και τα σχολεία της γειτονιάς μια χαρά είναι.

Αντώνης
|

Τα σχολεία της γειτονιάς, είναι πιο πρότυπα, από τα ...Πρότυπα.

εκπαιδευτικός
|

Οι εξετάσεις είναι δύσκολες και ο ανταγωνισμός υψηλός. Ναι το πρόχειρο στην τελευταία σελίδα. Πού το παράξενο; Θα κουραστεί να γυρίζει σελίδα; Σςε τέτοιες εξετάσεις υπαρχουν αστάθμητοι παράγοντες που πρέπει να διαχειριστούν. Δεν είναι πανελλήνιες πια.

Μαρία
|

...και η αριστεία έγινε αχρηστεία.....

Γονέας
|

Εσείς που είστε εκπαιδευτικός κιόλας, αφού τα θέματα ήταν συραμμενα, πως γίνεται να διαβάζει τα θέματα σε ένα φύλλο και να κρατάει σημειώσεις σε άλλο, χωρίς να χρειάζεται να γυρίζει σελίδα; Εκτός και αν ξέρετε και εσείς κάποιο μαγικό τρόπο να μας το μάθετε και εμάς.Η θεωρείται ότι ένα παιδί 11 χρόνων να πάρει πρωτοβουλία να αποσυρραψει τα θέματα;

Christos
|

...και επίσης να συμπληρώσω ότι ακόμα και στη σελίδα των θεμάτων μπορούσες να γράψεις ότι θέλεις καθώς δεν αξιολογούνται. Σε εμάς έδωσαν tip οι επιτηρητές, καλύτερα να απαντήσουνε πρώτα στο φύλλο θεμάτων και μετά να τα περάσουν στο απαντητικό μην κάνουν λάθος και θέλουν να ξαναδούν μια ερώτηση.

ΕκπαιδευτικόςΧ
|

Απ΄ότι με πληροφόρησε επιτηρητής, τα θέματα ήταν έξι φύλλα, δηλαδή κάθε παιδί είχε έξι σελίδες πρόχειρο. Φυσικά δεν χρειαζόταν να γυρίζει και να ξαναγυρίζει τα φύλλα, αφού μπορούσε να διαβάζει τα θέματα σε ένα φύλλο και να κρατά σημειώσεις σε άλλο, δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε περισσότερο.
Όμως, απ΄ ότι γνωρίζω, όσα φυλλα πρόχειρου ζητήσουν τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί δίνουν. Αν δεν ζητηθούν, δεν δίνουν.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/88279/kataggelia-shetika-me-tis-exetaseis-gia-tin-eisagogi-sta-protypa-gymnasia