Κονδύλι 1.178.000 ευρώ για την αναβάθμιση του δικτύου δεδομένων στο υπ. Παιδείας, στο Μαρούσι

Δημοσίευση: 22/05/2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

υπουργείο Παιδείας

Χρηματοδότηση, ύψους  1.178.000 ευρώ, προβλέπε απόφαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη,  για την αναβάθμιση του δικτύου δεδομένων στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΑΙΘΑ στο Μαρούσι,  για την κάλυψη αναγκών των κεντρικών διοικητικών υπηρεσιών.

Το έργο προβλέπει προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου δικτυακού εξοπλισμού και λογισμικού στο κτήριο του ΥΠΑΙΘΑ , που να υποστηρίζει μεγαλύτερες ταχύτητες δεδομένων, αλλά και να μπορεί να ενταχθεί σε συμβόλαιο συντήρησης-υποστήριξης και ειδικότερα:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου δικτυακού εξοπλισμού (Ενσύρματου και Ασύρματου Δικτύου) -Προμήθεια Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης του δικτυακού εξοπλισμού (Ενσύρματου και Ασύρματου Δικτύου) και της αναγκαίας υποδομής εξυπηρετητών.
  • Συνολική αντικατάσταση της κάθετης κτηριακής καλωδίωσης οπτικών ινών με καινούριου τύπου πολύτροπες ίνες για να υποστηριχθούν οι αναγκαίες υψηλότερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων στο δίκτυο κορμού και για μεγαλύτερη αντοχή της λύσης στο χρόνο.
  • Συνοδευτικές υπηρεσίες υλοποίησης και τεχνικής υποστήριξης δικτύου.

Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/88288/kondyli-1178000-eyro-gia-tin-anabathmisi-toy-diktyoy-dedomenon-sto-yp-paideias-sto