Έρευνα για τη μετάβαση σε μια Νέα Σχολική Τάξη παρήγγειλε ο υπουργός Παιδείας
Δημοσίευση: 23/05/2024
Τελευταία Ενημέρωση: 23/05/2024, 09:55
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με προϋπολογισμό 1.488.000 ευρώ
Έρευνα για τη μετάβαση σε μια Νέα Σχολική Τάξη για τις ανάγκες των δομών του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της εξαγγελίας για το "Νέο Σχολείο", παρήγγειλε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης με πρόσκληση, ως δυνητικό δικαιούχο, τον ΕΛΚΕ του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Στόχος τς έρευνας-μελέτης είναι
- η δημιουργία ενός πλαισίου καθοδήγησης σχεδιαστικών προτάσεων
- η δημιουργία βέλτιστων προδιαγραφών
- η μελλοντική σχολική τάξη στην Ελλάδα,
- η βελτίωση των σχολικών υποδομών και
- ειδικότερα η αναβάθμιση της σχολικής τάξης του δημόσιου σχολείου σε επίπεδο εκπαιδευτικού χώρου και εξοπλισμού.
Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο και ειδικότερα στον επανασχεδιασμό της σχολικής τάξης μέσα από αρχιτεκτονικά, παιδαγωγικά και τεχνολογικά κριτήρια, κυρίως με στόχο:
- καλύτερα αλλά και διαφορετικά μαθησιακά αποτελέσματα, μέσω της ανάπτυξης ψηφιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων συνεργασίας και επικοινωνίας
- την ενίσχυση ψηφιακών υποδομών
- την υποστήριξη ενός ευέλικτου, πολυτροπικού μοντέλου εκπαίδευσης, μέσα σε ένα οικοσύστημα ψηφιακού εξοπλισμού (διαδραστικός πίνακας, tablets, XR, STEAM equipment, IoT, robotics)
Επιπλέον, είναι σημαντικό ο σχεδιασμός της νέας τάξης να προβλέπει την τμηματική ενσωμάτωσή της σε υφιστάμενες σχολικές αίθουσες αλλά και να δημιουργήσει ένα πρότυπο για όλες τις τάξεις που πρόκειται να υλοποιηθούν μελλοντικά.
Σχόλια (8)
Χρειάζεται να καλοπληρώσει μια έρευνα για να σταματήσουν οι παρατάσεις πέντε χρόνια τωρα;Έλεος!
Ιδιες πλατφόρμες με απευθείας αναθέσεις και τάχα ψηφιοποίηση και η γραφειοκρατία αυξάνει. Τώρα θα τα σκανάρουμε όλα για να μπαίνουν στο e school , διπλή δουλειά. Δεν υπάρχει σωτηρία!!
- Βάλε ΠΡΩΤΑ πόρτες και κουφώματα (που να κλείνουν), καγκελόπορτες και περιφράξεις (που να μην πέφτουν), πρίζες και ηλεκτρικά (που να μην βραχυκυκλώνουν), υδραυλικά (που να μην πλημυρίζουν), πλακάκια και σοβάδες (που να μην ξεκολλάνε), τουαλέτες και νιπτήρες (που να μην ντρέπεσαι να χρησιμοποιήσεις), αίθουσες με 15 μαθητές (κι όχι κοντέινερ με 25).... και ΜΕΤΑ ξόδεψε όσα εκατομμύρια νομίζεις σε ψηφιακά, ρομποτικά, διαδραστικά XR, STEAM, IoT.... μέχρι και GΤi Τurbo 24V W12 4Χ4.
- Ναι.... 100 ευρώ μόνο....
Από έρευνες και αξιολογήσεις χορτάσαμε. Ελάτε κοντά στους εκπαιδευτικούς , ακούστε τους και επιτέλους επενδύστε ουσιαστικά στην παιδεία!
για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν;
Προφανώς οι πανεπιστημιακοί της Κρήτης που δεν έχουν χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια , θα ξέρουν καλυτέρα!
1,5 εκ ευρώ είναι αυτά!
Τα χρήματα των φορολογουμένων... Λεφτά υπάρχουν!
για το τι θέλουν και πως θα γίνει... Οργάνωση ΜΗΔΕΝ!!
Κύριε Υπουργέ, δεν ακούγεται καλό σε όλους εμάς να ξοδεύετε αβέρτα ποσά για έρευνες...
Αλήθεια, δεν ξέρετε ποιες είναι οι σχολικές υποδομές που πρέπει να βελτιωθούν; Τότε γιατί γράφονται τόσες εκθέσεις κάθε χρόνο από τα σχολεία; Και να ξέρετε ποιες υποδομές θέλουν βελτίωση, τι σας αφορά, αφού αποτελούν αρμοδιότητα των Δήμων πλέον;