Ν. Φίλης: Απόλυτη σύμπτωση στόχων Νέας Αριστεράς και Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 24/05/2024

Τελευταία Ενημέρωση: 24/05/2024, 12:02

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νικος Φιλης ΟΙΕΛΕ

Κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς, αποτελούμενο από τον Υποψήφιο Ευρωβουλευτή και πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και το μέλος του Προσωρινού Συντονιστικού Οργάνου του κόμματος Τάκη Κατσαρό, συναντήθηκε με το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας παρουσίασαν αναλυτικά την σημερινή πολύ δύσκολη κατάσταση στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. Η πενταετία της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία έχει τορπιλίσει τόσο την παροχή του αγαθού της Παιδείας υπονομεύοντας την Δημόσια Εκπαίδευση, όσο και τις εργασιακές σχέσεις των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, αναδείχθηκαν μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα για την υγιεινή αλλά και την ασφάλεια των παιδιών όπως η ανεξέλεγκτη λειτουργία των Κέντρων Μελέτης και η ασυδοσία στην λειτουργία των Summer Camps.

Η Νέα Αριστερά συμφώνησε με την ΟΙΕΛΕ στο σύνολο των προβλημάτων που τέθηκαν. Άλλωστε, η θητεία του Νίκου Φίλη στο Υπουργείο Παιδείας κατέγραψε διαχρονικά τη βούληση του χώρου της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς, να στέκεται στο πλευρό των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών από την εποχή του Γιώργου Φυσσάκι και του αείμνηστου Μιχάλη Κουρουτού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντιεκπαιδευτικές νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, στόχευσαν τις θετικές μεταρρυθμίσεις του νόμου Φίλη στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Η Νέα Αριστερά δεσμεύεται ότι θα στηρίξει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία της ΟΙΕΛΕ. Τέλος, στην Ευρωβουλή που θα εκλεγεί στις 9 Ιουνίου, η Νέα Αριστερά θα μεταφέρει και θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια της ΟΙΕΛΕ να ενημερώσει τους Ευρωπαϊκούς φορείς.

Ο κοινός τόπος της Νέας Αριστεράς και της ΟΙΕΛΕ που είναι η με κάθε τρόπο υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, παραμένει ζωτικής σημασίας.

Η Νέα Αριστερά ήταν, είναι και παραμένει στο πλευρό των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων στον αγώνα τους για ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματός τους, εργασιακή αξιοπρέπεια και ασφάλεια!

Σχόλια (5)

@ριστεία, όχι αστεία
|

@ERT 26 Μάιος 2024 15:33
Ο αγώνας για τήρηση της νομιμότητας, σοβιετία.
Άριστα.

ERT
|

Όχι ακριβώς, θέλουν να είναι στην ιδιωτική εκπαίδευση μεν, ΑΛΛΑ να θεωρούνται σχεδόν δημόσιοι υπάλληλοι. Σοβιετική παράνοια.

@ Παππούς | 26 Μάιος 2024 12:09
|

Εγώ πάντως συνεχίζω να είμαι μπερδεμένη, ακόμα και μετά το μεγαλειώδεις και εξαιρετικά πρωτότυπο τσιτάτο σας. Η Νέα Αριστερά συμφωνεί ή δε συμφωνεί με την ιδιωτική εκπαίδευση;

Παππούς
|

Υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης αλλά κατά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Το λες και αριστεία....

Γονέας
|

Κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης αλλά υπέρ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Το λες και μπέρδεμα...


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/88325/n-filis-apolyti-symptosi-stohon-neas-aristeras-kai-idiotikon-ekpaideytikon