Επανεξετάζουν την απόφαση για το "κόψιμο" των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ
Δημοσίευση: 05/09/2024
Τελευταία Ενημέρωση: 05/09/2024, 21:45
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μετά τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων
Στην Αττική, προφανώς κατόπιν προφορικής οδηγίας άνωθεν, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επανεξετάζουν την απόφαση που εκδόθηκε προ ημερών για το κόψιμο ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ.
Ήδη Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητούν από τους Διευθυντές των ΕΠΑΛ "να στείλουν συμπληρωματική έγκριση , κατ' εξαίρεση , λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ που δεν εγκρίθηκαν".
Ακολουθούν τα σχετικά έγγραφα:
ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΛΛΗΣ ΔΕΥΘΥΝΣΗΣ
Σχόλια (16)
Ακόμη κι αν υπήρχε κάποιο δημοσιονομικο όφελος για το κράτος από την περικοπή των ολιγομελων (που δεν υπάρχει) οι οποίες περικοπές έπρεπε να είχαν γίνει γνωστές από τουλάχιστον το Μάιο. Τώρα πρόκειται για πρωτοφανές αίσχος. Ντροπή για το δήθεν επιτελικό υπουργό.
Έχουν σκεφτεί την αναστάτωση των παιδιών και των γονέων που ξαφνικά ψάχνουν σχολείο ενώ αρχίζει η σχολική χρονιά; Οδηγούν τα παιδιά σε αλλαγή σχολικου περιβάλλοντος, το οποίο ουσιαστικά είναι το πιο αυστηρό παιδαγωγικό μέτρο. Και γιατί; Για να γλιτώσουν μερικες προσλήψεις αναπληρωτών; Ντροπή, ο χειρότερος υπουργός μετά τον Αρβανιτόπουλο. Μαύρο!
Ότι πάει να εξοικονομήσει το κράτος από το κόψιμο των ολιγομελων θα τα πληρώσει πολλαπλάσια στις μετακινήσεις των μαθητών. Χωρια την ταλαιπωρία των μαθητών στα ΜΜΜ πήγαινε έλα κάθε μέρα σε άλλα ΕΠΑΛ.
Νοικοκυρεμενα επαλ εσπερινα θελουμε
Είχα ακούσει ο ίδιος, τον τότε, επί ΣΥΡΙΖΑ, υψηλόβαθμο του υπουργείου, να εξηγεί ότι με τη δημιουργία των τομέων στα ΕΠΑΛ, θα σταματήσει το φαινόμενο των ολιγομελών τμημάτων, καταλήγοντας ότι αν εγκριθούν ολιγομελή, εκείνος θα παραιτηθεί. Αμέσως μετά εγκρίθηκαν ολιγομελή, δεν παραιτήθηκε κανείς και αυτό συνεχίζει μέχρι σήμερα. Γνωρίζω τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ που λειτουργούσαν στην περιοχή μου με ένα και δύο μαθητές. Φέτος γίνεται μια προσπάθεια να κοπούν τα τμήματα κάτω των πέντε μαθητών, πράγμα που θεωρώ αυτονόητο. Όσο για το ενδιαφέρον όλων για τους μαθητές και όχι για τις διδακτικές τους ώρες, επιτρέψτε μου να αμφιβάλω.
Κι αφού βάλω σε μια τάξη τα ασυμμάζευτα…
Κάθε Επαλ στην Αττική θα εμφανίσει 40-50 εγγραφές μέσα στην εβδομάδα τις περισσότερες χειρόγραφες.Ειναι 150 Επαλ περίπου αρα θα εμφανιστούν πετιπου 800-1000 νέες εγγραφές και μετεγγραφές!
Αν θέλουμε επαγγελματική εκπαίδευση πρέπει το υπουργείο να δεχθεί όλα τα ολιγομελή τμήματα. Δεν γίνεται να παει ο μαθητής να σπουδάσει άλλο επάγγελμα από αυτό που τον ενδιαφέρει επειδή θα είναι λίγοι μαθητές μέσα στην τάξη. Τόσα και τόσα πληρώνουμε εκεί κολλήσαμε τώρα στα ολιγομελή.
...διώχνουμε παιδιά να πανε σε άλλα επαλ και τώρα επανεξετάζουν?
Δηλαδή οι δυο ΔΔΕ Αττικης έστειλαν έγγραφο στα ΕΠΑΛ και οι υπόλοιπες πέντε δεν έκαναν τίποτα;Ωραία ομογενοποίηση για τα ΕΠΑΛ Αττικης που ξεπερνούν τα 150! Ότι ναναι! Όχι ότι θα γίνει τίποτα καθώς οι ΔΔΕ έκαναν την εισήγηση τους τώρα δεν μπορούν να επανέλθουν.Σταχτη στα μάτια!Καποιοι μαθητές θα αλλάξουν τομέα και οι υπόλοιποι από τομείς και ειδικότητες θα σκορπίσουν σε αλλά σχολεία όπου βρουν!Παραδεισος
Τα τμήματα που συγχωνεύτηκαν ήταν εντολή από το υπουργείο. Αυτά που στάλθηκαν για συγχώνευση από τις διευθύνσεις στους περιφερειακούς ως πρόταση ήταν άλλα. Κανονικά πρέπει το υπουργείο να αποφασίζει αυτόματα μέσω λογισμικού για τα τμήματα κ η διαδικασία με αυτοματοποίηση που θα περιέχει κ κάποια κριτήρια π.χ. χώρος αίθουσας κ.τ.λ.Για όνομα του θεού χειρόγραφα! Τρελάθηκα. Ούτε στην Ουγκάντα!
ε, τώρα και άνωθεν έχει και προφορικές εντολές (αχαχαχα, παντού έτσι ) και χειρόγραφα και πλάγια και έτσι και γιουβέτσι , πώς θα πιεστεί η κατάσταση, αν δεν έχουν κάτι στα χέρια ; αυτά είναι ...
από το 41 τακατό στο 22 μια χειρόγραφη αίτηση δρόμος
Συγνώμη, ποιος ΔΔΕ έστειλε τέτοιο έγγραφο? Δεν γνωρίζει ότι οι χειρόγραφες εγγραφές είναι παράνομες? Ο μαθητής μπορεί να γραφεί χειρόγραφα σε 20 σχολεία, αλλά μόνο σε ένα ηλεκτρονικά. Απειρία? Αστοχία? Άγνοια? Αμέλεια ή βιασύνη?
Επίσης, τι σχέση έχει τι ζητά ο εκάστοτε ΔΔΕ? Ο ΔΔΕ εισηγείται στην Περιφέρεια, και ο Περιφερειακός κάνει τη δική του εισήγηση στο ΥΠΑΙΘΑ. Πώς παρακάμπτεται τώρα η διαδικασία? Γιατί μόνο στην Αττική και όχι και σε άλλες διευθύνσεις? Που είσαι sancho pancho να δεις τι γίνεται
βάστα !
ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΑΝΤΟΥ κι έτσι κι αλλιώς, ποπ κορν να παρακολουθάμε ... επιθεώρηση κάθε λεπτό, απόφαση, άριστη διοικητική πρακτική, στου κασίδη το κεφάλι (είχαμε τους μάγειρες, τους μάγους τους μαθητευόμενους , ήρθαν και οι κομμώτριες για πειράματα)
Σαν περπατάς παραπατάς
κουνιέσαι και λυγιέσαι
κι όλο τη μέση σου κρατάς
περνάς και δε μιλιέσαι
Στην αγκαλιά μου θα βρεθείς
και νάζια θα μου κάνεις
μ' αναστατώνεις τη ζωή
ζητάς να με τρελάνεις
Σαν περπατάς παραπατάς
με κίνδυνο να πέσεις
στην αγκαλιά μου να το δεις
στα μαλακά θα πέσεις
δίνουμε κάθε μέρα μισό εκατομμύριο ευρώ στη φρεγάτα μας στην Ερυθρά θάλασσα ή απ'έξω απο το Ισραήλ.... αβερτα ενισχυση στην Ουκρανία...πόσα δίνουμε σαν επένδυση για εξοπλισμό της χώρας με σωστά εκπαιδευμένους πολίτες;;; ο νοών νοείτο..🙄