Στις 5:30 μ.μ. η αποστολή sms στους 9.246 εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές
Δημοσίευση: 07/10/2024
Τελευταία Ενημέρωση: 07/10/2024, 16:57
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
ΠροσλμΠροσλαβάνονται 4.611 εκπαιδευυτικοί στην Πρωτοβάθμια και 4.635 στην Δευτεροβάθμια
Μέχρι στις 6 μ.μ. , σήμερα Δευτέρα, θα ξεκινήσει η αποστολή sms στους 9.246 εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές ς για να καλύψουν τα κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του esos προσλαβάνονται 4.611 εκπαιδευυτικοί στην Πρωτοβάθμια και 4.635 στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Το esos θα δημοσιεύσει άμεσα τα ονόματα , μόλις ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας.
Ημερομηνίες τρέχουσας φάσης πρόσληψης 9.246 αναπληρωτών εκπαιδευτικών
• Αίτηση-Δήλωση προτιμήσεων στο ΟΠΣΥΔ για τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες από τους υποψηφίους την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024.
• Προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας από την Παρασκευή 11 έως και την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 στις σχολικές μονάδες, στα ΚΕΔΑΣΥ και στη Σιβιτανίδειο ανά περίπτωση πρόσληψης. Εάν τοποθετούνται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας.
Οι αναπληρωτές θα πληροφορηθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τη σχολική μονάδα/ΚΕΔΑΣΥ ανάληψης υπηρεσίας την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024.
Έγκριση πρόσληψης 41.900 αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Σύμφωνα με πληροφορίες του esos το υπουργείο Παιδείας έχει λάβει έγκριση πρόσληψης 41.900 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το τρέχον σχολικό έτος.
Ηδη έχουν προσληφθεί 28.730 αναπληρωτές (23.194 εκπαιδευτικοί και 5.539 μέλη ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού).
Εφόσον, στη διάρκεια του σχολικού έτους, προκύψει ανάγκη για προσλήψεις και άλλων αναπληρωτών , πέραν τους 41.900, η Κυβέρνηση θα εγκρίνει επιπλέον αριθμό.
Οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται σύμφωνα με τα δηλωθέντα λειτουργικά κενά, σύμφωνα με τις παρ. 1, 2 και 3 του άρθρου 4 «της υπ’ αριθμ. 104627/ΓΔ5/7.8.2020 (3344 Β ́) Υ.Α., με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.)».
Σύμφωνα με την παρ. 9 α του άρθρου 5 της ως άνω Y.A., η τοποθέτηση των προσληφθέντων αναπληρωτών σε σχολικές μονάδες της περιοχής πρόσληψής τους γίνεται με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Ειδικότερα, στις διατάξεις της περ. β ́ της παρ.9 του άρθρου 5 της 104627/ΓΔ5/07-08-2020 Υ.Α. ορίζεται ότι:
« β. Σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης του συνόλου των λειτουργικών κενών στις σχολικές μονάδες από τους προσληφθέντες (ανά φάση πρόσληψης) αναπληρωτές, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης οφείλουν να αξιολογούν και ιεραρχούν εκ των προτέρων την αναγκαιότητα πλήρωσης του καθενός.
Σχόλια (108)
Θαυμάσια. Συμφωνούμε, λοιπόν. Ας πάμε να το εφαρμόσουμε στην Ελλάδα. Θα σηκωθούν και οι πέτρες.
Το γνωρίζω πολύ καλά ότι διαχωριζονται οι ειδικότητες. Αυτό ακριβώς λέω όμως. Ότι οι θέσεις υπερκαλύπτονται και δεν υπάρχει πλεόνασμα πτυχιούχων στην αναμονή.
Υπάρχει και η πιθανότητα να συμφωνεί στα υπόλοιπα και, απλά, να εξέθεσε την ασύμετρη αντιμετώπιση που κάνεις ανάλογα με το αν συμφωνείς πολιτικά ή όχι με συγκεκριμένους σχολιαστές.
@ Σχόλιο | 9 Οκτ 2024 11:36 για τον πρώην φιλόλογο
Σ' αυτό έχετε δίκιο και αποδέχομαι την παρατήρηση, αν και απορώ ταυτόχρονα, γιατί απ' όλα όσα έγραψα κι από την καταφανή διάψευση όσων επέμεναν για τα αντίθετα εσείς επιλέξατε μόνο αυτό το επουσιώδες σημείο να σχολιάσετε! Πολύ ανισοβαρής η οπτική σας...
αν κάποιος είναι άρρωστος, δεν υπάρχει αναπληρωτής? γιατί η νέα δημοκρατία και οι ψηφοφόροι της ΔΕΝ θέλουν αραίωμα των παιδιών στις τάξεις? το σόι παραλογία είναι αυτή? και επίσης (είναι βασικότερο) γιατί δεν τηρούν το Νόμο Περί Πυροπροστασίας του 2018? θα απαντήσει κάποιος σε αυτά τα δύο?
Εδώ κάνεις λάθος. Στη Γερμανία σπουδάζουν ειδικότητα Καθηγητή/Δασκάλου και όχι γενικά. Είναι πχ άλλο το πτυχίο του Φυσικού και άλλο το πτυχίο του Δασκάλου Φυσικής. Ο Δάσκαλος Φυσικής περνάει τις μισές σπουδές του μελετώντας διδακτική, ψυχολογία κτλ. Οι Φυσικοί δεν έχουν αυτόματα επάρκεια διδασκαλίας. Οπότε είναι πολύ απλό να αυξομειώνεται το πλήθος των πτυχιούχων Καθηγητών. Στην Ελλάδα η αριστερά διαχρονικά απαιτεί ΟΛΑ τα πτυχία να δίνουν ΑΜΕΣΑ (και χωρίς να έχουν λάβει 10 λεπτά διδασκαλίας στη διδακτική, ψυχολογία κτλ) επάρκεια διδασκαλίας. Δεν συγκρίνονται μήλα με πορτοκάλια.
Καλά. Στον πραγματικό κόσμο, ο Γαβρόγλου δεν έκανε προσλήψεις ας ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ 4.5 χρόνια κυβέρνηση. Το καταραμένο μνημόνιο έφταιγε. Για τα (Α)ΤΕΙ βρήκε το χρόνο να τα κάνει μαντάρα.
Μια τάξη με 28 μαθητές στο ίδιο επίπεδο λειτουργεί μια χαρά. Οι τάξεις έπρεπε να διαμορφώνονται βάσει βαθμολογικής επίδοσης στις τελικές εξετάσεις και μόνο. Έτσι λειτουργεί το σύστημα στη Γερμανία. Ο μαθητής του 18 δε μπορεί να είναι στο ίδιο τμήμα με τον μαθητή του 8 και το αντίστροφο.
Πρώτα απ όλα πρέπει να αλλάξετε ψευδώνυμο, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρξατε. Έπειτα, ως γονέας, σας τονίζω και επιβεβαιώνω, ότι ουδέποτε υπήρξαν σε τάξη λιγότερα από 26 παιδιά. Και φυσικά όπως με τα ΤΕΙ ο Γαβρόγλου έβγαλε μια εγκύκλιο λίγους μήνες πριν φύγει η αστεία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, (όπως αποδεικνύεται και περίτρανα στις μέρες μας) Ιανουάριο, όταν θα έφευγε από κυβέρνηση και δε θα αφορούσε αυτούς, καθώς Ιανουάριο ως γνωστό δε διαμορφώνονται οι τάξεις. Μη σχολιάσω τις γελοιότητες περί σημαίας και άλλα τυχάρπαστα που ζήσαμε...
για τον πρώην φιλόλογο.
Όταν όμως η ελεν μίλησε άσχημα κι οχι μια και δυο φορές για σχολιαστή συνάδελφο δεν είδα να προτείνετε να του ζητήσει συγγνώμη.
Ξέχασα να προσθέσω, κύριε Διευθυντά, ότι τα ονόματα των μαθητών είναι ψευδώνυμα. Το ανάλογο ισχύει και για το γένος που επέλεξα για τη διεύθυνση του σχολείου.
Όλα τα σχετικά νομοθετήματα είναι διαχρονικά έργα άκαπνων, «Γάλλων» πολιτευτών.
Ένα τμήμα μπορεί να έχει 28 μαθητές και να είναι εύκολο επειδή είναι ομοιογενές σε καλό βαθμό. Αντιθέτως, ένα τμήμα που τυχαίνει να έχει 18 μαθητές μπορεί να είναι πολύ δύσκολο επειδή έχει ΜΟΝΟ την Ελένη που ξεσπά συνεχώς σε κλάματα, όταν φαντασιώνεται διάφορες ανύπαρκτες εξωτερικές καταστάσεις ή άλλες καθαρά εσωτερικές. Τότε διακόπτεις το μάθημα και φωνάζεις τη διευθύντρια να υποδυθεί ένα θεατρικό δρώμενο που έχουμε επινοήσει, γιατί εσύ πρέπει ταυτοχρόνως να προσέχεις και τον Γιάννη που.... αλλά και τους υπόλοιπους. Σε 20 λεπτά συνήθως η Ελένη ηρεμεί και το μάθημα αρχίζει πάλι.
Εντωμεταξύ η μαμά και ο μπαμπάς δεν αποδεχόνται ακόμη την πραγματικότητα, δε θέλουν να ακούσουν για ΚΕΔΑΣΥ και τώρα όλη η προσπάθεια έχει πέσει σέ ένα άλλο θεατρικό δρώμενο, όπου η διευθύντρια θα πρέπει να πείσει τους άλλους γονείς που δυσανασχετούν πως όλα σταδιακά θα διορθωθούν, μετά τις ενέργειές της προς τη Διεύθυνση!... Εγώ απλώς τη σκηνοθετώ επειδή είναι φίλη μου.
Τι χρειάζεται;
Μόλις αναρρώσει ο Γενικός, να εισηγηθεί τις αναγκαίες νομοθετικές διορθώσεις ώστε όλα τα ανατρεπτικά φαινόμενα που παρατηρούνται καθημερινά στις αίθουσες να περιοριστούν σημαντικά.
- Πόσες αίθουσες έχουμε;
- Χιλιάδες.
ΠΡΟΣ > @ @ Φιλόλογος πρώην | 8 Οκτ 2024 23:16 | 9 Οκτ 2024 06:53 | 9 Οκτ 2024 07:11
ΠΡΟΣ > @ Φιλόλογος πρώην | 8 Οκτ 2024 23:16 | 9 Οκτ 2024 06:53
Οι αντιδράσεις στο σχόλιό μου για την αλήθεια περί απόφασης Γαβρόγλου να μειώσει στους 22 τους μαθητές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά - μια αλήθεια που απέδειξα με συγκεκριμένα αδιάψευστα ντοκουμέντα - δείχνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καμφθούν ποτέ οι ιδεοληπτικές αγκυλώσεις που κουβαλούν μερικοί, οι οποίοι μη μπορώντας να ψελλίσουν μια συγνώμη, πετούν τη μπάλα στις εξέδρες (κατά το κοινώς λεγόμενο), αφού άλλα τους λες κι άλλα απαντούν! Εκείνοι έλεγαν ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ, εγώ απλώς τους παρουσίασα την απόδειξη ότι ΠΑΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ, όπως σωστά τους έλεγε και η Έλεν! Δεν απαντούν λοιπόν πάνω σ' αυτή τη διάψευση του ισχυρισμού τους, αλλά ξαναλένε τα ίδια που λένε μονότονα σε οτιδήποτε θίγει την αρεστή τους εξουσία! Άλλ' αντ' άλλων δηλαδή!
Διαβάζω, για παράδειγμα, ότι ο Γαβρόγλου πήρε μια απόφαση ξέροντας ότι αμέσως μετά θα έφευγε από την εξουσία το κόμμα του, ώστε να ...δημιουργήσει πρόβλημα στους διαδόχους του!
Επιτρέψτε μου να χαρακτηρίσω αρρωστημένη αυτή την ψευτοδικαιολογία που επιστρατεύτηκε, προκειμένου και πάλι να προστατευτεί η κάκιστη υπουργός Κεραμέως! Θυμίζω στους κακόπιστους αυτούς σχολιαστές ότι η απόφαση του Γαβρόγλου δεν λήφθηκε παραμονές εκλογών, αλλά ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ νωρίτερα, όταν κανείς δεν ήταν σίγουρος για το αποτέλεσμά τους, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να καλούνταν ο ίδιος ο Γαβρόγλου να εφαρμόσει την επίμαχη απόφαση με τη νέα σχολική χρονιά!
"...θα πολλαπλασίαζε τους δασκάλους σε μια νύχτα...", αναρωτιέται με ειρωνικό τόνο ένας από τους αντιδρώντες! Πέρα από τον ακρότητα της έκφρασης "σε μια νύχτα", δεν σκέφτηκε ότι ήδη η χώρα περνούσε σε φάση απαλλαγής από τους μνημονιακούς περιορισμούς για διορισμούς, άρα για την επόμενη σχολική χρονιά άνετα μπορούσε επιτέλους να κάνει διορισμούς εκπαιδευτικών, πράγμα που απαγορευόταν τα προηγούμενα χρόνια. Λέτε να μην το έκανε αυτό μια αριστερή κυβέρνηση (που ποτέ δεν της δόθηκε η ευκαιρία να κυβερνήσει κανονικά), αλλά ήταν η γενναιοδωρία του Μητσοτάκη και της Κεραμέως που έφεραν τους πρώτους διορισμούς μετά από δέκα άγονα χρόνια; Θυμάστε βέβαια τους πανηγυρικούς τόνους της Κεραμέως που αναθεμάτιζε τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή τάχα δεν έκανε διορισμούς, ενώ γνώριζε καλά ότι αυτό ήταν απαγορευμένο λόγω της χρεοκοπίας που το δικό της κόμμα προκάλεσε στη χώρα!
Θυμίζω επίσης ότι η άνοδος της ΝΔ στην εξουσία το 2019 δεν έφερε μόνο αυτή την δυσμενή απόφαση, αλλά και μια ευρύτερη σειρά περικοπών (π.χ. στο 13ο μισθό ή σύνταξη) σε κάποιες δειλές παροχές (αποκαταστάσεις) που είχε αρχίσει να κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση δείχνοντας πώς θα πορευόταν στη μεταμνημονιακή εποχή!
Μην απορείτε λοιπόν. Ακόμη και ...αύξηση των ωρών να είχε αποφασίσει ο Γαβρόγλου, η Κεραμέως θα το άλλαζε (προς τα πάνω φυσικά), όπως έκανε με πληθώρα άλλων αποφάσεων σε μια κωμική προσπάθεια να εξαφανίσει από την εκπαιδευτική νομοθεσία οτιδήποτε είχε υπογραφή με άλλο όνομα εκτός από το δικό της!
Θα σου πω παράδειγμα της Γερμανίας που έχω εμπειρία. Εκεί βγαίνουν πχ φιλόλογοι, από συγκεκριμένο αριθμό θέσεων πανεπιστημίου. Οπότε απορροφούνται γρήγορα ενώ εδώ βγαίνει κάθε χρόνο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός αποφοίτων σε σχέση με τις θέσεις.
Μισθολογικά πάλι, ένας μέσος καθαρός μισθός πρωτοβάθμιας είναι περίπου στα 2.500 ευρώ, όταν τα υπόλοιπα όμως έξοδα διαβίωσης είναι κατά πολύ περισσότερα. Ένα ενοίκιο για δυάρι είναι γύρω στα 1.500 με 1.800
Καλημέρα,
αφού αυτό που έκανε ο Γαβρόγλου ήταν ΣΩΣΤΟ και προς όφελος των μαθητών γιατί δεν το συνέχισε/βελτίωσε η Κεραμέως? Δεν είχαν και την τρόικα από πάνω τους όπως ο σύριζα. ΕΠίσης επαναλαμβάνω γιατί δεν κάνουν μια εγκύκλιο ΤΩΡΑ που να ορίζει το όριο 20 παιδιά ανά τμήμα? Προφανώς, σε ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ θα πρέπει να τηρηθεί του όριο ασφαλείας 1/2 του Νόμου περί Πυροπροστασίας (του Σύριζα) που προκλητικά κάνουν πως δεν βλέπουν και ωμά ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ θέτοντας σε κίνδυνο την ΑΣΦΑΛΕΙΑ μικρών παιδιών. Γιατί οι δεξιόστροφα σκεπτόμενοι θέλουν 30 παιδιά σε κάθε τάξη? Γιατί δεν θέλουν ο κόσμος να ΑΝΑΠΝΕΕΙ? Να εργάζεται και να δημιουργεί σε όμορφο περιβάλλον χωρίς εντάσεις και συνωστισμό? Τι σόι παράλογη οπτική περί της ζωής είναι αυτή που προσπαθούν να επιβάλλουν?
Ο Γαβρόγλου είχε εμμονή να κάνει τα (Α)ΤΕΙ πανεπιστήμια. Αυτό το κατάφερε σε 2 μήνες. Την άλλη εγκύκλιο που λέει ο τρισμέγιστος αστυνόμος σχολιαστής την έβγαλε το 2019 (όταν ήξερε ότι θα χάσει τις εκλογές) για να μην εφαρμοστεί ποτέ και να λένε οι διάφοροι ότι την κατήργησε η Κεραμέως. Αν είχε μείνει στην εξουσία ο Γαβρόγλου θα πολλαπλασίαζε τους δασκάλους σε μια νύχτα για να εφαρμοστεί ή απλά θα την αγνοούσε; Φτήνη πολιτική στις πλάτες μας όπως πάντα.
Πείτε μου ένα τέτοιο μέρος;
Θα το επαναλάβω: το παιδί μου ήταν σε τάξη μεγέθους 27-29 παιδιών μεταξύ 2016-22. Ο Γαβρόγλου είχε τη συνήθεια να λέει διάφορα και να μην εφαρμόζονται (πχ να ξεκινάμε 9πμ το σχολείο). Το ίδιο και με τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο πεινασμένα μέχρι το Φλεβάρη του 2015 και μετά εξαφανήστηκαν τα πεινασμένα από τις εφημερίδες (της αριστεράς) σε μια μέρα. Και που έβγαλε την εγκύκλιο τι έγινε; Μερικοί προτιμούμε να ζουμε σε εικονική πραγματικότητα.
Και που έβγαλε εγκύκλιο, ποτέ δεν μειώθηκε ο αριθμός.
Στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη γιατί οι εκπαιδευτικοί παίρνουν αξιοπρεπή μισθό και είναι μόνιμοι και διορισμένοι από νωρίς μόλις τελειώνουν την σχολή? Σ' αυτό το "μέρος" κοροϊδεύουν τους ανθρώπους που σπούδασαν παιδαγωγικά. Ντροπή σε όλους! Μισθοί πείνας και μόνο απαίτηση για απλήρωτα προσόντα.
Ω! Μόλις τώρα πήρε το μάτι μου αυτή εδώ την αψιμαχία! Χμ! Όσοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν την Έλεν που τόλμησε να θυμίσει μια απλή αλήθεια, ότι δηλαδή πράγματι ο (κατά τα άλλα κακός υπουργός) Γαβρόγλου είχε αποφασίσει τη μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών στους 22 ανά τμήμα για νηπιαγωγεία και δημοτικά, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν απλώς στη θεματολογία του esos εκείνης της εποχής (17/1/2019):
https://www.esos.gr/arthra/60876/psifistike-i-tropologia-gia-ti-meiosi-…
Μαντέψτε τώρα όλοι εσείς οι διαπρύσιοι υπερασπιστές της Κεραμέως ποιος (ποια) διαδέχθηκε τον Γαβρόγλου και ακύρωσε αμέσως την ευεργετική αυτή απόφαση...
ΥΓ. Προτείνω μια απλή συγνώμη προς την Έλεν, για να τελειώσει πολιτισμένα το ανύπαρκτο αυτό θέμα διαφωνίας...
επί σύριζα ΔΕΝ υπήρχε η πίεση για την εφαρμογή της παράλογης εγκυκλίου 27+10%. Στο μέρος μου, τα τμήματα ήταν με 20-22 παιδιά. Επίσης ο Νόμος περί Πυροπροστασίας που προκλητικά (και εντελώς παράλογα!!) αγνοείται και που καθορίζει ως κατώφλι ασφαλείας 1 άτομο για 2 τετραγωνικά είναι νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση της Αριστεράς το 2018. Επίσης το προεκλογικό πρόγραμμα του Σύριζα το 2023 υπήρχε σαφώς η πρόταση για τμήματα 20 ατόμων (ατυχώς ο κόσμος επέλεξε τα τμήματα 30 ατόμων). Αλλά μιας και είμαστε γονείς δε θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ΑΣΦΑΛΗ στα σχολειά τους? Γιατί δεν ζητάμε ΟΛΟΙ να καθορίσει το υπουργείο παιδείας ως όριο διαχωρισμού τμημάτων το όριο 1/2? Δηλαδή ποιος γονέας προτιμά το παιδί του να ασφυκτιά σε ακατάλληλες αίθουσες με 30 άτομα από το να αναπνέει και να εργάζεται σε ευχάριστο περιβάλλον 20 ατόμων? Εν τέλει αυτό το 27+10% παντού σας αρέσει να το ακούτε? Είναι το ίδιο να εφαρμόζεται για αίθουσες 30 τ.μ. ή 40 τ.μ. ή 50 τ.μ.? Εξηγείστε μου γιατί αδυνατώ να καταλάβω πως το δέχεστε σαν θέσφατο. Είναι ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΛΑΘΟΣ και ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει άμεσα!!! Προς όφελος των παιδιών που είναι το μέλλον!
Από το Γενάρη του 2019 με εγκύκλιο του Γαβρογλου, μειώθηκε στα 22 ο αριθμός των παιδιών ανα τμήμα. Την επόμενη χρονιά φυσικά η Κεραμεως επανέφερε το όριο στα 25.
Το 2019 ψηφίστηκε η μείωση του αριθμού των μαθητών σε 22 ανα τμήμα ,για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά. Η Κεραμέως ,αύξησε τον αριθμό σε 25 εν μέσω πανδημίας Covid και έστειλε και δωράκι στους μαθητές κάτι ωραίες μάσκες.
Ποτέ κυρία μου δεν υπήρχαν μέχρι 22 παιδιά στη τάξη. Από το μυαλό σας τα βγάζετε;
Μα τι είναι αυτά που λέτε; Σας λέω ότι το παιδί μου ήταν 27-29 μαθητές στην τάξη μεταξύ 2016-22. Πήγατε σε όλα τα σχολεία να δείτε; Ή επειδή το δήλωσαν απιστευτεράστιοι και υπερμέγιστοι τιτάνες της πολιτικής όπως ο Μπαλτάς και ο Γαβρόγλου πρέπει να το πιστέψουμε ακόμα κι αν δεν είναι αλήθεια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μειώσει τα παιδιά ανά τμήμα στα 22. Με τη ΝΔ ξανάγιναν 27 και όπουπάει να δημιουργηθεί 2ο τμήμα σε σχολείο , τα στέλνετε σε ομορα για να γλιτώσετε τον δεύτερο δάσκαλο.
@DD 7 Οκτ 2024 12:53
Αγαπητέ/τή ΝτιΝτι
1. Ξεκαθαρίστε τελικά εάν οι εκλογές είναι αξιολόγηση ("αξιολογούνται μια φορά κάθε 4 χρόνια" όπως γράψατε αρχικά).... ή επιλογή (όπως γράφετε τώρα).... ή μοντέλο αξιολόγησης (όπως γράφετε στη συνέχεια).... κι εδώ είμαστε κι εμείς για να το κουβεντιάσουμε. Να σας υπενθυμίσω επίσης ότι το δημοσίευμα αφορά στους εκπαιδευτικούς και δεν μιλάει "για τις εκλογές".
2. Η δική σας άποψη "περί ακαταλληλότητας" ενός εκπαιδευτικού, μπορεί πχ να είναι διαφορετική από τη δική μου ή από αυτή ενός τρίτου προσώπου. Εξαρτάται και επηρεάζεται από την ιδιότητά μας, από τη σχέση μας με την εκπαίδευση, από την ακαδημαϊκή-παιδαγωγική-διδακτική μας κατάρτιση και εμπειρία. Μπορεί να επηρεάζεται μέχρι και από τη σχέση μας με το υποκείμενο της κρίσης μας. Με άλλα λόγια, δεν νομίζω ότι νομιμοποιούμαστε να αποφανθούμε εμείς, για το εάν ένας εκπαιδευτικός είναι "κατάλληλος" ή "ακατάλληλος".
ΥΓ. Εγώ πάλι ξέρω ΠΟΛΛΟΥΣ εκπαιδευτικούς που στοχοποιήθηκαν άδικα.... ΛΙΓΟΥΣ που δικαιώθηκαν.... και ΚΑΝΕΝΑΝ που να αποκαταστάθηκε από εκείνους που τον στοχοποίησαν άδικα.
@ DD
Ο διάλογος μαζί σας είναι πολύ δύσκολος και πάντοτε ατελέσφορος επειδή προβάλλετε συνεχώς μερικές αυτονόητες εξαιρέσεις, που τις διατυπώνετε σκοπίμως με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνεται το μικρό, το αναπόφευκτο, ως σύνηθες και μεγάλο. Δείχνετε, δηλαδή, εξαρχής και ολοφάνερα ένα κακοπροαίρετο πρόσωπο, που ακυρώνει αμέσως τον σκοπό σας. Γιατί το κάνετε; Ποτέ δεν έχετε γράψει κάτι για τα μεγάλα, τα θεμελιώδη προβλήματα της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Παιδείας γενικότερα - παρουσιάστε μας μια φορά μία ιεραρχημένη, κατά την κρίση σας, κατάσταση - που αφορούν κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα είτε έχει παιδιά είτε όχι, αφού η πρόοδος και το μέλλον του τόπου, του κάθε τόπου, εξαρτώνται σημαντικά από τους δύο παραπάνω παράγοντες, όπως φαίνεται άλλωστε καθημερινά από τις συνεχείς προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων να μεταρρυθμίσουν αποτελεσματικότερα τα εκπαιδευτικά τους συστήματα.
Τέτοιου είδους γεγονότα που προσπαθείτε να μεγαλοποιήσετε, συμβαίνουν δυστυχώς παντού. Δεν έχετε διαβάσει ποτέ ότι ένας ασθενής πέθανε σ' ένα νοσοκομείο κατά τη διάρκεια επέμβασης στις αμυγδαλές του; Αλήθεια, τι προτείνετε γι' αυτόν τον χειρουργό;
Για τον κύριο που μας είπε ότι η Αριστερά ξέχασε τα πεινασμένα παιδιά όταν έγινε εξουσία, να του θυμίσω ότι τα σχολικά γεύματα ξεκίνησαν το 2017. Το φαινόμενο επίσης να στέλνουμε όσα παιδιά είναι πάνω από 25 σε ομορα (ή σχετικά ομορα) σχολεια για να μην σπάσει το τμήμα είναι μόνο φετινό φαινόμενο. Για αυτό κι έγιναν τόσες συγχωνεύσεις στις πόλεις.