ΥΠΟYΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τα ΑΕΙ δήλωσαν συγγράμματα που δεν έχουν εκδοθεί –To 10% των βιβλίων δεν έφτασε στους φοιτητές

Δημοσίευση: 19/03/2012

Τελευταία Ενημέρωση: 02/03/2014, 13:43

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο παιδείας με το ίδιο έγγραφο αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των μη διανεμηθέντων βιβλίων αφορά κυρίως περιπτώσεις για τις οποίες οι Γενικές Συνελεύσεις προχώρησαν στην ένταξή τους στους καταλόγους των οικείων τμημάτων χωρίς να είναι διαθέσιμοι οι τίτλοι (νέες εκδόσεις), με αποτέλεσμα να μην καταστεί τελικά η διανομή τους.
«Το γεγονός αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των φοιτητών αλλά και στη λειτουργία του συστήματος διανομής»  υπογραμμίζει στο υπουργείο παιδείας
Για το λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας καλεί τις Γενικές Συνελεύσεις των τμημάτων να επιλέγουν διδακτικά βιβλία τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί και όχι βιβλία τα οποία θα εκδοθούν σε μελλοντικό χρόνο για τα  οποία δεν  είναι διασφαλισμένη η διανομή τους.
Σημειώνεται ότι για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2011-12 η διανομή των συγγραμμάτων ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαίου.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/tritovathmia/eidisis-tritovathmia-ekpaidefsi/ypoyrgeio-paideias-ta-aei-dhlvsan-syggrammata-poy-den-exoyn-ekdouei-to-10-tvn-biblivn-den-eftase-stoys-foithtes