Υπονοούμενα για οικογενειοκρατία στο ΕΚΠΑ και ΕΜΠ από τον υπουργό Παιδείας

Δημοσίευση: 19/11/2013

Τελευταία Ενημέρωση: 05/06/2014, 03:58

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπονοούμενα για οικογενειοκρατία στο ΕΚΠΑ και ΕΜΠ από τον υπουργό Παιδείας
Υπονοούμενα για οικογενειοκρατία στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ άφησε στην εκπομπή ΑΝΑΤΡΟΠΗ-  MEGA (Κάνετε κλικ εδώ για να δείτε τηυν εκπομπή)  ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος. «Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών, έχουμε τον αριθμό των 313 υπαλλήλων που έχουν συνεπωνυμία», είπε χαρακτηριστικά o κ. Αρβανιτόπουλος, ενώ για τον τρόπο πρόληψης των υπαλλήλων  στα δύο αυτά Ιδρύματα  είπε: «Οι υπάλληλοι στο ΕΚΠΑ που έχουν περάσει τη διαδικασία του ΑΣΕΠ είναι μόλις 12, ενώ στο Μετσόβιο είναι 19.  Οι περισσότεροι διοικητικοί υπάλληλοι ήταν βοηθοί ερευνητών που στη συνέχεια μέσα από αθρόες μονιμοποιήσεις, έγιναν μόνιμο προσωπικό. Έτσι έγιναν οι προσλήψεις. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Μετσόβιο έχουν 300 διοικητικούς για οικονομικές διαδικασίες. Ούτε η General Motors δεν είχε τόσους υπαλλήλους».
Ο υπουργός Παιδείας ισχυρίστηκε ότι  οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ επαρκούν και ανέφερε ως παράδειγμα : «1337 διοικητικοί υπάλληλοι εξυπηρετούν μία κοινωνία 100.000 επωφελούμενων πολιτών συμπεριλαμβανομένων και των φοιτητών (ενεργών και αιωνίων φοιτητών).   Η Κεντρική Υπηρεσία. του Υπουργείου Παιδείας έχει 1.000 υπαλλήλους που εξυπηρετεί έναν πληθυσμό 200.000».
 Ο κ. Αρβανιτόπουλος υπενθύμισε πως από τους 1140, που θα τεθούν τελικά σε διαθεσιμότητα, οι 650 θα απορροφηθούν σε άλλα Ιδρύματα, στο πλαίσιο της δια-ιδρυματικής κινητικότητας. «Κανείς, όμως, δε μιλάει για αυτό», πρόσθεσε.

 


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/tritovathmia/eidisis-tritovathmia-ekpaidefsi/yponooymena-gia-oikogeneiokratia-sto-ekpa-kai-emp-apo-ton-ypoyrgo-paideias