Τι αλλάζει στην έκδοση του Μέσου Όρου βαθμών των μαθητών στο Λύκειο

Δημοσίευση: 20/05/2014

Τελευταία Ενημέρωση: 18/08/2014, 00:01

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τι αλλάζει στην έκδοση του Μέσου Όρου βαθμών των μαθητών στο Λύκειο

Σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Παιδείας (Δείτε εδώ το ΠΔ), το οποίο θα ισχύσει από φέτος:
  Στην πρώτη περίοδο της παρ. 3 του άρθρου 25 του π.δ. 60/2006 όπως τροποποιήθηκε με την παρ 2 του άρθρου 1 του π.δ. 41/2011 (Α΄ 107) οι λέξεις «του εδαφίου β» αντικαθίσταται με τις λέξεις «της περίπτωσης γ». 39) Η παράγραφος 1 του άρθρου 29 του π.δ. 60/2006 όπως αντικαταστάθηκε με το π.δ. 48/2012 και συμπληρώθηκε από το π.δ. 24/2013, αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Στην Α΄ τάξη Ημερήσιου και στις Α΄ και Β΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου ο Γενικός βαθμός προαγωγής προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των μαθημάτων και εκφράζεται με προσέγγιση δεκάτου. Η βαθμολογία του κάθε μαθητή στην «Ερευνητική Εργασία» και στη «Φυσική Αγωγή» προκύπτει ως ο μέσος όρος της αντίστοιχης βαθμολογίας του στα δυο τετράμηνα και εκφράζεται με προσέγγιση δεκάτου.
Στην Β΄ τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ο Γενικός Μέσος Όρος (Γ.Μ.Ο.) προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων  συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, και εκφράζεται με προσέγγιση δεκάτου. Η βαθμολογία του κάθε μαθητή στην «Ερευνητική Εργασία» προκύπτει ως ο μέσος όρος
της αντίστοιχης βαθμολογίας του στα δυο τετράμηνα και εκφράζεται με προσέγγιση δεκάτου.
Στις άλλες τάξεις του Ημερήσιου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου ο Γενικός Μέσος Όρος (Γ.Μ.Ο.) προκύπτει από το Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων και εκφράζεται με προσέγγιση δεκάτου.»
40) Η παράγραφος 2 του άρθρου 29 του π.δ. 60/2006 τροποποιείται ως εξής:
«Ο βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών στα μαθήματα που δεν εξετάζονται γραπτώς στις Β΄ και Γ΄
τάξεις Ημερήσιου Γενικού Λυκείου αναγράφεται στο Απολυτήριο ή στο οικείο αποδεικτικό, καθώς και στα
υπηρεσιακά βιβλία.»

Φωτό: Αρχείο eurokinissi


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/defterovathmia-ekpaidefsi/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/ti-allazei-sthn-ekdosh-toy-mesoy-oroy-baumvn-tvn-mauhtvn-sto-lykeio